Dodaj do ulubionych

Remont na Żelaznej

16.09.05, 16:35
Witam,
Dowiedziałam się, że właśnie zaczął się remont oddziału położniczego w
św.Zofii, czy któras z Was ma więcej informacji na ten temat?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malutkie2 Re: Remont na Żelaznej 16.09.05, 17:20
      byłam tam wczoraj - położna pwiedziała mi, że zamknięto całe skrzydło, bo
      przerabiają sale 4-osobowe na 2-osobowe.
      dlatego podobno teraz odsyłają praktycznie wszystkie pacjentki nie powiazane ze
      szpitalem...
    • magda751 Re: Remont na Żelaznej 17.09.05, 15:27
      A wiadomo do kiedy ten remont. jestem związana ze szpitalem szkołą rodzenia i
      coś czuję, że w czasie remontu to niestety nie wystarczysad((
      • pauzalka Re: Remont na Żelaznej 17.09.05, 17:54
        Dokładnych terminów nie znam. Wiem tylko tyle, że ma trwać całą zimę.
        • aniarad1 Re: Remont na Żelaznej 19.09.05, 09:31
          No to ładnie, mam termin na październik. Niby mam lekarza z Żelaznej, ale jeśli
          miejsc nie będzie - nie wyczarują mi miejsca wolnego....Oj czarno to widzę sad
          • magdalenamk Re: Remont na Żelaznej 20.09.05, 14:20
            weź położną, wtedy tam raczej na pewno urodzisz
    • majan2 Re: Remont na Żelaznej 19.09.05, 10:04
      Ja tez mam termin na pazdziernik i lekarza z Zelaznje. Nawet jezeli beda
      miejsca to nioe wiem czy tak fajnie lezec po pordzie w zamieszaniu i brudzie
      remontowym.
      • izoldziak Re: Remont na Żelaznej 19.09.05, 19:13
        To ja też jestem wśród tych pechowych - termin na październik, lekarz z
        Żelaznej, szkoła rodzenia też przez nich akredytowana i co może być? Przeraża
        mnie wizja odesłania mnie przykładowo do Bródnowskiegowink
        • laminja Re: Remont na Żelaznej 19.09.05, 21:23
          z tego co słyszałam część kobiet kładzionych jest na oddziale ginekologicznym.
          Remontowane jest chyba tylko jedno skrzydło - czyli zaledwie kilka pokoi. Nie
          powinno być tak źle. Myslę, że remont nie będzie się przeciągał smile
          • magdad5 Re: Remont na Żelaznej - pociesze Was 21.09.05, 12:10
            Ja tez mialam termin w czasie remontu na Zelaznej (prawie 3 lata temu) i to w
            gorszej sytuacji bo remont byl przymusowy i obejmowal calosc szpitala (znalezli
            jakas bakterie).

Mimo to fakt, ze mialam lekarza z Zelaznej i ich szkole rodzenia spowodowal, ze
            mnie przyjeli i bylo super. Naprawde. Wiec sie nie martwcie.

m.
        • agmih Re: Remont na Żelaznej 22.09.05, 15:29
          Ja rodziłam 2 lata temu na Żelaznej. Oczywiście remont wtedy też był i do
          dyspozycji tylko jedna łazienka. Wszystko zaklejone było folią, zimno na
          korytarzu, ale sale cieplutkie. Warto było się pomęczyć, personel wspaniały, a
          szpital b. przyjemny, polecam.
    • corri Re: Remont na Żelaznej 21.09.05, 13:01
      No piękniesad Ja tez mam termin na pazdziernik i choc mam lekarza prowadzacego z
      Zelaznej, to zastanawiam sie, ktory (alternatywnie) szpital wybrac do porodu.
      Boje się, ze sam lekarz prowadzacy nie wystarczy sad Ciekawa jestem do jakich
      szpitali odsylaja z Zelaznej...
      A moze polecicie jakis inny szpital?
      • dorjana1 DO CORRI 27.09.05, 21:45
        witam
        polecam Ci gorąco szpital Bielanski,ja rodzilam na żelaznej pierwsze dziecko i
        po takich sobie wspomnieniach szukalam alternatywnego szpitala przy
        drugim.Chcialam standart Zelaznej i w Bielanskim to znalazlam nie placąc tyle
        kasy co musialabym za to samo w Zofii.Tylko wzięlam wlasną polożną[KOSZT 500
        ZL].Cudowną kobiete dzieki której urodzilam dziecko w 5 godzin bez znieczulenia
        zewnątrzoponowego.Warunki super,poród z męzem w pojedynczej sali,dwuosobowa
        sala po porodzie-wszystko super estetyczne.Reszta szpitala to podobno syf ale
        nie wiem bo reszty nie oglądalam.oddzial polozniczy z porodówką 6+ !!!!
        • izzunia Re: DO CORRI 28.09.05, 09:56
          koszty w bielanskim sa juz takie same jak na zelaznej, niestety.
    • dorota53 Re: Remont na Żelaznej 21.09.05, 13:24
      Mnie z Zelaznej odeslali na patologie na Madalinskiego,ale ze siostra pare tyg
      wczesniej rodzila na Inlanckiej i znalam juz ten szpital wlasnie sie tam
      udalam. I polecam Inflancka a od Zelaznej to niedaleko.
    • amwaw Re: Remont na Żelaznej 21.09.05, 16:27
      Z tego co wiem to sale 4 osobowe na położnictwie zamieniane są na 2 osobowe i w
      związku z tym na rzecz położnictwa zajęta jest częściowo ginekologia. Nie
      powoduje to większych przestojów. Byłam na oddziale tydzień temu- zastałam 3
      wolne salki na porodówce- nie jest źlesmile
      Tam chyba ciągle trwa remontsmile))
      pozdrawiam
      • kaliaa Re: Remont na Żelaznej 23.09.05, 08:13
        Ja w poniedziałek wyszłam z zelaznej lezelismy tam tydzien po urodzniu naszej
        coreczki (zóltaczka sad) rzeczywiscie jest remont i przerz to sa pewne
        utrudnienia, mamusie z nowrodkami leza generalnie naprawde wszedzie gdzie sie
        da, my np lezalysmy przez caly pobyt na patalogi w pokoju trzyosobowym we
        cztery wiec scisk byl straszny, ale dalo sie przezyc... Jesli chodzi o wolne
        salki na porodowce to jest roznie zalezy od dnia sa momenty ze nie ma wolnej
        zadnej sali a sa takie momenty ze wiekszosc stoi pustych takze naprawde zalezy
        to od danej chwilii.
        Acha musze dodac ze w dniu w ktorym ja rodzilam 13wrzesnia byl taki tlok, ze na
        oddziale noworodkowym lezaly dziewczyny na korytarzach a nastepnego dnia duzo
        dziewczyn wyszlo i bylo juz luzniej. Takze nie ma co sie martwic na zapas
        • sdomitrz Re: Remont na Żelaznej 28.09.05, 09:23
          Ja byłam tam od 15 do 18 wrzesnia. Jest remont i przez to nadmiar
          dzwieków "remontowych" - burzyli sciany, rzucali cegły do ciezarowek stojacych
          pod oknem. Nie było to przyjemne.
          Pierwsza doba - na porodówce w sali ogólnej - tak próbują się ratować. Nic
          dziwnego, że często odsyłają, bo jednak miejsc dla położnic brakuje.
          Ale było wiele dziewczyn, które trafiły tam i zostały przyjęte nie majac ani
          połoznej, ani lekarza prowadzacego z tgo szpitala, więc... warto próbować...
          • sdomitrz Re: Remont na Żelaznej 28.09.05, 09:25
            aha, byłam w sali jeszcze nieremontowanej, ale 2-osobowej, z łazienką.
            • aniarad1 Re: Remont na Żelaznej 30.09.05, 10:49
              pytałam o te remonty ostatnio - powiedziano mi, że tam est zawsze remont wink
              Mam nadzieję, że będzie dobrze
    • vioorka Re: Remont na Żelaznej 03.10.05, 14:38
      Cześć! Pojechałam w piątek na Żelazną na izbę przyjęć żeby zobaczyć co z tym
      remontem. Na izbie przyjęć nie było widać, że w szpitalu coś się dzieje, ale
      położna powiedziała, że na I i II piętrze jest mało fajnie - kują ściany i jest
      dosyć głośno. Główny problem jest ze znalezieniem miejsca do położenia mam po
      porodzie. Zupełnie nie wiem co robić - nie brałam pod uwagę innych szpitali.
      Dzwoniłam na Solec i na Madalińskiego - prosili, żeby w piątek nie przyjeżdżać
      na oglądanie oddziału, bo mają prawdziwe oblężenie.
    • vioorka Re: Remont na Żelaznej 07.10.05, 10:26
      Podbijam. Może macie jakieś nowe wiadomości?? Bardzo proszę!!
      • izzunia Re: Remont na Żelaznej 07.10.05, 13:33
        ja sobie darowałam żelazna - nie chce leżeć w ścisku i rodzić "na jednej nodze"
        jak to określiła moja gin. kolezanka rodzila tam tydzien temu i mam informacje
        na biezaco wrecz - szpital mocno przereklamowany - porody tasmowe (zapomnij o
        jakichs super pozycjach do rodzenia - fotel porodowy i tyle), a potem lezenie w
        scisku na 5-cio osobowej sali - po prostu nie ma miejsc.
        dla mnie wazne jest tez to, ze tam po prostu nie ma gdzie zaparkowac samochodutongue_out
        dlatego ostatecznie z mezem doszlismy do wniosku, ze bierzemy pod uwage
        szpitale: madalinskiego, inflancka, damian. jestem przerazona pobytem w szpitalu
        i na dzien dzisiejszy biore pod uwage tylko porody rodzinne w jednoosobowej sali
        a potem pobyt w 1-ce lub max 2-ce. wiem, ze za to musze kupe kasy wylozyc, ale
        mam nadzieje, ze dzieki temu bede miec dobra opieke.
        • onion75 Re: Remont na Żelaznej 07.10.05, 13:52
          to ciekawe co piszesz, bo dziewczyna rodzila tez niedawno i ma zupelnie inne
          wspomnienia co do pozycji w trakcie porodu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=30078500&a=30080173
          • laminja Re: Remont na Żelaznej 09.10.05, 22:52
            cóż izzunia nie opisuje włsnych doświadczeń tylko koleżanki. A decydując się na
            poród w szptalu, który nie ukrywa, że prowadzi remont na oddziale położniczym
            trzeba się liczyc z niedogodnościami.
        • laminja Re: Remont na Żelaznej 09.10.05, 22:56
          izzunia napisała:
          "...dla mnie wazne jest tez to, ze tam po prostu nie ma gdzie zaparkowac
          samochodu"

tak to bywa ze szpitalami w ścisłym centrum. Obawiam się, że nawet gdyby
          kierownictwo szpitala chciało i tak nie mieliby gdzie wynająć większej ilości
          miejsc parkingowych.
          Pod kilkoma innymi szpitalami trzeba biegać z drobnymi do parkometru. Są też
          takie gdzie za godzinę postoju na parkingu płaci się 4zł!
        • jadis76 Re: Remont na Żelaznej 10.10.05, 08:26
          ja rodzilam tam 3 tygodnie temu
          i po doświadczeniach swoich i koleżanek mogę z pewnością powiedzieć, że nie
          jest to szpital przereklamowany, a jego popularność jest w pelni zaslużona...i
          każdemu polecę ten szpital jako najlepszy
          nikt mnie nie zmuszal do pozostawania w jednej pozycji podczas porodu, pozycji
          bylo wiele, proponowala je polożna, żeby zmniejszyć ból i przyspieszyć poród..
          mimo oblożenia szpitala; bylo dyskretnie, intymnie i bardzo profesjonalnie...
          sal jednoosobowych do porodu jest chyba 6
          tak samo na oddziale polożniczym..bardzo fachowa opieka, bardzo fajne polożne
          na każde zawolanie
          jak są miejsca to można zaparkować na parkingu wewnętrznym, nam nikt nie robil
          problemów, a pokój jednoosobowy też można wynająć...
          tylko na pewno to jest droższe niż w szpitalu na madalińskiego, inflanckiej czy
          innych

• izzunia Re: Remont na Żelaznej 10.10.05, 13:16
            > tylko na pewno to jest droższe niż w szpitalu na madalińskiego, inflanckiej czy
            >

po podliczeniu kosztow, to niewiele drozszesmile
            • izoldziak Re: Remont na Żelaznej 10.10.05, 15:45
              Własnie.
              Czy widziałyscie przykładowo nowy cennik w szpitalu Bielańskim? Wychodzi prawie
              to samo co na Żelaznej.
              podobnie zaczyna się dziać w innych warszawskich szpitalach.
              • jadis76 Re: Remont na Żelaznej 11.10.05, 08:19
                oczywiście
                ja za sam poród z mężem, wlasną polożną i zzo zaplacilam na żelaznej 2800
                takich cen na pewno nie ma na madalińskiego czy na inflanckiej.
                gdybym chciala pojedynczy pokój to kwota zamknęla by się pewnie w 4 tysiącach,
                bo pokoje na żelaznej są bardzo drogie...uznalam, że to już trochę za dużo..
            • m_golightly Re: Remont na Żelaznej 10.10.05, 16:35
              izzunia napisała:

> po podliczeniu kosztow, to niewiele drozszesmile

no nie wiem, nawet po nowych prognozowanych cenach na Madalińskiego poród
              rodzinny w nowiutkiej jedynce z wanną z hydromasażem i "pełnym wypasem" z
              wynajętą uprzednio położną 1000-1100, a o ile mi wiadomo na Żelaznej rodzinny
              1000 lub 800 jeśli po ich szkole rodzenia + wynajęcie położnej 1000-1500,
              różnica wydaje mi się jednak zasadnicza...
              • vik_vik Re: Remont na Żelaznej 20.10.05, 20:03
                na Madalinskiego sale nowe, bardzo ladne, jedynki sa chyba po 150 zl za dobe.
                bardzo ladne akwarium - mozne sie zrelaksowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka