Dodaj do ulubionych

Dobry ginekolog - Wrocław

12.03.05, 14:26
Cześć
Czy może mi ktoś polecić dobrego ginekologa we Wrocławiu, który przyjmuje w
okolicy Nowego Dworu. Nie chcę chodzić prywatnie, bo to dużo kosztuje, ale
oczywiście, jakby, znalazła dobrego ging. w okolicach ND, to bym się pewnie
zdecydowała. Nie mam samochodu, więc nie za bardzo mi się chce jeździć na
drugi koniec Wrocławia.
Pozd. Aga
Obserwuj wątek
    • adag Re: Dobry ginekolog - Wrocław 12.03.05, 16:04
      Mogę ci z czystym sumieniem polecić naprawdę dobtrego lekarza, którego mnie
      samej poleciły dziewczyny z tego forum - dr Wiktor Jarosz, Mediconcept, ul.
      Krzycka 94, tel.do rejstracji - 3399036. Niestety, przyjmuje tylko prywatnie, bo
      prowadzi swoją przychodnię i jest dość drogi.Wadą jest też to, że ma dużo
      pacjentek, zwłaszcza trudnych, dlatego częst trzeba długo czekać, mimo umawiania
      na konkretną godzinę. Sama wizyta z usg wewnętrznym - 80 zł,wizyta z usg przez
      brzuch - 100, wizyta z usg i ktg - 120. W ramach każdej wizyty najpierw
      odwiedzasz położną, która w pierwszych miesiącach słucha z tobą tętna dzidzi,
      waży cię, mierzy ciśnienie i wyjaśnia twoje wątpliwości, w 8,9 m-cu podłącza cię
      jeszcze do ktg. Zawsze zachęca męża, zeby uczestniczył we wszystkim i sprytnie
      wciąga go w uczestnictwo w przygotowania na przyjście dziecka.Potem jest wizyta
      u lekarza, który zawsze jest uśmiechnięty, ma czas dla ciebie, rzzeczo odpowiada
      na wszelkie pytania, nie bagatelizuje dolegliwości. Daje ci numer telefonu, abyś
      w razie czego mogła zadzwonić lub wysłać pytanie, zawsze odpowiada. Poleca
      szpital na Kamieńskiego lub w Trzebnicy ze względu na standard usług. W razie
      komplikacji jak u mnie (cc), organizuje przyjęcie do szpitala. Ma dobry nowy
      sprzęt, jest dobrym specjalistą od usg, zawsze dostajesz zdjęcie, a jak weźmiesz
      kasetę, nagra ci dzidzię na video. Mierzy przezierność karkową i przegrodę
      nosową i jeżeli coś jest nie tak kieruje na badania prenatalne bez problemów.
      Niestety, nie ma umowy z NFZ, bo i tak ma pacjentki, więc za badania też się
      płaci.Ale coś za coś. Dla mnie zaletą jest też standard jego przychodni. Wielu
      lekarzy bierze tyle samo lub więcej za wizytę, a ich gabinety nie są tak czyste,
      sprzęt stary, nie ma takiej miłej atmosfery. Polecam.
      • szarlota123 Re: Dobry ginekolog - Wrocław 12.03.05, 16:42
        Wielkie dzięki za odpowiedź. O doktorze Jaroszu też słyszłam ale ceny mnie
        przerażają bo wychodzi za wizytę prawie 200zł(usg+badadania itp) U mnie
        koleżanka chodzi też prywatnie i ostatnio zostawiła u niego 300zł a w końcówce
        ciązy trzeba chodzic 2 razy w miesiącu
        Pozd
    • asia06 Re: Dobry ginekolog - Wrocław 12.03.05, 17:24
      "Corfamed" na Kluczborskiej. Wizyty kosztują 40 zł, a też solidnie.
      • grochalcia Re: tez polecam Corfamed 12.03.05, 18:43
        o, tak ...nie wiem, czy jeszcze przyjmuje tam dr Barcikowski, ale jak
        studiowalam we Wroclawiu chodzilam do niego....tez dostalam numer komorki i
        dzwonilam jak mialam watpliwosci i nigdy nie dal odczuc, ze mu sie przeszkadza.
        A jak wypalal mojej kumpeli nadzerke, to chcial ja odwiezc do domu, bo
        przytszla na zabieg sama i on sie tym przejal...mam nadzieje, ze nadal taki
        jest....
        • asia06 Re: tez polecam Corfamed 12.03.05, 19:42
          Dr Barcikowski dalej pracuje w Corfamedzie i dalej jest w porządku. Chodzę do
          niego i nie mam zastrzeżeń. I dostaję odpowiedź na wszystkie pytania.
          • grochalcia Re: tez polecam Corfamed 12.03.05, 21:47
            a nadal jest taki wstydliwy i niesmialy, czy juz sie troszke wyrobil???Bo jak
            chodzilam do niego 3 lata temu, to ta jego niesmialosc byla przeurocza))))
            • asia06 Re: tez polecam Corfamed 12.03.05, 22:30
              Bo ja wiem, czy nieśmiały. Dla mnie po prostu małomówny sam z siebie, a
              odpowiadający na konkretne pytania.
        • mmmonika UWAGA na Barcikowskiego 15.04.05, 12:46
          Już o tym pisałam na forum. Chodziłam do Barcikowskiego jeszcze przed zajściem
          w ciąże i na początku ciąży. Wydawal mi się ok, był miły i taki smieszny, bo
          się czerwieniłsmile Ale potem zaczęłam się o niego rozpytywać w srodowisku
          lekarskim i o zgrozo wszyscy lekarze z dłuższym stażem a także położne ze
          szpitala, gdzie on pracował mi go odradzały(li). Poszłam do innego lekarza -
          podobno jakaś sława, super spec. Dowiedziałam się że brałam antybiotyki
          przepisane przez Barcikowskiego, które nie tylko nie pomagały na moja
          przypadłość ale mogły zaszkodzić dziecku!!!!!!!!!!!! Resztę ciąży martwiłam się
          czy nie będzie jakichś skutków ubocznych. więcej do Corfamedu nie pójdę i Was
          tez ostrzegam. Może to nie w porządku że tak piszę na Barcikowskiego, ale
          straciłam przez jego niewiedzę część radości z ciązy. Na szczęście wszystko
          skończyło się ok i mój Maciej ma juz 9 miesięcy.
          Żeby byc sprawiedliwą dodam, że jakbym nie zasięgnęła opinii u innych nadal
          chodziłabym do Barcikowskiego bo wydawał mi się ok
    • szarlota123 Re: Dobry ginekolog - Wrocław 12.03.05, 18:40
      Też kiedyś o nich myśłałam, chodziłam tam do dr. Mazurca, jak jeszcze mieli
      podpisaną umowę z NFZ, ale 40zł to faktycznie nie dużo
      Pozd
    • tana22 Re: Dobry ginekolog - Wrocław 13.03.05, 02:44
      Jeśli szukasz dobrego lekarza na Nowym Dworze, to w przychodni na Nowodworskiej
      91 masz dr Sienkiewicza, miły, spokojny i czujny lekarz, dokładnie bada,
      wszystko wytłumaczy, polecam
    • szarlota123 Re: Dobry ginekolog - Wrocław 13.03.05, 11:20
      A czy w przechodni na DW robią tez USG, ale chodzi mi np. fałdu karkowego (nie
      wiem czy dobrze to piszę)
      pozdr
      Aga
      • adag Re: Dobry ginekolog - Wrocław 16.03.05, 18:06
        Z mojego doświadczenia- przez całą ciążę miałam u dr Jarosza 8 wizyt( 1 w 7t.),
        potem co 5 do tygodni do 31tc, dwie ostatnie co 3 tygodnie. Za 3 pierwsz wizyty
        z badaniami płaciłam 80zł, potem z usg i badaniami i ktg wychodziło 120,130, bo
        zawsze mi coś odliczyli, a też nie zawsze, bo usg zewn. robiłam 4 razy - w tym
        raz na własne życzenie. Za dodatkowe konsultacje z innym lekarzem nie płaciłam i
        za wszelkie wizyty, na które przychodziłam tylko sprawdzić wynik (jak były
        komplikacje)też nie. Nigdy nie zostawiłam tam 300zł! Nie namawiam cię
        oczywiście, żebyś koniecznie tam chodziła, tylko piszę jak to wyglądało.
        • zona_mi Re: Dobry ginekolog - Wrocław 16.03.05, 20:28
          Podpisuję się obiema rękami pod polecaniem dra Jarosza!
          "Zrobił mi" dwoje dzieci - miałam DUŻE problemy z zajściem i utrzymaniem ciąż.
          Nie naciąga, w niektórych (niestety smutnych) przypadkach w ogóle nie płaciłam.
          Taktowny, uprzejmy, znakomity fachowiec. On i Jego personel jest wart
          polecenia: grzecznie, opiekuńczo, czułam się w Mediconcepcie jak w domu!
          Rzeczowe informacje, odpowiedzi nawet na najgłupsze pytanie udzielane bez
          mrugnięcia okiem. Kocham się w Jaroszu już od dziewięciu lat i nie zamierzam
          przestać! smile))
          To ich strona: www.mediconcept.pl
          Pozdrawiam Przyszłe Mamusie!
          • asia06 Re: Dobry ginekolog - Wrocław 16.03.05, 21:22
            Też polecam doktora Jarosza. A naszukałam się dobrego lekarza. I nie tylko w
            państwowych, ale i w prywatnych przychodniach. To jedyny lekarz, który pamięta
            o wszystkim i nie trzeba sobie niczym głowy zawracać. U innych niestety trzeba
            się było upominać i najpierw wykształcić samemu, żeby wiedzieć, o co sie
            dopominać. A kwoty tez takie kosmiczne nie są, biorąc pod uwagę, że chodzi tu o
            dziecko.
    • szarlota123 Re: Dobry ginekolog - Wrocław 01.07.05, 13:17
      bardzo dziękuję za pomoc. Nie mogłam wczesniej odpidyswac
      Jeszcze raz dziękuje
      Pozd
      Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka