Dodaj do ulubionych

Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty

22.11.05, 18:46
Witam
Czy mogą odezwać się mamy które prowadziły, lub prowadzą ciążę u dr
Fiutowskiego prywatnie, jaki jest koszt takich wizyt, jak jest ze
skierowaniami na badania (krew, mocz i inne), USG, jak wygląda sprawa ze
zwolnieniami, oczywiście jeśli są potrzebne (nie mówię o wymuszaniu
zwolnienia).
Obserwuj wątek
    • dabrowianka Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 22.11.05, 23:46
      Mój kochany dr Fiutowski...
      Prowadziłam u niego prawie 1,5 ciąży (urodziłam córcię i jestem ponownie w
      drugiej) ciąży), ale potem przeprowadziłam się do Warszawy i musiałam tu kogoś
      znaleźć.
      Jest super lekarzem. Konkretnym, doświadczonym, a przy tym niesamowicie miłym.
      Bbbardzo miło wspominam każdą wizytę u niego. Mogłam się pytać, o co chciałam,
      zawsze spokojnie wytłumaczył, uspokoił, a jak coś go rzeczywiście niepokoiło to
      też to otwarcie mówił.
      Nie podaje nr komórki, ale gdy miałam problemy i dzwoniłam do niego, nigdy nie
      było problemu, żeby go gdzieś (z pomocą jego żony) znaleźć. Codziennie pracuje w
      Wojewódzkim i w razie naglącej sprawy można było tam się do niego zgłosić. Nie
      płaciłam nigdy za takie nagłe "wizyty".
      Co do USG to robi w ramach wizyty - ma sprzęt w gabinecie. Ja miałam trochę
      problemów i tak na prawdę miałam robione praktycznie, co wizytę.
      Za skierowania wydane w prywatnym gabinecie musisz niestety sama płacić. Ze
      zwolnieniem nie było problemu.
      Cena wizyty w wakacje - 80zł. Nie wiem jak teraz.
      Jako lekarza bardzo polecam. Ja byłam zadowolona 100% A co o nim też dobrze
      świadczy, to to, że często czytałam wypowiedzi babeczek, które nie miały z nim
      nic wspólnego, a bardzo go chwaliły. Chodzi mi o jego pracę w szpitalu. Nie jest
      to tym, który jest uprzejmy tylko jak przychodzisz do niego prywatnie i zapłacisz.
      A i jeszcze dodam, że ostatnio jak miałam problemy to dzwoniłam do niego się
      skonsultować, mimo że mieszkam teraz w Warszawie. Oczywiście uzyskałam pomoc.
      Pozdrawiam
      • lidiusz1 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 23.11.05, 11:17
        Ja też prowadziłam ciąże u tego lekarza. Urodziłam prawie 2 tygodnie temu i
        naprawde polecam. Popieram to co napisała dabrowianka w całosci. Wizyta nadal
        kosztuje 80 zł. USG robione jest za każdym razem. Noi co mnie bardzo mile
        zaskoczyło jak wyladowałam w szpitalu. Dr Fiutowski przychodził i dopytywał czy
        czegoś nie potrzeba, czy wszystko w porządku. Tak było jak byłam na porodówce,
        na patologii noi jak mały się urodzil to przychodził zapytać co i jak, bo
        leżeliśmy 6 dni w szpitalu bo mały miał żółtaczkę.
        • balbina16 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 23.11.05, 15:16
          U mnie było tak samo, jak u dziewczyn, które pisały wcześniej. A i teraz jak sie
          pojawiam u doktora, to dopytuje się o mojego Matika. Bardzo dobry fachowiec, do
          tego naprawdę serdeczny, miły człowiek.
          Pozdrawiam.
          • alice_springs Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 23.11.05, 16:22
            To nazwisko.... wink
            Ale na powaznie: dziewczyny, gdzie przyjmuje ten doktor? Szukam dobrego
            gina/ginke do mojej ciazy. Podobno dobrze chodzic do lekarza, ktory pracuje
            rowniez w szpitalu w ktorym zamierzamy rodzic? Zastanawialam sie wlasnie nad
            wojewodzkim albo na zaspie.
            Pozdrawiam.
            • lidiusz1 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 24.11.05, 11:15
              Dr przyjmuje w Gdańsku przy ul. Aksamitnej 1, w środę 17-18.80, piatek 15-16.30
              i w sopocie ul. Paderewskiego 13/3, w poniedziałek i wtorek od 17, w Piątek od
              18.00. W Sopocie przed wizytą trzeba się rejestrować natomiast w Gdańsku
              pacjentki są przyjmowane w kolejności przyjscia.
              W Gdańsku mozna przychodzić wczesniej bo dr zawsze jest przed czasem.
              Informacja i rejestracja 555-04-49
              • annap6 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 24.11.05, 12:54
                czy wszędzie dr przyjmuje prywatnie, czy gdzieś można pójść bezpłatnie, a jeśli
                trzeba płacić to ile?
                • lidiusz1 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 24.11.05, 14:04
                  Wiem że pracuje w wojewódzkim, ale chyba bezpłatnie raczej nie przyjmuje
                  nigdzie. Wizyta z USG kosztuje 80 zł.
                  • alice_springs Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 25.11.05, 11:00
                    Dzieki za odpowiedz smile
                    Piszesz, ze wizyta z usg kosztuje 80 zl, czy to znaczy, ze np podczas
                    rutynowego badania nie robi usg? Bo wielu lekarzy przy okazji wizyt
                    wykorzystuje usg i nie kaze za to dodatkowo placic. Ile wiec kosztuje "zwykla"
                    wizyta.
                    A czy przy szpitalu wojewodzkim tez jest przychodnia? Moze tam przyjmuje w
                    ramach NFZ?
                    Ktos wie w ogole jacy lekarze w wojewozkim pracuja? Czy dr Milczek tam pracuje?
                    bo cos mi sie o uszy obilo..
                    • alice_springs Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 25.11.05, 11:41
                      Jezzu, sory ale chyba padlo mi na oczy przez to niskie cisnienie wink
                      Moje pytanie o usg jest juz nieaktualne, natomiast to drugie i owszem.
                      Zaraz biore mape i szukam tej aksamitnej smile
                      Dzieki jeszcze raz smile
                      • wejda Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 25.11.05, 23:31
                        Alice-springs! Mam pytanie o tego dra Milczka- czy chodzisz do niego?
                        Ja byłam raz( normalnie chodze do "Fiutka")i poprostu mnie siekło... nie dosc
                        ze nie wiedział co oznacza trzecia wartosć w cisnieniu 118/67/64--> a to puls
                        jest przecież, to jeszcze bezzasadnie przypisał mi antybiotyk, oraz czopki o
                        nieodczytywalnej nazwie....!Po wizycie tylko mnie dobił złymi wiadomosciami-
                        które po konsultacji z Fiutowskim okazały sie bezzasadne!I jak tu wierzyc
                        lekarzom?
                        A co do Fiutowskiego:
                        Na szczęście o Fiutowskim nie słyszałam nic złego i jak na razie jestem bardzo
                        z niego zadowolona...Tymbardziej, że gdy spanikowana zadzwoniłam w celu
                        wyjaśnienia wątpliwosci i dowiedziałam się, ze go nie ma-jego żona
                        zaproponowała bym zostawiła numer i ze dr. oddzwoni...Przeżyłam szok-bo
                        oddzwonił(a przecież nei musiał nie?)smile
                        W razie nagłej sytuacji - wizyty odbywały sie też o 10.00 wieczorem...(tak mi
                        sie zdarzyło po neimiłej wizycie u Milczka).-Dr.F. przytulił , pocieszył,
                        rozbawił...Mam nadzieję ze sie na nim nie zawiodę...
                        pozdrawiam
                        wejda
                        • alice_springs Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 27.11.05, 09:10
                          Wejda!
                          Ja jeszcze nie bylam u tego Milczka, ale mam umowiona wizyte do niego. Nie
                          wiedzialam kogo wybrac z naszej przychodni i padlo na niego. Slyszac jednak
                          rozne opinie nt. wizyt w publicznych przychodniach coraz bardziej sie sklaniam
                          do wyboru jakiegos prywatnego lekarza. Zalezalo mi na przychodni, bo chce sobie
                          zrobic badania za darmo (krew, mocz itp)
                          Twoj post jeszcze bardziej mnie utwierdzil i chyba sie wybiore w srode do
                          tego "fiutka" wink)) (swoja droga to czemu on nie zmienil sobie tego nazwiska? ;-
                          ))
                          • lidiusz1 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 27.11.05, 10:28
                            jedno jest pewne łatwo zapamietac takie nazwisko smile więc po co zmieniać
                            • dabrowianka Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 30.11.05, 15:59
                              Czy to nie jest idealne nazwisko dla ginekologa wink Ja zawsze mówiłam o nim
                              zdrobniale "Fiutek".
                          • dabrowianka Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 30.11.05, 16:04
                            alice_springs ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie - dla siebie i dobra
                            mojej dzidzi, a państwowo, do przychodni, dla wszelkich badań. Miałam porównanie
                            i nie wyobrażam sobie chodzenia tylko do przychodni. A technicznie rozwiązałam
                            to tak, że miałam po prostu dwie karty ciąży, osobne. Jedną "używałam w
                            przychodni", a drugą u Fiutka i w razie, co okazywałam w szpitalu.
                          • wejda Re: alice_springs 30.11.05, 18:12
                            BTW Milczka-To szarlatan!-Połozne ze szpitala ,mówiły, ze często nie wie co
                            zrobic, pyta je o zdanie i opinie,ma małą wiedzę praktyczną..i stanowczo go
                            odradzają...Jak sie zdecydujesz na przychodnię (pewnie mieszkasz na CHełmie),to
                            szukaj kogos innego...
                            pozdrawiam
                            wejda
                            • alice_springs Re: alice_springs 10.12.05, 17:06
                              Dziewczyny bylam u tego Milczka i nie tak sobie wyobrazalam pierwsza wizyte u
                              gina, ktory mialby potwierdzic ciaze -tego samego dnia wyladowalam u "fiutka".
                              Normalnie szkoda slow.. po jego badaniu zaczelam krwawic -taki byl delikatny..
                              Maz zadzwonil do Fiutka i o 22-giej bylismy w jego sopockim gabinecie.
                              Sprawdzil mnie -na szczescie wszystko bylo ok, zrobil usg i zlecil badania, o
                              ktorych milczek chyba "zapomnial" -przynajmniej o polowie.
                              Nie chce rezygnowac z darmowych badan w przychodni i moze wybiore innego
                              lekarza? Jak tylko zrobic by miec druga karte ciazy? Powiedzic, ze tamta
                              zgubilam? -troche to dziecinne.

ps. w ktorym szpitalu pracuje milczek?
                              • majatusia Re: alice_springs 14.01.06, 13:02
                                Uj...ja moge polecić swojego "przychodniowego" lekarza. Dokotr Jankowski.
                                Przyjmuje w przychodni w Oliwie na ul. Abrahama. Ja jestem z niego baardzo
                                zadowolona. Sądząc po kolejkach brzuchatych przed gabinetem nie tylko ja.
                                Bardzo sumienny. Nie ma problemu z badanimi i zwolnieniami.
                                Jedyna jego wada to to ze nie jest "gaduła" ... nie robi "wykładów" sam z
                                siebie, ale zawsze jak sie o coś pytam to chetnie wyjaśnia,,,ba nawet zdarzyło
                                sie że przytoczył mi najnowsze wyniki badań naukowych o danym problemie.
                                dal mnie dodatkowym atutem jest tez to że zawsze zajrzy też USG co tam słychać
                                u maluszka. Niestety NFZ refinansouje ponoć tylko 2 USG więc za pozstałe trzeba
                                zapłacić 30 zł ale moim zdaniem warto dla świetego spokoju.

• alice_springs Re: majatusia 14.01.06, 17:43
                                  hm... Ja kiedyś chodziłam do tego Jankowskiego.. Jako młodziutka dziewczyna
                                  wybrałam właśnie jego na moją pierwszą w życiu wizytę u ginekologa. Jakiś czas
                                  do niego chodziłam.
                                  Wiesz.. teraz z perspektywy czasu, to nie wiem co mam sądzić o jego praktykach,
                                  ale czuję się nieco.. jakby wykorzystana.
                                  Badał mnie dłońmi bez rękawiczek i dziwnie przy tym napierał całym ciałem. Jak
                                  teraz o tym myślę, to aż się wstydzę, ale tak było indifferent
                                  Wtedy chyba nie za bardzo sobie zdawałam sprawy choćby z tego, że nie powinien
                                  badać mnie bez rękawiczek.
        • odinka Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 18.04.06, 22:33
          NO,JA MIAŁAM DOKŁADNIE TAK SAMO,DLATEGO Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM TEGO
          DOKTORAwink
    • malami1001 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 14.01.06, 18:33
      Witajciesmile Byliśmy z mężem 2 razy u doktora i mogę powiedzieć że to baaardzo
      ciepły człowieksmile Pierwszą wizytę trochę przedłużył byśmy mogli się napatrzyć
      na nasze 4 cm maleństwo!!!! Robiło wówczas pajacyki!!smile Fotki tez super.
      Wrażenie ogólne baaardzo dobresmile
      Pozdrawiam 27tc
    • odinka Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 18.04.06, 22:32
      powiem Ci krótko-SUPER!!!NIE ZASTANAWIAJ SIĘ !A JESLI CHODZI O CENY TO NA
      PRAWDĘ OK,PRZYSTĘPNE,BYŁAM I U INNYCH ALE TO NIE TO SAMOwink
      • niutka_78 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 20.04.06, 08:48
        Polecam Fiutka! smile
        • liwilla1 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - prywatne wizyty 21.04.06, 10:18
          ja chodze na usg do dr Doeringa w Gdansku na Grunwaldzkiej, ale jakos ... takos
          ... no nie wiem, nie moge "zlapac" z nim kontaktu. Poszlabym do Fiutowskiego,
          ale to dobry znajomy mojej mamy. poza tym bede rodzic na Zaspie. wlasnie-moze
          ktos zna lekarza/lekarke robiacego dobre usg z zaspy?

Pozdrawiam serdecznie

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;116/st/20060605/k/6b73/preg.png
    • aniaol2 Re: Dr Fiutowski Gdańsk - ale nazwisko :) 23.04.06, 13:26

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka