Dodaj do ulubionych

prosze o opinie na temat Szpitala Bielańskiego

06.04.06, 18:22
Mój ginekolog zmienił szpital i teraz pracuje w szpitalu bielańskim czy ktoś
może mi odpowiedzieć jak tam wygląda ginekologia i połoznictwo jacy sa
lekarze i pielęgniarki ogólnie jaka jest atmosfera
z góry dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • kraplakowa Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 06.04.06, 18:32
      Ja mam jak najgorsze wspomnienie z bielanskiego. 4 godziny czekania w izbie
      przyjęć, bezczelny, żeby nie powiedzeć chamski lekarz... Nie wiem jak jest na
      oddziale , bo na szczęscie nie przyjęli mnie z braku miejsc, ale lekarze
      pracujący na ginekologiczno - położniczej izbie przyjęć są koszmarni. Z resztą
      lekarz, który na górze odbierał porody cały czas schodził na izbę pogadać sobie
      z położnymi o duperelach, więc chyba tam też nie jest najlepiej. A położne
      ciągle furczały na przestraszone kobiety ze skurczami, ze nie mają miejsc i co
      one miają z nimi zrobić?
      Jeżeli koniecznie chcesz rodzić w bielanskim to umów się jakoś ze swoim
      lewkarzem, albo chociaż miej swoją położną.
      • anilewe29 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 07.04.06, 17:45
        dzieki za opis jeszcze sie zastanowie
    • mamamagda5 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 06.04.06, 18:33
      Nie chcę cię zniechęcać skoro masz tam swojego lekarza ale jest to oststnie
      miejsce w którym chciałabym urodzić. Niby estetycznie troszkę lepiej ale
      gronkowiec dalej w ścianach siedzi. Moja znajoma urodziła tam na początku marca
      i powiedziała że nigdy więcej , syn urodzil się 3 tygodnie przed terminem a na
      drugi dzień po porodzie byla już w domu z synem i gronkowcem. Także proponuję
      przemyśleć tę decyzję, na szczęście w Warszawie jest jeszcze pare szpitali o
      lepszej renomie, estetyce i personelu.
    • olimpia.szuwar Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 07.04.06, 18:32
      A ja bardzo gorąco polecam - rodziłam tam w czerwcu i wspominam szpital
      doskonale, mimo że sam poród nie przebiegał bajkowo i w końcu skończyło się na
      cc. Oddział wyremontowany w zeszłym roku na tip top, opieka naprawdę świetna.
      Mam jeszcze dwie koleżanki, które tam rodziły i też są zadowolone. Tym bardziej
      polecam, jeśli pracuje tam Twój lekarz - z moich obserwacji wynika, że
      najlepiej rodzić w szpitalu gdzie ma się lekarza, ponieważ traktują Cię wtedy o
      niebo lepiej.

Niestety zawsze znajdziesz kogoś, kto ma złe wspomnienia - nie istnieje szpital
      polecany przez WSZYSTKICH. Wszystko zależy od tego, na czyj dyżur trafisz, jak
      przebiegnie poród, jak się będziesz czuła, jakie masz sama wyobrażenia o swoim
      porodzie. Dlatego na Twoim miejscu kierowałabym się raczej tym, gdzie masz
      lekarza, bo myślę, że znacznie lepiej rodzić u kogoś zaufanego choćby w
      najgorszej dziurze (którą bielański nie jest), niż jechać "na pałę" do
      najbardziej luksusowego przybytku wink

Pozdrawiam
      • agular Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 07.04.06, 21:56
        na tym forum znajdziesz naprawde wiele dobrych opini o tym szpitalu ...jesli
        chodzi o mnie to polecam z czystym sumieniem...no moze cos ostatnio faktycznie
        slychac o gronkowcu ale czy to prawda to nie wiem..ja rodzilam w sierpniu tam i
        wczesniej lezalam na patologii i naprawde na opieke nie moge narzekac a jesli
        chodzi o polozne to WSZYSTKIE sa SUUUPER wiec jesli chodzi o moja opinie to
        SZCZERZE POLECAM
        • iza3108 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 02.05.06, 13:08
          ja tez mam zamiar rodzic w bielanskim juz mam wybraną położną, narazie byłam
          tam 2 razy na KTG i jestem zachwycona i szpitalem i położnymi, rozmawiałam z
          wieloma i wszystkie są przesympatyczne kobitki.
          Więc niewiem dlaczego niektórzy mają takie zdanie o szpitalu i personelu.
    • haganna Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 07.04.06, 21:49
      Byłam tam na izbie przyjęć, na ktg.
      Nikt tam nie zamyka drzwi podczas tego badania, więc KAŻDY mógł sobie obejrzeć
      mój goły brzuch (i kilku innych pacjentek, którym robiono ktg w tym samym
      czasie). Mało tego - leżałam w jakimś przejściu.
      Koszmarek!
      • martuszka13 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 22.04.06, 13:20
        wiesz ja byłam równiez na ktg w tym szpitalu i faktycznie drzwi niez amykaja
        ale przymykają... to chyba dobrze bo jakby cos ci sie stało to one muszą
        słyszeć a nie sa w stanie siedziec przy kazdej ciezarnej jak sa 4 pokoje do
        ktgsmile
      • iza3108 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 02.05.06, 19:56
        no i co takiego się stało że ktoś mógł Ci zobaczyć brzuch ??? a na plaży to go
        nie pokazywałaś czy na basenie ???
        • bela8008 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 02.05.06, 21:18
          Pozwól, że każdy będzie sam decydował, czy chce pokazywać swoje ciało czy nie.
          Tobie to nie przeszkadza, ale ktos inny może czuc sie skrępowany.
    • iwonaw10 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 04.05.06, 00:14
      A czy ktoś jest w stanie powiedzieć jakie są koszty porodów rodzinnych,
      osobnych sal itp...?
      • brew1 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 04.05.06, 16:02
        Z tego ca ja się orientuje to nie płaci się za pród rodzinny - rodziłam 9
        miesięcy temu!! Jestem zachwycona obsługa położnych i jak będę rodziła
        następnego dzieciaczka to tylko w tym szpitalu!! Ja polecam ten szpital!!
        Lekarze są fajni, np. dr Kardasiński - supre lekarz i świetny człowiek !!!!!!!
        Tacy powinni opiekowac się kobietami w ciąży, o każdej porze dnia i nocy mogłam
        do niego dzwonić jak mnie coś niepokoiło!! Polecam dr R. Kardasińskiego!!
        Powodzienia dziewczyny trzymam za Was kciuki!!
        • iza3108 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 05.05.06, 20:13
          Położna kosztuje 600 zł sala jednoosobowa chyba 200 zł doba ale z tym nie
          jestem pewna zresztą jest tylko jedna taka sala, znieczulenie kosztuje 500 zł a
          reszty niewiem, ja mam zamiar tam rodzic za ok tydzien i biorę sobie położną
          wiec to wiem. Pozdrawiam
          • iwonaw10 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 05.05.06, 23:01
            No to czekam na twoją opinię jak już będziesz po wszystkimsmile Trzymajcie się,
            powodzenia.
            • besos2 do IZA :) 08.05.06, 14:08
              Iza,ja tez czekam na Twoja opinie smile termin mam 15.06 i tez chce rodzic w
              Bielanskim i tez koszty porod rodzinnego, np nie w sali jednosobowej tylko
              takiej zwyklej,dzieki bardzo
              czuje juz lekki stres...
              • iza3108 Re: do IZA :) 08.05.06, 14:37
                Mi położna powiedziała że mogę rodzić z mężem za darmo więc wychodzi na to że
                poród rodzinny jest bezpłatny, jak urodzę to napewno napisze jak było.
                Ja mam termin za 3 dni zobaczymy jak będzie.
              • sienaa do besos2 09.05.06, 22:44
                Hej, ja też mam termin na 16. 06, zaczynam 35 tc, też biorę pod uwagę Bielański,
                choć jeszcze mocno się zastanawiem nad św. Zofią. Ciekawa jestem jak sie czujesz
                i czy i ciebie męczą twardnienia brzucha i czy skompletowałaś już wyprawkę i czy
                jesteś gotowa na poród?? smile Ja chyba jeszcze nie bardzo, prawde mówiąc trochę
                sie boje.... Serdecznie pozdrawiam
                • sosenka21 Re: do besos2 10.05.06, 10:47
                  witam wszystkich ! mam zamiar rodzic w bielanskim czy ktos moze udzielic mi
                  informacji czy szpital daje koszule do rodzenia i czy w tym szpitalu robia
                  lewatywa czy nie, dziekuje za odpowiedz
                  • iza3108 Re: do besos2 10.05.06, 11:07
                    koszule trzeba miec swoja a z lewatywa niewiem jak jest na kiedy masz termin ?
                    bo ja na jutro
                    • sosenka21 Re: do besos2 10.05.06, 11:38
                      ja mialam termin na 8.05, teraz mam sie zglosic na ktg 12.05 i zobaczymy co
                      dalej
                • besos2 Re: do sienaa 12.05.06, 08:37
                  Hej,nie wiem czy widzialas,odpowiedzialam Ci na priva,pzdrsmile
    • maria70 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 08.05.06, 17:44
      witam, ja rodziłam w bielańskim 24 04, polecam ten szpital, połóżne na dziale
      noworodkowym bardzo pomocne. Miałam cc - położna , która kołonas "lataŁa"
      poprostu dusza człowiek.
      gorzej wspominam połozna z sali porodowej ale zawsze zdarzy się jakaś jędza.
      Miałam poród rodzinny przez 10 godzin a potem cc 9juz bez męża).
      • moem7 Re: prosze o opinie na temat Szpitala Bielański 10.05.06, 15:28
        wiem że w izbie przyjęć pracują te same położne co w sali porodowej są bardzo
        sympatyczne. o której położnej mowa.wydaje mi się że to jakiś wyjątek.napiszcie
        bo maria też źle wspomina położną z sali porodowej.a możewymagałyście od
        położnej tego co nie należy do jej obowiązków.niektóre decyzje podejmuje lekarz .
        • helga1970 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 11.05.06, 09:21
          no coz tak jak ktos napsal nie istnieje idealny szpital
          twoj porod w duzym stopniu zalezy od Twoich predyspozycji
          Na pewno sa w nielanskim niezłe poloze chociaz na pewno jak je opłacisz
          to zajma sie Toba indywidualnie
          jest to tak naprawde po odjeciu całej estetycznej strony zagadnienia zupełnie
          przecietny szpital i cudów sie po nim nie spodziewaj
          po prostu funkcjonuje tak jak cała służba zdrowia
          ja nigdy nie idealizowałam swojego porodu i moze dlatego dwojke dzieci
          urodzilam bez znieczulenia dosyc szybko i trzecie w srodku przez cc.
          Dziewczyny pracujcie nad oddychaniem i skupcie sie na sobie
          nie sugerujcie sie opiniami innych
          powodzenia!!!
          • xieni Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 12.05.06, 10:54
            Dziewczyny, które teraz urodziły/urodzą
            błagam Was o opinie, bo ja juz niweiam co robić...

• iza3108 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 12.05.06, 10:59
              ja mialam termin na wczoraj ale nic sie dzieje, pozatym wczoraj dzwonilam do
              poloznej wiec jakbym wczoraj rodzila to i tak by mnie nie przyjeli bo mieli 12
              porodów i wszystko zawalone, wiec szpital jest bardzo oblegany i nigdy
              niewiadomo czy sie tam dostaniemy.
              • besos2 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 12.05.06, 11:26
                WOw!!! 12 porodów, no coz pozostaje nam wierzyć, że trafimy na mniej oblegany
                dzień...Iza, widać Twoje dzieciątko wie lepiej,kiedy ma się pchać na świat!
                3mam kciuki za Ciebie i nie zapomnij nam dać znać po wszystkimsmile
                • iza3108 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 12.05.06, 14:13
                  napewno sie odezwę smile
                  • ebolka Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 12.05.06, 15:03
                    Czesc Izo,
                    ja rowniez trzymam kciuki i na pewno wszystko bedzie dobrze! smile
                    • iza3108 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 22.05.06, 08:56
                      Czesc Dziewczynki !!
                      Ja miałam temin na 11.05 do dziś nie urodziłam, dziś ok 10 mam sie stawić na
                      patologię do Bielańskiego i we wtorek będą coś ze mną robić mam nadzieję że
                      teraz dzidziuś wyjdzie, jak wrócę do domku to napewno sie odezwę.
                      Trzymajcie sie cieplutko smile
                      • besos2 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 22.05.06, 09:02
                        Hej Izka!!!3mamy kciuki,ja wciaz czekam na Twoja relacje ! popoludniu albo
                        wieczorem wybiram sie na obchod Bielanskiego,moze Ty juz bedziesz po ? smile
                        chetnie bym ci pomachala,ale zdaje sobie sprawe,ze skoro "maja cos z Toba
                        robic" to na pewno ostatnia sprawa sa odwiedziny obcej kobityz forum,tak czy
                        siak bede bardzo blisko!!!!!!
                        pa pa smile i szczescia zycze !!!!!
                        monika
                        • iza3108 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 22.05.06, 09:16
                          No witaj ! Ze mną mają coś robić we wtorek więc dziś będę leżeć i patrzeć w
                          sufit smile Buziaczki, ja będę na patologii a Ty chyba nie zamierzasz oglądać tych
                          oddziałów smile
                          • benita30 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 22.05.06, 09:35
                            Izuś jezeli z usg i ktg wychodzi że z dzidziusiem jest w porządku , nie daj się
                            wpakować na patologię .To bardzo przygnębiajace miejsce. Mozna w depresję
                            wpaść. W koncu wpakują ci oksytocynę ,we wzmozonych bólach będziesz rodzić i
                            przykuta do łóżka do tego bo ze sprzętem cię nie puszczą... Dałam się tak
                            przerobić - mówili że dla dobra dziecka- choć wszystkie wyniki były w porządku.
                            A po wszystkim okazało się że dzidzia mogła spokojnie posiedzieć w brzuszku !
                            W szkole rodzenia mowili że mozna próbować jazdę samochodem po wertepach,
                            przekonać się na seks bo w spermie są substancje rozluxniające szyjkę,
                            pochodzić po schodach albo szorować podlogę na kolanach smile Koleżanka np zabrała
                            się za sprzątanie w szafach czyli schylanie się i prostowanie no i tego dnia
                            urodziła
                            smile bez paniki
                            • besos2 Re: rodziłam dwójke dzieci w bielanskim 22.05.06, 09:56
                              Powiem szczerze,ze nie mam takiego doswiadczenia jak Ty Benita,ale wiesz-
                              wyobrazam sobie,ze jak sie czeka na dzidzie a ono sie spoznia to trudno sie nie
                              marwtic i nie polegac na opinii lekarza, no w sumie kazdy szpital ma jakas
                              zasade,jesli iza miala rodzic 11.05 a jest 11 dni po,to moze juz nie czas na
                              naturalne metody wywolania ? na pewno patologie to niezbyt fajny pomysl,ale co
                              zrobic ,jak miec pewnosc,ze dzidzisu moze jeszcze siedziec, do mnie usg i ktg
                              chyba by nie przemawialo?
                              moj lekarz mowi,ze oksytocyna ma pomoc,ma wywolac,przyspieszyc i spowodowac
                              porod,,,Iza,mysle,ze musisz zaufac temu, co mowi Ci Towja intuicja. A jak juz
                              bedziesz na patologii,staraj sie nie myslec o tym co przykre !!!3mam kciuki
                              wciaz!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka