Dodaj do ulubionych

GDYNIA-REDŁOWO

24.07.04, 11:27
Czy ktoras z Was tam rodzila? Jakie warunki i opieka? Jakie koszty
rodzinnego? A moze ktoras z Was wie ile kosztowalo zzo?
Obserwuj wątek
    • h30_2 Re: GDYNIA-REDŁOWO 26.07.04, 11:33
      Jaka opieka to jeszcze nie wiem bo nie rodziłam. Mam termin na 4 sierpnia ale
      znam tylko pozytywne relacje.Rodzinnz kosztuje 50 zl. za kwalifikacje,a potem
      150 zl przy porodzie. Znieczulenie zewnatrzoponowe nie kosztuje nic.
      Polecam szkole rodzenia przy szpitalu, choc jest zawsze bardzo duzo ludzi.
      Pozdrawiam

Patrysia
    • gosia_arma Re: GDYNIA-REDŁOWO 29.07.04, 20:53
      Rodziłam tam dwójkę dzieci i nie polecam,
      1. Pierwsze dziecko rodziłam 6 lat temu i było nienajgorzej, co prawda
      nacięcie krocza zrobili mi nie ne szczycie skórczu (najgorszy ból z całego
      porodu), i szycie było mało przyjemne bo bez znieczulenia, ale byłam szczęśliwa
      bo miałam swoją mała córeczkę wkońcu obok siebie całą i zdrową, po porodzie
      opieka całkiem całkiem, bardzo miłe siostrzyczki,
      2. Drugie dziecko rodiłam niecałe 4 lata temu i była tragedia, najpierw
      trzymali mnie na izbie przyjęć, bo na KTG nie wychodziły skórcze, a lekarz
      przyjmował prywtne pacjentki, więc zjęli się mną jak mąż narobił krzyku, że mam
      już parte, (w windzie lekarz krzyczał na męża że tak późno mnie przywiózł, a na
      mnie, żebym nie parła) poród jak poród, szybko i sprawnie, ale opieka po
      porodzie tragedia. Ani razu niezmieniono mi pościeli, nie dostałam koszuli
      nocnej na zmianę, a podkłady dostałam tyle żeby starczyło mi do rana.
      Miałam duzy ubytek krwi, ale żelazo dostałam dopiero potym jak zemdlałam,
      dopiero wtedy zmierzono mi ciśnienie...
      3. Trzeci poród 1,5 roku temu w SZPITALU MIEJSKIM super opieka w czasie porodu.
      Kąpiel, masaż przysznicem, cicha muzyczka w tle, położna podawała napoje mi i
      mężowi.... to był zwykły poród rodzinny (podobine jak poprzednie). Po porodzie
      ciepła zupa, kanapka dla męża. Opieka na oddziale rewelacja podkładów ile
      potrzeba przez czły pobyt w szpitalu, świeże koszule, pościel zmieniana dwa
      razy dziennie, wszystkie kosmetyki dla dziecka na miejscu, pediatra bada
      dziecko w momencie dogodnym dla mamy i dziecka,(a nie kiedy chce, bez względu
      na to czy dziecko je, lub śpi tak jak było w REDŁOWIE)

4. Odczucia pokrywją się z odczuciami moich kolezanek.

Odradzam Redłowo, polecam Miejski zrówno ze względu na opiekę lekarską, jak i
      warunki na sali porodowej i na oddziale. Zresztą ,zawsze można obejrzeć sale
      porodową i odzział przed porodem i porównać.

Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka