Dodaj do ulubionych

Poród w Bielańskim

17.05.05, 21:52
Proszę o informację na temat szpitala bielańskiego. Interesują mnie przede
wszystkim warunki i opieka medyczna w czasie i po porodzie. Czy miała któraś
z Was możliwość poznania położnej Pani Agnieszki Bali.
Obserwuj wątek
    • bekimama Re: Poród w Bielańskim 18.05.05, 12:23
      Ja miałam cesarkę w Bielańskim w lipcu 2002. Nie było super rewelacyjnie ,ale
      też nie mam powodów do narzekań.Położne różne ( jak wszędzie mysle),ale z
      przewagą sympatycznych.W razie jakichkolwiek komplikacji natychmiast robią
      cesarki nie czekają aż stanie się coś złego.Miałam zastrzeżenia do czystości
      toalet, ale fakty są takie że to położnice zostawiały po sobie brudne kible!!!.
      Lekarze pediatryczni cierpliwie odpowiadali na najgłupsze nawet pytania
      przewrazliwionych mamsmile)))(takich jak ja).Z tego co wiem oddział teraz jest po
      remoncie. Njlepiej idź i sama wszystko obejrzy i zapytaj o wszystko co cie
      interesuje. wtydy była jedna sala do porodów rodzinnych i jedna duża z łóżkami
      odgrodzonymi parawanami. Może teraz jest inaczej. Tak naprawdę w trakcie porodu
      będzie ci pewno wszystko jedno gdzie rodzisz, będziesz tylko myśleć kiedy to
      się skończy smile)) i żeby wszysko było dobrze. POWODZENIA
      • frostina Re: Poród w Bielańskim 18.05.05, 16:16
        Bardzo dziękuję za informacje.
    • mojsam Re: Poród w Bielańskim 18.05.05, 17:08
      Ja rowniez zastanawiam sie nad porodem w szpitalu Bielańskim, ostatnio bylam
      tam pare razy i musze przyznać ze zrobil na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
      Położne i obsluga bbardzo sympatyczna. Warunki również bez jakich kolwiek
      zarzutów - przeciez niedawno co byl oddany po generalnym remoncie. Zdecydowałam
      sie na poród z położną Panią Basią Aleksandrowicz, na temat której słyszałam
      same pozytywne wypowiedzi. Ostatnio rozmawiałam z nią i zrobila na mnie bardz
      pozytywne wrażenie nie wspominając ze zajeła się mną jak swoja córk, czułam sie
      aż skrępowana. Naprawde serdecznie polecam chociaz sama jestem jeszcze przed
      tym calym zamieszaniem smile))
      Pozdrawiam
      Monika
      • sgosia5 Re: Poród w Bielańskim 18.05.05, 23:12
        Ja tam rodziłam w kwietniu 2002 właśnie z panią Basią, już opisywałam na tym
        forum, było ostatnio kilka wątków na temat bielańskiego i tamtejszych
        położnych, więc może poszukaj.
        • ja275 Re: Poród w Bielańskim 19.05.05, 09:04
          ja tez bylam pod kontrola pani Basi Aleksandrowicz - w zwiazku z tym ze mialam
          cc nie uczestniczyla przy moim porodzie ale do czasu odejscia wod plodowych
          caly czas byla przy mnie , teraz tez sie na nia zdecyduje, polecam naprawde
          pozdrawiam
          • mad772 Re: Poród w Bielańskim 19.05.05, 11:13
            ja rowniez bede rodzila w bielanskim, ale z p. Anna Bledowska, rewelacyjna
            polozna. Zrobila na mnie bardzo dobre wrazenie, bylam juz 2 razy na ktg za
            kazdym razem przychodzila do mnie i bardzo serdecznie sie mna zajmowala -
            polecam
            • kate000 Re: Poród w Bielańskim 20.05.05, 13:42
              Witam, jestem na 4 tygodnie przed porodem. Możliwe, ze bede musiala zmienic
              szpital. Widze, ze dyskutujecie o Bielanskim. Czy ktoras z Was byla tam juz po
              remoncie? Czy maja porody rodzinne? Jesli tak, to w jakiej cenie? Ile kosztuje
              polozna?, anestezjolog?, znieczulenie zewnatrzoponowe? Czy maja pokoje
              jednoosobowe po porodzie? Czy dzieko jest przy mnie, czy jest zabierane? Sorry,
              za duza ilosc pytan, ale moze nie bede musiala jechac, bo ktos zna juz
              odpowiedzi na te pytania. Dzieki z gory smile)
              • paren1 Re: Poród w Bielańskim 23.05.05, 09:41
                Cześć ja niedawno byłam w Bielańskim przez kilka dni na patologii. Fakt, że
                oddział jest po remoncie i wygląda świetnie, personel też miły. Z tego co się
                orientuję to na pewno jest jedna sala pojedyncza na porodówce i przynajmniej
                dwie podwójne. Porody rodzinne są i kosztują 400 pln, położona też chyba 400
                pln, znieczulenie zewnątrzoponowe 400 albo 500 pln. Sale poporodowe są chyba
                czterosobowe, ale pojedyncza też jest-nie pamiętam ceny. jeśli rodzisz
                normalnie, tzn. nie przez cesarkę to dziecko jest z Tobą w pokoju, jeśli masz
                cesarkę to Ci je zabierają na jakiś czas( nie pamiętam dokładnie).Radzę jednak
                jechać tam-sale można oglądać w soboty i niedziele, pozdr. i powodzenia
    • anulkazet Re: Poród w Bielańskim 25.05.05, 08:27
      A ja bym chciała się dowiedzieć jak jest teraz po cesarce. Czy też się leży
      dobę na pooperacyjnej, co się dzieje z dzidzią i później jak jest z opieką. Ale
      chodzi mi o informacje od dziwczyn które rodziły teraz po remoncie.
      Pozdr
      Ania
    • meggii79 Re: Poród w Bielańskim 25.05.05, 08:52
      Witam!!
      Rodzilam w szpitalu bielanskiem miesiac temu dokaldnie 27.04.05. Jestem bardzo
      zadowolona z opieki poloznej i warunkow tam panujacych. Rodxzilam w 2 os sali -
      na szczescie bylam sama (2 lozko jest przedzielone zaslonka wiec dosc krepujace
      gdyby 2 kobieta tam rodzila).Do dyspozycji mialam lazienke z natryskiem (wpod
      ktorym spedzilam ok 2h polewajac sie woda podczas skurczow),pilke sako, moglam
      pic wode niegazowana i spacerowac po sali. Personel b.mily,polozna wciaz
      zagladala i pytala czy wszystko ok (nie mialam oplaconej poloznej),sprawdzala
      tetno dziecka (polozna to chyba p.Iwona Dabrowska zlota kobieta- b.ciepla,
      mila ). Dodam ze lekarzem prowadzacym byl lekarz ktory ma co srode dyzury w
      szpitalu bielanskim i ktory byl ze mna przy porodzie- a dokladnie w samej
      ostatniej fazie.
      Jezeli chodzi o cennik to wtedy wszystko bylo bezplatnie porod rodzinny, sala 1
      os jak i zzo. Ja ze znieczulenia nie korzystalam bo porod mialam b latwy i
      szybki. Na zyczenie podano mi Dolorgan w celu usmiezenia bolu- po ktorym przy 2
      parciach urodzilam zdrowego cudnego synka.
      Porod wspominam znakomicie. Po dwoch dobach wypuszczono mnie i synka ze
      szpitala. W razie konkretnych pytan prosze o kontakt!!
      • uszatkowa Re: Poród w Bielańskim 27.05.05, 14:12
        czy może wiesz jak z przyjęciem do szpitala osób które nie maja swego lekarza.
        czy w takim przypadku trzeba wykupić położną i ile ona kosztuje? A jak ze
        znieczuleniem naprawdę jest bezpłatne? A poród rodzinny też?
        • kruella1 Re: Poród w Bielańskim 28.05.05, 16:28
          co oznacz zzo jestem nowa na forum i mloda matka prosze napiszcie
          • marchefka27 Re: Poród w Bielańskim 28.05.05, 19:50
            zzo=znieczulenie zewnatrzoponowe
            o szczegolach jak to dziala pisac nie bede bo nie jestem lekarzem i nie chce
            cie wprowadzac w blad smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka