szarlota123 03.01.06, 16:43 Dziewczyny gdzie bedziecie rodzic we Wrocławiu. Czy bedziecie opłacac położna i czy chodzicie do szkoły rodzenia Pozd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciapek7 Re: Wrocław 03.01.06, 17:16 Najlepiej w Trzebnicy... Jestem z Wrocławia i 2 miesiące temu urodziłam tam córeczkę. Żadnego opłacania położnej , to marnotrawstwo pieniędzy. A w Trzebnicy miło i kameralnie... Odpowiedz Link Zgłoś
staszka1974 Re: Wrocław 04.01.06, 09:44 Ja rodziłam na Kamieńskiego i też dobrze to wspominam. Fakt, że miałam szczęście, bo tej nocy rodziłam tylko ja i to w dodatku z położną, którą znałam ze szkoły rodzenia. Miało to miejsce 1,5 roku temu, ale mam nadzieje, że nic się nie zmieniło. O Trzebnicy słyszałam wiele dobrego, ale podobno nie mają tam sprzętu do ratowania wcześniaków i i tak wożą dzieci na Kamieńskiego (tak słyszałam, ale na 100% nie jestem pewna), no i poza tym troszkę daleko, chyba, że się mieszka w północnej części miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: Wrocław 04.01.06, 20:22 Na Kamieńskiego to raczej nie wożą - do innych szpitali. Panika z ratownictwem w Trzebnicy jest nieuzasadniona. Przypadki przewiezienia do Wrocławia są sporadycznie i z tego co wiem nic się przy tym nie stało. A co do Kamieńskiego ta ja tam rodziłam 3 miesiące temu - i nie daj Boże takich lekarzy. Totalna niekompetencja i niewiedza. Pisałam już o tym. Było ostatnio kilkanaście wątków o Kamieńskiego - horror w szpitalu czterdziestolecia, czy coś takiego. Zdecydowanie mogę się pod tym podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
kat251 do Staszki! 17.01.06, 15:19 Próbowałam dowiedzieć się, czy jakaś położna z Kamieńskiego pracuje w którejś z wrocławskich szkół rodzenia, niestety nie udało mi się. Chcę rodzić w tym szpitalu i chciałam wybrac szkołę, w której są położne własnie stamtąd. Czy możesz przekazać więcej informacji na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
antyrama4 Re: Wrocław 04.01.06, 13:40 Rok temu rodziłam na Dyrekcyjnej i sobie chwalę. Położnej nie opłacałam ale była bardzo miła. Chodziłam do lekarza, który pracuje w tym szpitalu, a to dużo daje. Odpowiedz Link Zgłoś
anetta75 Re: Wrocław 04.01.06, 22:01 potwierdzam - Trzebnica!!! a jak panikujesz to rodź na klinikach, tam mają każdy sprzęt. Poród to fizjologia i nie przesadzajmy z jego medykalizacją Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: Wrocław 20.02.06, 19:53 O juz sama nie wiem. A kiedy trzeba załatwiac poród rodziny? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: Wrocław 20.02.06, 22:28 A Brochow??? Podobno maja nowe sale i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: Wrocław 21.02.06, 09:02 Tak sobie mysle o Brochowie, ale słyszałam kilka negatywnych opinii ale chyba o każdym szpitalu można powiedzieć cos nie tak. A w którym tygodniu jechaliscie do szpitala i załatwiłyście wszystkie formalności związane z porodem . Ja jestem w 27 tygodniu i nie wiem czy to juz nie najwyższy czas? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey Re: Wrocław 21.02.06, 10:39 czy możecie powiedzieć, czy we Wrocławiu jest prywatny szpital? wiem tylko o Lubiniu. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: Wrocław 21.02.06, 11:15 Popytałam się znajomych i oto ich stwierdzenia: Kamińskiego i Dyrekcyjna odpada, gdyż podobno są tam niemili ludzie i traktują cię jak przedmiot, nie przywiązują wagi do pacjenta. Podobno słyszałam, że najlepiej albo na Brochowe albo na Klinikach. na klinikach podobno mają najlepszy sprzęt i 2 kobitki, które znam wypowiadały się o nim rewelacyjnie. Mam lekarza prowadzącego z Dyrekcyjnej, ale na pewno po tym co słyszałam nie będę szła tam rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś