paka25_k 17.05.05, 12:31 POTRZEBUJE INFORMACJI NA TEMAT TEJ LEKARZ.Z GORY DZIEKUJE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia.szuwar Re: DR.ORTONOWSKA 17.05.05, 14:11 Witam Oto co wynika z mojego doświadczenia. Otóż pani doktor jest osobą specyficzną, kompletnie pozbawioną jakiegokolwiek szacunku do pacjentek. Nie zdziw się, jeśli będzie chciała zrobić Ci badanie przy uchylonych drzwiach gabinetu albo od czasu do czasu rzuci komentarz w stylu "z takimi rozstępami to ja bym się nie zdecydowała na pigułki" albo "i tak może pani jeszcze poronić". Jako, że jest osobą starszą, lubi czasem traktować młode dziewczyny protekcjonalnie i również wtrącać absurdalne uwagi osobiste typu "ta spirala to pewnie ci wypadła dlatego, że ostatnio byłaś dla mnie niegrzeczna". Oprócz tego badanie wykonuje w przynajmniej dwunastu pierścionkach. Natomiast muszę powiedzieć, że mi osobiście bardzo odpowiadało jej podejście medyczne - tzn. jest przeciwniczką kuracji hormonalnych u młodych kobiet i ogólnie do wszelkich problemów ma podejście zdroworozsądkowe, a nie - jak to często bywa - histeryczne. Nie będzie faszerować Cię lekami i robić setek badań bez powodu ani straszyć możliwymi komplikacjami. Podsumowując: byłam jej pacjentką przez trzy lata (zrezygnowałam, kiedy zaszłam w ciążę, bo wtedy zaczęło mi zależeć), podczas których nigdy mnie nie zapamiętała ani nie założyła mi karty i mogę powiedzieć tyle, że nigdy nie zdarzyło się nic, co upoważniałoby mnie do zarzucenia jej czegokolwiek jako lekarzowi, natomiast osobiście jest raczej dość potworna. Pozdrawiam - Olimpia 38tc Odpowiedz Link Zgłoś
puerta4 Re: DR.ORTONOWSKA 29.05.05, 16:58 Cześć. Ostatnio miałam wizytę u omawianej tu pani doktor. Nie zbadała mnie, nie założyła karty, generalnie była bardzo niemiła. Powiedziała, że na pewno jestem już bezpłodna po kilkuletnim zażywaniu pigułek. Żadnego ze swoich błyskotliwych twierdzeń nie uzasadniła. Zdążyła za to wyrazić się w jak najgorszych słowach o wszystkich ginekologach Odpowiedz Link Zgłoś