pauzalka 16.09.05, 16:35 Witam, Dowiedziałam się, że właśnie zaczął się remont oddziału położniczego w św.Zofii, czy któras z Was ma więcej informacji na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malutkie2 Re: Remont na Żelaznej 16.09.05, 17:20 byłam tam wczoraj - położna pwiedziała mi, że zamknięto całe skrzydło, bo przerabiają sale 4-osobowe na 2-osobowe. dlatego podobno teraz odsyłają praktycznie wszystkie pacjentki nie powiazane ze szpitalem... Odpowiedz Link Zgłoś
magda751 Re: Remont na Żelaznej 17.09.05, 15:27 A wiadomo do kiedy ten remont. jestem związana ze szpitalem szkołą rodzenia i coś czuję, że w czasie remontu to niestety nie wystarczy(( Odpowiedz Link Zgłoś
pauzalka Re: Remont na Żelaznej 17.09.05, 17:54 Dokładnych terminów nie znam. Wiem tylko tyle, że ma trwać całą zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: Remont na Żelaznej 19.09.05, 09:31 No to ładnie, mam termin na październik. Niby mam lekarza z Żelaznej, ale jeśli miejsc nie będzie - nie wyczarują mi miejsca wolnego....Oj czarno to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: Remont na Żelaznej 20.09.05, 14:20 weź położną, wtedy tam raczej na pewno urodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Remont na Żelaznej 19.09.05, 10:04 Ja tez mam termin na pazdziernik i lekarza z Zelaznje. Nawet jezeli beda miejsca to nioe wiem czy tak fajnie lezec po pordzie w zamieszaniu i brudzie remontowym. Odpowiedz Link Zgłoś
izoldziak Re: Remont na Żelaznej 19.09.05, 19:13 To ja też jestem wśród tych pechowych - termin na październik, lekarz z Żelaznej, szkoła rodzenia też przez nich akredytowana i co może być? Przeraża mnie wizja odesłania mnie przykładowo do Bródnowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Remont na Żelaznej 19.09.05, 21:23 z tego co słyszałam część kobiet kładzionych jest na oddziale ginekologicznym. Remontowane jest chyba tylko jedno skrzydło - czyli zaledwie kilka pokoi. Nie powinno być tak źle. Myslę, że remont nie będzie się przeciągał Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: Remont na Żelaznej - pociesze Was 21.09.05, 12:10 Ja tez mialam termin w czasie remontu na Zelaznej (prawie 3 lata temu) i to w gorszej sytuacji bo remont byl przymusowy i obejmowal calosc szpitala (znalezli jakas bakterie). Mimo to fakt, ze mialam lekarza z Zelaznej i ich szkole rodzenia spowodowal, ze mnie przyjeli i bylo super. Naprawde. Wiec sie nie martwcie. m. Odpowiedz Link Zgłoś
agmih Re: Remont na Żelaznej 22.09.05, 15:29 Ja rodziłam 2 lata temu na Żelaznej. Oczywiście remont wtedy też był i do dyspozycji tylko jedna łazienka. Wszystko zaklejone było folią, zimno na korytarzu, ale sale cieplutkie. Warto było się pomęczyć, personel wspaniały, a szpital b. przyjemny, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
corri Re: Remont na Żelaznej 21.09.05, 13:01 No pięknie Ja tez mam termin na pazdziernik i choc mam lekarza prowadzacego z Zelaznej, to zastanawiam sie, ktory (alternatywnie) szpital wybrac do porodu. Boje się, ze sam lekarz prowadzacy nie wystarczy Ciekawa jestem do jakich szpitali odsylaja z Zelaznej... A moze polecicie jakis inny szpital? Odpowiedz Link Zgłoś
dorjana1 DO CORRI 27.09.05, 21:45 witam polecam Ci gorąco szpital Bielanski,ja rodzilam na żelaznej pierwsze dziecko i po takich sobie wspomnieniach szukalam alternatywnego szpitala przy drugim.Chcialam standart Zelaznej i w Bielanskim to znalazlam nie placąc tyle kasy co musialabym za to samo w Zofii.Tylko wzięlam wlasną polożną[KOSZT 500 ZL].Cudowną kobiete dzieki której urodzilam dziecko w 5 godzin bez znieczulenia zewnątrzoponowego.Warunki super,poród z męzem w pojedynczej sali,dwuosobowa sala po porodzie-wszystko super estetyczne.Reszta szpitala to podobno syf ale nie wiem bo reszty nie oglądalam.oddzial polozniczy z porodówką 6+ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: DO CORRI 28.09.05, 09:56 koszty w bielanskim sa juz takie same jak na zelaznej, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota53 Re: Remont na Żelaznej 21.09.05, 13:24 Mnie z Zelaznej odeslali na patologie na Madalinskiego,ale ze siostra pare tyg wczesniej rodzila na Inlanckiej i znalam juz ten szpital wlasnie sie tam udalam. I polecam Inflancka a od Zelaznej to niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Remont na Żelaznej 21.09.05, 16:27 Z tego co wiem to sale 4 osobowe na położnictwie zamieniane są na 2 osobowe i w związku z tym na rzecz położnictwa zajęta jest częściowo ginekologia. Nie powoduje to większych przestojów. Byłam na oddziale tydzień temu- zastałam 3 wolne salki na porodówce- nie jest źle Tam chyba ciągle trwa remont)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Remont na Żelaznej 23.09.05, 08:13 Ja w poniedziałek wyszłam z zelaznej lezelismy tam tydzien po urodzniu naszej coreczki (zóltaczka ) rzeczywiscie jest remont i przerz to sa pewne utrudnienia, mamusie z nowrodkami leza generalnie naprawde wszedzie gdzie sie da, my np lezalysmy przez caly pobyt na patalogi w pokoju trzyosobowym we cztery wiec scisk byl straszny, ale dalo sie przezyc... Jesli chodzi o wolne salki na porodowce to jest roznie zalezy od dnia sa momenty ze nie ma wolnej zadnej sali a sa takie momenty ze wiekszosc stoi pustych takze naprawde zalezy to od danej chwilii. Acha musze dodac ze w dniu w ktorym ja rodzilam 13wrzesnia byl taki tlok, ze na oddziale noworodkowym lezaly dziewczyny na korytarzach a nastepnego dnia duzo dziewczyn wyszlo i bylo juz luzniej. Takze nie ma co sie martwic na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Remont na Żelaznej 28.09.05, 09:23 Ja byłam tam od 15 do 18 wrzesnia. Jest remont i przez to nadmiar dzwieków "remontowych" - burzyli sciany, rzucali cegły do ciezarowek stojacych pod oknem. Nie było to przyjemne. Pierwsza doba - na porodówce w sali ogólnej - tak próbują się ratować. Nic dziwnego, że często odsyłają, bo jednak miejsc dla położnic brakuje. Ale było wiele dziewczyn, które trafiły tam i zostały przyjęte nie majac ani połoznej, ani lekarza prowadzacego z tgo szpitala, więc... warto próbować... Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Remont na Żelaznej 28.09.05, 09:25 aha, byłam w sali jeszcze nieremontowanej, ale 2-osobowej, z łazienką. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: Remont na Żelaznej 30.09.05, 10:49 pytałam o te remonty ostatnio - powiedziano mi, że tam est zawsze remont Mam nadzieję, że będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
vioorka Re: Remont na Żelaznej 03.10.05, 14:38 Cześć! Pojechałam w piątek na Żelazną na izbę przyjęć żeby zobaczyć co z tym remontem. Na izbie przyjęć nie było widać, że w szpitalu coś się dzieje, ale położna powiedziała, że na I i II piętrze jest mało fajnie - kują ściany i jest dosyć głośno. Główny problem jest ze znalezieniem miejsca do położenia mam po porodzie. Zupełnie nie wiem co robić - nie brałam pod uwagę innych szpitali. Dzwoniłam na Solec i na Madalińskiego - prosili, żeby w piątek nie przyjeżdżać na oglądanie oddziału, bo mają prawdziwe oblężenie. Odpowiedz Link Zgłoś
vioorka Re: Remont na Żelaznej 07.10.05, 10:26 Podbijam. Może macie jakieś nowe wiadomości?? Bardzo proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: Remont na Żelaznej 07.10.05, 13:33 ja sobie darowałam żelazna - nie chce leżeć w ścisku i rodzić "na jednej nodze" jak to określiła moja gin. kolezanka rodzila tam tydzien temu i mam informacje na biezaco wrecz - szpital mocno przereklamowany - porody tasmowe (zapomnij o jakichs super pozycjach do rodzenia - fotel porodowy i tyle), a potem lezenie w scisku na 5-cio osobowej sali - po prostu nie ma miejsc. dla mnie wazne jest tez to, ze tam po prostu nie ma gdzie zaparkowac samochodu dlatego ostatecznie z mezem doszlismy do wniosku, ze bierzemy pod uwage szpitale: madalinskiego, inflancka, damian. jestem przerazona pobytem w szpitalu i na dzien dzisiejszy biore pod uwage tylko porody rodzinne w jednoosobowej sali a potem pobyt w 1-ce lub max 2-ce. wiem, ze za to musze kupe kasy wylozyc, ale mam nadzieje, ze dzieki temu bede miec dobra opieke. Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Re: Remont na Żelaznej 07.10.05, 13:52 to ciekawe co piszesz, bo dziewczyna rodzila tez niedawno i ma zupelnie inne wspomnienia co do pozycji w trakcie porodu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=30078500&a=30080173 Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Remont na Żelaznej 09.10.05, 22:52 cóż izzunia nie opisuje włsnych doświadczeń tylko koleżanki. A decydując się na poród w szptalu, który nie ukrywa, że prowadzi remont na oddziale położniczym trzeba się liczyc z niedogodnościami. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Remont na Żelaznej 09.10.05, 22:56 izzunia napisała: "...dla mnie wazne jest tez to, ze tam po prostu nie ma gdzie zaparkowac samochodu" tak to bywa ze szpitalami w ścisłym centrum. Obawiam się, że nawet gdyby kierownictwo szpitala chciało i tak nie mieliby gdzie wynająć większej ilości miejsc parkingowych. Pod kilkoma innymi szpitalami trzeba biegać z drobnymi do parkometru. Są też takie gdzie za godzinę postoju na parkingu płaci się 4zł! Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Remont na Żelaznej 10.10.05, 08:26 ja rodzilam tam 3 tygodnie temu i po doświadczeniach swoich i koleżanek mogę z pewnością powiedzieć, że nie jest to szpital przereklamowany, a jego popularność jest w pelni zaslużona...i każdemu polecę ten szpital jako najlepszy nikt mnie nie zmuszal do pozostawania w jednej pozycji podczas porodu, pozycji bylo wiele, proponowala je polożna, żeby zmniejszyć ból i przyspieszyć poród.. mimo oblożenia szpitala; bylo dyskretnie, intymnie i bardzo profesjonalnie... sal jednoosobowych do porodu jest chyba 6 tak samo na oddziale polożniczym..bardzo fachowa opieka, bardzo fajne polożne na każde zawolanie jak są miejsca to można zaparkować na parkingu wewnętrznym, nam nikt nie robil problemów, a pokój jednoosobowy też można wynająć... tylko na pewno to jest droższe niż w szpitalu na madalińskiego, inflanckiej czy innych Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: Remont na Żelaznej 10.10.05, 13:16 > tylko na pewno to jest droższe niż w szpitalu na madalińskiego, inflanckiej czy > po podliczeniu kosztow, to niewiele drozsze Odpowiedz Link Zgłoś
izoldziak Re: Remont na Żelaznej 10.10.05, 15:45 Własnie. Czy widziałyscie przykładowo nowy cennik w szpitalu Bielańskim? Wychodzi prawie to samo co na Żelaznej. podobnie zaczyna się dziać w innych warszawskich szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Remont na Żelaznej 11.10.05, 08:19 oczywiście ja za sam poród z mężem, wlasną polożną i zzo zaplacilam na żelaznej 2800 takich cen na pewno nie ma na madalińskiego czy na inflanckiej. gdybym chciala pojedynczy pokój to kwota zamknęla by się pewnie w 4 tysiącach, bo pokoje na żelaznej są bardzo drogie...uznalam, że to już trochę za dużo.. Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: Remont na Żelaznej 10.10.05, 16:35 izzunia napisała: > po podliczeniu kosztow, to niewiele drozsze no nie wiem, nawet po nowych prognozowanych cenach na Madalińskiego poród rodzinny w nowiutkiej jedynce z wanną z hydromasażem i "pełnym wypasem" z wynajętą uprzednio położną 1000-1100, a o ile mi wiadomo na Żelaznej rodzinny 1000 lub 800 jeśli po ich szkole rodzenia + wynajęcie położnej 1000-1500, różnica wydaje mi się jednak zasadnicza... Odpowiedz Link Zgłoś
vik_vik Re: Remont na Żelaznej 20.10.05, 20:03 na Madalinskiego sale nowe, bardzo ladne, jedynki sa chyba po 150 zl za dobe. bardzo ladne akwarium - mozne sie zrelaksowac. Odpowiedz Link Zgłoś