Dodaj do ulubionych

Kucharski czy Leszczyk?

27.06.05, 11:52
Chce rodzic w Damianie.Chcialabym poznac Wasze opinie na temat tych dwoch
lekarzy.Ciaze prowadze w CM LIM,ale rodzic chce w Damianie i nie wiem z kim?
Obserwuj wątek
    • aneta.d-g Re: Kucharski czy Leszczyk? 27.06.05, 14:17
      Witam Cię serdecznie,

Leszczyka nie znam, więc trudno jest mi cokolwiek powiedzieć. Jestem natomiast
      zachwycona dr Kucharskim. Prowadzi moją ciążę. Myślę, że jest świetnym
      fachowcem i przemiłym człowiekiem, który nie ma złych dni (czyli paskudnych
      nastrojów). Zawsze wita mnie z uśmiechem, nawet gdy jest zmęczony (to zmęczenie
      czasami daje się wyczuć).
      A propos porodu, to słyszałam, że w przypadku cesarki zakłada bardzo "ładne",
      mało widoczne szwy. Jestem za Kucharskim! Może któraś napisze Ci coś o
      Leszczyku, to będziesz miała porównanie.

Pozdrawiam,

Aneta, 30 tc.
      /W-wa, Kabaty/
      • merusia Re: Kucharski czy Leszczyk? 27.06.05, 14:25
        zdecydowanie kucharski , ma lepsza opinie , wiecej pacjentek ,a przez to
        wieksze doswiadczenie,a dr leszczyk glownie zajmuje sie byciem ordynatorem ,a
        nie prowadzeniem ciaz...
        • mufka51 Re: Kucharski czy Leszczyk? 27.06.05, 16:00
          Z Leszczykiem pracowałam kilkanaście lat w jednym szpitalu.Humorzasty,nadąsany,i
          faktycznie najlepiej wychodziło mu bycie ordynatorem.Operacja,która wykonywał
          trwała w nieskończoność.Nie pozwalał swoim asystentom na przejawy jakiejkolwiek
          samodzielności.Po przegranym konkursie załatwił sobie pracę w Damianie i
          niestety już nic na jego temat nie mogę powiedzieć.Kiedyś na tym forum
          przeczytałam opinię,że jest wzorem subtelności.Cóż za przemiana!
          • mima3 Re: Kucharski czy Leszczyk? 27.06.05, 21:04
            Bardzo dziekuje za informacje.Aneta ja tez jestem z Kabat,czy ty zamierzasz
            rodzic w Damianie? Ja jestem dopiero w 17tc ale po przejsciach w ostatniej
            ciazy,rodzilam na Starynkiewicza, teraz decyduje sie na Damiana,bralam pod
            uwage Kasprzaka,ale ponoc szpital ma klopoty.
            Pozdrawiam goraco!
            • aneta.d-g DO: Mima3 28.06.05, 06:29
              Hej,

Damian raczej odpada w mojej sytuacji z powodów finansowych (oj słono trzeba
              płacić, słono...), choć bardzo bym chciała tam rodzić. Na pewno bezpiecznie
              czułabym się w rękach dr Kucharskiego. Aktualnie marzy mi się poród w wodzie, a
              że tylko w Wołominie jest taka możliwość, to biorę pod uwagę szpital właśnie
              tam ew. Inflancką (bez wody).

Moja Droga, nie wiem jak stoisz czasowo, czy pracujesz, ale gdybyś miała
              ochotę, to możemy się spotkać któregoś dnia na ploteczki. Napisz na priva.

Serdecznie pozdrawiam,

Aneta
              • mima3 Re: DO: Anety 28.06.05, 14:35
                Moj adres domowy:agaz@acn.waw.pl,nie uzywam tego na gazecie.
                Ja tez myslalam o Inflanckiej, ciaze prowadze u lekarza z Inflanckiej,ale
                jednak mimo wszystko nie chce liczyc na szczescie.O Wolominie slyszalam bardzo
                dobre opinie.Mam 15miesieczna coreczke, wiec czesto wychodze na spacerki,mozemy
                sie spotkac!
    • aneta.d-g DO: Mima3 29.06.05, 06:06
      Cześć,

Napisałam do Ciebie na priva.
      Pozdrawiam,

Aneta
    • annab11 Re: Kucharski czy Leszczyk? 29.06.05, 12:43
      Polecam i jednego i drugiego. Moją ciążę prowadził dr Leszczyk i z nim
      rodziałam (naturalnie) - było super, nie mam żadnych najmniejszych nawet
      zastrzeżeń. Do dr Kucharkiego chodziłam z kolei na USG - też bardzo fajny
      lekarz.
      • inka20 Re: Kucharski czy Leszczyk? 29.06.05, 17:11
        A ja cala ciąże chodziłam do dr Kucharskiego, rodziłam z nim w Damianie- z
        resztą kilkanascie dni temu (było super).Polecam!
        • rzetelna1 Re: Kucharski czy Leszczyk? 04.07.05, 15:57
          Pracowałam z dr Leszczykiem wiele lat. Przez 9 lat był ordynatorem. Dobrym
          szefem zespołu. Nieprawdą jest co wypisuje "mufka 51". W czasie trwania
          drugiej "kadencji" sam zrezygnowł z ordynatury ( co było dla wszystkich b.dużym
          zaskoczeniem) i przeniósł się do Damiana. Podczas kadencji dr Leszczyka
          pięcioro lekarzy zrobiło drugi stopień specjalizacji - na co niestety nie
          mieli szans za poprzedniego ordynatora. Leszczyk bardzo im pomagał. Jest dobrym
          specjalistą, był dla nas dobrym szefem . A wię mufko 51 - kimkolwiek jesteś -
          jesteś nierzetnym informatorem.
          • mufka51 Re: Kucharski czy Leszczyk? 04.07.05, 16:33
            Lekarz nigdy nie jest obiektywny....
    • mufka51 Re: Kucharski czy Leszczyk? 04.07.05, 16:37
      Punkt widzenia zależy itd...
      • agaluba Re: Kucharski czy Leszczyk? 06.07.05, 12:28
        Miłe Panie,

nie wiem, czy dyskusja na ten temat się już skończyła, ale chętnie dołoże swoją
        opinię - rodziłam w damianie w marcu, ciąże prowadził dr Leszczyk i jestem
        zachwycona jego opieką - jest miły, czuły, wyrozumiały i delikatny, mój poród
        skończył się cc. Dr opiekuje się mną cały czas - po porodzie sam dzwonił i
        pytał, czy czegos mi nie brakuje "do szczęścia". Naprawdę przy nim czułam się
        bezpiecznie i pewnie i ufam mu w 100%. Ale dr Kucharski też jest znakomity -
        robiłam u niego USG ostatnio - przemiły!

pozdrawiam,

Aga i Krzyś

• muress Re: Kucharski czy Leszczyk? 07.07.05, 15:14
      mam dwoje dzieci "od" dr.Kucharskiego smile) Dr.Leszczyka nie znam, ale co do
      dr.Kucharskiego to zawsze się uśmiecham jak o nim myślę. Pozornie
      roztargniony, ale jednak wie, co robi. Bardzo ładnie tnie, mnie dwa razy w tym
      samym miejscu wink

• vegat4 Re: Kucharski czy Leszczyk? 12.07.05, 14:41
        Do dr Leszczyka chodziłam przez całą ciążę, zresztą z polecenia mojej
        przyjaciólki. Byłam bardzo zadowolona - jest delikatny w sposobie bycia, jak i
        w badaniach, cierpliwy - mimo moich wielu pytań nie okazywał zniecierpliwienia,
        szczegółowo mi wszystko wyjaśniał. Również cc przeprowadził dr Leszczyk -
        dzidziuś urodził się śliczny, zdrowy a blizna po cc pięknie się wygoiła.
        Dr Kucharskiego nie znam, ale słyszałam,że też jest dobry. Myślę, że którego z
        nich wybierzesz - i tak będziesz zadowolona. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka