fefka01 20.01.06, 13:45 Czy jest jakas pacjentka tego lekarza na forum?? Szukam kogos do pogadania na temat tego lekarza i przy okazji o pojechaniu po dr Kwasniewskim - tym co często robi USG. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
first_baby Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 20.01.06, 14:05 Ja jestem pacjentką dr Radiukiewicza A z Kwaśniewskim nie miałam osobiście do czynienia, ale duuuużo się o nim nasłuchałam Odpowiedz Link Zgłoś
deczarcik Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 20.01.06, 23:44 Dr Radiukiewicz prowadzi moją ciążę i jestem z niego bardzo zadowolona - jest kompetentny, sympatyczny, a co najważniejsze - dostępny!!! o każdej porze. Moja ciąża była zagrożona i dr pozwolił mi do siebie dzwonić w razie problemów czy niepokojów. Nawet jesli nie mógł odebrać telefonu to zawsze oddzwaniał i miałam poczucie, że naprawdę się nami opiekuje i tę ciążę prowadzi. Dr Kwasniewski to kompletne nieporozumienie - cham do kwadratu! Miałam "przyjemność" poznać pana doktora podczas badania usg - traktował mnie jak powietrze, a moje pytania zbył mówiąc "ja ju jestem od robienia usg, informacji nie udzielam, od tego jest lekarz prowadzący". Nie pomogło tłumaczenie ze lekarz prowadzący jest na urlopie. Bardzo szkoda, że pan doktor nie był łaskaw udzielić mi informacji, bo MIAŁAM KRWIAKA - a o tym dowiedziałam się po gruntownej analizie grafologicznej nabazgranego przez dra opisu, bo pan doktor tak jak nie umie krwiaka zobaczyc, tak również chyba nie wie, że może opisać badanie korzystając z klawiaturki!!! I dopiero po wykonaniu telefonu do dra Radiukiewicza i próbie przekazania mu odgłosów wydawanych przez dra Kwasniewskiego podczas wykonywania badania ("hmmmm... niedobrze.... niedobrze.... hmmmmm... to wygląda jak....hmmmmm....itd) i po mojej sugestii, że jedna z linii falistych w opisie wygląda jak słowo "krwiak" dowiedziałam się, ze mając krwiaka MUSZĘ BARDZO NA SIEBIE UWAŻAĆ, LEŻEĆ, BRAĆ LEKI itd. Gdybym zadowoliła się milczeniem Kwasniewskiego dziś byc może nie kupowałabym wyprawki dla Dzidzi... Odpowiedz Link Zgłoś
esta69 Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 21.01.06, 12:15 Bardzo kompetentny lekarz, fachowiec z dużym poczuciem humoru. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
edytagaw Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 24.01.06, 12:33 czy dr Radiukiewicz przyjmuje gdzieś prywatnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
edytagaw Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 24.01.06, 12:34 proszę o namiar, bardzo mi zależy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
deczarcik Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 24.01.06, 17:31 Doktor Radiukiewicz przyjmuje we środy po południu na Puławskiej 62 m 2, tel. 845-44-96 Odpowiedz Link Zgłoś
edytagaw Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 26.01.06, 09:43 Dzięki za namiary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fefka01 Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 25.01.06, 17:01 Dziękuję za opinie i jak dotąd tez chwalę dr Radiukiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
aniczkas Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 26.01.06, 11:33 To jeden z najsympatyczniejszych lekarzy tej specjalności jakich znam. I nie oceniam jedynie uśmiechu czy podejscia do kobiety. To jedyny lekarz jakiego znam , który przed badaniem ginekologicznym uprzedza, że może być niemiło i jedyny , który za to przeprasza.A do tego bardzo dokładny i skrupulatny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszymanska21 w Sochaczewie też 31.01.06, 22:25 Cieszę się,że doktor przyjmuje chociaż raz w tygodniu w sochaczewskim szpitalu. Naprawde , przemiły gość Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 26.01.06, 18:15 Być może jest świetnym fachowcem nie mnie to oceniać. Mogę tylko powiedzieć, że żonie zrobił cesarkę dopiero jak dziecko było w agonii albo już nie żyło. W każdym razie wyciągnął martwe. Inny lekarz oglądał zapis KTG i stwierdził, że było nieprwaidłowe 40min-1 godz, wcześniej tylko Pan doktor się pojawił jak tętno było takie, że maszyna piszczała. A jak wcześniej pytałem o możliwość przewiezienia do innego szpitala to mówił, że w takim stanie nie wypuści żony bo jak się coś stanie to będzie prokurator. Nie mówię, że to jego wina, bo byli wtedy również inni... Powtarzam - pisze otylko o swim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Re: Dr RADIUKIEWICZ z MADALINSKIEGO 26.01.06, 18:18 Dla mnie to człowiek, który kojarzy mi się z największa tragedią życia. Odpowiedz Link Zgłoś
deczarcik do Marka 27.01.06, 00:14 Kilka dni temu czytałam o Waszej wielkiej tragedii i bardzo Wam współczuję. Przeczytałam wtedy też m.in. że pisanie o tym na formu przynosi Ci jakąś ulgę i ja to rozumiem. Ale z tego co zrozumiałam, za ten dramat odpowiada kilka osób, a zwłaszcza lekarz prowadzący ciążę... Nie kwestionuję Twoich słów i odczuć ale wierzyć mi się nie chce, że dr Radiukiewicz świadomie nie dopełnił swoich obowiązków. Moją zagrożoną ciąże prowadził doskonale i nie mogę złego słowa o nim powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pasjanna Re: Dr Radiukiewicz z Madalińskiego 18.06.06, 23:12 Dr. Grzegorz Radiukiewicz od niedawna przyjmuje w CM LIM. Prowadził moją pierwzą ciążę i odbierał poród. Jest naprawdę wielkim profesjonalistą. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakgg Re: Dr Radiukiewicz z Madalińskiego 19.06.06, 14:23 noi ta jego muszka na Madalińksiego zawsze ją nosił, chyba nic sie nie zmienilo Super lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Re: Dr Radiukiewicz z Madalińskiego 19.06.06, 15:00 Może jest super i naj, naj ale moim zdaniem jest współwinny ŚMIERCI MOJEGO DZIEKCA. Może zrobił to ze zmęczenia - nie wiem. Myślę o tym i jednak dam sprawę do sądu. Czekam tylko aż zmieni się stan żony. Przykro mi czytać o tym Panu, że pracuje tu czy tam. Może za dużo pracuje, można wtedy coś przeoczyć i unieszczęśliić ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Re: Dr Radiukiewicz z Madalińskiego 19.06.06, 20:00 nawiasem mówiąc ciekawy jestem czy ten Pan pracuje jeszcze na Madlińskiego, bo po śmierci córki dostałem na piśmie od Prof. Chazana, że stamtąd odchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
pasjanna Re: Dr Radiukiewicz z Madalińskiego 19.06.06, 20:30 Współczuję śmierci córeczki, czytałam już o tym wielokrotnie na forum. My zawdzięczamy Panu doktorowi Radiukiewiczowi życie naszego synka. Miałam bardzo trudną ciążę, dzięki Panu doktorowi i jego staraniom udało się ją utrzymać. Pan doktor był stale pod telefonem i wielokrotnie o różnych porach dnia i nocy zdarzyło mi się dzwonić do niego po poradę. W trakcie porodu Pan doktor podjął błyskawiczną decyzję o cc i dzięki temu mój synek urodził się w dobrym stanie zdrowia, bez oznak niedotlenienia, zapalenia płuc czy jakichkolwiek innych niedomagań. Dostał 10 punktów Apgar i za to zawsze będę Panu doktorowi dozgonnie wdzięczna. Poza Twoimi doświadczeniami nie zdarzyło mi się nigdy spotkać z jakąkolwiek negatywną opinią na temat tego własnie Pana doktora. To naprawdę wielki specjalista, a przy tym miły, troskliwy, konkretny, delikatny, dmuchający na zimne i niczego nie zaniedbujący. Naprawdę polecam go gorąco wszystkim przyszłym mamom Odpowiedz Link Zgłoś
balbusiaba Re: Dr Radiukiewicz z Madalińskiego 21.06.06, 21:51 Ilu ludzi, tyle odczuć i opinii.... ja niestety mam same negatywne skojarzenia z tym lekarzem. W listopadzie ubiegłego roku kiedy przez miesiąc byłam odsyłana z madalińskiego do domu pomimo plamień i bólow brzucha dr. radiukiewicz w najbarutalniejszy i najmniej delikatny sposób obwieścił mi, że TO nie wygląda dorze i że powinnam to wiedzieć a ppoza tym zajmuję mu czas - dodam, że byłam pierwszą pacjentką w tym dniu, a podczas badania był bardzo niedelikatny...Dla mnie strata ciąży była wielką tragedią - dla niego banalnym, nudnym i męczącym przypadkiem. W tamtym czasie badało mnie wielu lekarzy i żaden nie był tak niemiły. Odpowiedz Link Zgłoś