anirak.s 09.12.05, 23:56 Poszukuje informacji o dobrym ginekologu-położniku z Centrum Medycznego LIM w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azile8 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 10.12.05, 00:15 Podobno dr Milewczyk.Jego nazwisko bylo juz gdzies na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
anirak.s Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 29.12.05, 19:31 Dzięki za odpowiedź. Możesz coś jeszcze o nim napisać, może byłaś jego pacjentką? Będę wdzięczna za odp. Jestem w 8 tygodniu ciąży i poszukuję dobrego i fajnego lekarza, który przyjmuje w LIM. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 10.12.05, 03:50 Bardzo polecam Dr Kuźlika. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
anirak.s Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 29.12.05, 19:30 Dzięki za odpowiedź. Jestem w 8 tygodniu ciąży i poszukuję dobrego i fajnego lekarza, który przyjmuje w LIM. Jeśli możesz coś jeszcze o nim napisać, to będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 02.01.06, 14:29 Bardzo polecam dr Barcz, do której trudno się dostać i dra Dworniaka. Nie polecam: dra Niksińskiego (daje zwolnienia, nie umie robic pomiarów na usg!!!), dra Szymczaka (nie umie leczyć stanów zapalnych), dra Kuźlika( ma poglądy na temat karmienia piersią z epoki kamienia łupanego-jest tak samo dobry jak oddział Pozłożnictwa Szpiatala Bródnowskiego, na którym pracuje). Odpowiedz Link Zgłoś
anulka2006 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 02.01.06, 14:42 Przyłączam się do poprzedniej wypowiedzi i również polecam dr Ewę Barcz, przyjmuje we wtorki (Mariott) i czwartki (Domaniewska). Faktycznie trudno się do niej dostać, ale jak zadzwonisz na recepcję i powiesz, że jesteś w ciąży i bardzo zależy Ci na wizycie właśnie u dr Barcz, to oni Cię do niej zapiszą na dodatkową wizytę. Ja właśnie tak zrobiłam. Obecnie jestem jej pacjentką w 20 tyg. i na każdą wizytę zapisuję się jako dodatkowa pacjentka, bo normalnie nie ma szans się zapisać. Zawsze jak jestem to na termin za 4 tygodnie jest już komplecik. Dr Barcz to miła i kompetentna osoba, która odpowiada nawet na najgłupsze pytania. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 02.01.06, 16:17 Janik jest ok. Dobry i przesympatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
magmmma Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 02.01.06, 17:52 Witaj, ja chodze przez 3 lata do doktora Krzysztofa Maja. Co prawda nie bylam jeszcze w ciazy, ale moje kolezanki tak...Bardzo go sobie chwalily. Umow sie na wizyte z 2-3 lekarzami....bedziesz mogla wybrac ta osobe, ktora najbardziej Ci bedzie odpowiadala. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jajofka Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 17.01.06, 14:26 o nie!! prowadzil moja ciaze do 12 tyg w ktorym nagle odkryl ze mam lozysko przodujace i lada chwila poronie!!! nie musze dodawac, ze w 12 tyg nie ma jeszcze wykszatalconego lozyska, a cala ciaza (39tydz) przebiegla bezproblemowo!!! nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jajofka Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 17.01.06, 14:26 dodam ze chodzilo mi o dr Janika. Odpowiedz Link Zgłoś
misia.20 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 03.01.06, 22:31 Podpisuję się pod tym wszystkim.Dr Barcz jest kompetentna, bardzo sympatyczna z prawdziwego powołania! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik_25 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 16.01.06, 16:31 Oj, niestety nie moge sie zgodzic z Twoim zdaniem Dr Kuzlik stwierdzil u mnie ciaze i juz na samym poczatku popelnil kilka dosc powaznych bledow, np. pozwolil mi na kontynuowanie brania jakis lekow, a po pewnym czasie zdziwiony zapytal mnie "kto pani pozwolil brac te leki-przeciez one sa zabronione w ciazy"; poza tym przez wszystkie moje wizyty (bylo ich 3) nie zwazyl mnie, a nawet nie skierowal na badania grupy krwi - czemu pozniej sam sie dziwil. Moze sam mial jakies inne problemy na glowie, ale tak czy inaczej uwazam, ze choc to mily czlowiek nie moge go nikomu polecic. Obecnie moja ciaza jest prowadzona przez dr Dobek-Jakubczyk. Nie wiem, czy to najlepszy wybor, ale wydaje mi sie znacznie lepszy od dr Kuzlika. Pozdrawiam serdecznie, s. Odpowiedz Link Zgłoś
doris991 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 03.01.06, 08:18 Witam Prof. Kamiński przyjmuje we wtorki i czwartki po południu w LIMie w centrum, prowadzi moją drugą już ciążę i jestem bardzo zadowolona, nie zamierzam zmieniać lekarza. Specjalista ginekolog-położnik Odpowiedz Link Zgłoś
madziaknoemi Re: Dr. Maj!!!! 03.01.06, 22:57 jestem w 39 tc i jestem bardzo zadwowlona z tego,ze wybralam wlasnie dr. Maja.Cieply,sympatyczny i przede wszytkim super specjalista.Mozna do neigo dzwonic w nocy o polnocy z najmniejszym problemem zawsze pomoze i uspokoi.pracuej takze na inflanckiej,gdzie jest przemila opieka. Odpowiedz Link Zgłoś
alpengold Re: Dr. Maj!!!! 17.01.06, 19:56 Uważam , że dr Maj jest dobrym lekarzem, ale strasznie mało mówi. Podaje minimum informacji, o szczegóły musze sie wypytywać. Poza tym miły, kulturalny itd Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 03.01.06, 08:32 Nie wiem kogo polecic z LIMu, ale na 100% nie polecam dr Kuzlika!! Ktoras z Was dobrze go podsumowala - dobry jak caly oddzial poloznictwa na Brodnie. Przez niego przezylam tydzien leku - zrobil mi usg (na izbie przyjec w Brodnowskim) i stwierdzil, ze mam bardzo malo wod i wedlug niego powinnam byc hospitalizowana celem obserwacji, ale poniewaz w tym szpitalu mialam lekarz prowadzaca, to odeslal mnie do niej, zeby ona podjela decyzje. Oczywiscie na moment, w ktorym telefonowal do mojej lekarki wyprosil mnie z gabinetu, zebym przypadkiem niczego na swoj temat nie slyszala i zebym mogla sie swobodnie denerwowac snujac rozmaite domysly. Ona uznala, ze hospitalizacja nie jest konieczna i mam sie zglosic w razie czegos (czego? - odejscia wod w 24tc??)Nie wiem, czy odeslala mnie z powodu olewactwa, czy dlatego, ze wie co nieco o umiejetnosciach Kuzlika, ale przez nich najadlam sie sporo strachu. Oczywiscie od razu znalazlam sobie inna lekarke - zrobilam wywiad wsrod znajomych lekarzy i polecili mi doktor z Bielanskiego, ktora zlecila mi kolejne usg. Wykonywal je doktor Kretowicz z Bielanskiego (wiem, ze przyjmuje m.in. na Finlandzkiej) i zapytal kto mi takich glupot nagadal. Dodam, ze tydzien po zdarzeniu na izbie Brodnowskiego znowu bylam tam na usg - z polecenia lekarki prowadzacej - doktor, ktora je wykonywala przez przyzwoitosc uniosla tylko lekko brew slyszac o diagnozie dr Kuzlika Odpowiedz Link Zgłoś
anna_k5 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 16.01.06, 11:21 Jestem w 27 tygodniu i prowadzi mnie dr Kuźlik i nie zgadzam się z opinią że coś mu można zażucić!!! Na początku ciąży miałam plamienia i bardzo się bałam że nie uda mi się utrzymać ciąży ale jednak się udało i dzięki dr Kuźlikowi z naszy chłopakiem wszystko ok.! Ja jestem w 100% zadowolona z prowadzenia ciąży i licznych USG robionych przez mojego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 17.01.06, 15:13 A chodzisz do niego panstwowo, czy prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_k5 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 23.01.06, 12:02 Chodzę państwowo - szpital Bródnowski Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: z daleka od pani KOROLCZUK!!! 03.01.06, 13:13 to jedna z tych lekarzy, którzy twierdzą, że ciąża to nie choroba i jak nie umierasz i nie masz w 25 tygodniu rozwarcia na 2 cm to możesz chodzić do pracy. Pobolewania podbrzusza? zmęczenie? daj spokój, nic Ci nie jest, symylujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
marushka Re: z daleka to od dr Chwalibogowskiej !!!! 03.01.06, 23:41 Badanie trwało słownie 2 minuty. Przyszłam z ogromnym bólem brzucha - po spotkaniu z panią doktor nie wiem co jest, jak jest i dlaczego się dzieje. Nic nie powiedziała, nic nie wytłumaczyła dała czopki i wygoniła Odpowiedz Link Zgłoś
deczarcik Re: z BARDZO daleka od pani KOROLCZUK!!! 18.01.06, 15:32 wczoraj opisałam swoją historię z panią doktor - zainteresowanych odsyłam do na następną stronę. Dobrze ze nie poroniłam a Wam radzę - TRZYMAĆ SIĘ OD BABSKA JAK NAJDALEJ!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strzalcia Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 04.01.06, 09:19 Ja pisalam na forum o dr Chlabiczu....Na początku - pozytywnie(chodzilam do niego przed ciążą), potem negatywnie(pierwsza wizyta w ciąży), a teraz jak nic wypada mi znowu napisac pozytywnie USG, bADANIE PIERSI NA KAZDEJ WIZYCIE (tzn. jesli chodzi o usg - raz na miesiac czy 2,3 miesiace normalne, z opisami, bardzo długie i dokladne, a na kazdej wizycie pomiedzy, poprostu "podgląda" dzieciaczka czy oddycha, czy wszytsko jest ok. Poniewaz tym razem sie nie spoznilam, bym bardzo mily, usmiechniety...itp. Ktos pisal (ja tez ) ze niechetny jest do dawania zwolnien - owszem, ale ju 2 razy dostalam (poczatek 3 miesiaca) po 7 dni.... Odpowiedz Link Zgłoś
jolla80 Dr Korolczuk jest OK 16.01.06, 18:38 Zdecydowanie nie zgadzam sie z kolezanką, która pisze z daleka od dr Korolczuk. Jestem jej pacjentką i bardzo ja sobie chwalę, sama wychodzi z inicjatywą żeby dać zwolnienie jeśli jest coś nie tak, jest bardzo miła, cierpliwie tłumaczy wszelkie niejasności. Dba o pacjentkę, kieruje na podstawowe badania, sama robi USG. Jest naprawdę Ok!Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: Dr Korolczuk jest OK 23.01.06, 10:05 nie, kochana, ta kobieta nie jest OK. Może nie byłaś u innych lekarzy i dlatego tak mówisz, ale ja mam porównianie, dlatego stwierdzam, że i ona, i niejaka pani Reutt-Jaworowicz minęły się zupełnie z powałaniem. Pani Jaworowicz na którejś z wizyt (jeszcze nie byłam w ciąży), zrobiła mi 15- minutowy na temat moich majtek (stringi), dość głośny zresztą. Wyszłam ze łzami w oczach. A jak poszłam ostatnio do pani Korolczuk w 26 tc. z miesiączkowym bólem brzucha i niemalże w kucki, stwierdziła: "O, pani to się pewnie nie chce pracować, co? Niech pani nie przesadza, ciąża to nie choroba." Na USG bardziej skupiała się na tym, jak mój syn ma na imię, że będzie przystojny i wysoki i takie inne pierdoły. Sama musiałam się zapytać, czy z małym jest wszystko OK i czy jest ZDROWY, a nie czy ładny. Spróbuj iść do innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
maggnolia Re: Dr Korolczuk jest OK 23.01.06, 14:53 zastanawiam sie droga Zolzo78 jak P.Jaworowicz mogła zrobic Ci wykład na temat stringów jeśli w każdym gabinecie w LIM jest odzielny pokoik do rozebrania się oraz przebrania w "spódniczkę" z fizeliny i żaden jeszcze lekarz nie widział mojej bielizny??? nie byłam jeszcze i nie jestem w ciązy ale z moich doświadczeń z ginekologami z LIMu na plus jest doktor Skórska, doktor Szałkowski oraz Sobiczewski. Tylko doktor Sobiczewski chyba nie chce prowadzic ciąz - on sie raczej specjalizuje w onkologicznych historiach do P. Skórskiej zapisac sie jest bardzo ciezko. Słyszałam dobre opinie o doktorze Polkowskim. Dziewczyny ! zgadzam sie w zupełności co do P.Chwalibogowskiej. JA nie polecam doktora Maja - ale pełne uzasadnienie tego osądu jeśli ktoś chce na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: Dr Korolczuk jest OK 24.01.06, 09:14 Panią Jaworowicz omijam w LIMie z daleka, bo miałam z nią wątpliwą przyjemność spotkać się w przychodni studenckiej na Mochnackiego. Tam nie było osobnych pokoików do przebrania się. O, tak właśnie pani Jaworowicz zobaczyła moje stringi. Odpowiedz Link Zgłoś
maggnolia Re: Dr Korolczuk jest OK 24.01.06, 13:39 no tak . to wyjaśnia sprawę. niestety cięzko jest znależć naprawdę dobrego ginekologa - ja kiedyś uważałam ze LIM to świetna przychodnia i wszyscy sa tam profesjonalistami no cóż życie zweryfikowało mój pogląd . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: Dr Korolczuk jest OK 24.01.06, 15:07 i ja tak myślałam skończyło się tak, że w LIMie robię sobie tylko badania, bo opiekę tam opłaca mi zakład pracy. Ale moją ciążę prowadzi lekarka Żelaznej i tak na dobrą sprawę, to wizyta kosztuje mniej więcej tyle samo, co w LIMie, gdybym chciała zapłacić tam np. za wizytę u jakiegoś specjalisty ze stopniem dr hab. lub prof. przed nazwiskiem, a jakość jest nieporównywalna. Pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
vialle Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 18.01.06, 11:22 absolutnie Ewa Barcz!!! Jest doskonalym specjalista plus rozumie, ze baba w ciazy to nie tylko prowadzenie medyczne i diagnozowanie, ale tez dbanie o stan psychiczny kobiety, wyjasnianie, uspokajanie etc. Z DALEKA od Dominiki Herlenius. W pierwszej ciazy trafilam do niej w 7 tc z silnym plamieniem, dowiedzialam sie ze "to co z tego ze test pokazal dwie kreski" - jest za wczesnie zeby w 7 tc nawet w USG sprawdzac czy naprawde jestem w ciazy (!!!) a poza tym plamienia na poczatku ciazy to standard (!!!). To bylo ok 16:00, o 6:00 rano nastepnego dnia bylam na izbie przyjec z krwotokiem, krwiak pod kosmowka, lezalam plackiem ponad miesiac i w zasadzie cudem dr Barcz uratowala moje dziecko i doprowadzila ciaze do konca, mimo zatrucia ciazowego, cukrzycy ciazowej etc atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 18.01.06, 11:35 A poza tym, że dr Barcz przyjmuje w LIM'ie, to w którym szpitalu pracuje? I co sądzicie o dr Szymczaku? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_myszynska Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 18.01.06, 12:40 ja chodzę do dr. Maja i też sobie chwalę. Zdecydowanie natomiast odradzam dr. Siekierskiego - niekompetentny cham, przez którego mialam niepotrzebnie mnóstwo stresu i który bardzo mnie nastraszył. Odpowiedz Link Zgłoś
vialle Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 18.01.06, 12:47 Akademia Medyczna, Starynkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 18.01.06, 14:09 ja chodze do dr Maja - jestem bardzo zadowolona, teraz jest na urlopie w sobote ide do dr Szymczaka - zobacze i napisze swoją opinie Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 18.01.06, 14:44 D: maria70 Właśnie zależy mi na opinii o Szymczaku od "ciężarówki", bo ja trafiłam niedawno do niego przez przypadek (nie wiem jeszcze czy nie jestem w ciązy) i tylko na interpretację wyników. Byłam b.b.b zadowolona - przemiły, uczynny i ciepliwy. Taki wiecie - z duszą. Nie to, co dr Frydel, czy dr Chwalibogowska... Ale głównie ciekawa jestem jego kompetencji, więc bedę wdzięczna za opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 18.01.06, 15:14 nie ma problemu ide do niego z wynikami - mam podwyższony cukier i chce skierowania na badania tak aby do swojego doktora juz iść z badaniami zrobionymi a w jakim wieku jest ten pan? jak cos to przypomnij się na moja pocztę gazetową to napisze jak było Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 18.01.06, 16:47 40 - 45 lat. Mówi delikatnym, ale zdecydwanym głosem, tłumacząc Ci na spokojnie co i jak. Naprawdę mnie uspokoił, a na odchodnym życzył mi owocnych prób (poszłam do niego z badaniami przed-ciążowymi - toksoplazmozą i cytomegalią) i zaprosił do siebie powtrnie. Niby nic, ale jednak takie drobnostki niesamowicie wpływają na atmosferę badania. Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 19.01.06, 08:46 to podobny jest dr Maj, chyba dizeki jego "dodanej odwagi" jestem w ciązy, bo stresowałam sie po poronieniu, ze nie zachodze , w czerwcu byłam u niego z prosba o pomoc, że może coś nie tak, dał 2 miesiace na wakacje , zeby odpocząć a od wrzesnia mielismy zacząć cała procedure badań i całej reszty a w lipcu sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
melisa12 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 19.01.06, 13:12 Zgadzam się, Maj jest bardzo ok. Troskliwy i zrównoważony, co bardzo się przydaje histeryzującym ciężarówkom Mam marne doświadczenia z doktorem Ślusarskim, który w ciągu jednego usg postawił dwie błędne diagnozy i był zdegustowany, że nikt dotąd nie zauważył mojej wady macicy (a nie zauważył, bo jej nie było) i na świeżo: trzymajcie się z daleka od dr Zachwiej. Brutalna, przemądrzała baba, która zbadała mnie tak, że z bólu świeczki mi w oczach stanęły i zaczęłam jej krwawić na fotelu. Minęły dwa dni, a ja ciągle plamię i napina mi się macica (25 tydzień ciąży), chociaż przed wizytą był spokój. Wiem, że w ciąży wszystko jest silnie ukrwione i łatwiej o krwawienia, ale Maj niedawno pobierał mi cytologię i nawet nie poczułam, chociaż właśnie wtedy szyjka miała prawo plamić. Odpowiedz Link Zgłoś
ania355 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 29.03.06, 16:04 Zgadzam się, omijajcie dr Zachwiej potrafi być miła tylko prywatnie, w przychodni przyszpitalnej nie ma dla ciebie czasu.Ostatnio jak u niej byłam to zakładała kartę już następnej pacjentce (jakiejś znajomej)a dla mnie miała wypisać receptę i oczywiście zapomniała. Jest bardzo niesympatyczna, nie daje skierowań na badania. W ciągu sześciu miesięcy ciąży miałam dwa razy wykonane badania, a mam bardzo opuchnięte nogi. Kartę ciąży założyła mi w 7 miesiącu ciąży. Nie umie robić usg a nawet ma problemy z wysłuchaniem tętna płodu. Szczerze nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
enna Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 19.01.06, 17:23 Absolutnie NIE KURKOWSKA-ILCZUK. To jeden z tyh lekarzy, którzy powie Ci wprost, że do końca 3 miesiaca własciwie nie ma co mówic o ciąży i w każdej chwili mozesz poronić. Wyszłam od niej roztrzęsiona, a to była moja druga ciąża po poronieniu.... Prowadzę ciążę u PIETRASZEWSKIEJ. Jest dobrym lekarzem, pracuje na Karowej, zleca wszystkie potrzebne badania, choć nie należy do rozmownych i rozczulających się. W miarę w porzadku byli też Maj i Janik, u których byłam na zastępstwie i Korolczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 20.01.06, 11:39 A co sadzicie o Niksińskim? Słyszałam, ze pacjentki "biją sie" o wizyte u niego, ale nie wiem dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
agakwiatek Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 20.01.06, 12:06 słyszałyście coś o dr.Grodzkiej? wydała mi sie miła. ale byłam raz na razie i cały czas szukam.... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.g Re: dr Niksinski 24.01.06, 11:39 W 37 tyg ciazy na usg zmierzyl mojemu dziecku dlugosc przedramienia uwazajac to za kosc udowa i na tej podstawie stwierdzil niedorozwoj plodu, opoznienie w rozwoju w stosunku do daty spodziewanego porodu o ponad 2 tygodnie. Nie musze mowic co przezylam wtedy, weryfikacja diagnozy w IMiDZ i okazalo sie, ze wszystko oczywiscie jest ok, porod byl o czasie, dziecko zdrowe. Prowadzil moja ciaze az do tamtego dnia. Omijam szerokim lukiem od tamtego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 23.01.06, 09:41 Mario70 - i co ? jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 23.01.06, 10:48 witam, oczywiście nie byliśmy - zimno - a i swędzenie brzucha - znalazłam sposób. Ale z czystym sumiemiem polecam dr. Maja. Naprawde idź do niego, nei zrażaj się tylko ew tym, zę jest mało mówny , ja pytania do niego spisuje na karte i sobie wtedy rozmawiamy. Nie zrazaj się tym, ze np. zleca badania moczu, krwi co druga wizyte, ale ma dobre podejście do kobiety i jak cos jest nie tak to wszystko tłumaczy i zkeca dodatkwoe badania. Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 23.01.06, 10:53 Dzięki wielkie. Tą małomównoscią sie przejmuję, bo ja straszna gaduła jestem, a poza tym zawsze chce wiedzieć co, jak i dlaczego. Ale najwazniejsza jest jego kompetentność i profesjonalizm, a nie gadulstwo. A w którym szpitalu on pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
gloria2 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 23.01.06, 12:48 Hej dziewczyny, A czy możecie polecić ginekologa, który dobrze robi USG w LIMie. (zależy mi, aby był to ginekolog-ultrasonolog a NIE radiolog). Moją ciażę prowadzi lekarz z innej przychodni, ale tam nie ma sprzętu do USG. Muszę zrobić to badanie dość szybko, a do Mariota mam najlepszy dojazd, co przy tym mrozie nie jest bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 23.01.06, 15:23 ja robiłam usg u Dr. Maja ale słyszałam, zę dobry jest dr Mrożek, ew zostaje Ci dr. Roszkowski - z Finlandzkiej, ale u niego usg to 300 zł, a ponoć tez czasami się myli. U mojej koleżanki nie wykrył wady serca dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
latajacamysz Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 26.01.06, 17:46 Jeżeli chodzi o usg to dr. Mrozek jest godny polecenia. Sam wszystko dokładnie opisuje, odpowiada na pytania nawet głupie ? Będę u niego na usg 3d w marcu, na zwykłym byłam w grudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 23.01.06, 15:22 Dr Maj ponoć pracuje na Inflanckej - ale ja nie wybieram tego szpitala, Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 23.01.06, 15:26 A który Mario wybrałaś? (jeśli mogę podpytac) Odpowiedz Link Zgłoś
maria70 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 24.01.06, 13:26 narazie nastawiam się na żelazną, ide do szkoły rodzenia akredytowana przez ten szpital, mam nadzieje, ze beda miejsca, a gdyby okazała się, zę maluch sie nie obruci (mam przegrode w macicy) i cesarka i chyba karowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka301 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 25.01.06, 16:12 Również polcam dr Maj- rewelacyjny lekarz- bardzo miły, bardzo ciepły, odpowiada spokojnie na wszystkie pytania i reaguje bardzo spokojnie. W każdej chwili mozna do Niego zadzwonić i poprosić o radę. Co najważniejsze zupelnie nie naciaga na żadne wymyslne badania- które nie wiadomo ile kosztuja. Bardzo gorąco polecam tego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakarola1 Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 25.01.06, 23:52 Zgadzam się ze wszystkimi opiniami na temat dr. Maja. Chodze do niego od jakichś pięciu lat. prowadził moja ciążę. Przede wszysatkim on uwielbia kobiety w ciąży i bardzo lubi dowiadywać się, że będzie dzidziuś. Jak mu powiedziłam, że chyba jestem w ciąży, powiedział, że bardzo się cieszy. Zajmował się mną bardzo troskliwie,na poczatku miałam problemy i brałam Duphaston do końca trzeciego miesiąca. Nie było zadnych zbędnych badań, zadnych zbędnych leków. Jedynie w ostatnim miesiącu zapraszał mnie do sibie na wizytę raz w tygodniu,m ale to jak sam powiedział z troski o mnie i dzidziusia. Super facet i wcale nie uważam, że jest małomówny. Moze dlatego, że jestem gadułą i jak tylko wejdę do gabinetu wciągam go w rozmowę. A wiecie co jest w tym wszystkim najfajniejsze, że on pamięta kazdą swoją pacjentkę i nie traktuje jej przedmiotowo. Polecam Go z czystym sumieniem. Życzę wszystkim mamom i przyszłym mamom wszystkiego naj. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
maggnolia Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 26.01.06, 16:38 jejku. czytam i czytam i nie mogę sie nadziwic na teamt super opinii o d. Maju. Sama nie wiem może on inaczej traktuje kobiety w ciązy???doktor ten dobrał mi koszmarne pigułki po których czułam sie fatalnie oraz przez ponad pół roku szpikował mnie lekami precwigrzybicznymi nie robiac szczegółowych badań. Na moja WYRAŹNE żadanie (prawie sie z nim pokłóciłam o to)wydał mi skierowanie na próby wątrobowe. Napiszę jedno - inny lekarz patrzac na moja historię choroby od razu dał mi skierowanie na badanie w kierunku grzybicy oraz natychmiast kazał odtstawic pigłulki - widząc moje złe wyniki prób wątrobowych. Dodam na koniec że oczywiscie okazało sie że leki przeciwgrzybiczne były przepisywane bez sensu.Summa Summarum nie mogę brac teraz żadnych pigułek a po odstawieniu leków przeciwgrzyb, wszystko jest ok (dodam ze tym wsyzstkim zajeła sie doktor Skórska). Nie wiem moze doktor Maj poważnie traktuje tylko pacjentki w ciązy. Przepraszam za przydługi post ale po prostu musiałam sie wyzalic bo jestem w szoku ze ten lekarz moze miec dobre opinie p.s. trzeba przyznac ze bada bardzo delikatnie to jedyny plus czytałam gdzies na tym forum ze zazadał tez niezłej kasy za poród na inflanckiej Odpowiedz Link Zgłoś
kaczorkowa Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 26.01.06, 17:33 Polecam Dr Krzysztofa Dynowskiego nalerzy do ekipy bogów robią rzeczy niewykonalne super fachowa opieka (ginekolog endokrynolog położnik|) aktualnie szpital Bielański Klinika kształcenia itd. Z całego serca mogę zapewnić przeprowadził moją pierwszą eksperymentalną ciążę (jestem poważnie chora na tarczycę serce i nerki) i do samego końca trzymał rękę na pulsie nie czekał na pieniądze nie oglądał się trzeba było ciąć natychmiast i zrobił to gdyby się ociągał mój mały by nie przeżył. Mówią o nim że ma dobrą rękę do cięcia bo goi się po nim doskonale(choć jest zwolennikiem naturalnych porodów) . Po za tym w pełni fachowa obsługa nawet jak ma jakiś wyjazd to informyje o tym i mówi z kim się kontaktować gdyby coś się działo. Nie naciąga nie robi niepotrzebnych badań i nie klepie przymilnie porączce. Teraz prowadzi moją druga ciążę i dziękiję bogu że go mam! Pozdrawiam Kaczorkowa Odpowiedz Link Zgłoś
anirak.s Re: Dobry ginekolog z LIM / Warszawa/ 29.01.06, 14:52 Dziękuję wszystkim za odpowiedź i namiary na ginekologów z LIM. Ja już wybrałam lekarza(poleconego przez koleżankę, której też prowadzi ciążę), który zajmuje się mną i maluszkiem. Póki co, mogę polecić doktora Michała Kunickiego. Z wyboru jestem bardzo zadowolona. Lekarz przeprowadził wnikliwy wywiad, zbadał, zlecił badania, a przy okazji odpowiada na masę moich pytań. Sam chętnie podpowiada i radzi. a przy tym jest cierpliwy, miły, ma poczucie humoru. Wizyta jest czystą przyjemnością. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś