03.12.04, 12:49
termin porodu mam wprawdzie na maj, ale chciałam dowiedzieć się czegoś na
temat szpitali w tym mieście. Jeżeli któraś z was rodziła w Łodzi i moze
polecić dobry szpital, położną i lekarza byłabym wdzięczna , ponieważ jest to
mój pierwszy poród i kompletnie nie wiem do kogo sie udać. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lesia28 Re: Łódź 03.12.04, 18:04
      Dołączam do pytania. Juz dawno nikt nie pisal nic o lodzkich placowkach. Sama
      jestem ciekawa, porod w czerwcu , nie jestem z Łodzi wiec niewiele wiem .
    • madam5 Re: Łódź 05.12.04, 12:27
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=10742484&a=10742484
      • madam5 Re: Łódź 05.12.04, 12:29
        Witam oczekujace mamusie!!. Pod powyzszym adresem znajdziecie troszke
        informacji na temat lodzkich placowek. Pozdrawiam.
        Magda i Wiktor 24.06.2004r
        • lidka_mm Re: Łódź 05.12.04, 15:19
          dziękuję za odpowiedź na posta . poczytałam sobie troszkę... no i mam już blade
          pojęcie, pewnie dokładniej zacznę się rozglądać koło 26 tc. ale to jeszcze
          troszeczkę... Ja mam gina z przyhodni, sam robi usg, nieststy na zwolnienie
          niechetnie wysyła no i ogólnie mało informacji udziela... dla niego wszystko
          jest git, a jak będzie coś nie tak to sam powie, ja mam sie nie martwić... (
          ale czy też nie pytać??) czy wszędzie jest tak w przychodniach ? sztuka
          załatwiona.. i następny... czasem mnie to naprawdę wnerwia!a moze powinnam
          zmienić lekarza... w każdym razie o skierowania na badania musze się
          wybłagać... i to jest przykre... teraz mam wizytę w tym tygodniu. ciekawe czy
          uda mi sie wyjść z pracy sad ech..
          • konwalia9 Re: Łódź 06.12.04, 12:45
            Polecam Szpital im. Rydygiera (na ulicy Sterlinga). Rodziłam tam synka, w lipcu
            będę rodziła drugiego dzidziusia. Super położne, kameralnie i naprawdę wszyscy
            bardzo pomagają i przy porodzie i po. Bardzo wygodny i komfortowy fotel do
            rodzenia, dobra merytorycznie kadra. Ja byłam zadowolona. Oczywiście są małe
            minusy- np. stan łazienek, niektóre pielęgniarki niezbyt miłe- wiadomo,
            wszędzie pracują ludzie ale przynajmniej dziecko nie urodzi się w zamartwicy
            (jak w innych szpitalach) bo "PAN DOKTOR" nie zadecydował w porę o cesarce.
            Polecam
            • osimek Szpital - co zabrac na poród? 26.01.05, 13:58
              Witajcie!
              Chcialabym sie dowiedziec co powinnam zabrac do szpitala idac rodzic, bo termin
              mam tuz tuz smileoczywiscie chodzi o Rydygiera w Łodzi
              Jakie rzeczy mam wziasc dla siebie a co dla malenstwa, i jak to jest z tymi
              koszmarnymi ubrankami - swoje czy szpitalne.
              Dzieki za wszystkie wiadomosci
              • kasiula78 Re: Szpital - co zabrac na poród? 31.01.05, 22:43
                Rydygier- dobry wybór. To tak na marginesie. A co wziąć? Wiesz, ja jak się
                stawiłam w terminie porodu, to mnie pogonili z wszystkimi torbami. Sale są
                ciasne i nie ma gdzie trzymać. Później się okazało, że potrzebne będą pieluchy
                jednorazowe, chusteczki nawilżane, mnie się przydała jeszcze maść na odparzenia
                Linomag, można mieć też swoją oliwkę i w ogóle to co będziesz chciała to
                dziecku dadzą Twojego. Jeśli chodzi o ubranka, to mój synek był w szpitalnych,
                nie przeszkadzało mi to w ogóle, choć nie były zbyt urodziwe. Ale gdybyś
                chciała swoje, to rodzinka musi zabierać brudne a dowozić czyste. Tak samo, jak
                mama chce by dziecko było w tetrze. Ogólnie nie polecam zabierania zbyt wielu
                rzeczy dla dziecka, lepiej pomyśleć o sobie w czasie połogu. O maleństwie
                będziesz musiała myśleć już całe życie. Zabierz sobie dobrą książkę lub fajną
                gazetkę i choćby tusz do rzęs. To poprawi ci samopoczucie. Wszystkiego dobrego!
            • sayyes Re: Łódź 04.03.05, 16:31
              Prosze, napisz coś więcej o lekarzach z Rydygiera. Zastanawiam sie nad wyborem-
              i lekarza i szpitala- i wciąż mi mało informacji...
              • m_zb1 Re: Łódź 04.03.05, 16:38
                Witam "sayyes"!Wysłałam Ci maila z moim numerem GG.Ja rodziłam w
                Rydygierze.Jeśli chcesz, mogę podzielić się z Tobą wrażeniami.

Pozdrawiam
                M.
            • kkamila1 Re: Łódź 10.03.05, 14:17
              Proszę napiszcie coś o lekarzach ze szpitala Rydygiera, planuję zajść w ciążę i
              zależy mi żeby prowadził ją ktoś właśnie z tego szpitala. Z góry bardzo
              dziękuję!
              Kaśka
        • sayyes Przyrodnicza 09.03.05, 14:05
          Odświeżam wątek- przez tamten wątek o szpitalach w Łodzi ciężko się przedrzeć
          w całości, choć staram się, pewnie,ale ciągle mi mało informacji np. nt.
          szpitala na Przyrodniczej? Wiecie coś może? Chodzi mi głownie o polozne, bo o
          lekarzach juz cos nie coś poczytalam. O polozne i opiekę poporodową. Napiszcie
          cos!
          • reni25 Re: Przyrodnicza 11.03.05, 15:43
            Witam!
            O szpitalu na Przyrodniczej troszkę już było. Ja sama serdecznie polecam.
            Zresztą poczytaj:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=15585311&a=15975597
            Życzę miłego i bezproblemoewgo rozwiązania.
            pozdrawiam reni
            • sayyes Re: Przyrodnicza 14.03.05, 13:34
              A czy wiesz może, kiedy się zgłaszać do szkoły rodzenia (chodzi oczywiscie o
              Przyrodniczą)? Mam wprawdzie jeszcze czas, ale wolałabym wiedziec smile
    • olek73 Re: Łódź 04.03.05, 18:46
      Ja rodziłam 2 miesiące temu w Koperniku ,i jestem bardzo zadowolona ,mały
      oddział ,położne mają czas dla każdej pacjentki ,uczą przystawiania do piersi i
      opieki nad noworodkiem,rewelacyjni pediatrzy i dobra informacja o stanie
      zdrowia dzieci.Porodówka mała(2 łóżka)położne i lekarze pomocni i
      sympatyczni.Ogólnie ja osobiście polecam ,dla dzieci trzeba było zabrać tylko
      pieluszki jednorazowe.
      • agkowa Re: Łódź 05.03.05, 17:22
        Oj jak sie ciesze ze wkoncu któras napisała cos o Koperniku. Ja będę tam rodzić
        w kwietniu i nie mogłam znaleźć zadnych inf. nt. Jesli mogłabym prosić o
        kontakt na gg to popytałabym jeszcze o pare rzeczy.
        Agnieszka i Oskar
        gg 543736
    • martusiap Re: Łódź 09.03.05, 17:08
      Ja moją córcie urodziłam pół roku temu w Matce Polce i jestem z porodu bardzo
      zadowolona. Uważam, że tak mozna dzieci rodzić. Ze znieczuleniem nie ma
      problemu. Jedynie jestem rozczarowana połoznymi z oddziału. Bardzo chciałam
      karmić, ale nie miałam pokarmu. Rozbroiła mnie raz położna, która powiedziła
      mi,że nie ma czasu, bo musi wypełnić raport. Inna oglądając piers tak mocno za
      nią złapała, że w efekcie zrobiła mi całkiem ładnego siniaka i stwierdziła, że
      faktycznie nic nie ma. Szkoda gadać. Ogólnie jestem zadowolona z porodu. Gdybym
      miała jeszcze rodzić to z pewnością w Matce Polce.
      • 71gosik Re: Łódź 09.03.05, 20:45
        A na którym oddziale rodziłaś?
        Małgorzata
        • martusiap Re: Łódź 10.03.05, 14:37
          Na poród czekałam w Klinice Ginekologii i Położnictwa (Patologia Ciąży), a co
          za tym idzie rodziłam na I Bloku Porodowym. Marta
          • gorki10 Re: Łódź 13.03.05, 17:42
            W Matce Polce nie radze. Położne na bloku porodowym mogą być, ale na
            połażnictwie coś strasznego. Nieuprzejme, nie pomagają. Wypisano mnie ze
            szpitala nie badając mnie, póżniej się okazało, że szew mi się rozszedł. Coś
            okropnego nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka