pyrtek3 05.06.05, 19:32 Witam,bardzo proszę o opinie na temat tego szpitala,dziewczyny które tam rodziły czy daja zoo czy jest problem ,bo słyszałam ze nie chca za bardzo dawać....I jaki jest dr.Gach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Zeromski w Krakowie 05.06.05, 20:40 Jeszcze niedawno znieczulenie było i to bezpłatne, podobnie jak inne bajery. Co do dr Gacha to z pewnością wiem, że jest przystojny, ale nie o to ci pewnie chodzi. Bliżej nie miałam przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Zeromski w Krakowie 06.06.05, 09:51 To że jest za darmo to wiem,i w tym jest problem bo podobno dlatego nie chcą dawać bo mają jakiś limit,a czy przystojny?? Są różne gusta... Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Zeromski w Krakowie 06.06.05, 13:25 ja tam rodzilam 19 mies temu (co do dnia) i dostalam zzo za darmo, tyle ze chyba za wczesniej (bo wtedy anestezjologa na oddziale nie bylo, przychodzili z IT) no i wmawiali mnie ze jak poczekam dluzej to nie beda w stanie bezpiecznie zalozyc bo sie bede wiercic z bolu. Zarowno gin dyzurujacy jak i anestezolog namawiali, to dalam sobie zalozyc, a po 2 godz. polozna nie pozwolila dawac wiecej bo zahamowalo akcje por. No to ostatnie 4 godz. na kroplowce z okcytoxyna i 0 przeciwbolowe, nie polecam. Tylko ze moze to moj organizm poprostu tak zareagowal. Ale za 3-4 tyg znowu sie tam wybieram, tym razem mam zamiar prosic o zalozenie sprzetu od razu, i wtedy wytrzymac absolutnie jak najdluzej bez samego srodka. Zobaczymy co z mojego chytrego planu wyniknie... a moze ktos tak zrobil i wie, czy metoda skutecznaczy nie??? jessia Odpowiedz Link Zgłoś
karusia00 Re: Zeromski w Krakowie 06.06.05, 18:09 Ja urodziłam 16.04.2005 córeczkę w szpitalu żeromskiego. Jeśli chodzi o doktora Gacha, czy to taki przystojniak?, to zależy od gustu, napewno najlepiej pachnie perfumami (czuć go na odległość)noi co najważniejsze- badał mnie tak że gdy powiedział że już po wszystkim, ja myślałam że on wogóle jeszcze nie zaczął, jest naprawdę bardzo ale to bardzo delikatny. Jeżeli chodzi o znieczulenie to nie chcą dawać, ja sama ich oto prosiłam, błagałam i dostałam tylko w trakcie porodu czopki rozlużniające, nic mocniejszego.Położne bardzo mi pomagały, bardzo sympatyczne, na lekarzy też nie nażekałam,ale to różnie bywa, może to ja tak trafiłam.Ale ogólnie polecam ten szpital.Chociaż poród sama przeżyłam z wielkim trudem i histerią, to otoczenie ludzi tam pracujących bardzo pozytywnie na mnie wpłynęło. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie porodówki, lekarzy i oddziału patologii ciąży - bo i na niej też byłam to piszcie,odpiszę napewno Dzięki KAROLINA Odpowiedz Link Zgłoś
petrela Re: Zeromski w Krakowie 10.06.05, 17:41 Czy miałaś opłaconą położną czy poszłaś tam jak to się mówi z "ulicy"? Zastanawiam się nad tym szpitalem. Słyszałam już od dwóch znajomych że jest tam całkiem fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Zeromski w Krakowie 08.06.05, 15:44 no właśnie,chodzi mi o to znieczulenie,ze nie chca dawać,ty błagałaś i nie dostałaś,to bedzie mój drugi poród (pierwszy miałam ze zoo) i nie wyobrażam sobie rodziś bez,ale chodze prywatnie do Gacha i mam nadzieje ze mi dadzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
jessia do pyrtek 3 08.06.05, 17:25 no wlasnie mnie to tez przeraza - a tak pieknie na stronie www pisza, ze na zadanie - tak rzeczywiscie kiedys bylo. Ja chodze do Franczaka prywatnie, ktory tez tam pracuje, wiec moze tez mu przebakne cos... A kiedy masz termin? Ja 02.07, tez drugi porod. Jezeli "zdazysz" wczesniej, napisz co z tym zzo - ja tez napisze, bo mimo wszystko chyba jestem na nich zdecydowana. pzdr jessia Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Zeromski w Krakowie 08.06.05, 20:12 Witam,to ty tuż,tuż ja dopiro 12 września,ale juz o tym myślę,bo nie wyobrażam sobie rodzić bez zoo,to trzymam kciuki i napisz co i jak... Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Zeromski w Krakowie 09.06.05, 13:28 A swoja droga patrzylyscie na ich strone www? jezeli naprawde nie chca dawac zzo to stek klamstw tam pisza. Chyba sobie wydrukuje i wezme za soba na porodowke! licze na szybszy porod i mniejsze dziecko tym razem (poprzednio 13 godz i 4,5 kg ;-// bede w kontakcie jessia Odpowiedz Link Zgłoś
renste Re: Zeromski w Krakowie 09.06.05, 13:39 A ja pewnie będę tam pierwsza.Mam termin na 26 czerwca.Prowadzi mnie dr Marszał. Na razie jestem pewna,że nie chcę żadnych znieczuleń.Chcę być świadoma,ale jak zacznie boleć,to może być różnie(przy poprzednim porodzie-prowokowanym ból był okropny,dostrawałam znieczulenia w zastrzyku,ale wszystko pamiętam jak sen.Oczywiście poza bólem)))A rodziłam 12 godzin. Mam histerycznego wręcz stracha,jak pierworódka,albo jeszcze gorszego)) A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Zeromski w Krakowie 09.06.05, 14:04 jakoś nawet nie - jestem dziwnie wyluzowana. Mam mniejszy brzuch niz poprzednio wiec ludze sie, ze i dzidzi bedzie mniejsza i porod krotszy... Tez niby rodzilam na oksytoxynie ostatnio i tez bylam swiecie przekonana, ze umre z bolu, ale u mnie chyba zadzialal psychiczny mechanizm obronny i nie dociera do mnie, jak strasznie bylo. Nie boj sie, ponoc drugie porody sa krotsze. trzymam za Ciebie kciuki - a kto wie, moze sie tam spotkamy pozdrawiam jessia (z Pola oczekiwana 02.07) Odpowiedz Link Zgłoś
ebuszka13 Re: Zeromski w Krakowie 20.06.05, 20:24 Pyrtek3, to może się tam spotkamy, bo ja też z terminem na 12 września... Moim prowadzącym jest dr Marszał. Mam nadzieję, że bezie dobrze. A na wizycie będę w przyszłym tygodniu, to go podpytam o ZZO. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Zeromski w Krakowie 09.06.05, 14:51 Witam. Ja się tak nie boję,pirwszy poród wspominam super,ale miałam zoo i chyba dlatego...i własnie tak bardzo chce mieć terz też,ale mam nadzieje ze bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1olka Re: Zeromski w Krakowie 10.06.05, 10:26 niestety z tym znieczuleniem to prawda niby za darmo a nie chcą dawać. Po pierwsze muszą ściągać anestezjologa. Po drugie trują a po co to Pani poród się spowolni. Może to i prawda no ale po co w końcu jest ZZO. Ja rodziłam 2 miesiące temu i szpital polecam ale znieczulenie to chyba jakimiś innymi drogami trzeba załatwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Zeromski w Krakowie 10.06.05, 12:30 No wiem własnie dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Zeromski w Krakowie 13.06.05, 10:37 Witam to jeszcze raz, a moze ktoś wie czy w żeromskim można rodzić w wodzie?? Jak tak to jak to mnie wiecej wyglada i ile się płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Zeromski w Krakowie 13.06.05, 11:08 owszem, można, maja super wanne, nawet jest za darmo, ale jak chyba kadzy szpital posiadający wanne w Krakowie, jest tylko jedna, wiec jak jest zajeta to twoje madre plany pojda z dymem. Wejdź na ich stronę (www.bocianowka.pl) i tam jest opis tego, jak mozna korzystac z wanny (mozna tylko podczas 1. fazy, a mozna rodzic do wody). No i jest pelno info o tym, jak stawiaja na bezbolesnosc, co w swietle tego watku jesttroche smieszne... pzdr, jessia Odpowiedz Link Zgłoś
agwima Re: Zeromski w Krakowie 14.06.05, 15:03 A czy któraś z Was spotkała się osobiście albo choć z opinią na temat pani dr Zygiel pracującej w tym szpitalu, a także przyjmującej prywatnie (równolegle z dr Gach - miałam z nim jeden kontak i wspomnienie mam takie: delikatny lekarz z powołania ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
renste przeczytajcie -o porodzie w Żeromskim 3 dni temu!! 14.06.05, 16:55 Zobaczcie a'propos porodu w wodzie (i niestety nie tylko)w Żeromskim.Milena urodziła tam kilka dni temu.I nie wygląda to zachęcająco!!!!! Niestety nie umiem wkleić linka.Ale możecie skopiować adres: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13013&w=20207056&a=25186223 src="lilypie.com/days/050626/0/0/1/+10" Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: przeczytajcie -o porodzie w Żeromskim 3 dni t 14.06.05, 17:13 o boze jaki horror... biedna dziewczyna zupelnie jak z przed "rodzic po ludzku" A co oni sobie mysleli, ze tylko 2 polozne na dyzurze? a ty renste jesteś dalej zdecydowana tam rodzic? Ja tak, ale coraz mniej spokojna co do slusznosci mojej decyzji. W zasadzie teraz trzyma mnie tylko to, ze wole isc tam, gdzie znam, niz gdzies, gdzie to samo mogloby mnie spotkac, a gdzie na dodatek jestem po raz pierwszy w zyciu. trzymam dla ciebie kciuki jessia Odpowiedz Link Zgłoś
renste Re: przeczytajcie -o porodzie w Żeromskim 3 dni t 14.06.05, 21:59 Ja się łudzę ,że będzie dobrze.Mnie w ciąży prowadzi ordynator,więc mam nadzieję ,że jakby co to będę do niego dzwonić (tzn.mój mąż bo ja pewnie nie będę w stanie)i domagać się położnej. Ciekawe czy jestem w wielkim błędzie???? Swoją drogą idę do niego na wizytę (mam nadzieję ostatnią w tej ciąży) we czwartek i opowiem mu co się wyprawia na oddziale(on jest bardzo prawym człowiekiem i myślę ,że po prostu o tym nie wie). A co do zzo To jest jawny skandal!!!!!!!! Ponoć NFZ do każdego porodu refunduje zzo!!!!Chyba na nas oszczędzają!!!! Ciekawe jakie wrażenia ma Olga06.Ona też miała stamtąd lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Zeromski w Krakowie 18.06.05, 21:20 Witam ponownie,awięc byłam wczoraj na wizycie u mojego gin i spytałam prosto z mostu jak jest z tym zoo w zeromskim i mi powiedział ze jest problem,poniewaz w dzień jest 3 anestezologów na CAŁY szpital i jak jest przy operacji lub muszą nagle operować to nie przyjdzie do porodu,bo bez znieczulenia mozna urodzić...natomiast na ujestku jest tak,ze anestezjolog jest tylko na odział polozniczo-ginekologiczny...tam kosztuje prawdopodobnie 300(ale to nie o to chodzi)tylko nie wiem czy tam maja dobry sprzet tyle sie nasłuchalam... Odpowiedz Link Zgłoś
margotoja Re: Zeromski w Krakowie 19.06.05, 08:40 A na Ujastku ZZO jest za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1olka Re: Zeromski w Krakowie 19.06.05, 13:56 Od kiedy byłam na ich stronie i przeczytałam że porody rodzinne są bezpłatne ale zzo za kasę Odpowiedz Link Zgłoś
renste A jak JEST Z ktg PRZY PORODZIE??? 19.06.05, 19:45 Podpięte jest w którymś szpitalu non stop??? Odpowiedz Link Zgłoś
ivka2 Re: A jak JEST Z ktg PRZY PORODZIE??? 19.06.05, 19:56 Ja miałam prawie przez cały poród podpięte.Dzięki temu w ktorejś fazie zauważono, ze dziecku spada tętno i podano mi tlen.Ktg cały czas jest przy łożku na którym rodzisz i możesz poprosić, zeby było podpięte przez cały czas, jeśli będziesz sie z tym czuła lepiej.A z drugiej strony jeśli wciąz jest podpięte to jesteś zmuszona do ciągłego leżenia wiec nie jest to też zbyt wygodne.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
renste Do Ivki2 20.06.05, 10:24 Ivka2-masz na myśli szpital żeromskiego?Można poprosić o podpięcie,serio?Ja już zastanawiałam się nad kliniką ,bo tam jest cały czas podpięte Ktg.Myślę ,że to ważne. Odpowiedz Link Zgłoś