Dodaj do ulubionych

Polecam poród w Gliwicach

01.03.06, 14:17
Urodziłam w Gliwicach dwa razy. Jestem zadowolona bardzo i gorąco
polecam.Reklama Pyskowic czy innych okolicznych szpitali jest moim zdaniem
dzialaniem celowym napychającym kasę tamtejszym pracownikom.Moja znajoma
urodziła niedawno w gliwickim szpitalu swoje dziecko w wodzie.I z tego co
wiem nie płaciła za nic dodatkowej kasy.Załapałam się też jeszcze na szkołę
rodzenia którą tam organizują położne,jest sympatycznie,fachowo i za darmo!
Na porodówce są piłki,krzesełko do porodu,mi położna dała materacyk na
podłogę,żebym mogla na nim klęczeć. O wszystko mnie pytała,ustaliłyśmy czy
będzie nacinanie czy nie.I udało sie.
Więcej powinno pisdać dziewczyn zadowolonych z porodu i wspierać tym inne a
nie tak,że piszą te niezadowolone i odstraszają.Ja znam kobiety,jak leżalam
na patologii to były takie co wszystko krytykowały,nawet jak było dobrze i
naszym zdaniem wszyscy o nie zabiegali to i tak się czepiały,chyba już z
zasady.
Dla mnie i wielu moich znajomych wspomnienia z porodu w Gliwicach są dobre i
wiem,że przyjeżdża tu dużo kobiet z Zabrza,Rudy śląskiej i okolicznych
miasteczek,w czasie jak ja tam leżalam,to chyba połowa kobiet byla spoza
Gliwic.
Obserwuj wątek
    • madziula201 Re: Polecam poród w Gliwicach 01.03.06, 19:17
      Jak mozesz to podaj adres i pelna nazwe tego szpitala.
      • w_r_r_r000 Re: a ja w pyskowicach 01.03.06, 19:44
        na pewno chodzi o szpital położniczy w gliwicach na ulicy kościuszki 1
        (skrzyżowanie z ul.nowy świat).nie chcę zniechęcać ale ja nie mam dobrego
        zdania ani o tym szpitalu ani o jego pracownikach.leżałam w nim na patologii i
        więcej nie chciałam się tam położyć, gdy trafiałam na izbę przyjęć to
        podpisywałam papiery że nie zgadzam się na pozostanie i jechałam gdzieś indziej
        mimo tego, że w tym szpitalu pracował lekarz który prowadził moją ciążę.
        autorka całego tego wątku pisze o zaletach ale nie jest tak do końca-nie obraź
        się koleżanko ale większość osób które tam rodzą podpłacają-mi lekarz
        powiedział że poród kosztowałby mnie ok 1000zł.
        bardzo dużo moich znajomych tam rodziło i mówią, że to koszmar, ja byłam tylko
        na patologii i odrazu wiedziałam że nie będę tam rodziła.a jeśli chodzi o
        szkołe rodzenia to nie jest to żaden argument, ja porodówkę i wszystko inne co
        chciałam zobaczyć widziałam przed porodem jak tylko pojechałam dowiedzieć się
        paru faktów o szpitalu w którym mam zamiar rodzić.
        urodziłam moją córunie w pyskowicach i jestem strasznie zadowolona i z opieki i
        z tego ile położne serca wkładają w to aby mamą i ich maleńkim pociechą było
        dobrze i nie uważam tego za jakąś reklamę ale za coś co jest faktem.
        jeśli ktoś miałby pytania to zapraszam - na każde odpowiem.
        na prawdę warto rodzić w pyskowicach-jego wizytówką jest to, iż jest to szpital
        bez wątpienia przyjazny dziecku
        • gliwicz_anka Re: a ja w pyskowicach 02.03.06, 08:36
          Znalazłam numer telefonu do szpitala w Gliwicach w książeczce zdrowia dziecka.
          032-238-20-91. W książeczce mam też wpis,że działa poradnia laktacyjna,są
          podane numery telefonów do położnych i mozna dzwonic w razie problemów. Zadzwoń
          madziulko i poproś z oddziałową,albo z panią pedagog to ci wszystko wytłumaczą
          o szkole rodzenia i o szpitalu.Jeden z telefonów jest do położnej która
          przyjmowała na świat moje dziecko.To fajnie,bo bedę o niej pamiętać i mogę jej
          telefonicznie jeszcze raz podziękować.
          • madziula201 Re: a ja w pyskowicach 03.03.06, 22:43
            Bardzo dziekuje za informacje.Pozdrawiam
      • w_r_r_r000 Re: Polecam poród w Gliwicach 01.03.06, 19:46
        madziula adres napisałam poniżej
        • gliwicz_anka Re: Polecam poród w Gliwicach 02.03.06, 08:12
          w_r_r_r000 Gdzie możesz wpisujesz niepochlebne opinie o gliwickim szpitalu.Nie
          wiem jaki masz w tym cel.Skoro jestes zadowolona z innego to nie znaczy,że
          musisz zniechęcać do tego szpitala.Ja rodziłam dwa razy więc mam
          porównanie.Oraz wielu znajomych którzy też w Gliwicach urodzili.
          Szkoła rodzenia nie jest konieczna,mnie też wszystko na bieżąco mówiła
          położna.Nic nikomu nie musiałam płacić a wszystko było zgodnie z akcją Rodzić
          po Ludzku. W czasie porodu zachęcano nas do chodzenia,kąpieli i w ogóle
          aktywności.Można urodzić dziecko w wodzie. Szpital ma już od dawna tytuł
          Przyjaznego dziecku a wiem,że w Pyskowicach mieli z tym trudności.
          Każdy ma wybór,ja uważam,że dziewczyny takie jak ja,młode i chętne do rodzenia
          dzieci nalezy zachęcać a nie straszyć wymyslonymi bzdetami.
          Dla zainteresowanych,szpital jest w Gliwicach na ul. Kościuszki 1. Przed
          porodem każdy może zwiedzić oddział i samodzielnie się przekonać jak wygląda.Na
          porodówce są wszystkie pokoje do porodu rodzinnego a na położnictwie sale 2
          osobowe.
          Nie ma ludzi,którym wszystko się wszędzie spodoba.Osobiście mam przyjaciólkę w
          stolicy i ona nie była zadowolona z najbardziej słynnego z luksusu szpitala w
          Warszawie.Kolegi z pracy żona rodziła w Pyskowicach i wcale nie podzielała
          entuzjazmu w_r_r_r000.A nikt tu nie zniechęca do innego szpitala tylko uczciwie
          [piszę,że dla mnie gliwicki szpital jest the best
    • kass1 Re: Polecam poród w Gliwicach 02.03.06, 09:39
      Tez sie wahalam gdzie rodzic, w koncu zdecydowalam sie na Gliwice, mimo ze tez
      sie nasluchalam i naczytalam mnostwo niepochlebnych opinii na jego temat. Ale
      do mnie przemowil fakt, ze w razie jakichkolwiek komplikacji z noworodkiem,
      jest przewozony do Gliwic albo do kliniki w Zabrzun bo tam jest specjalistyczny
      sprzet. A jesli chodsi o personel, to zalezy na kogo sie trafi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka