11.06.06, 08:50
na 99% w krakowie szpitalu siemieradzkiego jest sepsa. znajoma ur. dzidzie
zdrowa na poczatku czerwca po czym powiedzieli ze ma zapalenie pluc a wczoraj
ze sepsa!
Obserwuj wątek
    • mammutka Re: sepsa 11.06.06, 20:16
      ale sepsa nie jest wirusem..
      sepse dostaje człowiek, do którego organizmu dostaje sie bakteria i namnażajac
      isę powoduje ogólnoustrojowe zakażenie organizmu.. nie można powiedzieć, że
      "gdzieś" jest SEPSA, może tam być po prostu brudno i niehigienicznie ale to
      inna sprawa..

poważnie i niepoważnie o wirusie HIV
      • sylwia.wk Re: sepsa 11.06.06, 20:18
        tak masz racje ale zararzasz sie tym w szpitalu. (chyba ze jest sie nosicielem)
        ale ona miala wszysciutkie badania ok!
        • mammutka Re: sepsa 12.06.06, 12:55
          niekoniecznie trzeba się zarazić w szpitalu- bakteria mogła się znaleć w
          organiźmie dziecka w każdym momencie - od nieumytych rąk matki, lekarza, ojca,
          dziadka, przez polizanie brudnego smoczka, masa jest takich możliwości..
          nosicielem sepsy się nie jest - sepse może wywoływac masa rozmaitych bakterii -
          moje dziecko miało sepse od E coli a dziecko znajomych od kiełbisielli. i
          naprawde cieżko nam stwierdzić był co te sepsę spowodowało.. to jest bardzo
          rzadka choroba, dlatego też lekarze często myląjej objawy z innymi chorobami
          jak np z zapaleniem płuc własnie ( zazwyczaj najpierw się pojawia)
          więc jak twierdziłam wcale nie jest pewne że dziecko się tam zaraziło.
          dodam, żę jestem z Warszawy i ze szpitalem w Krakowie nie mam nic wspólnego,
          jednak nie lubię gdy ktoś rozsiewa plotki nie do końca wiedząc o czym pisze..

pozdrawiam
          • sylwia.wk Re: sepsa 12.06.06, 15:00
            ale juz byla afera o sepsie w krakowskich szpitalach i wina byla zawsze po
            stronie szpitala!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka