Dodaj do ulubionych

Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt

11.08.06, 22:18
Sama wertowalam to forum dosyc dlugo szukajac info o interesujacych mnie
szpitalach, wiec teraz w miare mozliwosci (gdy dwutygodniowa corcia
pozwolismile ) odpowiem na pytania. Najlepiej prosze pisac na maila gazetowego,
bo poczte sprawdzam regularniesmile
Obserwuj wątek
    • misiula75 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 13.08.06, 19:31
      witam,

Ja również planuję rodzic w bielańskim. Chodzę do dr Kardasińskiego z tego
      szpitala. Którego z lekarzy polecasz?
      • paula08 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 14.08.06, 08:18
        Ja chodze do dr Kretowicza i jestem bardzo zadowolona. Swietny specjalista i
        bardzo sympatyczny czlowiek. Czulam sie bezpiecznie pod jego opieka, na kazdej
        wizycie wszystko dokladnie sprawdzal, na ktg jezdzilam do szpitala podczas jego
        dyzurow, bo sam chcial interpretowac zapis, takze caly czas bylam pod opieka.
        Ale dr Kardasinski chyba tez jest dobry. Mialam okazje go poznac, bardzo dobrze
        zajal sie mna gdy wyladowalam na Izbie Przyjec w 28tyg ciazy. Mialam
        przedwczesne skurcze, dostalam sterydy na szybszy rozwoj plucek, zastrzyki
        rozkurczowe, bardzo powaznie mnie potraktowal, nie zbagatelizowal sprawy.
        • anita.anita80 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 14.08.06, 11:28
          ja mam lekarza z bielanskiego jestem jego pacjętką od 5 lat i prowadził moje 2
          ciąze ,a nazwisko jego to NOWAKOWSKI ( znam tam troche lekarzy z tego szpitala
          leżąc na patologi w obu ciążach i póżniej po porodzie i musze przyznać że wż .
          wymienieni lekarze są w porządku i godni polecenia
          pozdrawiam
    • jolla80 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 14.08.06, 13:02
      Witam, ja również chcę rodzić w Bielańskim.Termin mam na 17.08 więc juz na
      dniach. Rodziłaś z opłaconą położną, jak tak to z którą i czy rodziłaś sn czy
      przez cc?Jesli sn to czy próbowała ochronić krocze?Czy rodziłaś w 1-os czy w 2
      i wogóle jak oceniasz opiekę nad Tobą i córcią?
      Dziękuję i pozdrawiam!Dużo zdrówka dla mamy i malutkiej!
      • jolla80 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 17.08.06, 11:02
      • paula08 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 19.08.06, 21:50
        Nie wiem czy nie spoznilam sie z odpowiedzia... Rodzilam sn, oplacilam
        indywidualna opieke poloznej- byla to pani Ania Bledowska, krocze nie bylo
        chronione, ale dla mnie najistotniejsze bylo zdrowie corci, wiec nie
        przywiazywalam do tego wagi. W mojej sytuacji ochrona krocza bylaby ryzykowna-
        corcia byla b.duza i istanialo duze ryzyko komplikacji, wiec w pierwszej
        kolejnosci chcialam aby ratowano coreczke. Pani Ania czuwala przy mnie przez
        caly porod, sprawdzala tetno niuni b.czesto, ale nie musialam klasc sie na
        lozko, tylko robila to w kazdym miejscu-nawet pod prysznicem. Rodzilam w 1-
        osobowej sali, a poniewaz porod byl b.dlugi to naprawde warto bylo- czulismy
        sie b.komfortowo. Opieka poporodowa byla super, tylko wazne, by prosic o pomoc,
        pytac o wszystko. Nikt nigdy nie odmowil mi pomocy, pomagano mi przystawic
        corcie do piersi za kazdym razem jak poprosilam, nigdy nie bylo problemu. Na
        obchodach mialam pelna informacje o stanie zdrowia coreczki, odpowiadano na
        wszystkie moje pytania. Ogolnie pobyt w Bialnaskim oceniam bardzo pozytywnie i
        gdybym miala rodzic kolejny raz to tez wybiore ten szpitalsmile Pozdrawiam i
        trzymam kciukismile!!!
    • moni5129 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 17.08.06, 11:10
      ja wlasnie sie zastanawiam nad tym szpitalem termin mam na 25.08 wiec to juz za
      8dni mam pytanie czy porod rodzinny jest platny? i ogolnie czy jestescie
      zadowolone z pobytu w bielanskim?
      • paula08 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 19.08.06, 21:51
        Porod rodzinny jest bezplatny, maz kupuje tylko kitel ochronny za 5zl i obuwie
        ochronne za 1zlsmile a ogolnie wrazenia o szpitalu w poscie powyzejsmile
    • sloncze Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 17.08.06, 13:17
      dziendobry,
      mam termin porodu na 14. pazdziernika. Moj lekarz dr Jacek Jedra jest z
      bielanskiego, wiec pewnie tam pojade rodzic. Mam tylko nadzieje, ze bedzie
      miejsce.
      czy moglabys mi pomoc, bo nie wiem:
      - czy szpital zapewnia jakies podpaski, albo pieluchy, koszule do porodu?
      - czy dobrze jest oplacic polozna? moze kogos bys polecila?
      - jaka jest Twoja opinia o tym szpitalu?

zycze zdrowka dla coruni i dla Ciebie.

Agnieszka
      • iza3108 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 17.08.06, 20:53
        trzeba mieć swoje podpaski, pieluchy itp, wszystko dla siebie i dziecka musisz
        miec swoje, ja mialam opłaconą położną i uważam że warto ją mieć, ja miałam
        Teresę Kosińską i bardzo ją polecam, i mam bardzo dobre zdanie o szpitalu i o
        opiece, są też małe minusy jak np wysokie łóżka i takie tam inne małe w
        zasadzie nieistotne rzeczy. Wydaje mi się ze jak masz lekarza to na 100% Cię
        przyjmą, ja miałam położna a pozatym 1 dzien leżałam na patologii i na drugi
        dzień wzieli mnie na wywołanie ale jak rodziłam i przyszedł do mnie mąż to
        mówił ze na izbie odesłali dziewczynę z braku miejsc czym byłam zdziwiona bo na
        porodówce były wolne miejsca do porodu więc chyba lekarz i położna coś dają.
        • paula08 Re: Urodzilam w Bielanskim-odpowiem na pyt 19.08.06, 21:53
          Dodam slowko w kwestii lozek- ciezko sie na nie wdrapac, ale znalazlam tez
          plusy- lozko jest na wyskosci lozeczka dzidziusia, wiec latwiej czuwac caly
          czas nad malenstwemsmile
      • kasia19812 Re: do sloncze 17.08.06, 21:36
        Mam pytanie a wiesz może gdzie przyjmuje Jacek Jędra prywatnie jeśłi nie chcesz
        pisac na forum napisz na maila gazetowego. Pozdrawiam
        • anyaa77 Re: do sloncze 18.08.06, 13:46
          Dr Jędra przyjmuje na Sarbiewskiego 2 m 33 bodajże, przynajmniej tak było rok
          temu jak tam mieszkałam- super lekarz!!!
        • sloncze do Kasi 19812 - dr Jedra 18.08.06, 20:41
          Doktor Jedra przyjmuje prywatnie w dwoch miejscach
          1. Raszyn, ul. Sloneczna 7A tel. 720 50 83 (604 57 57 2)
          2. Warszawa, ul. Sarbiewskiego 2/34 (zoliborz), tel. 833 32 88, 833 68 30
          pozdrawiam
          sloncze
          • kasia19812 Re: do Kasi 19812 - dr Jedra 18.08.06, 20:50
            Dziękuję
            • jonaska Re: do Kasi 19812 - dr Jedra 02.09.06, 18:58
              jakie są ceny za wizytę prywatną u dr Jędry?
              • sloncze Re: do Kasi 19812 - dr Jedra 26.09.06, 18:01
                jest raczej drogo 120 zl, za wizyte prywatna. Przy robieniu USG 150,-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka