Dodaj do ulubionych

Św. Rodzina Poznań

20.12.05, 14:16
wiem, wiem, wątek prodowo-święto-rodzinowy ciągnie się od jakiegoś czasu. Ale
przejrzałam stare posty i się trochę pogubiłam. Zwlaszcza, że szpital św.
rodziny jest nie tylko w Poznaniu. A co na świeżo to na świeżowink Planujmy za
niedługo dzidziusia. Prawie na 100% zdecydowałam się na tą klinikę, chciałam
jednak najpierw zmienić lekarza na jakiegoś z właśnie tej Kliniki. Możecie
polecić jakieś osoby? Płeć nie robi mi różnicy. Potrzebuję kogoś dobrego,
ponieważ mam problemy z hormonami i zapowiada się trudna ciąża, poza tym
wolałabym, żeby mnie prowadził ktoś ze szpitala, gdzioe będę rodzić.
Pozdrawiam wsztystkie przyszłe mamuśki i do napisaniasmile
Obserwuj wątek
    • agawa5 Re: Św. Rodzina Poznań 20.12.05, 15:17
      Jesli zanosi sie na problemy - polecam Marka Daniela szefa kliniki.
      • mysh.a Re: Św. Rodzina Poznań 20.12.05, 15:22
        a właśnie przed chwilą poczytałam Twoje wpisy i postanowiłam napisać do Ciebie,
        a mnie ubiegłaśwink dzięki za info. Numer do niego już też wydobyłam z forum.
        Kurcze naczytałam się o polnej i mimo niechęci wielkiej znów się zawahałam. Bo
        jeśli rzeczywiście będą problemy... oj ale mam mentliksad
      • alexsc Re: Św. Rodzina Poznań 20.12.05, 19:18
        A ja Daniela nie polecam!
        Chodziłam do niego w 2004 przez wiekszą część ciązy. Wizyty co 2-3 tygodnie (za
        każdym razem 100), usg u siebie nie robi bo NIE MA!!! Wysyłał mnie zawsze do
        szpitala. Tam czekałam na izbie przyjeć, czasem krócej (patrzą na nazwisko od
        kogo skierowanie) niz inne dziewczyny ale to była JEDYNA korzysć. Miał być przy
        porodzie, ustalona była cena (płatne po) i co? Facet wyjechał na jakies
        sympozjum czy czort wie co ale twierdził, że wszystko wie jego zastepca dr
        Nowak (stary grzybsad ) Jak dostałam bóle w nocy i zaczęłam krwawic to po dodze
        do szpitala dzwoniłam i do jednego i do drugiego, nie mówiąc o telefonach do 3
        położnych z zespołu Daniela. nowak łaskawie poinformował mnie że dyżur zaczyna
        o 8 i ja do tego czasu na pewno nie urodzę. No i sie bidok pomylił, o 7.40
        Aleksander urodził się w ZAMARTWICY bo te sieroty podały mi za późno dolargan.
        DO tego był poród kleszczowy, przyjmował mnie taki spasły lekarz (Kuligowski,
        jest o nim w innych postach), na szczęście nie on był przy porodzie bo chybabym
        gnoja zabiła! Po porodzie zawiexli mnie do pokoju, 1 os, za 120 zł doba. Spałam
        na jakichs deskach bo łóżko było zarwane i tak je mądrze naprawili! Oszołomy i
        tyle. ZERO kontaktu z doradcą laktacyjnym! BEZNADZIEJA. Gdyby nie to ze stan
        synka poprawił sie w 5 minucie to pozwałabym tych dupków do sądu.
        • marysienka44 Re: Do Alexsc !!! 20.12.05, 20:15
          To co napisałaś jest dość dziwne i bardzo "bazczelne".
          Ja uważam ten szpital za bardzo dobry, Nowak to bardzo fajny, ludzki lekarz,
          któremu nie płaciłam za nic a opiekował się mną, bo byłam po porodzie w szpitalu
          10dni.

Co myślałaś że jak dasz w łapę to cały szpital będzie traktował cię jak
          księżniczkę?

To najgorsza opinia o tym szpitalu i tych lekarzach jaką słyszałam, i z jaką
          spotkałam się na forum. Ciekawe że nie ma więcej takich opini tylko Twoja, a
          może jesteś bidulko taka pechowa i na samych złych trafiłaś, a ja na dobrych?
          Z każdym z tych lekarzy miałam styczność, i żaden mi nie podpadł.

Nie strasz tych biednych dziewczyn , choć raz ktoś Ci udowodnił że pieniądze to
          nie wszystko, i nie zawsze można wszystko kupić.
          Nie zgadzam się z Twoją opinią i tyle.

Dodam ze rodziłam w marcu 2005 i ze opisywałam cały mój poród i pobyt w tym
          szpitalu na forum, część opisów jest pod nickiem joannamaria2 a część pod tym co
          piszę teraz.

Ja polecam ten szpital każdej mamie, która chce w miłej i przyjaznej atmosferze
          powitać maluszka, a nie liczyć na czterogwiazdkowy hotel z luksusami.
          Zresztą wszystko można przeczytać na forum.
          • alexsc Re: Do Alexsc !!! 20.12.05, 21:07
            nie uważam tego co napisałam za bezczelne! Gdyby twojemu dziecku groziło
            niebezpieczeństwo tez tak własnie bys reagowała!
            I jeszcze jedno, nie jestem zwolenniczką dawania w łapę jak to określiłas! Po
            prostu wiele dziewczyn umawia sie ze swoim lekarzem i ten jest wtedy przy
            porodzie! I nie olewa pacjentki tak jak to zrobili ci dwaj! I co Ty możesz
            wiedziec co ja przezyłam przez nich???? Chodziłam do jednego przez 5 miesięcy i
            na koniec tak zostałam potraktowana!
            I właśnie że będę pisać\o tym szpitalu to a nie coś innego, bo to MNIE takie
            coś spotkało a nie Ciebie, i ciesz się !!! Nie o wszystkich lekarzach w tym
            szpitalu mam takie zdanie. A Ci są tacy jacy są. I nie zaprzeczysz że Daniel ma
            tak kiepsko wyposażony gabinet. No chyba ze w roku 2005 na Twoje przyjecie go
            zmodernizował. Spadnij na ziemie!!!!!
            • mysh.a Re: Do Alexsc !!! 20.12.05, 22:01
              no to się napisałyściewink nie tak nerwowo dziewczynywink opinii o tym i innych
              szpitalach jest mnóstwo, sporo przeczytałam, ale nie sposób czytać wszystko.
              Niemniej zarówno tu jak i na polnej, jak i pewnie gdzie indziej można trafić
              super, a można trafić kiepsko, więc póki co nie zrażają mnie te złe opiniesmile
            • marysienka44 Re: Do Alexsc !!! 20.12.05, 22:14
              Jakoś kiepsko piszesz o niebezpieczeństwie jakie groziło Twojemu dziecku, a
              bardziej w swojej wypowiedzi przywiązujesz uwagę do tego, że to ty miałaś złe
              warunki, że dla Ciebie ktoś był niemiły.
              A jaki gabinet ma doktor Daniel to nie wiem, bo nie byłam jego pacjentką, ale
              uważam go za osobę miła i kompetentną.
              Petensje miej sama do siebie, po co do niego chodziłaś i mu płaciłaś skoro tak
              się Tobie nie podobał, on i jego gabinet, tego nie rozumiem. Mi jeden lekarz nie
              przypasował (z innego szpitała) i ja go poprostu zmieniłam, więc do kogo żal,
              lekarza wybieramy same.

Druga sprawa napisałaś
              "po prostu wiele dziewczyn umawia się ze swoim lekarzem i ten wtedy jest przy
              porodzie!"
              ale wiadomo powszechnie że nie jest przy porodzie za darmo, jest to zawsze
              płatne, kopertka.

Pisz sobie wszystko co chcesz, ja nie mam na to wpływu, i bardzo dobrze bo każdy
              ma inny punkt patrzenia.
              Przykro mi że miałaś tam takie przeżycia ale i tak Twoja pierwsza wypowiedź daje
              do zrozumienia że spodziewałaś się super, extra warunków i traktowania jak
              najważniejszą pacjentkę na oddziale, niestety tam przewijają się setki
              pacjentek, i nikt nie będzie koło jednej skakła bo ona ma "swojego" lekarza, a
              koło drugiej będą tylko osoby oschłe i niemiłe bo nie ma "swojego" lekarza, bo
              nie dała.
              To jest szpital gdzie każda pacjentka jest traktowana na równi z inną.
              Jak pisałam byłam tam 10dni, przez mój pokój przewineło się 11 dziewczyn, o
              różnych charakterach i żadna nie była traktowana gorzej, ani też wyjątkowo.
              Wiem że i tak nie dojdziemy do porozumienia, bo mi tam było super a Tobie bardzo
              źle.
              Bo ty płaciłaś i wymagałaś a ja wjechałam ot tak z ulicy, bez koperty.

Dwa inne punkty widzenia,

Na koniec życzę zdrowia dla Twojego szkraba, i mam nadzieję że czas zatrze Tobie
              złe przeżycia, i Twój kolejny wybór będzie się lepszy.
              Dużo radości i pomyślności na święta !!!
          • mysh.a Re: Do Alexsc !!! 20.12.05, 22:40
            poczytałam Twoje wpisysmile inne zresztą też. Dziękuję i pewnie będę jeszcze raz
            po raz zagadywać, wprawdzie ciąża dopiero w planie, ale już się mocno tym
            przejęłamwink
            • mysh.a Re: Do Alexsc !!! 20.12.05, 22:43
              to było do marysieńkiwink
              • marysienka44 Re: Do Mysh.a!!! 20.12.05, 22:46
                To naprawdę swietny szpital, polecam!
                Jak masz pytania możesz pisać na adres gazetowy, chętnie odpowiem.
                Pozdrawiam!!! I Wesołych Swiąt!!!
                • mysh.a Re: Do Mysh.a!!! 20.12.05, 22:52
                  dziękujęwink Wam również wesolutkich świątwink na pewno odezwę się z pytaniami.
                  Tyle, że u mnie sprawy zdrowotne niestety opóźniają decyzję o ciąży. Mam jednak
                  nadzieję, że niedługo dołączę do grona tych, które mają w temacie więcej do
                  powiedzenia. Buźka!
          • ada1077 Re: Do Alexsc !!! 26.12.05, 01:29
            Na pewno pracujesz w tym szpitalu albo to Ty jesteś Tym lekarzem, skoro z takim
            oburzeniem reagujesz na nagatywna opinię wystawioną konkretnym osobom z tego
            szpitala. Każdy ma prawo opisać na forum własne doświadczenia a tym bardziej
            negatywne doświadczenia. Przed partaczami i nieodpowiedzialnymi lekarzami
            należy ostrzegać. Jeśli opis doświadczeń z porodówki jest "bezczelnością" to
            czym jest taka reakcja na tenże opis?
    • mallenstwo Re: Św. Rodzina Poznań 21.12.05, 08:29
      Witam,
      bardzo bardzo polecam dr Mariusza Machczyńskiego - rewelacja jeżeli chodzi o
      opiekę, koszt wizyty 70 PLN, dyżuruje w szpitalu w czwartki od 20:00.
      Wszystkie moje koleżanki chodzą do Niego i w wielu przypadka uratował ciąże.
      Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.... M
      • mysh.a Re: Św. Rodzina Poznań 21.12.05, 09:34
        no to mam kolejny namiar do kolekcjiwink dziękuję! i również życzę wszystkiego
        dobrego na świętasmile M.
        • ulka1970 Re: Św. Rodzina Poznań 21.12.05, 11:25
          Ja chodzę do dr Koźmy ze św. Rodziny, przyjmuje prywatnie w gabinecie na
          os.Murawa 9 - kompetentny i rzeczowy, prowadzi moją drugą ciążę.
      • lanjelin2 Re: Św. Rodzina Poznań 05.01.06, 18:38
        Witam! jestem obecnie w 6tym m-cu ciazy. Do doktora Machczynskiego trafilam w
        trzecim m-cu do poradni przyszpitalnej.Okazuje sie,ze przyjmujac
        pacjetkeprywatnie nie jest taki rewelacyjny...mialam wrazenie, ze wykazuje
        zupelny brak zaangazowania. Byl jakby oschly, nizainteresowany, nie kierowal
        mnie nawet samoistnie na badania.Tylko raz polecil zrobienie morfologii,
        okreslenie poziomu cukru i badanie moczu.Na dodatek bez skierowania. Nie zrobil
        nawet cytologii, co jest jedna z podstaw przy ciazy.Gdy wyniki moczu byly
        niepokojace, to lekarz rodzinny wyslal mnie na zrobienie posiewu
        moczu.Dr.Machczynski nie wpadl na ten pomysl-jakby zlekcewazyl...
        Ale "najlepszy" byl wykonany przez nigo ustny opis przebiegu badania USG. Bez
        uprzedzenia, czy informacja jest przeznaczona dla mnie, czy dla pielegniarki
        znajdujacej sie rowniez w pomieszczeniu: ciaza pojedyncza, dziecko zywe, rusza
        sie, dwie raczki, dwie nozki. Tak slowo w slowo wygladal komentarz...nic
        odnosnie prawidlowych badz nie wymiarow..wystepujacj badz nie choroby zespolu
        downa(byl to 14ty tydzien, czyli wlasciwy czas na sprawdzenie tego przez
        badanie USG) Ja z kolei bylam tak przejeta tym malym czlowieczkiem, ktorego
        zobaczylam na ekranie, wzruszona itd, ze nie zadawalam zadnych logicznych
        fachowych pytan. Uwazam, ze to On jako lekarz byl w obowiazku poinformowania
        mnie o waszytkim, a tego nie zrobil. Komentarz wrecz przerazajacy...
        Poszlam na jeszcze jedna wizyte, liczac, ze moze tym razem bedzie przynajmniej
        sympatyczniej. I faktycznie, bylo troche lepiej, jednak znow, nie pobrano
        wymazu cytologicznego i zero skierowania, badz nawet polecenia wykonania badan,
        tylko tyle, ze kolejna wizyta za m-c. Na ktora zreszta nie poszlam...
        Zmienilam lekarza-tym razem na prywatnego.Stwierdzilam, ze nie bede oszczedzac
        na zdrowiu mojego dzidziusia.I oczywiscie placac spotkalam sie z o niebo
        lepszym przyjeciem i zainteresowaniem. W sumie to bylo chyba do przewidzenia,
        ale przykre jest to, co wynika z porownania prowadzenia prywatnego(platnego do
        kieszeni), a przyszpitalnego przez tego akurat lekarza...Pewnie nie jest On
        wyjatkiem, ale troche sie zdenerwowalam tym zachwytem nad drMachczynskim.
        • mallenstwo Re: Św. Rodzina Poznań 08.01.06, 12:04
          Witam,
          po przeczytaniu Twojej informacji jestem bardzo zdziwiona opinią o Dr
          Machczyńskim, moje wizyty wygladają zupełnie inaczej.
          Obecnie jetsem w 30 tc. Zawsze dostaje wydruk ze zdjęciem dzidziusia, wpisane
          mam wszystkie pomiary dziecka, cytologię robił Dr w szpitalu, skierowania na
          badania: morfologia, mocz, obciązenie glukozą - zaden problem, żadnych ale to
          żadnych ale.... Zawsze bardzo chętnie odpowiada na pytania. Nie wiem co o tym
          sądzić....
          Może miał gorszy dzień.
          Dostałam namiary na Dr Machczyńskiego od koleżanek, które mają już po dwójkę
          dzieci, miały ciąze zagrożone i tez były zadowolone.
          Pozdrawiam, Msmile
    • mariejo Re: Św. Rodzina Poznań 06.01.06, 11:33
      Bylam pacjentka dra Daniela. W polowie ciazy zmienilam lakarza, poprzednio
      chodzilam do doc z Polnej ale nie czulam sie z nia najlepiej wiec zmienilam
      gina. Uwazam ze dobrze zrobilam bo dr Daniel bardziej sie mna opiekowal.
      Doradzila abym do porodu umowila sie z polozna. Interesowal sie mna potrafil
      dzwonic do mnie.
      Dr Machczynski byl przy moje pilnej cc, robil ja razem z dr Bokunek, ktorego
      nie lubie ale robi szybkie cesarki.
      Polecam dr Hanne Pospiech Bryk i dr Spychale z kliniki bardzo mili i
      kompetentni.
      Urodzilam corke 24.06.2005 i bardzo milo wspominam moj porod po porodzie
      lezalam na patologii 1 os pokoj platny, polozne do rany przyloz pomagaly przy
      dostawianiu malej do piersi, doradzily prymitywny laktator, lepiej dzialal niz
      Avent. Beata polozna idac do bufetu zapytala czy nie kupic mi sucharow. Bardzo
      ludzkie podejscie.
      Polecam klinike pacjentkom lubiacym kameralne rodzinne warunki.
      Dr Nowak byl bardzo mily jak rodzilam dr Daniel byl w USA i wlasnie on byl jego
      zastepca i byl gentlemanem.
    • mariejo Re: Św. Rodzina Poznań 07.01.06, 21:17
      Podobno w sw Rodzinie inaczej zakancza sie pepowine i dzieki temu dzieci tam
      urodzone maja malutkie pepuszki. Na to zwrocila mi uwage dziewczyna, ktora
      rodzila na Polnej.
      • monstermama Re: pępuszki i badanie rozwarcia 09.01.06, 11:19
        Moje dwa Monstery urodzone w św. Rodzinie mają ładne pępki, ale nie wiedziałam,
        że mogą być inne smile

Chciałabym jeszcze zwrócić uwagę na sposób badania rozwarcia w św. Rodzinie
        (nie na izbie przyjęć, tylko na oddziale) Otóż bada się je tam, lejąc ciepłą
        wodę na krocze (siedzi się wtedy na basenie) - nic to nie boli! Miałam
        porównanie, bo na izbie przyjęć bolało.
        Taka specyfika lokalna, ale przyjemnasmile
        Pozdrawiam
    • mariejo Re: Św. Rodzina Poznań 09.01.06, 21:40
      Tez nie wiedzialam ale kolezanka, ktora rodzila na Polnej zwrocila mi uwage.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka