Dodaj do ulubionych

3D USG w Łodzi

12.05.05, 16:44
Bardzo proszę o informację czy mozna w Łodzi wykonać trójwymiarowe USG ciąży?
Jeżeli tak to gdzie i ile kosztuje?
Obserwuj wątek
    • lesia28 Re: 3D USG w Łodzi 12.05.05, 17:53
      Podobno w Diasonie na radwanskiej , zdziercy chca podobno 250 zl.
      • justin301 Re: 3D USG w Łodzi 12.05.05, 19:29
        moja koleżanka była 2 tygodnie temu w tym Diasonie i zdarli z niej te 250 zł,
        więc to mogę potwierdzić. Ale rzeczywiście jest 3D i można podobno dostać w
        cenie nagranie. nie wiem tylko czy trzeba mieć swoją płytkę czy też kasetę.
        • anulka1976 Re: 3D USG w Łodzi 13.05.05, 09:19
          Byłam na 3D, więc potwierdzam powyższe informacje. Tego typu usg wykonuje sie w
          Diasonie, na Radwańskiej i faktycznie kosztuje 250zł, z tym że jest to
          rozszerzone badanie wraz z echem serca, przepływami, itd. Trwa ok. 40 minut. Ja
          jednak nie polecam, bo owszem wykonanie fachowe, ale na wersje trójwymiarową
          aparat został przełączony na dosłownie 2-3 minuty i widziałam tylko same
          rączki. Nie miałam siły domagać się o więcej, bo pan doktor uraczył mnie
          wcześniej wiadomościa o rzekomym wielowodziu i jego konsekwencjach oraz o tym,
          że dziecko ma cyt."wielką głowę", co może byc związane z różnymi wadami. Byłam
          roztrzęsiona, chciało mi się wyć, więc marzyłam tylko o tym, żeby stamtąd
          uciec.
          p.s. Badania zostały powtórzone dwa razy, a także w szpitalu CZMP - nic się z
          tych "rewelacji" nie potwierdziło. Tak więc ja mam uraz do Diasona i usg3D.
          Ale spróbuj, jeśli wydatek nie jest dla Ciebie zbyt obciążający. Może będzie
          lepiej.
          Pozdrawiam
          • 71gosik Re: 3D USG w Łodzi 13.05.05, 12:53
            anulka1976, a czy pamietasz kto robil to badanie? JA w 12 tyg. tez uslyszalam,
            ze cos z jelitkami nie tak, powtorzylam u innego lekarza z CZMP, polowkowe w
            Centrum i tam wszystko wyszlo ok.
            A czy w Centrum robilas odplatnie czy Twoj lekarz Cie pokierowal. Jestem w 33
            tc, i chcialabym zrobic lącznie z przeplywami, moze uda sie sprawdzic czy
            pepowina gdzies sie nie splatala, ale nie wiem czy tak latwo na kase chorych,
            jak do lekarza chodze prywatnie. A jaki lekarz Cie prowadzi?
            Malgorzata
            • anulka1976 Re: 3D USG w Łodzi 16.05.05, 23:10
              w Diasonie owo pamiętne badanie robił prof.Szaflik. Do CZMP skierował mnie mój
              lekarz prowadzący, ze względu na to rzekome wielowodzie. Tam powtarzano
              badanie, ale kto to robił - nie mam pojecia.
              Tydzień temu z kolei byłam znowu na usg (takie miałam zalecenie, żeby znowu
              sprawdzić poziom wód) i tym razem zrobiłam to w Gamecie (80zł)u dr
              Kozarzewskiego. W cenie były również przepływy. Nie wiem czy można te badania
              zrobić ot tak sobie, bez leżenia w szpitalu, bez skierowania. Najlepiej zapytaj
              swego lekarza. Mnie już krew zalewa przez te ciągłe badania, na które wydaje
              mnóstwo pieniędzy... To nie tak, że mi szkoda, ale wyniki tych badań często są
              dla mnie tak stresujące, że wolałabym w ogóle ich nie mieć.
              Pytałaś o lekarza prowadzącego - mój to Sobantka (znasz może?)
              Pozdrawiam serdecznie, A.
              • 71gosik Re: 3D USG w Łodzi 17.05.05, 08:04
                Dr Sobantke znam ze szpitala, gdy lezalam 12 dni po cc ( nie chcialo mi sie
                unormowac cisnienie-mialam gestoze). Wczesniej slyszalam o nim dobre opinie od
                dziewczyn na forum i ze szkoly rodzenia. Osobiscie lepsze wrazenie zrobil na
                mnie dr JAcaszek, bo sam zainteresowal sie moja osoba, obejrzal wyniki z ciaży
                i na koniec dal mezowi zwolnienie na mnie (14 dni), a Sobantka z laski chcial
                tylko 7. Nie bylam zdrowa, bo w koncu trzymali mnie tam dluzej niz inne
                pacjentki, wiec podstawa byla. To bylo 2 lata temu, teraz chodze do Jacaszka
                prywatnie, a jak bedzie w szpitalu to przekonam sie na przelomie czerwca i
                lipca. A Ty na kiedy masz termin?
                Malgorzata
                • flurcia Re: 3D USG w Łodzi 17.05.05, 08:18
                  Ja również chodziłam do Sobantki, alew 6 miesiącu nie wytrzymałam i zmieniłam lekarza. Jak dla mnie był zbyt mrukliwy, nic mi nie mówił, jakbym się go nie zapytała, to słowem by nic nie powiedział, ajak już się odezwał i coś powiedział, to cała się trzęśłam ze strachu. W końcu wysłałam męża, bo myslałam, że ja jestem przewrażliwiona. Pan doktor męża tez potraktował obcesowo i zmieniłam w końcu lekarza. Pani doktor do któej chodziłam, to przemiła osoba z ogromnym doświadczeniem. Wszystko mi mówiła w sposób bardzo przystępny sama, nie musiałam się denerwować a ni prosić o wyjaśnienia.
                  • maggie2229 Re: 3D USG w Łodzi 17.05.05, 17:14
                    ja na to samo 3D USG ide w przyszlym tygodniu wlasnie do Diasona, podobno robi
                    je razem dr.Janiak - b.mila i kompetentna razem z tym profesorem;
                    wybralam Diasona bo cena nizsza 250 zl i termin byl krotszy oczekiwania;
                    w CZMP kosztuje prywatnie 300 zł i dopiero wolne terminy koniec czerwca

bardzo prosze o informacje;
                    troche sie wystarszylam, czy warto robic to badanie, skoro zla diagnoza
                    Maggie 23tc
                    • lesia28 Re: 3D USG w Łodzi 17.05.05, 20:56
                      Dziewczyny wiem, ze to 3d to fajny bajer,ale te ktore nie maja za duzo kasy
                      powinny raczej isc do Dudarewicza na usg genetyczne ,moze nie jest to takie
                      wrazenie jak z 3d,ale ma sie pewnosc ,ze dzidzia dokladnie zbadana ,no i o
                      pomylkach tego lekarza jeszcze nie slyszalam.
                      • coronella Re: 3D USG w Łodzi 20.05.05, 15:52
                        moje zdanie jest rowniez takie, ze 3D to swietna zabawka dla rozrzutnych
                        rodzicow.
                        I tez polecam 2 a nawet 3 badania normalne, czyli zwykle usg, u fachowca, za te
                        same pieniadze.

Z tym, ze ja Dudarewicza polecam na 2 miejscu, a na 1- dr Kaczmarka z Gamety.
                        Byłam u obydwóch.
                        Po Dudarewiczu przezylam miesiąc chorroru wiedząc, że noszę chore dziecko. Co
                        wcale sie pozniej nie potwierdziło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka