Dodaj do ulubionych

Szczecin-w którym szpitalu najlepiej?

01.09.04, 11:55
Witam mamuśki!
Termin mam na 7 grudnia i proszę o opinie, w którym szpitalu najlepiej,jak personel, warunki. Co sądzicie o Zdrojach?
Pozdrowienia
Ania
Obserwuj wątek
    • aga305 Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 02.09.04, 09:32
      Czesc Aniu!

Ja rodzilam w styczniu w szpitalu wojskowym na Piotra Skargi i mogę ci go
      polecić. Bardzo mily i fachowy personel. Maly ruch wiec kazda pacjetka jest
      traktowana prawie po domowemu. Warunki dobra, sale poporodowe jednoosobowe
      chyba ze jest duzo porodow to leza dwie pacjetki. Gorzej jest z lazienka bo
      wymaga remontu, ale zawsze mozna isc na ginekologie pare metrow na tym samym
      pietrze i tam jest ok. Sala porodowa ma nowe lozka, bardzo wygodne jest jedna
      sala 1 osobowa i 1 2-3 osobowa.Ale jak mowia polozne raczej nie zdarza sie aby
      rodzily dwie pacjetki za parawanami. Ja mialam cesarke wiec na porodowce
      lezalam tylko na wywolaniu (i na KTG) polozna caly czas przychodzila i pytala
      jak sie czuje itp. Po cesarce sala 2 osobowa ale ja lezalam sama.
      Jak masz jakies pytania to pisz na priv anoga@interia.pl

pozdrawiam
      aga
      • gag10 Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 02.09.04, 12:26
        Hej, ja również popieram szpital wojskowy. Co prawda rodziłam tam 2,5 roku temu
        ale mam same jak najlepsze wspomnienia i jeśli jeszcze kiedyś bede musiała
        wybierać to nie będę się zastanawiać tylko pójdę rodzić właśnie tam. Pozdrawiam
        • aga305 do Gagi 03.09.04, 11:01
          wprawdzie troche nie na temat, ale do jakiego zlobka chodzi twoj synek i czy
          jestes zadowolona, jesli to mozliwe to napisz mi na priv anoga@interia.pl

pozdrawiam
          aga mama hani
        • mmc3 Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 17.09.04, 15:34
          Hej, ja w czerwcu tego roku urodziam córkę w miejski. Miałam cesarkę, także na
          sali porodowej byłam zaledwie 3 godz. ale i tak nie było na co nażekać. Położne
          bardzo miłe, lekarze też. Opieka położnicza po porodzie bardzo dobra, nie było
          się do czego przyczepić, pielęgniarki były na każde skinięcie. Jednak panie z
          noworodków zachowywały się chwilami jak by im się praca znudziła ( na szczęście
          nie wszystkie ). Najgorsze były te w satre pielęgniary, dla których każdy
          noworodek i świeżo upieczona mama to zło konieczne, młode dziewczyny były ok.
          Warunki bytowe ok. Oddział po remoncie także czysto i świeżo ( też w
          łazienkach ). Na salach góra 2 osoby ( sale 2-3 osobowe ).
          • igimama Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 24.09.04, 22:38
            ja co prawda rodziłam 30 kwietnia ale leżałam na sali 5-cio osobowej, więc ty
            chyba miałaś szczęście że leżałaś na mniejszej ale to nie reguła.A co do
            pielęgniarek ma takie same odczucia.Nie mogłam doprosić siężeby ktoś pomógł mi
            nakarmić dziecko-mała miała problemy ze ssaniem , i doprowadziło to do zastoju
            pokarmu.Nie dość że ja świeżo upieczona mama się strasznie namęczyłam to
            jeszcze moje maleństwo miało przedłużającą się żółtaczkę, bo nie mogłam jej
            karmić.Ale myślę że gdy będę rodziła drugi raz to znów wybiorę miejski.Trzeba
            tylko o wszytsko pytać i domagać się pomocy a nie czekać aż sama
            przyjdzie.Wtedy jeszcze o tym nie wiedziałm.Pozdrawiam i życzę szczęśliwego
            rozwiązania.smile
            • agahercz Re: Szczecin-w którym szpitalu najlepiej? 25.09.04, 16:48
              Dziewczyny, przy wyborze szpitala trzeba też brać pod uwagę niestety sprzęt do
              ratowania noworodków, a ten najleprzy jest w Zdrojach i na Pomorzanach. Pod tym
              względem nie polecam szpitala Kolejowego.Leżałam tam po porodzie i warunki
              sanitarne OK, lekarze OK, ale jak zaczęły się problemy... To nie mieli
              sprawnego USG i tylko 2 inkubatory - Dzięki. Moja mała wylądowała w Zdrojach.
              Zresztą słyszałam, że z Polic dzieciaczki z problemami też wiozą do Zdroi.
              Pewnie, że lepiej nie myśleć o komplikacjach, ale w razie czego to mamy
              spokojne sumienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka