Dodaj do ulubionych

Raciborska - Katowice

30.11.05, 14:44
Cześć, za 2-3 tygodnie będę rodzić w tym szpitalu i bardzo chciałabym poznać
opinie dziewczyn, które już tam rodziły(szczególnie w tym roku).Chodzi mi o
każdą przydatną i pomocną informację na temat tego szpitala no i oczywiście
personelu.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mika.j Re: Raciborska - Katowice 01.12.05, 10:24
      Witam.Ja rodziłam w tym szpitalu, co prawda w ubiegłym roku,ale w tym też się
      tam wybieram smileJestem po raz druci w ciąży i mam termin na 15 grudnia.
      Ja osobiście jestem bardzo zadowolona. Spędziłam tam prawie dwa
      tygodnie ,ponieważ mojej córce nie spieszyło się na świat co w rezultacie
      zakończyło się cc. Personel jak dla mnie w porządku ,sympatyczne położne. Z
      tego co wiem z.z.o płatne chyba 300zł. Sale dwuosobowe niektóre z łazienkami.
      Jest też jeden pokój pięcioosobowy. Dzieciatko jest przez cały czas z tobą.
      Ciuszki dla malucha szpitalne, jedynie potrzebne są pieluchy, krem do
      pupy,oliwka. Cóż jeszcze??? Szpital jest przyjazny dziecku co oznacza ,że
      bardzo dużą uwagę przywiązuje się do karmienia piersią. Nawet po cesarce
      przystawiono mi małą do piersi. Dwie położne "walczyły" o to by mała w końcu
      zaczęła ssać. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania postaram się na nie
      odpowiedzieć. A kto wie może spotkamy się na oddziale??? smile

POzdrawiam Monika
      • apolusia Re: Raciborska - Katowice 01.12.05, 11:25
        Dzięki serdeczne za odpowiedź. wszystko możliwe, że się spotkamy na oddziale,
        bo jak dziś położna na mnie spojrzała to stwierdziła, że daje mi jeszcze
        tydzień, półtora i powinnam urodzić. Natomiast połozna z Raciborskiej
        powiedziała mi, że dla dziecka oni wszystko zapewniają tylko pieluszki trzeba
        mieć własne.A jak wygląda oddział noworodków, bo słyszałam niezbyt pochlebne
        opinie o pielęgniarkach z noworodków, niby pracuje tam znajoma mojej teściowej
        ale wolałabym wiedzieć jak tam jest od kogoś kto już tam rodził. Powodzenia i
        może do zobaczeniasmile. pozdrawiam
      • poziomkaaa Re: Raciborska - Katowice 02.12.05, 01:19
        Wszystko aktualne, ja tam byłam w tym roku i jestem bardzo zadowolona. pozdrawiam
    • mika.j Re: Raciborska - Katowice 01.12.05, 13:46
      Wiesz,szczerze mówiąc raz zdarzyło się ,że jedna z pielęgniarek z noworodków
      była dla mnie niemiła. Chciałam zobaczyć jak kąpie moją córkę odfuknęła
      wtedy,że nie ma czasu ,jest sama i takie tam. Później mnie przepraszała. A poza
      tym nie miałam żadnych zastrzeżeń.
      Powodzenia i pozdrawiam.
    • indra2 Re: Raciborska - Katowice 09.12.05, 23:07
      Potwierdzam,że pielęgniarki z noworodków chyba minęły się z powołaniem.
      Nie pomagają przystawiać dziecka do piersi, nie interesują się tym w ogóle,
      mówią,że nie mają czasu, bo są same na ileś tam dzieci. Ja akurat miałam własną
      położną, która po porodzie pomogła przystawić synka do piersi, pokazała jak to
      robić i potem nie miałam z tym problemów ale widziałam jak były traktowane inne
      dziewczyny, które miały z tym problem.
      Pielęgniarki na położnictwie w większości ok, oprócz 2. Leżałam na położnictwie
      2 tyg w połowie ciąży na podtrzymaniu więc trochę się napatrzyłam.
      aga
    • 1maminka Re: Raciborska - Katowice 02.12.13, 21:37
      Czesc ja rodzilam w pazdzierniku tego roku i jestem mega zadowolona bo po pierwsze uratowali nam zycie bo mialam zatrucie ciazowe,nie wspominajac o innym szpitalu znajdujacym sie w sosnowcu ktory wypuscil mnie do domu i kazali wracac w dniu terminu porodu zeby sie wykanczyc.Po drugie opieka jest niesamowita dbaja ja czulam sie ze nie jestem tylko pionkiem za ktory sie zgarnia tylko kase tylko jako przyszla matke,mialam cesarke to nie zostawiaja samej sobie tylko sa i pomoga. Mialam problemy z karmieniem piersia pomogla mi fajna pielengnisrka z noworotkow.Lekarze i personel medyczny nie moge o nich zlego slowa powiedziec nawet bym nie wiem co zrobila jakby ktos zlego powiedxial o tym oddziale,odeslalabym do sosnowca a potem niech sie wypowiada na temat oddzialu.ja mam zamiar znowu rodzic w tym szpitalu druga pocieche jak sie udasmile pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka