nicole1910 17.10.05, 12:55 poszukuje informacji na temat tej kliniki prosze jezeli cokolwiek wiedzie to prosze napiszcie chodzi o eskulap w bielsku-białej interesuje mnie opieka znieczulenie lewatywa ogolnie to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magles28 Re: eskulap 21.10.05, 11:24 cześć musisz sobie wejść na forum ciąża i poród, tam na wyszukiwarce wpisac eskulap i ci sie wyswietlą informacje na temat tej kliniki poniżej wklejam ci tylko jedna część bo jest tego sporo. ja osobiście zdecydowałam sie na wojewódzki pod szyndzielnia tym bardzie że chodziłam tam do szkoły rodzenia i zwiedzałam na niej ich oddział położniczy. sale sa bardzo ładne, 1,2-osobowy. Łazienki czyste na 4 osoby. Poza tym lekarz pediatra robi obchód 2xdziennie i jak jest coś nie tak to od razu zabierają dzidzie na dabania np. usg główki. A w eskulapie nie ma tych możliwości. a teraz obiecany cytat Re: Urodziłam w Eskulapie w Bielsku.. fruwajka1 16.10.05, 16:41 + odpowiedz Za wszystko zapłaciłam 100 złotych. Poród wspominam bardzo miło, zwłaszcza jeśli chodzi o atmosferę przed, w czasie i po porodzie. Położne po porodzie są na każde skinienie a nawet powiedziałabym,że dają z siebie więcej niż oczekuje pacjent. Super.Ale: nacięto mi krocze mimo moich protestów, kazano mi też rodzić na plecach, choć wcześniej zapewniano mnie,ze pozycję do parcia mogę wybrać. Trzeba też samemu dopilnowaćź by zrobili USG tuż przed porodem, inaczej nic z tego. Za to znieczulenie założone bardzo fachowo, nic a nic nie bolała mnie później głowa ani kręgosłup.Wkłucia dokonano kiedy nie czułam jeszcze bólu (uszczypnięcie jak przy pobieraniu krwi), a znieczulenie wlano do cewnika gdy o nie poprosiłam (pierwszy słaby ból poczułam po 7 cm rozwarcia).Zadziałało od razu.Ale:bóli partych nie znieczulają, więc na darmo w tym momencie prosić o znieczulenie. Ja dostałam w czasie porodu jedną dawkę znieczulenia(poród trwał 3 godziny).Za to do szycia krocza dostałam podwójne znieczulenie:zzo i miejscowe.Szycie- ok.pół godziny, nacięcie na 7 szwów.Po porodzie środki przeciwbólowe w zastrzyku (przez weflon),także na żądanie. Dziecko kładą na brzuchu zareaz po porodzie(jeszcze nie umyte), ale karmienie dopiero na sali.Nie ma jako takich obchodów.Raz dziennie przychodzi jeden lekarz i dyskretnie ogląda to co trzeba. W czasie porodu najbardziej zaskoczyła mnie ilość osób :lekarz i z 4 położne( o ile nie więcej). Acha:lewatywy nie robią, nawet gdy poprosisz,więc lepiej zrobić samemu.Krocze do porodu musi być ogolone. Tyle uwag nasuwa mi się w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś