Dodaj do ulubionych

Ranking Szpitali we Wrocławiu

09.03.06, 10:30
Taki ranking bardz by nam się przydał niech każda napisze, który wie że jest
dobry i który by polecała, moja siostra rozdziła w Szpitalu na Brochowie ze
znieczuleniem i bardzo go poleca chociaż to też koszty
Obserwuj wątek
    • ciapek7 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 09.03.06, 16:21
      Szpital Powiatowy im. Św. Jadwigi Śląskiej w Trzebnicy , ul. Prusicka , 100
      zł za poród rodzinny, polecam !
      Monika i...
      • warta15 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 09.03.06, 16:58
        Słyszałam o nim same dobre opinie rodziłas tam tak to kiedy
    • martika06 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 09.03.06, 20:29
      polecam chalbińskiego pod warunkiem posiadania swojego tam lekarzasmile)

• miska27 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 11.03.06, 12:26
        z tym chalubinskiego....nie do konca....ze jak sie ma lekarza stamtad, to jest
        lepiej....ja mialam i co...meczylam sie z naturalnym porodem od 8 do
        14,30.......dopiero pozniej zdecydowano ze bedzie jednak cc....a stwierdzono,
        ze syn jest ulozony twarzyczkowo ok. 12.....pomoc poloznych...to zalezy
    • angied1 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 10.03.06, 08:30
      Czesc.Czy mozesz napisac ile placila Twoja siostra,u jakiego lekarza i kiedy
      rodzila?
      • ciapek7 do warta15 10.03.06, 17:21
        Rodziłam Agnieszkę 28.10.2005 Jeśli chcesz więcej info , napisz na
        ciapek7@gazeta.pl
        W tym szpitalu nie trzeba było mieć sojego opłaconego lekarza
        Pozdrawiam !
    • galway1 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 12.03.06, 17:29
      Witajcie,
      ja slyszalam dobre rzeczy o Brochowie i Kamieńskiego.Jednakże minusem Brochowa jest to,że maja tam strasznie duzo chętnych i trochę wyglada to jak linia produkcyjna.Sama bylam zainteresowana tym szpitalem - termin porodu 10 lipca. Ostatnio moj lekarz polecil mi Trzebnice.I jesli moj stan pozwoli to tam chcialabym rodzic.Mozecie napisac jak tam jest, czy trzeba sie wczesniej pokazac?I jakie sa ewentualne dodatkowe koszty - porod rodzinny.
      Mozecie polecic mi szkole rodzenia we Wroclawiu?Bylabym wdzieczna.Pozdrawiam
      • kleciej Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 19.03.06, 10:25
        Ja rodziłam rodzinnie na Kamieńskiego ( maj 2005 rok 150 zł). nie było problemu z przyjęciem a położone były przemiłe. Fatalnie natomiast na izbie przyjęć, kobieta okropna, twierdziła ze nie rodzę, ale za to przy ściaganiu szwów po porodzie inna była bardzo miła. Na noworodkach mama razem z dzieckiem, ale zero pomocy przy dzidziusiu. Ja na szczęscie dawłam sobie jaokoś radę. Mąż mógł z nami być cały czas po za obchodem. Ogólnie jetem zadowolona, choc mogło by być dużo lepiej. Dla mnie jednak najważniejsze było to ze mogłam byc z mężem, że była ok połozna i później cały czas mogłam być z dzieckiem. Pozdrawiam.
        • dora_woj Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 21.03.06, 20:03
          Moja siostra( z zawodu położna - pracowała 3 lata na Brochowie, niestety
          zmieniła profesję z racji zarobków - Polska rzeczywistość ) po konsultacji z
          kolezankami (położnymi, które jeszcze pracują w zawodzie) poleciła mi szpital
          na Dyrekcyjnej - z racji mojej choroby. Poród przede mną ale w szpital juz
          odwiedziłam, piękny nie jest ale dla mnie najważniejsze jest to, że prowadzi
          mnie b. dobry lekarz właśnie z tej kliniki, i że w razie czego odbierają
          najcięższe porody.
      • agars2 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 24.03.06, 22:21
        Rodziłąm na Brochowie-400zł łapówki dla położnej.Nic dodać i ująć.Warunki na
        porodówce wczesnogierkowskie.Na sali poporodowej 8 kobiet z dziećmi.Nocą na
        sali dzieci płacza na zmianę.Pielęgniarki nie pomocne, a raczej w ogóle nie
        zainteresowane.Córka z ciąży z powikłaniami (ponoć od razu kwalifikująca się na
        badania neurologiczne) neurologicznie nie badana.Chyba nie polecę żadnej Pani.
    • szarlota123 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 12.03.06, 17:36
      A co myslicie o szpitalu na Dyrekcyjnej. Polecił mi go moj lekarz. A ja cały
      czas byłam nastawiona na Brochów i sama juz nie wiem
      Pozd
      • galway1 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 12.03.06, 21:06
        Co do Dyrekcyjnej, zdania są silnie podzielone.Ale większość znajomych mi osób odradza, z powody zbyt przedmiotowego traktowania pacjentek.Ile w tym prawdy...?Polecaja natomiast Kamienskiego.
        • nikomu_nieznajoma Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 12.03.06, 22:17
          No i na Dyrekcyjnej rutynowo nacinają 100% współczynnik. Cało z tgo nie
          wyjdziesz raczej sad
          • dorotamoron Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 13.03.06, 22:28
            Chyba o każdym szpitalu są pozytywne opinie i te negatywne - trudno coś
            wybrać smile Ja polecam Chałubińskiego, choć bardzo długo wybierałam się na
            Brochów - bo tam miałam swojego lekarza, ale decyzji nie żałuję, wszystko było
            ok. Pozrawiam!
    • pampas1 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 14.03.06, 12:26
      Rodziłam dwa razy na Dyrekcyjnej i polecam! Opieka po porodzie jest na prawdę
      na poziomie, wizyty pediatry-neonatologa codziennie - przy mamie, można pytać,
      sami informują o badaniach itp.

Rodziłam raz rodzinnie SN, a raz miałam cesarkę z powodu braku postępu skurczy.
      Subiektywnie oceniam cesarkę jako lekki koszmarek z powodu bólu 24 godziny po
      cięciu, ale opieka wspaniała, podają środki przeciwbólowe w zastrzykach, bardzo
      miłe położne -wszystkie które spotkałam smile No i bardzo ładna blizna - cięła
      mnie lekarka z dyżuru, młoda, ale niestety nie pamiętam nazwiska.

Jak rodziłam mogłam sobie stać koło łóżka czy pochodzić, ale tylko do pewnego
      etapu, większośc czasu niestety spędziłam na łóżku podpięta pod ktg, no ale
      mogłam siedzieć na tym łóżku oparta łokciami o worek sako, w pozycji pionowej
      jakby, co mi pomogło na prawdę, pod koniec porodu SN i tak nie miałam siły ani
      ochoty chodzić...

Cały personel i lekarze naprawdę OK!
      Położne przy porodzie może trochę rutynowo traktują pacjenki - ale "produkcja"
      dzieci idzie tam masowo, więc może trudno się dziwić.
      Dzieci mam zdrowe, bez żadnych bakterii, ale to były donoszone ciąże.
      Nie wiem czy to miało znaczenie, że miałam lekarza stamtąd, bo ani go nie
      widziałam w czasie pobytu w szpitalu, ani nikt o nim nie wspominał. Ale KTO wie?
      Generalnie Polecam!
      • kacha43 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 22.03.06, 07:52
        Rodziłam w listopadzie na chałubińskiego, NIE miałam swojej położnej i
        lekarza!! Bardzo pozytywnie odebrałam izbę przyjęć- mam porównanie z
        Kamieńskiego- byłam na patologii ciąży w wakacje, więc tam to porażka,
        przyjęcie do szpitala super, tak samo na porodówce i na położnictwie.TYlko
        jedzenie pozostawia do życzenia ale to jest najmniejszy problem. POród miałam
        pod koniec trudny, ale położna która przejęła zmianę poprowadziła mnie
        rewelacyjnie, nie była opłacona! Naprawdę polecam.Po mnie rodziły tam jeszcze 2
        koleżanki- wrażenia podobne.
        Ja polecam!!!!!
        • warta15 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 24.03.06, 12:26
          ja zaczynam coraz poważneij myśleć o szpitalu w Trzebnicy duż o dobrych opinii
          o nim słyszałam ale może to trochę za daleko
          • martulka79 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 24.03.06, 13:42
            Ja tez o tym myslalam, ale kurde chcialabym zeby moj syn urodzil sie we
            Wroclawiu a nie w jakiejs Trzebnicy.Bedzie mial w papierach wioskesad
            • anetta75 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 24.03.06, 14:56
              no cóż, mój syn ma w papierach Trzebincę i mnie to nie przeszkadza. Poza tym,
              Trzebnica to MIASTO i to z wielowiekową historiąsmile
              poważnie - polecam tamtejszą porodówkę - szczegły mojego porodu możecie
              przeczytać w ankiecie na rodzicpoludzku.pl
              wg. mnie nr 1.
              pozdr.A.
              • warta15 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 24.03.06, 23:17
                trzeebnica to bardzo fajna miescowość z zabytkami, a gdzie można znaleźć te
                ankiety
                • kasia.balou Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 25.03.06, 22:59
                  Ankieta na stronie www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.htlm
                  Z tą Trzebnicą jest róznie jak można przeczytać. Myśleliśmy z mężem o
                  Trzebnicy, chociaż mamy tam daleko od domu. Teraz pod uwagę bierzemy również
                  Oławę. Po wielu wywiadach ze znajomymi najlepszym rozwiązaniem jest mieć swoją
                  umówioną opłacona położną.Tylko to,moim zdaniem, jest gwarantem w miarę
                  ludzkiego porodu. Przynajmniej w okolicach Wrocławia
    • ewele24 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 26.03.06, 15:33
      Czy ktoś ma jakieś informacje na temat szpitala w
      Brzegu Dolnym i doktora Ćwiklickiego? Jestem z Obornik Śląskich i zastanawiam
      się między Brzegiem wlasnie a Trzebnicą. Poza tym czy to prawda, że nie zgłasza
      się wcześniej w danym szpitalu, tylko po prostu jedzie do wybranego w dniu porodu?
      • warta15 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 27.03.06, 12:03
        Tylko jak chcesz rodzić rodzinnie musisz to zgłosić
        • wiola2605 Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 02.04.06, 16:44
          ja rodziłam na Brochowie(maj 2005)i jestem bardzo zadowolona.nie dawałam
          żadnych łapówek,połozna była super,bardzo mi pomogła,lekarka o.k,co prawda
          szyła mnie stażystka,ale wszystko zagoiło się bardzo szybko.nie wszystkie
          pielęgniarki były super,ale dla mnie najważniejsze było dziecko i wyjście do
          domu jak najszybciej.także polecam!i powodzenia przyszłym mamusiom!
          • tofcio Re: Ranking Szpitali we Wrocławiu 03.04.06, 09:08
            witam - ja rodziłam w grudniu na Kamińskiego przez cc. zgadzam sie z
            dziewczynami, że nie ma szpitala, z ktorego kazdy bylby zadowolony i o ktorym
            mozna znalezc tylko dobre opinie. dzisiaj tez wybralabym kaminskiego. nic
            nikomu nie placilam i dbano o mnie. cc mialam ze wskazan. caly zabieg wspominam
            naprawde super. to prawda ze dzieckiem trzeba sie opiekowac prawie od razu (po
            cc na druga dobe) ale nie zgodze sie ze babeczki tam pracujace nie pomagaja.
            zawsze gdy prosi sie o pomoc to te pomoc sie otrzymuje. lekarze tez dbaja o
            pacjenta. jak wychodzilam to przyszedl ordynator zapytac czy jestem zadowolona,
            czy cos bylo nie tak.z mojego doswiadczenia polecam. aha wczesniej wrto przyjsc
            i obejrzec sobie porodowke. mile polozne oprowadzaja i pokazuja (no oczywiscie
            nie jak trwaja porody. tak na marginesie to planujac porod w danym szpitalu to
            warto tez rozwazyc czas dojazdu, bo kazdy wie jak sie teraz jezdzi. a i
            dodatkowo jezeli rodzicie w wakacje to dowiedzcie sie jak pracuja szpitale bo
            miewaja one przerwy wakacyjne. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka