Dodaj do ulubionych

Znowu USG 3D\4D:)

21.06.06, 14:52
Dziewczyny nie mogę znależć o dobrych lekarzach wykonujących USG 3D\4D.Wiem ze
było tego trochę na tym forum ale dziś nic nie mogę znależć.
Różne podawałyście ceny-od 150 do 300.
Jeżeli chce się Wam jeszcze raz o tym pisać to proszę o adresy-chodzi o
warszawę. Jestem w 10 tyg i wybieram się za 2 tyg na takie USG
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • andula_t Re: Znowu USG 3D\4D:) 21.06.06, 14:57
      wysyłam ci maila
    • mari.tamini Re: Znowu USG 3D\4D:) 21.06.06, 14:59
      ja się zapisałam do Centrum Diagostyki jakoś tam dalej na Grenadierów 21 do dr
      Jaczewskiej, też jestem w 10/11 tygodniu.
      • kinga_s Re: Znowu USG 3D\4D:) 21.06.06, 15:02
        ja tez byłam na Grenadierów u dr Jaczynskiej w 12 tyg. Teraz ide do niej w 22
        tyg. USG kosztuje 200 PLN i dostajesz płyte z nagranym badniem oraz zdjecia.
    • mfka Re: Znowu USG 3D\4D:) 21.06.06, 15:01
      Witam, ja byłam w Cerdencie, pojechałam tam specjalnie z Krakowa na USG3D/4D.
      Byłam u doktora Zwolińskiego - super specjalista, badanie trwało ponad 2
      godziny z przerwami na spacery,żeby rozruszać maleństwo, bo się źle układał a
      pan doktor musiał wszystko dojrzeć. Polecam, super lekarz, bardzo dobry sprzęt.
      Podaję stronkę: www.medserwis.pl/nm.asp?p=4128,1,60428
    • amwaw Re: Znowu USG 3D\4D:) 21.06.06, 15:05
      Ale po co?
      1.Polskie Towarzystwo Ginekologiczne odradza wykonywanie 3d w pierwszym trymestrze
      2. Nie zobaczysz nic ładniejszego niż na 2d, a nawet powiedziałabym, że
      zdecydowanie brzydziej będzie to wyglądać niż na 2d- płód ma jeszcze olbrzymią
      mózgoczaszkę, a malutką twarzoczaszkę- czego na 2d nie widać. Innymi słowy płód
      wygląda jak nie przymierzając obcy z X-files( dokładnie tak). Wiem, bo sama
      miałam wykonywane 3d w 12tc( tyle, że wcale tego nie chciałam- chciałam pójść na
      zwykłe usg i zmierzyć NT, a lekarz podjął za mnie decyzje).

Z dobrych lekarzy -Finlandzka 9, Makowski, Zwoliński
      Wystarczy wrzućić w wyszukiwarkę "3D Warszawa"...
      • mfka Re: Znowu USG 3D\4D:) 21.06.06, 15:11
        Jest w tym trochę racji, ja byłam w 19 tyg i mój maluszek wyglądał jak
        neandertalczyk. Robienie 3d w 10tyg. czy 12 tyg. mija się z celem, poczekałabym
        do tego 20 tyg, albo poszła na połówkowe na takie usg. Wtedy dziecko super sie
        prezentuje,widać twarzyczkę i jaka pamiątka fajna!
        • mari.tamini Re: Znowu USG 3D\4D:) 22.06.06, 10:23
          no tak ale ja akurat idę nie po to żeby poogladać sobie dziecko, tylko po to
          aby lekarz stwierdził, czy są jakieś nieprawidłowości. Wolę wiedzieć wcześniej
          niż później. Wychodząc z założenia że idzie się na 3d po to żeby tylko
          pooglądać dzieciaka, czy pięknie wyjdzie na obrazku można by wcale nie
          chodzić.

Mam pytanie czy dr Jaczewska jest dobrym specjalistą, kt u niej jeszcze był?
          • amwaw Re: Znowu USG 3D\4D:) 22.06.06, 12:56
            No tak, ale wychodzisz ze złego założenia bo w tym terminie 3d jest do niczego
            nie potrzebne, więcej nie zawsze znaczy lepiej- w tym przypadku jedynie większe
            promieniowanie, zresztą powinien powiedzieć Ci to lekarzsmile
            3d może się przydać do dokładnego oglądania narządów wewnętrznych( m.in zastawki
            trójdzielnej), ale w 11-14tc 3D się nie wykorzystuje w diagnostyce..
            • amwaw Re: Znowu USG 3D\4D:) 22.06.06, 12:57
              3d może się przydać do dokładnego oglądania narządów wewnętrznych( m.in zastawk
              > i
              > trójdzielnej)
              sorki- zjdałam
              W USG POŁÓWKOWYM-
              cd jak wyżej
    • kasiak37 Re: Znowu USG 3D\4D:) 21.06.06, 15:17
      najlepiej idz na takie badanie jak skonczysz 13tc.Tak mowi moj gin a jest specem
      od usg(po kursach u tego slawnego Greka)
      • 30mama Dzięki:) Mi doradzili po 20 tyg.. 22.06.06, 11:35
        Dzięki babeczkismile Wysłałam wczoraj maila do BABKA TOWER z pytaniem o USG 3/4D u
        dr Zioło. Przed chwilą dostałam miłą odpowiedz, że najlepiej je robić po 20 tyg
        bo wtedy dzidzia jest lepiej widoczna a na razie polecają zwykłe USG za 100 zł.
        Napisałam oczywiście ze jestem w 10 tyg i ok 12 chciałabym zrobić . Zdziwiłam
        się trochę, jakoś jak czytałam wszystkie wiadomości o tym 3/4D to wydawało mi
        się ze jest lepsze i lepiej można na nim zobaczyć rozwój dziecka(oraz jego
        ewentualne wady) Nie chodzi mi o piękne fotki(choć po 20 tyg chętnie je zobaczę)
        tylko o dobrą diagnozę i pomiary mojej dzidzi. Więc dalej się zastanawiam na
        jakie usg iść.
        Dzięki za odpowiedzi i pozdrowionka
        • mari.tamini Re: Dzięki:) Mi doradzili po 20 tyg.. 22.06.06, 12:01
          Hm, no to ja też się zastanawiam, czy ta dr Jaczewska z Grednadirów na tym
          etapie mojej ciący wykluczy mi wady genetyczne lub jakieś inne
          nieprawidłowości...? A na tym zależy mi przecież, nie na zdjęciu.
          Czy faktycznie Roszkowski lub Zwoliński tylko to potrafią?
        • andula_t Re: Dzięki:) Mi doradzili po 20 tyg.. 22.06.06, 12:10
          mój lekarz powiedział, że jak jest dobry specjalista to wystarczy 2D, określił
          usg 3D jako bajer bardziej dla rodziców.

ja nie ukrywam, że robie głównie dla siebie 3D smile
          • niokusia Re: Dzięki:) Mi doradzili po 20 tyg.. 22.06.06, 22:15
            Dokładnie tak ja napisała w ostatnim poscie andula tak powiedziało mi trzech
            dobrych ginekologów o USG 3D. Dobry specjalista zobaczy to co powinien na 2D a
            3D jest tylko dla rodziców którzy nie mogą się doczekać i chcą zobaczyć malucha.
            Taki bajer. Tylko trochę droższy niż zwykłe usg
        • kasiak37 Re: Dzięki:) Mi doradzili po 20 tyg.. 22.06.06, 22:19
          wszelkie pomiary wykonuje sie w 2d to samo z ocena narzadow malucha.A ja pisalam
          Ci zeby zrobic pomiedzy 13 a 14 tc bo wtedy wykonuje sie wlasnie USG genetyczne.
          • demika Re: Dzięki:) Mi doradzili po 20 tyg.. 23.06.06, 08:40
            Tak jak napisała kasiak37 wszystkie pomiary dzidzi wykonuje się w 2D.3D to
            raczej bajer dla rodziców.Ja w 13tc byłam w Babka Medica na 2d
            (genetyczne).Wszystko było super widać.Lekarz dokładnie zmioerzył
            malucha.Natomiast na połówkowym(w tym samym miejscu)najpierw miałam 2D
            (wszystkie pomiary i wymiary)a później dr.Zioło"przełączył"na 3D.
            Robienie w 13tc 3D/4D jest raczej bezsensu
    • oleska16 Re: Znowu USG 3D\4D:) 23.06.06, 11:57
      Polecam dr Witolda Ledowicza w LIM w hotelu Mariott. Bardzo dokladny i
      sumienny. Poleciła mi go koleżanka która jest ginekologiem, więć ma rozeznanie
      w tym kto jest jakom fachowcem. Badanie najlepiej wykonac pomiedzy 12 a 14 tc,
      trwa okolo 30 minut i kosztuje 180 zł. Wizyte mozna zamówic przez internet na
      stronie LIM.
    • moreno500 Re: Znowu USG 3D\4D:) 24.06.06, 23:08
      2D w babka medica robią na tym samym, dobrym sprzęcie, co 3D. naprawdę 3D to
      tylko dodatkowy bajer (po dokonaniu badania i wszystkich pomiarów lekarz
      przełącza na 3D). a 3D warto zrobić, żeby obejrzeć buźkę maluchasmile moja w 30 tc
      ciąży wyglądała już dokładnie tak samo, jak się urodziłasmile to było słodkie!
      • kropka.kreska Re: Znowu USG 3D\4D:) 26.06.06, 10:19
        a moja przytuliła buzię do łożyska i wcale nie wyglądała sad nie mówiąc juz
        łapkach na twarzy, których uparcie nie chciała zabrać sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka