Dodaj do ulubionych

Karowa a CC

24.04.06, 16:15
Witam;
Moim lekarzem prowadzącym jest od samego początku pani dr z Karowej i tam
chodzę również na wizyty w reamach NFZ.
Mam jednak wskazania lekarskie do porodu przez cc i trochę się przeraziłam,
bo w jednym z postów ktoś napisał, że Karowa "nie lubi cesarek".
No jak to? Ja już się oswoiłam z myślą, że tam i tylko tam...
Moja pani dr o niczym takim mnie nie uprzedzała.
Jak to jest naprawdę?
Obserwuj wątek
    • majka995 Re: Karowa a CC 24.04.06, 16:23
      Nie bój sie. W kazdym szpitalu cc nie sa lubiane przez lekarzy.Ja rodziłam na
      Karowej 2 razy i nie słyszałam podobnych opini. Wszedzie zwlekaja z cc. Jak
      rodziłam drugiego synka to lekarz chciała mi zrobi cc mimo iz miałam
      zaswiadczenie od okulisty ze moge rodzic sn. A pani doktór chciała zrobic mi
      dla bezpieczeństwa cc. Wiec mysle ze nie masz sie czego bac. Jak chcesz pogadac
      to masz moje gg 6027741. Chetnie ci pomoge i odpowiem na twoje pytania
      Pozdrawiam
      • aga_sama Re: Karowa a CC 24.04.06, 19:25
        Ja podobnie jak camaieu mam wskazania do cc i też się zastanawiam, czy będą je
        honorować. Zaświadczenie jest od okulisty. Mam pytanie, czy chodziłaś w ciąży do
        przychodni przyszpitalnej, a jeżeli tak, to do kogo?

pozdrawiam
        aga
        • majka995 Re: Karowa a CC 24.04.06, 22:01
          Ja chodziłam prywatnie do prof.Smolarczyka. Mam duza wade wzroku ale nie miałam
          wskazań do cc. Mimo to pani doktor chciała je zrobic zeby nie narazac mojego
          zdrowia. Mysle ze mimo takiego nacisku na porody sn to ze zrobieniem cc nie
          bedzie problemu jesli masz wskazanie do takiego porodu. To jest moje gg
          6027741. Jak chcesz to pisz, chetnie odpowiem na pytania
          Pozdrawiam
          • kalka13 Re: Karowa a CC 24.04.06, 23:44
            he mam ten sam dylemat chociaz dzis mnie zatkalo, rozmawialm dis na Karowej a
            moje wskazania to: wada wzroku nadcisnienie, druga ciaza poprzednia poltora
            roku temu rozwiazana cc, i prawdopodobnie poczatki cukrzycy ciazowe, przy
            pierwszym porodzie mimo 42 tc brakl akcji porodowej mimo wielokrotnych
            indukcji,a oni mi powiedzieli ze dla nich to nie jest jednoznaczne na cc, wiec
            ja juz zglupialam boje sie zeby nie bylo tak jak przy pierwszym bo malo
            brakowalo a udusili by mi dziecko a mnie wykonczyli, byla na szczescie tylko
            podduszona i trehabilitacja pomogal, ale nie wiem co mam robic teraz
            • ikaes Re: Karowa a CC 25.04.06, 09:51

Jeżeli masz wskazania lekarskie na cc i skierowanie od lekarza prowadzącego, to
              cesarkę muszą zrobić.
              A z tym długim czekaniem na cc to różnie bywa - zależy na kogo się trafi. Jak
              ja rodziłam (w grudniu 2002) na Karowej, to jak lekarz zobaczył moje ogromne
              brzucho, to sam stwierdził: "prawda jest taka, albo się urodzi, albo nie i
              trzeba będzie zrobić cesarkę". Potem szybko poszedł po usg, żeby sprawdzić ile
              dziecko waży, trochę się uspokoił, że nie 5 kg, ale potem przychodził i
              sprawdzał, czy dziecko ma dużo miejsca do wyjścia (tzn. jaki mam rozstaw kości
              w środku). Urodziłam naturalnie bez problemu.
              Leżałam z dziewczyną, która miała robione cc niemal w biegu - przyszła na
              kontrolę KTG i okazało się, że coś z pulsem dziecka nie tak, w ciągu 10-15
              minut leżała już na stole, a zgodę na cc podpisywała jadąc na wózku na salę
              operacyjną, a nie już na sali, czy na izbie przyjęć.
              • majka995 Re: Karowa a CC 25.04.06, 11:23
                Powiem szczerze że wydaje mi się że nie powinno byc problemu z cc na Karowej.
                to dobry szpital i lekarze sie znaja. A przede wszystkim cc są wykonywane
                bardzo sprawnie i szybko i bardzo ładne blizny są. Moje kolezanki miały tam
                cc , ja rodziłam sn. Ale teraz w każdym szpitalu jest nacisk na porody
                naturalne więc lekarze czekaja. Ale skoro masz takie wskazania to muszą zrobić
                cc. nie mogą cię narażac.
                Pozdrawiam
    • agusiak77 Re: Karowa a CC 25.04.06, 22:43
      Dokładnie. zgadzam się. Jeżeli masz zalecenie cc, to nie mogą tego podważać. Ja
      mialam cc na Karowej i było super. Po około 3 godzinnym pobycie na porodówce
      zrobione mi cc. Anestezjolodzy super.
      • boranet Re: Karowa a CC 26.04.06, 12:52
        zgadzam się z agusiak77.
        Rodziłam na Karowej w 2004 r. Miałam wskazania do cc i nikt tego nie podważał.
        Nie czekali na ostatnia chwilę. Dotrwałam jakoś do początku 38 tyg (miałam
        problem z donoszeniem ciąży) i ustalili mi termin CC. Wszystko przebiegło z
        planem, bez problemów. Bardzo dobrze wspominam ten szpital. Są tam
        przesympatyczne położne i fachowi lekarze. Polecam.
        • agusiak77 Re: Karowa a CC 27.04.06, 18:08
          ciesze sie, ze tez byłas zadowolona. to takie budujace. widze, ze nic sie nie
          zmienilo i drugie dziecko równiez tak urodze.pzdr
          • agusiak77 Re: sprostowanie mojej wypowiedzi 27.04.06, 21:23
            nie tak urodze, bo ktos moze odebrac jako chęc ponownego cc, ale tam urodze.
            chodziło mi o szpital.
    • lula78 Re: Karowa a CC 27.04.06, 19:37
      Jezeli trzeba to oczywiscie robia. Nigdzie nie lubia cesarek. Jezeli masz
      przeciwskazania do naturalnego porodu, to beda musieli Ci zrobic. Glowa do gory
      i nie panikuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka