Dodaj do ulubionych

Wołomin- jakie opinie?

03.01.12, 19:39
Witam
Czy któraś z Was rodziła w Wołominie bądź wie jakie są tam warunki, lekarze itp? Do tej pory rozważałam Żelazną bądź Bielański, teraz najprawdopodobniej poród odbędzie się w Wołominie a ja zupełnie nie znam tego szpitala.
Obserwuj wątek
    • tylkocafe spójrz na 16.01.12, 18:34
      Forum Wołomin na gazecie,tam jest wątek o szpitalu.Generalnie opinie o oddziale połozniczym są dobre.Ja się nie jednak nie odważyłam i rodziłam najpierw na Inflanckiej a potem na Madalińskiego(ten drugi szpital bardzo Ci polecam).Moja koleżanka w marcu 2009 była bardzo zadowolona z opieki w Wołominie.Polecam tez stronę fundacji rodzic po ludzku,tam są opinie dziewczyn.Życzę Ci szczęśliwego rozwiązania.Pozdrawiam
      • lilka69 Re: spójrz na 23.01.12, 14:56
        ja mialam rodzic przez planowe cc w wolominie ale sie rozmyslilam i wybralam na ostatnie cc drugie zreszta w zyciu prywatna klinike w warszawie.

ja po prostu wolalam doplacic za rozpuszczalne szwy i zalozenie cewnika PO zanieczuleniu a nie przed. byly to w zasadzie wylaczne powody, dla ktorych chcialam zaplacic, no i PEWNOSC, ze personel bedzie przyjemny.

niemniej po wizytach w wolominie NIE POWIEM NIC ZLEGO o tym szpitalu. polozne , ktore poznalam mile, warunki w sali pojedynczej dobre, znam z wolomina lekarza, nazywa sie laskowski. mlody lekarz, zyczliwy, kompetentny, KULTURALNY i szanujacy kobiety. polecam.

na twoim miejscu wybralabym wolomin a nie moloch warszawski.
    • mstrzalka Re: Wołomin- jakie opinie? 24.01.12, 20:41
      Dzięki dziewczyny, wątek na forum Wołomin napawa optymizmem. Trochę się martwiłam, że może w mało znanym szpitalu trafie na niemiły personel bo na Żelaznej było miło ale z drugiej strony pierwsze dziecko rodziłam na Żelaznej i dziewczyny leżały z maluszkami na korytarzu gdzie było zero intymności, tłumy odwiedzających itp., chciałam tego uniknąć.
      • lilka69 Re: Wołomin- jakie opinie? 24.01.12, 22:28
        tam jest cicho i przyjemnie. maly szpital ma dobry klimat. miesiac przed terminem zmienialam zdanie. gdbym nie miala pieniedzy na prywatna klinike rodzilabym tam. polozne wydaja sie byc empatyczne i zyczliwe. rozmawialam z nimi.
    • miacasa Re: Wołomin- jakie opinie? 05.02.12, 19:49
      W styczniu rodziłam po raz drugi w Wołominie i gdyby jeszcze wypadło mi w życiu rodzić to ponownie wybrałabym Wołomin. Położne z traktu porodowego bardzo miłe, pomocne i życzliwe bez wyjątku. Na oddziale położniczym warunki skromne ale czysto i schludnie, położne bardzo pomocne i pielęgniarki neonatologiczne też. Lekarze jak lekarze, specjaliści dobrzy i neonatolodzy i ginekolodzy, informują dokładnie o stanie dziecka i mamy. Są jeszcze dobre duchy - panie salowe, które są bardzo pracowite, sprawne w działaniu i dyskretne w pomocy.
    • justyna9926 Re: Wołomin- jakie opinie? 10.02.12, 14:05
      Mam inne pytanie ale dotyczące szpitala w Wołominie. Czy jak już urodzę i będę w sali poporodowej to będzie mnie mógł odwiedzić starszy syn - ma 7 lat ? Może któraś z was się orientuje w tym temacie ?
      • miacasa Re: Wołomin- jakie opinie? 11.02.12, 19:56
        Nie będzie Cię mógł odwiedzić, dzieci nie mają wstępu na oddział położniczy.
    • justyna9926 Re: Wołomin- jakie opinie? 13.02.12, 10:50
      Na stronie szpitala jest informacja odnośnie tego jakie rzeczy są potrzebne noworodkowi z dodatkową adnotację że te rzeczy są do pozostawienia w szpitalu. Czy rzeczywiście tak jest ?
    • 2karolciaa Re: Wołomin- jakie opinie? 13.02.12, 11:13
      Witam.
      Ja rodziłam właśnie w Wołominie.Poród rodzinny z mężem,niestety w niedziele ale co zrobić dziecko tak sobie wybrałosmile)).Personel w niedzielny poranek raczej nie w skowronkach.Dobrze że,mąż był przy mnie,bo inaczej to sama jak palec bym tam była.Przez kolejne dwie doby,opieka praktycznie żadna,tylko do badań zabierali dziecko.Nikt nie przychodził,nie pomagał,sama leżałam z dzieckiem.Do wizyty męża czekałam żeby iść się wykąpać,z wyjściem do toalety też było ciężko.Dziecko wykąpaliśmy dopiero po powrocie do domu,bo tam jak twierdzili nie kąpią już maluchów,nie karmią.Nie wiem jak jest teraz,ale ja już się nie zdecyduje drugi raz na ten szpital.
      • ktat Re: Wołomin- jakie opinie? 14.02.12, 17:18
        rodziłam w 2006 było super przed, w trakcie i po porodzie , teraz mam plan do 03.03 też rodzić
        słyszałam ,że ciuszków nie zabierają , o resztę wypytam moją lekarz w piątek (dr.Sanocka z tego szpitala)
        • justyna9926 Re: Wołomin- jakie opinie? 15.02.12, 11:59
          do ktat : Ja jestem w 36 t.c. więc nasze porody pewnie odbędą się w podobnym terminie.
          Daj znać jak już urodzisz a ja też się odezwę i podzielę swoimi opiniami. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka