mikaa25 06.05.05, 21:35 czy któraś z Was zna dr Marcinka - pracuje w szpitalu Siemieradzkiego. Czy jest kompetentny, miły, czy są problemy ze zwolnieniem, czy może być przy porodzie? Bardzo prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulla1 Re: kraków - dr Marcinek 07.05.05, 12:00 Marcinek jest wybitnym specjalistą, wiem że w krytycznych przypadkach wzywali go do innych szpitali żeby ratował życie . ale Jest on Ordynatorem szpitala i nie jestem pewna czy obowiązki mu pozwolają przjeżdzać do porodu każdej swojej pacjętki, zwłaszcza ze jest on równiez chirurgiem, więć ma dużo pacjetak na ginekologii w siemiradzkim. A co do zwolnień mogę napisaćtylko tyle że moja mama miała dosyć poważną operacje przez niego robioną i nie trzymał jej potem długo na zwolnieniu - ale to inna sprawa. W każdym razie to naprawde bardzo dobry lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
goha_pk Re: kraków - dr Marcinek 09.05.05, 10:20 anulla1 napisała: > Marcinek jest wybitnym specjalistą, wiem że w krytycznych przypadkach wzywali > go do innych szpitali żeby ratował życie > . ale Jest on Ordynatorem szpitala i nie jestem pewna czy obowiązki mu > pozwolają przjeżdzać do porodu każdej swojej pacjętki, zwłaszcza ze jest on > równiez chirurgiem, więć ma dużo pacjetak na ginekologii w siemiradzkim. Dr Marcinek nie jest ordynatorem a dyrektorem tego szpitala (odrynatorem jest dr Nowakowski). O porodzie kazdej swojej pacjentki jest informowany jesli akurat nie ma go w szpitalu (czyli np wtedy gdy porod odbywa sie w godzinach popoludniowych i nocnych). W skomplikowanych sytuacjach przyjezdza do szpitala do kazdej pacjentki (nie tylko swojej). W szpitalu na Siemiradzkiego mozna skorzystac z opcji podpisania umowy z polozna lub lekarzem na obecnosc podczas porodu. Polozna "kosztuje" 500 zl, lekarz 1200. pozdrawiam Gosia PS. tez polecam Marcinka. Sila spokoju, rewelacyjna intuicja. Naprade dobry fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
mija281 Re: kraków - dr Marcinek 08.05.05, 10:33 Witaj. Pan dr Marcinek prowadzi moją ciążę. Jestem już na finiszu, a cała ciąża przebiegała raczej prawidłowo, więc na szczęście doktor nie musiał się wykazywać swoimi umiejętnościami. Ale nie wątpię, że jest człowiekiem kompetentnym. Oj muszę na tym narazie zakończyć, ale później napiszę więcej, a jeśli masz jakieś pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mija281 Re: kraków - dr Marcinek 09.05.05, 12:05 Gosia miała rację pisząc "siła spokoju". Rzeczywiście jest bardzo opanowany i spokojny, czasem może chciałoby się usłyszeć coś więcej niż wszystko jest dobrze, ale jeśli zapytasz napewno uzyskasz wyczerpującą odpowiedź. Poza tym słuchaj co mówi podczas badania ginekologicznego, a będziesz wszystko wiedzieć, jeśli czegoś nie zrozumiesz zapytaj. Doceniam również to, że pan doktor nie zalecił mi mnóstwa zbędnych badań i nie przepisywał najdroższych leków. Ja również polecam dr Marcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
moni73 Re: kraków - dr Marcinek 09.05.05, 12:39 Podobno on nie przyjmuje w przychodni przyszpitalnej. Czy i gdzie ma prywatny gabinet ??? Bede wdzeczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: kraków - dr Marcinek 06.06.05, 20:23 Friedleina 38. Tel. 6325505. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: kraków - dr Marcinek 08.06.05, 06:49 czy któras z Was moze mi odpowiedziec, jak dr Marcinek nastawiony jest do kwestii zzo?? aha, i czy mozna sie z nim umowic na obecnosc przy porodzie?? moja ciaze prowadzi lekarz, ktoremu nie mam nic do zarzucenia, ma b. dobre opinie itd, ale preferuje "to co dala nam matka natura"; rozwazam mozliwosc zzo w razie potrzeby, wczoraj zapytalam co on na to i dostalam wyklad jak to nie bede czuc boli partych, przez co dziecku moze sie stac krzywda bo porod bedzie trwal dlugo, wczesniej bylo na temat ewentualnego cc - ze stara sie unikac bo przy porodzie sn dziecku mozg sie formatuje i jest bardziej inteligentne niz po cc... wiec szukam jednak innego lekarza na porod ; Odpowiedz Link Zgłoś
mija281 Re: kraków - dr Marcinek 08.06.05, 13:00 Ja rodziłam z zzo. Gdy mi go zakładali miałam 2,5 cm rozwarcia. Po godzinie bez odczuwania bólu miałam już 9 cm. A więc w moim przypadku znieczulenie przyspieszyło rozwarcie i siłę skurczy. Bóle parte oczywiście odczuwałam i wiedziałam kiedy mam przeć. Wniosek z tego taki, że najważniejsze jest właściwe i umiejętne dawkowanie znieczulenia. A jeśli chodzi o dr. Marcinka to ma pozytywne nastawienie do zzo. Absolutnie mi go nie odradzał, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
goha_pk Re: kraków - dr Marcinek 15.06.05, 08:53 dixi napisała: > czy któras z Was moze mi odpowiedziec, jak dr Marcinek nastawiony jest do > kwestii zzo?? Poleca > aha, i czy mozna sie z nim umowic na obecnosc przy porodzie?? No.. ciekawe pytanie. On przyjezdza do szpitala zawsze w przypadku komplikacji (a poza tym codziennie w nim jest od rana do ok 14-15). Na Siemiradzkiego mozna niby legalnie 'wynajac' lekarza za 1200 zl, tylko nie wiem, czy to dotyczy rowniez Marcinka. > > moja ciaze prowadzi lekarz, ktoremu nie mam nic do zarzucenia, ma b. dobre > opinie itd, ale preferuje "to co dala nam matka natura"; rozwazam mozliwosc zzo > > w razie potrzeby, wczoraj zapytalam co on na to i dostalam wyklad jak to nie > bede czuc boli partych, przez co dziecku moze sie stac krzywda bo porod bedzie > trwal dlugo, Bardzo ciekawe... Ale niestety nie prawdziwe. Skurcze parte jak najbardziej sie odczuwa przy zzo. wczesniej bylo na temat ewentualnego cc - ze stara sie unikac bo > przy porodzie sn dziecku mozg sie formatuje i jest bardziej inteligentne niz > po cc... Formatuje powiadasz? Znaczy co? Czysci? Prosze zapytaj tego super fachowca co mial na mysli, bo moze to i nawet ciekawe jest. pozdrawiam Gosia z Madzia, ktora wg teorii Twojego lekarza glupia jest Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: kraków - dr Marcinek 24.08.05, 22:36 Jak prowadzi ciążę - nie wiem, nie sprawdzałam. Mogę powiedzieć jedno - jako chirurg jest to absolutny GENIUSZ. Miałam mięśniaka wielkości pomarańczy i bardzo małe szanse na uratowanie macicy (sam mi tego nie obiecywał) - a jednak mi go wyciął nie naruszając całej reszty. Mam szansę mieć dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
edit30 Re: kraków - dr Marcinek 25.08.05, 00:38 Czy moglybyscie mi napisac czy dr Marcinek jest przy porodach swoich pacjentek, bo jak pisalyscie wyzej w Siemiradzkim mozna zaplacic oficjalnie za obecnosc wybranego lekarza. Czy dotyczy to takze dr Marcinka? Czy ktoras z Was rodzila z dr Marcinkiem? Jakie wrazenia? Bede wdzieczna za odp., takze na maila "gazetowego" Odpowiedz Link Zgłoś
aleksaa1 Re: kraków - dr Marcinek 25.08.05, 12:08 Dr Marcinek jest naljepszym, najbardziej kompetentnym i delikatnym lekarzem z wszystkich z którymi miałam "przyjemnośc" . Polecam, polecam i jeszcze raz polecam. Najwazniejsze ze nie odradza zzo a wręcz zaleca. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: kraków - dr Marcinek 03.09.05, 21:08 Tego to, prawdę mówiąc, nie wiem. Obawiam się, że nie - facet jest naprawdę zajęty. A poza tym dyrektor... Cholibka, ile by to musiało kosztować??? Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Edit30 - jeszcze jedno mi przyszło do głowy 03.09.05, 21:14 Idź do niego prywatnie, ma gabinet na Friedleina, i po prostu z nim pogadaj. Nie obawiaj się, z nim można mówić szczerze. Jak chcesz, odezwij się na maila, dam Ci telefon. Odpowiedz Link Zgłoś