Dodaj do ulubionych

Poród w wodzie

IP: *.* 23.04.01, 12:35
Cześć dziewczyny,Jestem bardzo zainteresowana porodem w wodzie.Bardzo chetnie wraz z mężem skorzystamy z tej formy porodu.czy znacie może jakiś szpital w Warszawie gdzie mozna rodzić w wodzie i jest naprawdę godny polecenia?Z góry dziękuję i pozdrawiamKasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Poród w wodzie IP: *.* 23.04.01, 20:08
      W Warszawie można podobno rodzić w szpitalu św.Zofii (przeczytałam to w jednej z gazet,ale nie wiem nic więcej).Też chciałabym rodzić we wodzie, jestem w 34.tyg.ciąży.Jednak mieszkam pod Poznaniem i nie słyszałam,żeby gdzieś w okolicy była możliwość takiego porodu.Może któraś z Was podzieli się wrażeniami z takiego porodu???Pozdrawiam,Natalia.
      • Gość: guest Re: Poród w wodzie IP: *.* 24.04.01, 12:23
        Ja też mieszkam pod Poznaniem. Wielkopolska to prawdziwa pustynia w tej dziedzinie. Podobno ze wszystkich szpitali najbardziej przyjazny jest we Wrześni, kiedyś się tam wybiorę. Może do tego czasu wprowadzą porody w wodzie.
        • Gość: guest Re: Poród w wodzie IP: *.* 04.05.01, 13:49
          jestem w 5 m-cu ciaży i mój lekarz prowadzący będzie mnie przygotowywał do porodu w wodzie, jeżeli do końca będę spełniać wszystkie kryteria zdrowotne będę rodziła właśnie w ten sposób. słuchając opini woda podobno rozluźnia i "odpręża" jeżeli można tak powiedzieć. Jak urodzę podzielę się wrażeniami.
          • Gość: guest Re: Poród w wodzie IP: *.* 05.05.01, 19:18
            To odprezenie w wodzie-to chyba naprawde bardzo indywidualne doznania.Ja spedzilam 3/4 porodu w wannie-bol byl nie do zniesienia.Jezeli poza wanna mialoby byc gorzej to sobie tego nie wyobrazam.PozdrawiamMagda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka