17.11.08, 11:13
Jeśli byliście lub słyszeliście - które miejsce polecacie:
sala na ul.Wiosennej (przy bazarku)
czy
sala w Quatro (ul.Skorupki)
Obserwuj wątek
    • krzysiekgorzynski Re: Sylwester 17.11.08, 11:56
      Restauracja Fanberia na Piłsudskiego to miejsce polecam :)
      • truskawa_1 Re: Sylwester 17.11.08, 12:37
        krzysiekgorzynski napisał:

> Restauracja Fanberia na Piłsudskiego to miejsce polecam :)

To nowa restauracja pierwszy raz słyszę?
    • truskawa_1 Re: Sylwester 17.11.08, 12:33
      ggg2207 napisała:

> Jeśli byliście lub słyszeliście - które miejsce polecacie:
      > sala na ul.Wiosennej (przy bazarku)
      > czy
      > sala w Quatro (ul.Skorupki)

Obejrzałam ofertę na stronie internetowej sali weselnej Quatro ponieważ jestem
      zainteresowana nocą sylwestrową i okazało sie ze to miejsce to zenada. Na
      stronie odnalazłam wzmianke o tym ze goscie mogą wnosic swoj alkohol wiec
      zamiast sylwestra bedzie melina , zaintrygowalo mnie zdjecie kuchni po co?.
      A na koniec dodam ze w ofercie weselnej cena obejmuję konsumpcję :)
      Pozdrawiam managera.
      • perkunia Re: Sylwester 17.11.08, 13:56
        nie rozumiem poprzedniego postu, a propos m.in. wnoszenia własnego
        alkoholu, przecież na każdą normalną imprezę sylwestrową przynosi
        się własny alkohol DZIWNA UWAGA !!!
        • kotekbechemotek Re: Sylwester 18.11.08, 15:05
          perkunia napisała:

> nie rozumiem poprzedniego postu, a propos m.in. wnoszenia własnego
          > alkoholu, przecież na każdą normalną imprezę sylwestrową przynosi
          > się własny alkohol DZIWNA UWAGA !!!

Dziewczyno gdzie do knajpy mozna wnosic swoj alkohol???? idz do pierwszej
          lepszej knajpy czy pubu w piewrszym lepszym miescie i zapytaj sie czy tam mozna
          komnsumowac wlasny przyniesiony z zewnatrz alkohol czy piwo Tak mozna robic
          tylko ..chyba w remizie wiejskiej w Twoich rodzinnych stronach ale podobno
          Ząbki to miasto choc zaczynam miec watpliwosci czytajac takie posty :)))) Tak to
          jest jak dzicz ze wsi zamieszka w miescie i zaczyna tez przenosic tam swoje
          zachowania rodzinne
          • truskawa_1 Re: Sylwester 18.11.08, 18:32
            kotekbechemotek napisał:

> perkunia napisała:
            >
            > > nie rozumiem poprzedniego postu, a propos m.in. wnoszenia własnego
            > > alkoholu, przecież na każdą normalną imprezę sylwestrową przynosi
            > > się własny alkohol DZIWNA UWAGA !!!
            >
            > Dziewczyno gdzie do knajpy mozna wnosic swoj alkohol???? idz do pierwszej
            > lepszej knajpy czy pubu w piewrszym lepszym miescie i zapytaj sie czy tam mozna
            > komnsumowac wlasny przyniesiony z zewnatrz alkohol czy piwo Tak mozna robic
            > tylko ..chyba w remizie wiejskiej w Twoich rodzinnych stronach ale podobno
            > Ząbki to miasto choc zaczynam miec watpliwosci czytajac takie posty :)))) Tak t
            > o
            > jest jak dzicz ze wsi zamieszka w miescie i zaczyna tez przenosic tam swoje
            > zachowania rodzinne
            Miło ze odzywają sie głosy inteligencji w tych Ząbkach w życiu nie pójdę na
            sylwestra gdzie można wnosić swój alkohol przecież to żałosne nie chce spędzić
            zabawy z wieśniakami którzy będą żłopali swój alkohol może jeszcze rodzinę można
            za darmo wprowadzać ?? Dzwoniłam do tej fanaberii i pytałam czy można wnosić
            swój alkohol i mnie wyśmiali przez słuchawkę wiec to chyba będzie miejsce gdzie
            poje de .
            • wragent1 Re: Sylwester 19.11.08, 23:01
              Rozumiem, że ty będziesz żłopał cudzy alkohol. Po co pytałeś w
              Fanaberii czy możesz wnosić swój alkohol, jesli masz to tego taki
              wstręt?. Poza tym jaki to ma związek z inteligencją?
    • ggg2207 Re: Sylwester 17.11.08, 20:34
      jw
    • omas-ter Re: Sylwester 18.11.08, 14:06
      Ja już zapisany do Fanaberii na Sylwestrową Noc :)) . www.fanaberia.org.pl
      • lunia.1 Re: Sylwester 18.11.08, 22:25
        Ja juz dawno zauwazylam, ze własciciele Fanaberi bardzo chca zrobic sobie tu reklame swojej nowej restauracji ktorej nikt jeszcze nie zna. Tylko bardzo nieladnie pisac na konkurencje!!!!!!!!!!!!!
        P.S to ze sie wnosi alkohol na tego typu impreze, jak dla mnie, to normalne.
        • kotekbechemotek Re: Sylwester 19.11.08, 10:23
          lunia.1 napisała:

> Ja juz dawno zauwazylam, ze własciciele Fanaberi bardzo chca zrobic sobie tu re
          > klame swojej nowej restauracji ktorej nikt jeszcze nie zna. Tylko bardzo nielad
          > nie pisac na konkurencje!!!!!!!!!!!!!
          > P.S to ze sie wnosi alkohol na tego typu impreze, jak dla mnie, to normalne.
          lunia 1 a tak calkiem prywatnie to moze mi napiszesz do ktorych resteuracji
          pubow czy knaip mozna wnosic do konsumpcji wlasny alkohol piwo itp????? i do
          ktorych ty wnosilas??? w Warszawce i w Zabkach???? bo moze to cos ze mna nie tak
          ze w pubie zawsze kupuje piwo tam sprzedawane za 7 zlotych 0,5 litra a moglam
          kupic w sklepie za rogiem za 2,80zl??? i wypic w pubie ze znajomymi albo pol
          litra za 25 zlotych ze sklepu a nie placic w knaipie 100 zetoli podziel sie z
          forumowiczami takimi info wszak to znaczne oszczednoasci dla portfela. Tylko jak
          wspomnialam interesuja mnie takie lokale w warszawie i w Zabkach a nie to ze mi
          napiszesz ze tak mozna robic w remizie pod Tarczynem czy na wiejskiej potupajle
          pod Wegrowem bo juz wiem ze tam to jest ,,calkowicie normalne,, ::))))))
          • ggg2207 Re: Sylwester 19.11.08, 11:06
            A i jeszcze jedno, prosiłam o opinię o kontrektych lokalach, i o
            kontkretną imprezę, a nie o ogólnie przyjęte normy restauracyjne
            dotyczące alkoholu, bo to chyba nie jest istotne
          • kal29 Do kotekbechemotek 23.11.08, 15:50
            Drogi Kotku,
            twoje wypowiedzi i głupie komentarze na tym forum świadczą o
            twojej "watpliwej" kulturze osobistej.
            Jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia daruj sobie swoje głupie
            wypowiedzi i nie obrażaj ludzi.
            Czyzby kolega/kolezanka z wiochy spod Węgrowa próbował odcinać się
            od korzeni..... Oj, nieładnie HIhihihi...
            • luzka13 Fanaberia- nie polecam. 23.11.08, 17:00
              Zachęcona początkowo dobrymi opiniami z tego wątku na temat Fanaberii postanowiliśmy dowiedzieć się czegoś na temat tej imprezy.
              Pod koniec października zatelefonowałam tam i bardzo miła pani namówiła mnie na rezerwację stolika (dla 6-ciu osób) w ciemno, bez podania szczegółów na temat imprezy. Zapewniła mnie jednak że będzie fajnie, miło, że restauracja jest bardzo przytulna, obsługa miła, jedzenie wyśmienite a cena będzie konkurencyjna. Resztę szczegółów miałam dostać po Zaduszkach, jak zostanie ustalone menu.
              Aby nie kupować kota w worku, postanowiliśmy z przyjaciółmi odwiedzić restaurację i napić się tam kawy.
              Przyszliśmy w piątkowe popołudnie. W sali nie było nikogo oprócz ogromnego goryla i barmana. Ani jeden ani drugi nie zwrócili na nas uwagi. Dopiero po chwili z kuchni przyszedł młody kelner pytając w czym możne pomóc :/ (sic!)
              Po wyłuszczeniu sprawy okazało się że, za barem stał sam właściciel lokalu i który dopiero po interwencji kelnera zwrócił swoją uwagę w naszą stronę. Miało być tanio- pytam o przybliżony koszt (bo menu nadal nie ustalone) -"będzie tanio, to nasz pierwszy sylwester, jakieś 250 zł"
              -" od Pary ma się rozumieć?"
              -"no co Pani?! od osoby? pani wie ile kosztuje sylwester w Boss'ie?"
              Nie dyskutuje dalej, szkoda nerwów.
              Nie dowiedziałam się tez czy będzie orkiestra , sztuczne ognie, pokazy tańca albo jakieś inne atrakcje. Bywam na różnych imprezach co roku, Byłam w Galopie, Bindudze w Broku, za dobrą imprezą pognałam nawet do Sokołowa podlaskiego więc raczej jestem obeznana w temacie co powinno być na dobrej imprezie. Tu na pewno takiej nie będzie. A porównywanie Fanaberii do Bossa- to już ekstra przesada. To tak jakby porównywać restaurację Ikea do La'Belvedere.
              Co do samego lokalu, no cóż... Ponury wystrój, odstraszająca ochrona bez szyi i brak klienteli w piątkowy wieczór chyba mówią za siebie.
              Za 500 złoty od pary ludzie będą bawić się wspaniale w Bols Beach Barze w samej Warszawie albo w Bidudze w Broku z noclegiem i śniadaniem.
        • m_maka Re: Sylwester 19.11.08, 11:14
          Popieram, kto choć raz był w restauracji Fanaberia ten nie wybierze
          tego lokalu na Sylwestra. Wiadomo właściciele starają się jak mogą
          aby zachęcić ludzi do tego aby tam "wpaść".
          Ja wybieram się na Sylwestra do Zielonki do "Klubu jeżdzieckiego
          Galop" super miejsce może jest drogo bo 800 zł od pary, ale jedzenie
          jest pyszne - nikt nie ogranicza Cię w jedzeniu i piciu tzn nie ma
          żadnego ograniczenia w ilości alkoholu na parę i zawsze można prosić
          o dokładkę. Już trzy razy u nich bawiłem się na weselach i raz na
          Sylwestra. POLECAM
    • ggg2207 Re: Sylwester 19.11.08, 11:03
      niestety nie dowiedziałam się niczego na temat tych dwóch sal
      (przy bazarku i Quatro) ale trudno.
      Zgadzam się poza tym z ostatnią opinią, że tak naprawdę przy okazji
      reklamę robi sobie nowootwarty lokal. Najlepiej krytykować innych.
      Chociaż może mamy też do czynienia z osobami, które na imprezy typu
      sylwester wybierają tylko i wyłącznie typowe knajpy i restauracje,
      w których to lokalach faktycznie nie mam możliwości wnoszenia
      własnego alkoholu a na tym oczywiście zarobek jest największy. Ale
      uwagi o lokalach, które specjalizują się w imprezach weselnych,
      mówiąc o nich że to speluny to przesada. Proszę sobie odwiedzić
      lokal Quatro i zobaczyć jak wygląda sala, na której organizowane są
      duże imprezy (wesela, sylwestry), jak sądzę będziecie zdziwieni. A
      i jeszcze jedno przeczetajcie sobie na forum opinie o sylwestrze w
      Quatro w ubiegłym roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się