kordyczka 01.09.04, 11:55 Witam mamuśki! Termin mam na 7 grudnia i proszę o opinie, w którym szpitalu najlepiej,jak personel, warunki. Co sądzicie o Zdrojach? Pozdrowienia Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga305 Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 02.09.04, 09:32 Czesc Aniu! Ja rodzilam w styczniu w szpitalu wojskowym na Piotra Skargi i mogę ci go polecić. Bardzo mily i fachowy personel. Maly ruch wiec kazda pacjetka jest traktowana prawie po domowemu. Warunki dobra, sale poporodowe jednoosobowe chyba ze jest duzo porodow to leza dwie pacjetki. Gorzej jest z lazienka bo wymaga remontu, ale zawsze mozna isc na ginekologie pare metrow na tym samym pietrze i tam jest ok. Sala porodowa ma nowe lozka, bardzo wygodne jest jedna sala 1 osobowa i 1 2-3 osobowa.Ale jak mowia polozne raczej nie zdarza sie aby rodzily dwie pacjetki za parawanami. Ja mialam cesarke wiec na porodowce lezalam tylko na wywolaniu (i na KTG) polozna caly czas przychodzila i pytala jak sie czuje itp. Po cesarce sala 2 osobowa ale ja lezalam sama. Jak masz jakies pytania to pisz na priv anoga@interia.pl pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 02.09.04, 12:26 Hej, ja również popieram szpital wojskowy. Co prawda rodziłam tam 2,5 roku temu ale mam same jak najlepsze wspomnienia i jeśli jeszcze kiedyś bede musiała wybierać to nie będę się zastanawiać tylko pójdę rodzić właśnie tam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga305 do Gagi 03.09.04, 11:01 wprawdzie troche nie na temat, ale do jakiego zlobka chodzi twoj synek i czy jestes zadowolona, jesli to mozliwe to napisz mi na priv anoga@interia.pl pozdrawiam aga mama hani Odpowiedz Link Zgłoś
mmc3 Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 17.09.04, 15:34 Hej, ja w czerwcu tego roku urodziam córkę w miejski. Miałam cesarkę, także na sali porodowej byłam zaledwie 3 godz. ale i tak nie było na co nażekać. Położne bardzo miłe, lekarze też. Opieka położnicza po porodzie bardzo dobra, nie było się do czego przyczepić, pielęgniarki były na każde skinięcie. Jednak panie z noworodków zachowywały się chwilami jak by im się praca znudziła ( na szczęście nie wszystkie ). Najgorsze były te w satre pielęgniary, dla których każdy noworodek i świeżo upieczona mama to zło konieczne, młode dziewczyny były ok. Warunki bytowe ok. Oddział po remoncie także czysto i świeżo ( też w łazienkach ). Na salach góra 2 osoby ( sale 2-3 osobowe ). Odpowiedz Link Zgłoś
igimama Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 24.09.04, 22:38 ja co prawda rodziłam 30 kwietnia ale leżałam na sali 5-cio osobowej, więc ty chyba miałaś szczęście że leżałaś na mniejszej ale to nie reguła.A co do pielęgniarek ma takie same odczucia.Nie mogłam doprosić siężeby ktoś pomógł mi nakarmić dziecko-mała miała problemy ze ssaniem , i doprowadziło to do zastoju pokarmu.Nie dość że ja świeżo upieczona mama się strasznie namęczyłam to jeszcze moje maleństwo miało przedłużającą się żółtaczkę, bo nie mogłam jej karmić.Ale myślę że gdy będę rodziła drugi raz to znów wybiorę miejski.Trzeba tylko o wszytsko pytać i domagać się pomocy a nie czekać aż sama przyjdzie.Wtedy jeszcze o tym nie wiedziałm.Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
agahercz Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 25.09.04, 16:48 Dziewczyny, przy wyborze szpitala trzeba też brać pod uwagę niestety sprzęt do ratowania noworodków, a ten najleprzy jest w Zdrojach i na Pomorzanach. Pod tym względem nie polecam szpitala Kolejowego.Leżałam tam po porodzie i warunki sanitarne OK, lekarze OK, ale jak zaczęły się problemy... To nie mieli sprawnego USG i tylko 2 inkubatory - Dzięki. Moja mała wylądowała w Zdrojach. Zresztą słyszałam, że z Polic dzieciaczki z problemami też wiozą do Zdroi. Pewnie, że lepiej nie myśleć o komplikacjach, ale w razie czego to mamy spokojne sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś