Dodaj do ulubionych

Lekarze na Sterynkiewicza

26.07.04, 13:49
Czy ktoś mógłby mi polecić dobrego lekarza ginekologa - położnika ze
Starynkiewicza?
Obserwuj wątek
    • justok1 Re: Lekarze na Sterynkiewicza 27.07.04, 09:00
      Nie wiem, ilu dobrych lekarzy doszlo (odeszlo) w ciagu ostatnich trzech lat,
      ale niezmiennie polecam dr Anne Cyganek, dr Miroslawa Wielgosia i dr Ewe Barcz.
      Pozdrawiam

Justyna, mama Uli 15.10.2001
      • ma.02 Re: Lekarze na Sterynkiewicza 22.08.04, 23:46
        Ja również polecam dr Barcz.Jest bardzo dobrym specjalistą,uratowała ciążę
        mojej znajomej.
    • ewamonika1 Re: Lekarze na Sterynkiewicza 27.07.04, 09:20
      Cześć,
      nie chcę tu pisać w przypadku złej opinii o jakimś lekarzu z tego szpitala.
      Jeśli chcesz usłyszeć opinię na nie - napisz na adres gazetowy
      (ewamonika@gazeta.pl).
      ewa
      • paulajal Re: Lekarze na Sterynkiewicza 29.07.04, 10:24
        dr Wielgoś (teraz został szefem porodówki!), dr Celińska, ja akurat dr Cyganek
        nie byłam zachwycona, ale miałam z nią tylko sporadyczne kontakty.
        • fawlty Re: do paulajal 23.08.04, 10:18
          a co nie podobalo Ci sie u dr Cyganek? jeszcze nie jestem w ciazy ale
          planowalam ja jako lekarza prowadzacego.
          pozdr.
          • paulajal Re: do paulajal 23.08.04, 10:32
            Byłam pod opieką dr Cyganek, leżąc na Starynkiewicza po usunięciu ciąży
            obumarłej, nie mogłam nawiązać z nią kontaktu, unikała odpowiedzi na nurtujące
            mnie wówczas pytania, natomiast moim rodzicom, którzy nagle się tam pojawili
            jak jeszcze spalam po narkozie opowiedziała dokładnie co i dlaczego się stało
            (czego sobie nie życzyłam, jestem dorosła i jeżeli chcę by moi rodzice
            wiedzieli o tym, co mnie spotkało, to sama im powiem)a już szczytem wszystkiego
            było jak kazała mi przy wypisie na sali pełnej ludzi zdjąć majtki i pokazać
            jej, że na pewno już nie krwawię (o czym ją poinformowałam, ale mi nie wierzyła
            i mogła mnie wziąć do gabinetu chociaż, ciekaw jek by zareagowała gdybym to ja
            jej tak kazała zdjąć majtki nagle?!). To tyle, ale może ja też w obliczu tego
            co mi się przytrafiło nieobiektywnie ją oceniam, bo bardzo źle całe to
            wydarzenie wspominam. Przekonaj się sama.

Paula
            • asmulska ogólnie 23.08.04, 15:00
              Czy może ktoś wie gdzie dr Wielgoś przyjmuje, może prowadzi gdzieś swoją
              praktykę?
            • fawlty Re: do paulajal 23.08.04, 15:33
              wspolczuje... jak narazie jestem z niej zadowolona, ale jak sie nic zlego nie
              dzieje to wlasciwie kazdy lekarz jest dobry... moze jeszcze ktos zna pania dr i
              dorzuci opinie??
              • aska34 Re: do paulajal 23.08.04, 18:08
                Dr Cyganek prowadzi moja ciaze i jest ok, takie jest moje zdanie, ale z checia
                pocztam co macie do powiedzenia,
                Ja ze swej strony moge ja polecic.
                joanna 24 tc
              • justok1 Re: do paulajal 23.08.04, 18:08
                Ja byłam pod opieką dr Cyganek całą ciążę - a ciąża niestety okazała się
                zagrożona już w 8 tygodniu.
                Pani doktor nadal jest moim lekarzem i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć.
                A wręcz przeciwnie.
                Jeśli masz więcej pytań - pisz na justok@poczta.onet.pl

Pozdrawiam
                • marzencja Re: do paulajal 25.08.04, 10:05
                  Ja chodzę do dr Cyganek od ponad 8 lat. Prowadzi tez moją ciąze (obecnie 37 t)
                  i nie mogę powiedziec na nią złego słowa. MOże nie nalezy do osób szczególnie
                  wylewnych, ale uważam ja za dobrego fachowca.
                  • b.jaga Marzencja! 26.08.04, 19:41
                    to dokładnie tak, jak ja! Chodzę do niej od lat i zdecydowanie nie jest wylewna
                    ale konkretna i kompetentna. Chyba nie lubi takich, co 'wszystko wiedzą', może
                    nie dogadałyście się..

Mam pytanie - czy któraś z was u niej rodziła po chodzeniu do niej prywatnie?
                    Napiszcie, jak to się odbywa - tzn. jak się dostać do szpitala itp.. Może być
                    na priva. My już po połówce ciąży.
    • justa78 doc Kamiński? 25.08.04, 13:00
      A czy któraś miała do czynienia z tym doktorem?
      Bo chodze do niego prywatnie i jestem zadowolona,
      ale nie wiem czy zdecydować się na poród u niego?

Pozdr,
      j
    • olejek1 Re: Lekarze na Sterynkiewicza 27.08.04, 12:06
      hej, Aniu, tu Ola, żona Jacka B. ja sie za Twoja namowa zapisalam do dr
      Celinskiej na koniec wrzesnia. moze sie wymienimy mailami? pozdrawiam
    • e.zaprzalek Re: Lekarze na Sterynkiewicza 27.08.04, 17:56
      Aniu, a czemu zrezygnowałaś z dr Celińskiej. Nie dostałaś się, nie odpowiada Ci?
      Napisz na priv albo zadzwoń.

• paulajal Re: Lekarze na Sterynkiewicza 27.08.04, 19:33
        Nie bardzo waszą wymianę zdań rozumiem, ale ja od kilku lat chodzę do dr
        Celińskiej i gorąco ją polecam!!!

Paula 34tc
        • e.zaprzalek Re: Lekarze na Sterynkiewicza 28.08.04, 12:31
          Paula, prowadziłam dwie ciąże u dr Celińskiej. Wg. mnie jest świetnym lekarzem,
          fachowa, ciepła. Asystowała przy drugim moim porodzie i b. sobie ją cenię.
          Poleciłam ją Ani, podobnie jak szpital na Starynkiewicza. Wiem, że wcześniej
          nie było kłopotów z dostaniem się do dr Celińskiej, ale może teraz coś się
          zmieniło i są inne zasady przyjęć w Por. Ciąży Fizjologicznej na
          Starynkiewicza. Dlatego pytam Anię dlaczego szuka innego lekarza ze
          Starynkiewicza. Ot co.
          Pozdrawiam

• e.zaprzalek Re: Lekarze na Sterynkiewicza 28.08.04, 12:33
            Mam jeszcze pytanie: czy dr Celińska przyjmuje prywatnie i czy znacie adres jej
            gabinetu?

• justok1 Re: Lekarze na Sterynkiewicza 28.08.04, 13:26
              Edytko, witajsmile)
              Z tego co mi się obiło o uszy to dr Celińska przyjmuje chyba w którymś z Lux
              Medów (sprawdź może w wyszukiwarce, bo było na forum szpitale)
              Co u Was? Wysyłaj szybko zdjątka maluchów na justok@poczta.onet.pl

Pozdrawiam cieplutko
          • paulajal do e.zaprzałek 28.08.04, 18:07
            A czy Ty płaciłaś dr Celińskiej przy Twoim porodzie czy akurat miała dyżur?
            Pytam, bo sama sie wacham. Ona ma teraz akurat dyżury na porodówce, więc jest
            szansa, ze na nią trafie. Ale może lepiej to sobie zaklepać, tylko nie wiem ile
            by to kosztowało, a domyślam się, że baaardzo dużo.
            Ja chodzę do dr Celińskiej do Lux Medu na Racławickiej (śr 13-16 i niektóre
            soboty).

Pozdr i liczę na odpowiedź.

Paula 34/35tc
            • marta76 Wielgoś 28.08.04, 19:16
              Ja rodziłam juz dawno na Starynkiewicza.Urodziłam 04-03-2002
              Ostatni miesiąc leżałam na patologii więc troszkę poznałam lekarzy.
              Ciżę moja prowadziła dr Celińska i ogolnie nie mam zastrzeżeń ale była jak dla
              mnie trochę czasem za "luzacka"
              Polecam dr Wielgosia i jak będe drugi raz w ciąży napewno będe chciala żeby
              prowadził moja drugą rozwijająca sie fasolinkę.
              Dr Cyganek ok-bardzo rzeczowa i spokojna.
              Dr Barcz nie polecam byc może było to spowodowane tym,że sama wtedy była w
              ciązy i jakoś trudno było mi w niej odnaleźc te same uczucia jakie ja
              miałam.Zresztą wtedy robiła usg(uczyła sie dopiero) i okazało się ,że troszkę
              słabo jej to szło .W związku z tym parę razy miałam zafundowany przez Nią duzy
              stres choć większy od dr Bomby,która np robiąc mi usg zaczęła się śmiać i
              mówić ,że widzi trzecia rączkę.Bez komentarza.
              • mima3 Re: Wielgoś i dr Cyganek 29.08.04, 16:57
                Moja ciaze prowadzila dr. Cyganek .chodzilam na prywatne wizyty.Bylam bardzo
                zadowolona.ale w 7mcu wyladowalam z krwawieniem na Starynkiewicza.Dr.Cyganek
                nie bardzo sie tam mna przejela,jakby mnie nie znala..Okazalo sie ze to co
                uwazalam za "wypychanie "sie dziecka i na wizycie oczywiscie informowalam pania
                Dr ,byly przedwczesne skurcze a nie wypychanie i mysle ze pani dr. powinna to
                wczesniej wykryc.To byla moja pierwsza ciaza i mialam prawo nie wiedziec jak
                sie odczuwa skurcze,ale ze pani dr.nie wiedziala? Urodzilam w 30 tygodniu,
                gdybym miala przepisana nospe,moze dotrwalabym dluzej.Dr.Wielgos to przemily
                pan, ale po porodzie mojej szwagierki nie zlecil jej usg,okazalo sie ze nie
                zostala wyłyżeczkowana i chodzila miesiac z blonami plodowymi.Wyladowala w
                koncu pod narkoza i tlenem w szpitalu, gdzie podczas zabiegu przebili jej
                macice.Moze tylko my mialysmy pecha do wyzej wymienionych lekarzy.
                • pru-nella Re: Wielgoś i dr Cyganek 30.08.04, 10:41
                  hmm to troche mnie zmartwilas doswiadczeniami z dr Cyganek... a jak bylo w
                  czasie tych 7mcy? czy mialas jej nr kom 'w razie czego'?? fakt, wylewna nie
                  jest ale myslalam, ze jak nic zlego sie nie dzieje i nie ma o czym gadac to ona
                  poprostu nie marnuje czasu na bzdury.. ale ze sie nie przejela skurczami to
                  dziwne...
                  pozdr.
                  • justok1 Re: Wielgoś i dr Cyganek 30.08.04, 14:27
                    Ja też miałam przedwczesne skurcze i w sumie trzykrotnie lądowałam na
                    patologii. Za każdym razem pani doktor zaglądała do mnie jak i do innych swoich
                    pacjentek (dr Cyganek)
                    Tel kom w razie czego miałam i kilkakrotnie korzystałam. Nigdy nie dała mi
                    odczuć, że jej przeszkadzam nawet jeśli dzwoniłam w czasie obchodu (starałam
                    się nie) lub po dyżurze. Kiedy dzwoniłam, bo nasiliły się skurcze od razu
                    skierowała mnie do kliniki, a wcześniej zadzwoniła i uprzedziła o tym lekarza
                    dyżurującego. Osobiście nie mam do pani doktor ŻADNYCH zastrzeżeń.

Pozdr
                  • aska34 Re: Wielgoś i dr Cyganek 30.08.04, 17:49
                    jestem pacjentka dr Cyganek, od poczatku mam jej tel. komórkowy i korzystalam z
                    tego kilkakrotnie, zawsze dostawalam zyczliwa i rzeczowa odpowiedz na moje
                    problemy.
                    joanna 25tc
              • iwona444 dr Cyganek - USG w Gromada Medica 09.01.05, 18:52
                Zasugerowałam się postami tutaj o USG w Gromada Medica i żałuję, że uwierzyłam.

Odradzam USG akurat u tej pani doktor, bo nie dość, że bardzo drogie (120PLN) w
                13 tc, to mimo iż naciskałam o sprawdzenie przezierności karku, to pani doktor
                nie raczyła wpisać takiej informacji do wyniku badania USG.
                Po przeczytaniu tego wyniku pani doktor z państwowej służby zdrowia bardzo
                zdziwiła się lakonicznością informacji (brak info o jajnikach, kosmówce,
                czynności serca płodu) i wysłała mnie na USG za 3 tygodnie. Tym razem za 60 PLN
                do sprawdzonej pracowni USG.

Pozdrawiam

Iwona
        • asmulska Re: Lekarze na Sterynkiewicza 03.09.04, 09:09
          Moje drogie Panie (OLa + Edi)
          Pytałam o innego lekarza i zapisałam sie do doktor Bobrowskiej ze względu na
          czas oczekiwania u dr Celińskiej. Wyznaczono mi termin na za miesiąc. Nie
          chciałam tak długo czekać.
          Nie mniej jednak trafiłam do niej ostatnio. Wrażenia: symaptyczna, miła
          odpowiada na pytania. Nic więcej nie mogę powiedzieć byłam tylko raz.
          • e.zaprzalek Re: Lekarze na Sterynkiewicza 04.09.04, 18:02
            dziękuję za wyczerpującą odpowiedż...wink))))))))))))))))))))))))))
    • marta76 Re: Lekarze na Sterynkiewicza-Banaszek?? 03.09.04, 12:55
      Mam pytanie czy ktoś słyszał o tej Pani doktor albo u Niej był.Zapisała sie
      własnie do Niej moja szwagierka .To jej pierwsza ciązą i chciałabym,żeby
      prowadził ja ktoś życzliwy i oczywiście doświadczony.Przejmuję sie dlatego,że
      sama ja namawiałam na Starynkiewicza bo tam rodziałam.Prosze o
      sugestie>pozdrawiam
      • inga29 Re: Lekarze na Sterynkiewicza-Banaszek?? 14.03.05, 13:33
        JA PROWADZILAM u dr.Banaszek całą ciąże i myśle że drugi raz bym jej nie
        wybrała .Młoda ,i myśle ze z mala praktyka, podchodzi do ciązy bardzo
        szablonowo.na pierwsze wrazenie bardzo mila .Mało konkretna ,o wszystko
        musiałam sie dopytywać.drugi raz nie wybrala bym starynkiewicza, NIGDY WIĘCEJ!

• j.andryka Re: Lekarze na Sterynkiewicza - z innej beczki 10.01.05, 11:26
      znam dr Wielgosia ale prowadzi moja ciaze zupelnie ktos inny, moje pytanie do
      Pań które rodziły... najblizszy dla mnie szpital to własnie ten na
      sterynkiewicza, natomiast nie jestem prowadzona przez żadnego z tych lekarzy,
      czy zawsze nalezy nawiązać z nimi kontakt? co się stanie jełsi tam trafię z
      bólami? zupełnie nie rozeznaje sie w tych sprawach. poradźcie proszęsmile
      • betka77 do j.andryka 11.01.05, 22:34
        Mnie też prowadził inny lekarz, nie pracujący w tym szpitalu, ale mimo to mi go polecił i naprawdę nie żałuję. Choć nie znałam lekarzy, zaopiekowali się mną conajmniej jak w prywatnej klinice. Mam tu na myśli Dr Banaszek i Dr Wielgosia. Najmniej korzystne wrażenie zrobiła na mnie sama p. ordynator-nie pamiętam nazwiska ale jakaś Turczynka(?!)..Ogólnie gorąco polecam! Myślę, że będziesz zadowolona. Powodzenia!
        Betka
    • bonnie75 Re: Lekarze na Sterynkiewicza 15.03.05, 17:30
      Wprawdzie nie jestem jeszcze w ciazy, ale moim ginekologiem od kilku lat jest
      dr Wielgoś (przyjmuje np. w MULTIMEDZIE na Warynskiego i na Okopowej). Kiedy
      jakis czas temu ktos wysylalby mnie do gina-faceta popukalabym sie w glowe, ale
      odkad poznalam Wielgosia (odpukac, coby nie zapeszyc) nie wyobrazam sobie
      innego lekarza-ginekologa. Nie mam do niego zadnych zastrzezen. Jest fachowy,
      mily i co bardzo wazne - delikatny i nie krepujacy. Podczas kazdej wizyty bada
      piersi, odpowiada na wszelkie, nurtujace pytania i kiedy potrzeba jest bardzo
      stanowczy. Mam nadzieje, ze kiedys poprowadzi moja ciaze smile Pozdrawiam !!!
      • zuzanna29 dr Zula Jabiry-Zieniewicz - polecam ! 15.03.05, 17:38
        Jest prawdziwym fachowcem w tej dziedzinie ! zajmuje się trudnymi przypadkami i
        jest bardzo poważana na Starynkiewicza. Jeżeli chcesz namiary - pisz na priv.
        • zuzanna29 Re: dr Zula Jabiry-Zieniewicz - polecam ! 15.03.05, 17:45
          Dr Zula nie jest turczynka tylko marokanka :o) - dziwie sie, ze odniosłas takie
          wrazenie... byc moze miala zły dzień :o) ale moim zdaniem rekompensuje to jej
          wiedza, fachowosc i indywidualne podejscie do pacjentki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka