sylwia.wk 11.06.06, 08:50 na 99% w krakowie szpitalu siemieradzkiego jest sepsa. znajoma ur. dzidzie zdrowa na poczatku czerwca po czym powiedzieli ze ma zapalenie pluc a wczoraj ze sepsa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammutka Re: sepsa 11.06.06, 20:16 ale sepsa nie jest wirusem.. sepse dostaje człowiek, do którego organizmu dostaje sie bakteria i namnażajac isę powoduje ogólnoustrojowe zakażenie organizmu.. nie można powiedzieć, że "gdzieś" jest SEPSA, może tam być po prostu brudno i niehigienicznie ale to inna sprawa.. poważnie i niepoważnie o wirusie HIV Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.wk Re: sepsa 11.06.06, 20:18 tak masz racje ale zararzasz sie tym w szpitalu. (chyba ze jest sie nosicielem) ale ona miala wszysciutkie badania ok! Odpowiedz Link Zgłoś
mammutka Re: sepsa 12.06.06, 12:55 niekoniecznie trzeba się zarazić w szpitalu- bakteria mogła się znaleć w organiźmie dziecka w każdym momencie - od nieumytych rąk matki, lekarza, ojca, dziadka, przez polizanie brudnego smoczka, masa jest takich możliwości.. nosicielem sepsy się nie jest - sepse może wywoływac masa rozmaitych bakterii - moje dziecko miało sepse od E coli a dziecko znajomych od kiełbisielli. i naprawde cieżko nam stwierdzić był co te sepsę spowodowało.. to jest bardzo rzadka choroba, dlatego też lekarze często myląjej objawy z innymi chorobami jak np z zapaleniem płuc własnie ( zazwyczaj najpierw się pojawia) więc jak twierdziłam wcale nie jest pewne że dziecko się tam zaraziło. dodam, żę jestem z Warszawy i ze szpitalem w Krakowie nie mam nic wspólnego, jednak nie lubię gdy ktoś rozsiewa plotki nie do końca wiedząc o czym pisze.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.wk Re: sepsa 12.06.06, 15:00 ale juz byla afera o sepsie w krakowskich szpitalach i wina byla zawsze po stronie szpitala! Odpowiedz Link Zgłoś