Dodaj do ulubionych

cc na siemiradzkiego

19.06.06, 17:07
witam,mam termin ciecia cesarskiego na 3 lipca wlasnie w tym szpitalu i
chcialabym sie czegos dowiedziec mnije wiecej jak to wszystko tam przebiega
poczawszy od przyjecia w dzien poprzedzajacy operacje,chcialam sie jakos
nastawic psychicznie i chcialabym wiedziec co mnie tam czeka,tak wiec jesli
ktoras z was miala tam cesarke to bylabym wdzieczna za kazda wypowiedz.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • abyss20 prosze 20.06.06, 12:27
      prosze o jakakolwiek odpowiedz
    • ivanna28 Re: cc na siemiradzkiego 20.06.06, 13:42
      Poszukaj w wyszukiwarce na tym forum - na pewno znajdziesż trochę informacji .
      Ja ze swojej strony mogę polecić ten szpital bo tam rodziłam ale naturalnie
      więc o cc nic nie mogę powiedzieć.\Pozdr
      • rybinek17 Re: cc na siemiradzkiego 20.06.06, 14:34
        Witam!!!

Nie wiem czy będę pomocna ale w moim przypadku poród zakończył się cesarką. Na
        izbie przyjęć spędzisz do godziny czasu paskudna biurokracja, stos formularzy i
        niestety pisanie tego wszystkiego na przedpotopowej maszynie do pisania jakby
        komputery nie istnialy.Potem prawdopodobnie zaprowadzą cię do pokoju
        przygotowań, ponieaż niezbędne jest zrobienie lewatywy do cięcia cesarskiego.
        Tam pozostaniesz sama i będziesz mogla spokojnie się załatwić, wziąść prysznic
        i przygotowac psychicznie. Przy naturalnym porodzie prowadzą cię na porodówkę w
        przypadku cc pewnie do znieczulenia. Nie jest ono miłe w zakladaniu ale podczas
        bóli jest już wszystko jedno byle poczuć ulgę, która przychodzi natychmiastowo.
        Po podaniu zzo przejdziesz na salę operacyjną. Każą ci sie polożyć na łózku
        zalożą ci parawan i reszta potoczy sie juz sama. Wspaniale uczucie kiedy
        słyszysz juz głoś dziecka. Operacja bezbolesna i bardzo szybka. Potem przewiozą
        cie na salę pooperacyją gdzie spędzisz 2 doby bedziesz mić zalożony cewnik (nic
        nie boli) i podawane znieczulenie.Po 24h powinnaś stawiac pierwsze kroki. Po
        uplywie 2 dób przenosza cie na oddział polożniczy i tam juz leżysz do wypisu. W
        3 dobie masz dziecko jeszcze zabierane na noc bo nie jest sie w stanie nim
        zajmowac jak należy, natomiast póżniej jest juz z toba caly czas. To chyba tyle
        mam nadzieje że pomogłam. Pozdrawiam i życze wspanialego zdrowego malucha i
        szybkiego powrotu do domu.

Aga
        • abyss20 Re: cc na siemiradzkiego 20.06.06, 19:28
          dziekuje ci bardzo za odpisanie i szczegolowy opis kurde zaczelam sie troche
          stresowac.ale nie rozumiem troche czemu lewatywa do cc myslalam ze to tylko w
          przypadku porodu naturalnego. jesczze raz dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka