26.08.05, 15:56
Cześć dziewczyny,
mam termin na 3 listopada i w zasadzie podjęliśmy już decyzję, żeby rodzić w
Damianie. W związku z tym mam pytanie, czy wiecie gdzie pracują (poza
Damianem) lekarze, którzy tam przyjmują ? (tzn. w jakich warszawskich
szpitalach). Wiem, że były wątki o lekarzach z Damiana, ale nigdzie nie
przewinęła się informacja, gdzie Ci lekarze pracują.
A może możecie polecić kogoś? Damian "słynie" z cc ale ja chcę rodzić
naturalnie i stąd pytanie, który lekarz jest tam najlepszy do porodów
naturalnych.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aga1000 Re: Damian 26.08.05, 21:43
      Możesz ich znaleźć w którejś z przychodni Damiana, kilka osób jest z IMiD. Moją
      cesarkę "popełnił" dr Hadas. Facet jest OK, tylko okrutnie trudno się do niego
      dostać...

gosia_p5 napisała:

> Cześć dziewczyny,
      > mam termin na 3 listopada i w zasadzie podjęliśmy już decyzję, żeby rodzić w
      > Damianie. W związku z tym mam pytanie, czy wiecie gdzie pracują (poza
      > Damianem) lekarze, którzy tam przyjmują ? (tzn. w jakich warszawskich
      > szpitalach). Wiem, że były wątki o lekarzach z Damiana, ale nigdzie nie
      > przewinęła się informacja, gdzie Ci lekarze pracują.
      > A może możecie polecić kogoś? Damian "słynie" z cc ale ja chcę rodzić
      > naturalnie i stąd pytanie, który lekarz jest tam najlepszy do porodów
      > naturalnych.
      > Pozdrawiam
      • evkam Re: Damian 29.08.05, 15:58
        Też zdecydowaliśmy się na Damiana szczególnie po ostatnich doniesieniach o
        zakażeniach w Warszawskich szpilatach. Wiem tylko tyle, że dr Kucharski -
        ginekolog i pan robiący USG często doradza w "Mam dziecko". Zawsze u niego
        robię USG i jestem bardzo zadowolonasmile Czy może ktoś wie jak u nich z pozycjami
        rodzenia? Czy żeczywiście pozwalają na porób na klęczkach?
    • annab11 Re: Damian 30.08.05, 11:50
      Ja rodziłam naturalnie w listopadzie ubiegłego roku z doktorem Leszczykiem i
      położną Agnieszką Danaj. Było super!
      Dr Leszczyk jest etatowym pracownikiem Damiana i nie pracuje w żadnym innym
      szpitalu.
      • evkam Re: Damian 30.08.05, 11:56
        Mnie też prowadzi dr Leszczyk!! Jest świetny!
        • gosia_p5 Re: Damian 30.08.05, 12:51
          Problem w tym, że w Damianie nie ma oddziału intensywnej opieki dla noworodków
          i jeśli są jakieś komplikacje to wiozą dzieciaczka na Karową albo do IMiDZ.
          Znajomy lekarz poradził mi, żeby wybierając lekarza w Damianie, wybrać takiego,
          który pracuje też na Karowej lub w IMiDz - wtedy wioząc dzidzię z Damiana
          wiezie ją do "swojego" szpitala. Ale może to zbyt wiele ostrożności? Sama nie
          wiem. Na razie ciążę prowadzę u lekarza przy Św. Zofii bo tam najpierw miałam
          rodzić, ale jak okazało się, że nie ma żadnej gwarancji sali jednoosobowej po
          porodzie i mogę wylądować na sali czteroosobowej, to się trochę przeraziłam i
          postanowiłam urodzić jednak w Damianie. Ale teraz mam problem z wyborem
          lekarza. Znajmi rodzili z Hadasem, ale do niego podobno trudno się dostać. Poza
          tym tak jak wspominałam chcę rodzić naturalnie i nie chcę lekarza, który zbyt
          pochopnie podejmie decyzję o cc. No i mam mętlik w głowie... A termin się zblża
          wielkimi krokami (to już za dwa miesiące) i czas się chyba ostatecznie
          zdecydować.
          • justakoko Re: Damian 31.08.05, 12:51
            nikt cie nie bedzie namawiał w Damianie na cc. Jesli chcesz rodzić naturalnie
            to tak będzie.

Ja chciałam cc i miałam z dr Niemcem (szef w IMiD). Byłam nim zachwycona.
            • gosia_p5 Re: Damian 31.08.05, 15:53
              A dawno tam rodziłaś? Bo dr. Niemca już chyba nie ma w Damianie (na ich stronie
              w każdym razie nie jest wymieniony).
              • justakoko Re: Damian 01.09.05, 08:42
                rodziłam 2 lata temu, ale dr Niemiec chyba nigdy nie przyjmował w przychodni
                Damiana a jedynie w swoim prywatnym gabinecie, a na poród mozna sie z nim
                umówić w Damianie lub w IMiD.
      • aneta.d-g DO: annab11 30.08.05, 13:49
        Witaj,

Mam pytanie - ile zapłaciłaś za poród naturalny? Mam na myśli całkowity koszt,
        razem z pobytem i ew. znieczuleniem?

Dzięki wielkie za info,

Aneta
        • annab11 Re: DO: annab11 30.08.05, 17:47
          4.600 zł za wszystko razem (poród, pobyt, znieczulenie, szczepienie dziecka),
          ale miałam jakąś zniżkę (chyba 10%) z racji firmowego abonamentu.
    • mamapulpecji Re: Damian 31.08.05, 18:05
      polecam dra Południewskiego - jest świetny. Ja akurat miałam cc, ale kilka
      moich koleżanek rodziło u niego naturalnie.
      Hadasa odradzam, bo humorzasty i przereklamowany i kompletnie nie liczy się z
      zegarkiem - 40 minutowe opóźnienia w przyjmowaniu pacjentek to u niego
      standard.Dodatkowo - pan dr bardzo często wyjeżdża na urlopy.
      A z położnych - Wiola Wichman. Wspaniała i mądra położna, pełna empatii i
      ciepła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka