ggg2207 17.11.08, 11:13 Jeśli byliście lub słyszeliście - które miejsce polecacie: sala na ul.Wiosennej (przy bazarku) czy sala w Quatro (ul.Skorupki) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiekgorzynski Re: Sylwester 17.11.08, 11:56 Restauracja Fanberia na Piłsudskiego to miejsce polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa_1 Re: Sylwester 17.11.08, 12:37 krzysiekgorzynski napisał: > Restauracja Fanberia na Piłsudskiego to miejsce polecam :) To nowa restauracja pierwszy raz słyszę? Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa_1 Re: Sylwester 17.11.08, 12:33 ggg2207 napisała: > Jeśli byliście lub słyszeliście - które miejsce polecacie: > sala na ul.Wiosennej (przy bazarku) > czy > sala w Quatro (ul.Skorupki) Obejrzałam ofertę na stronie internetowej sali weselnej Quatro ponieważ jestem zainteresowana nocą sylwestrową i okazało sie ze to miejsce to zenada. Na stronie odnalazłam wzmianke o tym ze goscie mogą wnosic swoj alkohol wiec zamiast sylwestra bedzie melina , zaintrygowalo mnie zdjecie kuchni po co?. A na koniec dodam ze w ofercie weselnej cena obejmuję konsumpcję :) Pozdrawiam managera. Odpowiedz Link Zgłoś
perkunia Re: Sylwester 17.11.08, 13:56 nie rozumiem poprzedniego postu, a propos m.in. wnoszenia własnego alkoholu, przecież na każdą normalną imprezę sylwestrową przynosi się własny alkohol DZIWNA UWAGA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotekbechemotek Re: Sylwester 18.11.08, 15:05 perkunia napisała: > nie rozumiem poprzedniego postu, a propos m.in. wnoszenia własnego > alkoholu, przecież na każdą normalną imprezę sylwestrową przynosi > się własny alkohol DZIWNA UWAGA !!! Dziewczyno gdzie do knajpy mozna wnosic swoj alkohol???? idz do pierwszej lepszej knajpy czy pubu w piewrszym lepszym miescie i zapytaj sie czy tam mozna komnsumowac wlasny przyniesiony z zewnatrz alkohol czy piwo Tak mozna robic tylko ..chyba w remizie wiejskiej w Twoich rodzinnych stronach ale podobno Ząbki to miasto choc zaczynam miec watpliwosci czytajac takie posty :)))) Tak to jest jak dzicz ze wsi zamieszka w miescie i zaczyna tez przenosic tam swoje zachowania rodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa_1 Re: Sylwester 18.11.08, 18:32 kotekbechemotek napisał: > perkunia napisała: > > > nie rozumiem poprzedniego postu, a propos m.in. wnoszenia własnego > > alkoholu, przecież na każdą normalną imprezę sylwestrową przynosi > > się własny alkohol DZIWNA UWAGA !!! > > Dziewczyno gdzie do knajpy mozna wnosic swoj alkohol???? idz do pierwszej > lepszej knajpy czy pubu w piewrszym lepszym miescie i zapytaj sie czy tam mozna > komnsumowac wlasny przyniesiony z zewnatrz alkohol czy piwo Tak mozna robic > tylko ..chyba w remizie wiejskiej w Twoich rodzinnych stronach ale podobno > Ząbki to miasto choc zaczynam miec watpliwosci czytajac takie posty :)))) Tak t > o > jest jak dzicz ze wsi zamieszka w miescie i zaczyna tez przenosic tam swoje > zachowania rodzinne Miło ze odzywają sie głosy inteligencji w tych Ząbkach w życiu nie pójdę na sylwestra gdzie można wnosić swój alkohol przecież to żałosne nie chce spędzić zabawy z wieśniakami którzy będą żłopali swój alkohol może jeszcze rodzinę można za darmo wprowadzać ?? Dzwoniłam do tej fanaberii i pytałam czy można wnosić swój alkohol i mnie wyśmiali przez słuchawkę wiec to chyba będzie miejsce gdzie poje de . Odpowiedz Link Zgłoś
wragent1 Re: Sylwester 19.11.08, 23:01 Rozumiem, że ty będziesz żłopał cudzy alkohol. Po co pytałeś w Fanaberii czy możesz wnosić swój alkohol, jesli masz to tego taki wstręt?. Poza tym jaki to ma związek z inteligencją? Odpowiedz Link Zgłoś
omas-ter Re: Sylwester 18.11.08, 14:06 Ja już zapisany do Fanaberii na Sylwestrową Noc :)) . www.fanaberia.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lunia.1 Re: Sylwester 18.11.08, 22:25 Ja juz dawno zauwazylam, ze własciciele Fanaberi bardzo chca zrobic sobie tu reklame swojej nowej restauracji ktorej nikt jeszcze nie zna. Tylko bardzo nieladnie pisac na konkurencje!!!!!!!!!!!!! P.S to ze sie wnosi alkohol na tego typu impreze, jak dla mnie, to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekbechemotek Re: Sylwester 19.11.08, 10:23 lunia.1 napisała: > Ja juz dawno zauwazylam, ze własciciele Fanaberi bardzo chca zrobic sobie tu re > klame swojej nowej restauracji ktorej nikt jeszcze nie zna. Tylko bardzo nielad > nie pisac na konkurencje!!!!!!!!!!!!! > P.S to ze sie wnosi alkohol na tego typu impreze, jak dla mnie, to normalne. lunia 1 a tak calkiem prywatnie to moze mi napiszesz do ktorych resteuracji pubow czy knaip mozna wnosic do konsumpcji wlasny alkohol piwo itp????? i do ktorych ty wnosilas??? w Warszawce i w Zabkach???? bo moze to cos ze mna nie tak ze w pubie zawsze kupuje piwo tam sprzedawane za 7 zlotych 0,5 litra a moglam kupic w sklepie za rogiem za 2,80zl??? i wypic w pubie ze znajomymi albo pol litra za 25 zlotych ze sklepu a nie placic w knaipie 100 zetoli podziel sie z forumowiczami takimi info wszak to znaczne oszczednoasci dla portfela. Tylko jak wspomnialam interesuja mnie takie lokale w warszawie i w Zabkach a nie to ze mi napiszesz ze tak mozna robic w remizie pod Tarczynem czy na wiejskiej potupajle pod Wegrowem bo juz wiem ze tam to jest ,,calkowicie normalne,, ::)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ggg2207 Re: Sylwester 19.11.08, 11:06 A i jeszcze jedno, prosiłam o opinię o kontrektych lokalach, i o kontkretną imprezę, a nie o ogólnie przyjęte normy restauracyjne dotyczące alkoholu, bo to chyba nie jest istotne Odpowiedz Link Zgłoś
kal29 Do kotekbechemotek 23.11.08, 15:50 Drogi Kotku, twoje wypowiedzi i głupie komentarze na tym forum świadczą o twojej "watpliwej" kulturze osobistej. Jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia daruj sobie swoje głupie wypowiedzi i nie obrażaj ludzi. Czyzby kolega/kolezanka z wiochy spod Węgrowa próbował odcinać się od korzeni..... Oj, nieładnie HIhihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
luzka13 Fanaberia- nie polecam. 23.11.08, 17:00 Zachęcona początkowo dobrymi opiniami z tego wątku na temat Fanaberii postanowiliśmy dowiedzieć się czegoś na temat tej imprezy. Pod koniec października zatelefonowałam tam i bardzo miła pani namówiła mnie na rezerwację stolika (dla 6-ciu osób) w ciemno, bez podania szczegółów na temat imprezy. Zapewniła mnie jednak że będzie fajnie, miło, że restauracja jest bardzo przytulna, obsługa miła, jedzenie wyśmienite a cena będzie konkurencyjna. Resztę szczegółów miałam dostać po Zaduszkach, jak zostanie ustalone menu. Aby nie kupować kota w worku, postanowiliśmy z przyjaciółmi odwiedzić restaurację i napić się tam kawy. Przyszliśmy w piątkowe popołudnie. W sali nie było nikogo oprócz ogromnego goryla i barmana. Ani jeden ani drugi nie zwrócili na nas uwagi. Dopiero po chwili z kuchni przyszedł młody kelner pytając w czym możne pomóc :/ (sic!) Po wyłuszczeniu sprawy okazało się że, za barem stał sam właściciel lokalu i który dopiero po interwencji kelnera zwrócił swoją uwagę w naszą stronę. Miało być tanio- pytam o przybliżony koszt (bo menu nadal nie ustalone) -"będzie tanio, to nasz pierwszy sylwester, jakieś 250 zł" -" od Pary ma się rozumieć?" -"no co Pani?! od osoby? pani wie ile kosztuje sylwester w Boss'ie?" Nie dyskutuje dalej, szkoda nerwów. Nie dowiedziałam się tez czy będzie orkiestra , sztuczne ognie, pokazy tańca albo jakieś inne atrakcje. Bywam na różnych imprezach co roku, Byłam w Galopie, Bindudze w Broku, za dobrą imprezą pognałam nawet do Sokołowa podlaskiego więc raczej jestem obeznana w temacie co powinno być na dobrej imprezie. Tu na pewno takiej nie będzie. A porównywanie Fanaberii do Bossa- to już ekstra przesada. To tak jakby porównywać restaurację Ikea do La'Belvedere. Co do samego lokalu, no cóż... Ponury wystrój, odstraszająca ochrona bez szyi i brak klienteli w piątkowy wieczór chyba mówią za siebie. Za 500 złoty od pary ludzie będą bawić się wspaniale w Bols Beach Barze w samej Warszawie albo w Bidudze w Broku z noclegiem i śniadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
m_maka Re: Sylwester 19.11.08, 11:14 Popieram, kto choć raz był w restauracji Fanaberia ten nie wybierze tego lokalu na Sylwestra. Wiadomo właściciele starają się jak mogą aby zachęcić ludzi do tego aby tam "wpaść". Ja wybieram się na Sylwestra do Zielonki do "Klubu jeżdzieckiego Galop" super miejsce może jest drogo bo 800 zł od pary, ale jedzenie jest pyszne - nikt nie ogranicza Cię w jedzeniu i piciu tzn nie ma żadnego ograniczenia w ilości alkoholu na parę i zawsze można prosić o dokładkę. Już trzy razy u nich bawiłem się na weselach i raz na Sylwestra. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
ggg2207 Re: Sylwester 19.11.08, 11:03 niestety nie dowiedziałam się niczego na temat tych dwóch sal (przy bazarku i Quatro) ale trudno. Zgadzam się poza tym z ostatnią opinią, że tak naprawdę przy okazji reklamę robi sobie nowootwarty lokal. Najlepiej krytykować innych. Chociaż może mamy też do czynienia z osobami, które na imprezy typu sylwester wybierają tylko i wyłącznie typowe knajpy i restauracje, w których to lokalach faktycznie nie mam możliwości wnoszenia własnego alkoholu a na tym oczywiście zarobek jest największy. Ale uwagi o lokalach, które specjalizują się w imprezach weselnych, mówiąc o nich że to speluny to przesada. Proszę sobie odwiedzić lokal Quatro i zobaczyć jak wygląda sala, na której organizowane są duże imprezy (wesela, sylwestry), jak sądzę będziecie zdziwieni. A i jeszcze jedno przeczetajcie sobie na forum opinie o sylwestrze w Quatro w ubiegłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś