emm8 05.02.06, 00:13 Ujastek kto mi poradzi i dlaczego a kto odradzi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastka_7 emm... 05.02.06, 10:45 Było ostatnio tu kilka watków o Ujastku. Najczęściej pozytywne, negatywne od tych, co tam w ogóle nie rodziły, tylko coś tam słyszały... tu np są linki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=36057945 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=33480444 Ja Ci polecam, rodziłam tu swoje 3 dziecko i jestem bardzo zadowolona. Mój poród przyjmowała połozna Lidia Kuśnierz, bardzo fajna babeczka i fachowa. Przyszłam z ulicy, nikogo nie znałam, nikomu nie płaciłam, do nikogo w ciąży nie chodziłam. Byłam traktowana jak inne pacjentki. Komfort rodzenia i leżenia po porodzie super. Pokoje 2 osobowe z klimą, prysznic z łazienką w pokoju. Jeżeli chodzi o pomoc pielęgniarek to trzeba poprosić. Ja nie prosiłam bo jak pisalam to moje kolejne dziecko było, więc nic nowego... Tylko 2 panie pediatry sa bardzo niemiłe i na nie trzeba uważać to p.Teresa Bujny i p. Ewa Chorobik. Są chamskie a na pytania odpowiadaja zdawkowo, albo wcale i uwazją Cie za przygłupa. A poza tym miło, sympatycznie, spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: emm... 10.03.06, 17:25 Oj chyba kogoś pomyliłąśDoktor Bujny to jedyny fachowy pediatra któego poza Spodarykiem znam.Od pierwszych chwil Julki jest z Nami i ma do mnie ogromną cierpliwość(a dzwonię z każdą najagłupszą nawet sprawą).Beznadziejny to jest doktor Juszczyk i anestezjolodzy.No chyba że mu dasz 1500 to jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
anusiak77 Re: emm... 07.03.15, 13:50 Cześć emm..., ja rodziłam w Żeromskim i też spotkałam bardzo nie miłe panie dr neonatolog, Teresa Bujny potraktowała jak totalnego debila, gdy poprosiłam o wyjaśnienia. Odpowiedź na moje pytanie była daleka od ideału. Co dr Ewy Chorobik mam problem. Czy mogłabyś mi ją opisać jak wygląda, jakie ma włosy itd..... Jest to dla mnie bardzo ważne, nie ma jak zweryfikować czy zgadza mi się osoba i jej nazwisko. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Anna Kowalska Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 i jeszcze jedno... 05.02.06, 10:48 Jeżeli są jakieś komplikacje w ciąży to lekarze z Ujastka powiedzą, ze Cię nie przyjma, ze lepiej w innym szpitalu. A tak poza tym jak nic się nie dzieje to rodzisz tam bez obaw. A gdyby się okazało, ze jednak z dzieckim coś sie dzieje po porodzie to i tak z kazdego innego szpitala przewoża do Kopernika albo do Instytutu Pediatrii na Wielickiej... Odpowiedz Link Zgłoś
nelles Re: i jeszcze jedno... 10.03.06, 15:34 Ja też rodzilam w Ujastku, też z Lidią Kuśnierz - z tą różnicą że bylam z nią umówiona na poród. To byl pierwszy poród i jestem bardzo zadowolona, faktycznie trzeba o wszytsko pytać a panie pediaty są super niemile ale można je olać. Myślę, że Nastka napisala wszytsko a ja się tylko pod tym podpisuję Odpowiedz Link Zgłoś
sofi76 do Nelles 11.03.06, 13:34 Nelles, a ile wcześniej umawialaś się z położną i jak to wyglądalo? Umowilaś się z nią podczas dyżuru? Ile płaciłaś? Jak coś to napisz na gazetowego, proszę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maziamb Re: i jeszcze jedno... 12.03.06, 22:34 Nelles a jak się załatwia położną. Może to śmieszne o co pytam ale to mój pierwszy poród i nie bardzo wiem jak i co.Mam jechać do szpitala i prosto z mostu powiedzieć,że chcę rodzić z położnaa taką a taką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: Ujastek kto mi poradzi i dlaczego a kto odrad 16.03.06, 12:27 A wybieracie sie moze na "dni otwarte" w srode? Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Ujastek kto mi poradzi i dlaczego a kto odrad 16.03.06, 17:51 Jeśli chodzi o położną, to trzeba do niej wcześniej zadzwonić- nr tel dadza w rwcepcji. Wtedy ona pyta na kiedy masz termin i umawia się z toba na spotkanie przedporodowe, omawia poród, twoje oczekiwania. Jan tak zrobiłam, położną z polecenia od koleżanki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś