Dodaj do ulubionych

poród na Ujastku w Krakowie?

23.03.06, 14:17
Witam wszystkie mamy.
mam pytanko, która z Was rodziła na Ujastku w Krakowie?
Jestem w 12 tygodniu dopiero, ale zaczynam zastanawiać się w którym szpitalu
rodzić. Słyszałam dużo dobrego o Ujastku.
Prosiłabym o rady gdzie warto rodzić.

Obserwuj wątek
    • olka_krakow Re: poród na Ujastku w Krakowie? 23.03.06, 23:55
      Nie wiem czy warto tam rodzic, ale na mnie ten szpital wywarl pozytywne
      wrazenie. Zreszta, mozesz sie wybrac na dni otwarte ( 2 i 4 sroda miesiaca) i
      sobie wszystko ogladac. Po zwiedzeniu kilka szpitali ten chyba jest
      najprzyjemniejszy.
    • mafrolka Re: poród na Ujastku w Krakowie? 24.03.06, 08:20
      Cześć, poczytaj sobie troszkę o Ujstaku-ja już się zdecydowałam, będę tam
      rodzić.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=37329963&a=37329963pzdr
      • weronka77 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 24.03.06, 09:44
        Ja rodziłam w grudniu 2004 z Jolą Łaszczyk.Szpitala nie komentuję ale ją
        wybitnie plecamwink
        • tymulinka Re: poród na Ujastku w Krakowie? 24.03.06, 18:00
          Rodziłam na Ujastku i jestem zadowolona. Muszę jednak dodać, że miałam swoją
          lekarkę - Jagodę Jaworską - Szyc (świetna kobieta). Tak jak wszędzie, mozna
          znaleźć wiele plusów i minusy również. No i rzeczywiście położna Jola łaszczyk
          jest super.
          • jktasp Re: poród na Ujastku w Krakowie? 25.03.06, 09:46
            Z Jagodą Jaworską - Szyc też rodziłam w Narutowiczu w 2004. Naprawdę super
            kobieta, trafiłam na jej dyżur,znałam ją ze szkoły rodzenia, bardzo spokojna,
            cierpliwa, miła, świetnie mnie zszyła, nie ma śladu i tak bardzo chciała mi
            pomóc urodzić, że nie mogłam przeć ze śmiechu ( chcąc mi pomóc, puściła taki
            tekst ze sugestywnym pokazaniem, że myślałam, że umrę a nie mogłam się jej
            roześmiać w twarz).Możliwe, że sama niedawno rodziła i pamięta co to za miód.
            • tymulinka Re: poród na Ujastku w Krakowie? 09.06.06, 15:01
              Dr Jagoda Jaworska - Szyc ma 4-letniego syna, więc pewnie jeszcze pamięta ten
              ból. Stała koło mnie jak mówiłam, że już nie dam rady, głaskała po ręce. No była
              kochana. Szycia u mnie też nie widać, a po porodzie, który trwał kilkanaście
              godzin czułam się rewelacyjnie. Żadnego bólu, ciągnięcia, no nic. Polecam i ją,
              i Ujastek.
              • annais32 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 09.06.06, 15:46
                czy mozesz mi podac namiary do dr Jaworskiej-Szyc? nigdzie nie moge jej znalezc
                i bede wdzieczna za informacje
                annais32@gazeta.pl
    • nitka111 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 24.03.06, 19:22
      Rodziła, bez lekarza, bez połoznej, jestem zadowolona i wracam tam już niedługo
      smile. Powrót to chyba najlepsza rekomendacja.
    • mama_dominiki Re: do tymulinka :) 25.03.06, 08:24
      A czy możesz napisać, gdzie ta lekarka przyjmuje??? (ja znam ją z USG na
      Jagiellońskim i zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie ale nie mogę znależć na
      miarów na nią) - będę bardzo wdzięczna za informację smile
      • tymulinka Re: do tymulinka :) 28.07.06, 20:44
        Dr. Jaworska przyjmuje w gabinecie prywatnym w Wieliczce, oprócz tego gdzieś na
        Długiej w Krakowie. Wiem, że umawia się też z pacjentkami w szpitalu Narutowicza
        albo na Ujastku. Polecam. A numer telefomu wysłałam jako wiadomość prywatną smile
    • mikaa25 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 28.06.06, 13:06
      bardzo prosze o dane pani dr na priwa bede bardzo wdzieczna - i info ile
      kosztuje wizyta i czy ma usg dziekuje bardzo!!!!
    • mama_dominiki Re: poród na Ujastku w Krakowie? 28.06.06, 14:30
      Od samej p. doktor sie dowiedziałam, że do lipca pracuje na Długiej, a później
      przez jakiś czas nie będzie tam przyjmować pacjentek. No i tym sposobem nadal
      nie mam lekarza, bo moja lekarka również od lipca do końca roku nie będzie
      przyjmowała pacjentek... sad
    • weronka77 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 28.06.06, 14:46
      Ja rodziłamwinkNamiary na położną podaję na privwinkKilku forumowiczkom już
      poleciłam,są PO.Zachwycone jak inne mamywink)
    • mikaa25 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 28.06.06, 22:06
      moge prosic jeszcze raz bo nie dostałąmcrying(
      • olka_krakow Re: poród na Ujastku w Krakowie? 28.06.06, 23:03
        Warto wiedziec, ze jak chcesz miec "zaklepana" polozna na Ujastku, szczegolnie
        Jole albo Lidke, to warto sie zglosic na pare miesiecy przed porodem, poniewaz
        pozniej one maja wszystkie terminy zajete.
        • weronka77 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 28.06.06, 23:31
          Ola-urodziłaś już?
          • olka_krakow Re: poród na Ujastku w Krakowie? 28.06.06, 23:40
            Nie crying(((((

Kurcze w sobote mam kolejna wizyte u Joli.
            • weronka77 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 28.06.06, 23:45
              Mnie zbadała w niedzielę o 12 a o 15.45 wróciłam już rodzićwinkOna wie co robiwink
              • olka_krakow Re: poród na Ujastku w Krakowie? 29.06.06, 14:47
                No wlasnie mowila, ze jak w sobote nie urodze, to bedziemy sie widywac 2 albo 3
                razy w tygodniu. Kurcze, z 1 strony strasznie juz chce urodzic, a z 2 - boje sie crying(
                • adad05 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 29.06.06, 15:41
                  Ja również bardzo polecam Panią położną Jolę Łaszczyk- jest swietna w tym co
                  robi i bardzo miła. A sam szpital też wywarł na mnie pozytywne wrażenie.
                  Pozdrawiam.
        • celt Re: poród na Ujastku w Krakowie? 04.07.06, 14:31
          A co jesli trafie na dyzur do tej panismile
          Powie ze nie bylam zapisana......?

Ja mam inne doswiadczenia z Ujastkiem i male przytulne pokoiki mnie nie
          przekonuja.
    • sofi76 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 30.06.06, 12:56
      Polecam, mialam cc 09.06.2006

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34251&w=43609600&a=43609600
      • intuicja77 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 30.06.06, 19:18
        polecam jezeli chodzi o oczekiwanie na poród , sam poród , zaplecze , ale moim
        zdaniem tragednia jeżeli chodzi o czas po porodzie -nikt nie uczy przystawiania
        do piersi , kobiety zostawione są same sobie .Dla mnie to ogromny minus , bo
        dopiero od położnej środowiskowej / juz w domu / dowiedziałam sie wielu rzeczy
        o pielęgnacji noworodka , których powinnam dowiedziec sie w szpitalu.
        • basia027 Re: poród na Ujastku w Krakowie? 02.07.06, 13:49
          Też rodziłam na Ujastku i zgadzam się z postem intuicja77.
          Przed porodem,w czasie porodu wszystko ok.Ale po porodzie tragedia.
          Dobrze,że mąż był przymnie i mi pomagał.
      • senetti Ujastek - Polecam! 02.07.06, 12:59
        Przeczytalam tutaj tyle opini niepochlebnych Ujastkowi, ze az sie sama dziwie
        sobie ze sie na niego zdecydowalam... (zartuje), ale gdy teraz na to patrze to
        twierdze, ze pisza je osoby, ktore nigdy tam nie rodzily, powielaja zaslyszane
        opinie, tylko nie wiem po co to robia??

Na codzien pracuje w szpitalu, jestem rechabilitantka, pracuje z dziecmi. I
        wiem, ze dla mnie opieka porodowa, jak i warunki, w ktorych moje dziecko sie ma
        narodzic sa bardzo wazne. Gdybym stwierdzila ze mojemu dziecku moze sie cos
        stac na Ujastku, nigdy bym tam nie poszla rodzic, ale wiem, ze pracuje tam
        zgrane grono fachowcow, ktorzy reaguja bardzo szybko jesli jest 'cos nie tak'!

U mojej coreczki, bylo podejrzenie zaraz po urodzeniu wady serca. Zostala
        solidnie przebadana, ale nigdzie jej nie wozona (Prokocim, czy Kopernik), na
        szczescie badania wykazaly ze jest ok, ale lekarze robili wszystko aby malej
        pomoc.
        Cala ciaza przebiegla wzorowo, cala ciaze pracowalam. Bardzo chcialam urodzic
        do wody i tak sie stalo! Przezylam piekny porod do wody na Ujastku, byl taki
        jaki sobie wymarzylam. Polozna kilka rzy powtarzala 'ze to ona jest dla mnie, a
        nie ja dla niej'! Urodzilam w niecale 3h, a juz po 4h od porodu swobodnie
        chodzilam po korytarzu, nie bylam nacinana, mimo, ze coreczka okazala sie
        calkiem spora (4150g).
        Po porodzie opieka rowniez bardzo dobra, zarowno dla dziecka, jak i dla mnie.

Sonia mama Jasminy
        • wiotok Re: Ujastek - Polecam! 03.07.06, 10:53
          Gratuluje milych wspolnien.
          Ja planuje rodzic tam w sierpniu, prosze napisz czy umawialas sie wczesniej z
          konkretna polozna?

pozdrawiam
        • olka_krakow Re: Ujastek - Polecam! 07.07.06, 13:20
          W koncu urodzilam wink na Ujastkuwink i jestem w 100 % zadowolona. Opieka medyczna w
          trakcie porodu i po - rewelacyjna.

Byc moze trafilam na jakies "dobre zmiany" personelu, bo polozne uczyly mnie jak
          przystawic dziecko do piersi. Przychodzily kilka razy sprawdzic, czy naprawde
          dobrze to robie. Pani pdiatra, niestety nie znam nazwiska, przychodzila budzic
          mnie w nocy co 3 godzinki, zebym nakarmila dziecko i jezeli nie potrafilo
          chwyczic dobrze piers, to pokazywala mi jak to robic. Jezeli czegos nie
          wiedzialam, spokojnie moglam sie zapytac i zawsze wszyscy byli mili i pomocni.

Nie spotkalam sie tam z niekompetencja lekarzy czy poloznych, nie traktowano
          mnie jako kolejny przypadek, ktory sie przypaletal w nocy, mimo to ze
          przyjechalam rodzic o 3 nad ranem.

Wiec, Ujastek bardzo polecam, a szczegolnie polozna JOle LAszczyk.

Nastepny porod chyba bedzie w wodzie wink)))))Rozwazalam taka mozliwosc przy tym
          porodzie, w koncu wybralam porod tradycyjny, a teraz chyba troche zaluje wink))

• weronka77 Re: Ujastek - Polecam! 09.07.06, 00:15
            Oleńka Gratuluję!!! Chłopiec czy dziewczynka? Mówiłam że Jola jest SUPER!!!
            • olka_krakow Re: Ujastek - Polecam! 10.07.06, 13:51
              Dziewczynka, Alicja wink

I jeszcze raz bardzo dziekuje za namiary do Joli wink)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka