Dodaj do ulubionych

Torba do szpitala!!! SOLEC !!!

27.11.05, 14:41
Właśnie pakuję torbę do szpitala, podpowiedzcie plsssssss co zabrać ze sobą na
Solec???? Czy koszulę do porodu dają szpitalną czy trzeba w swojej rodzić???
Ubranka na początek dla malucha szpitalne czy własne??? I co z podkładami i
majtami po porodowymi??? Maaaatko ile pytań i co ja mam zapakować???? A
chciałam taka dobrze zorganizowana być ehhh...
Obserwuj wątek
    • duszka30 Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 27.11.05, 15:48
      Wszystko swoje!
      Po przyjęciu do szpitala przebierasz się w swoje rzeczy! Od razu po porodzie
      dzidzia ubierana jest w Twoje rzeczy! Podkłady też musisz mieć swoje! Pieluchy
      dla malucha również! A zatem na początek:
      koszula do porodu,
      kapcie,
      klapki pod prysznic,
      podkłady,
      pieluchy,
      ubranka dla dziecka(np. 3 body, 3 śpiochy, czapeczka, 5 pieluch tetrowych)
      wkładki do stanika,
      kosmetyki,
      sztućce,
      kubek,
      Pytaj, minęło wprawdzie 8 miesięcy, ale jeszcze coś pamiętam!
      • linearka Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 27.11.05, 16:02
        DZIĘKI CI WIELKIE!!!!! O sztućcach to bym nawet nie pomyślała smile)) To nawet mi
        na rękę, że wszystko trzeba mieć swoje bo wpakuję po prostu wszystkie rzeczy bez
        zastanawiania i już... fajnie by było, gdybyś mi jeszcze napisała, że nie ma co
        się bać porody bo to przereklamowane i takie tam... hi hi hi Ale tak na
        poważnie, w czym się rodzi? Koszula czy t-shirt? Podejrzewam, że to potem już
        tylko do kosza się nadaje?
        • duszka30 Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 27.11.05, 16:15
          Nie ma co bać się porodu, rodziłam dwa razy i żyję! Na Solcu bardzo mi pomogli,
          mimo, że było to moje drugie dziecko, bałam się, ale położna bardzo mi pomogła
          (nie była opłacona).Dzidzia duża, bo 4160g, poród bardzo sprawnie
          przeprowadzony!
          Rodziłam w koszuli, uprała się bez śladu, wciąż mam do niej sentyment!
          Na kiedy masz termin?
          • linearka Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 27.11.05, 16:38
            Termin 7 stycznia, ale przeczucia na grudzień smile Też nie opłacam położnej i do
            życia też raczej racjonalnie i bez paniki podchodzę, więc jakoś specjalnie się
            nie boję choć to pierwszy syneczek. Mam lekarza prowadzącego, który na Solcu
            pracuje, ufam mu bardzo i ewidentnie nadajemy na tych samych falach, więc chcę,
            żeby to on był ze mną przy porodzie. Jedyne co chcę opłacić to zzo bo uważam, że
            warto sobie trochę ulżyć, a jak było z Tobą?
            • duszka30 Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 27.11.05, 17:18
              Przy pierwszym miałam zzo i poród trwał dłużej, bo nir wszystko czułam!, przy
              drugim nie zdążyłam, byłam w szpitalu o 0.30 z pięciocentymetrowym rozwarciem a
              o 2.50 miałam już syneczka!
              • linearka Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 27.11.05, 17:34
                O! To ja poproszę tą drugą opcję! smile Dziękuję Ci bardzo za porady, biorę się za
                tą torbę moją, bo to już ostatnia rzecz jaka została mi do przygotowania i ...
                do dzieła!
                • duszka30 Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 27.11.05, 17:38
                  Powodzenia! Trzymam kciuki!!
    • tus200 Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 28.11.05, 10:12
      Hej!też rodziłam na solcu i jestem bardzo zadowolona.Do listy Duszka30
      dodałabym ręczniki(mały i duży), a dla maluszka jeszcze rożek lub kocyk i
      pieluchy flanelowe.Radzę też zapakować osobno taki pierwszy pakiet dla
      dziecka:koszulka, kaftanik, śpiochy, pampers, czapeczka, rękawiczki, rożek. A!
      i pamiętaj o dokumentach: dowód osobisty, książeczka ubezpieczeniowa, karta
      ciąży, grupa krwi( wpis w dowodzie lub badanie lab), inne badania istotne dla
      przebiegu ciąży..Jakby jeszcze jakieś pytania przyszły Ci do głowy to pytaj!!
      jestem dość na "świeżo" bo rodziłam w październiku smile
    • d-orka Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 28.11.05, 12:38
      rodziłam 7 m-cy temu, gorąco polecam położną Krystynę Komosę. stosuje naturalne
      metody znieczulające, nawet ja panikara i histeryczka dzięki niej urodziłam bez
      zoo - jest naprawdę profesjonalistką.a do torby proponuję dorzucić dobrej
      jakości ręczniki papierowe, bo najlepszy papier toalet. się przykleja lub
      rozrywa, nakładkę higieniczną na sedes i okrągłą poduszkę z dziurką w środku -
      taką do siedzenia po porodzie (to są sugestie mojej szkoły rodzenia - b
      przydatne). dobrze jest mieć szlafrok z kieszeniami, dyskretnie chowasz np
      recznik papierowy do łazienki itp, bo tam nie ma. moze ubiegam fakty, ale na
      pogryzione brodawki są nieocenione muszle laktacyjne Aventu (w aptekach)takie
      plastikowe do biustonosza. wszelkiego rodzaju wkładki laktacyjne przyklejają
      się do ranek. zyczę szybciutkiego porodu
    • tus200 Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 28.11.05, 13:15
      i też polecam położną Krystynę Komosę!! to dzięki niej tak szybko urodziłam smile
      • leysa Re: Torba do szpitala!!! SOLEC !!! 07.12.05, 23:36
        Ja też!! smile
        Aha, i mi koszula do porodu okazała się zbędna, bo i tak połowę przesiedziałam
        pod prysznicem, a drugą połowę w wannie. Dzięki temu obyło się bez zzosmile
        Poród wpominam rewelacyjnie. szybko, sprawnie i właściwie bezboleśnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka