Dodaj do ulubionych

GDZIE RODZIĆ W WARSZAWIE??????????

IP: *.* 06.11.01, 12:01
Cześć mamyPiszę w imieniu mojej kuzynki, która ma termin na .....1.01.i nadal nie wie w jakim szpitalu rodzić. Czy mogłybyście coś doradzić? Napiszcie gdzie rodziłyście, jakie miałyście warunki i opiekę(pokój, łazienka, odwiedziny,czy miałyście dziecko całą dobę czy może zabierano je na oddział noworodków i dostawałyście je tylko na karmienie i jak was traktowano w czasie całego porodu - czy przedmiotowo czy jak człowieka). Sama wiem, że na ten temat można napisać wypracowanie bo sama mam rocznego synka, ale będę wdzięczna za opinie. I takie pytanie: czy zdecydowałybyście się jeszcze raz rodzić w tym szpitalu?I potrzebuję opinii o szpitalu na Placu Starynkiewicza i na Kasprzaka( nie wiem jaki tam jest szpital!)PozdrawiamZuza
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: GDZIE RODZIĆ W WARSZAWIE?????????? IP: *.* 06.11.01, 13:59
      MAM PODOBNY PROBLEM, CZEKAM TEZ NA EWENTUALNE RADY. LUCYNA M.
      • Gość: guest Re: GDZIE RODZIĆ W WARSZAWIE?????????? IP: *.* 06.11.01, 21:46
        dziewczyny, tu co chwile przetacza sie taka dyskusja . calkiem niedawno ktos pytal. poszukacjcie w roznych watkach, jest naprawde duzo informacji. niestety nie pamietam tytulow
    • Gość: guest Re: GDZIE RODZIĆ W WARSZAWIE?????????? IP: *.* 05.12.01, 18:51
      czescja rodzilam swoje pierwsze dziecko na Kasprzaka i bylam bardzo zadowolona.Jesli jednak szukasz super komfortowych warunkow to proponuje Inflancka lub Zelazna.Przytulne male pokoje nie przeludnione,oddzialy po remoncie.jesli chodzi o Kasprzaka sale 6 osobowe,mniejsze dla tych po cesarce lub pojedyncze za specjalna oplata(chyba 250 za dobe),łazienki takie sobie,obsluga pielegniarek ok - ja nie narzekalam.Ale nie to bylo dla mnie najwazniejsze na kasprzaka jest OIOM dla noworodkow i gdyby nawet przyszla taka potrzeba to nie ma musisz tracic czas na dojazd karetki do innego szpitala z potrzebujacym noworodkiem.To w koncu one sa najwazniejsze.Pozdrawiam Gosia
    • Gość: guest Re: GDZIE RODZIĆ W WARSZAWIE?????????? IP: *.* 07.12.01, 11:43
      Pięć lat temu rodziłam na Placu Starynkiewicza. Odczucia mam mieszanene. Sam poród mój mąż określa jako triumf medycyny nad człowiekiem - około 10 osób przy porodzie ( 2 ginekologów, 1 stażystka, 2 położne, salowa, nie pamiętam ile osób z oddziału noworodków ), Wszyscy chętni do wszelkiej interwencji ( leki, kroplówki, przebicie pęcherza płodowego..coś od bólu proponowano mi zanim jeszcze zaczęło mnie boleć ). Jeśli chodzi o opiekę, podczas porodu byłam traktowana dosyć ciepło, poźniej było różnie - na oddziale położniczym OK, gorzej na oddziale noworodków. Odwiedziny 1 lub 2 godziny dziennie ( chyba 15-17 ) - przestrzegane restrykcyjnie. Dziecko mogło być ze mną przez cały czas, ale gdy z pewnych przyczyn zostawało na oddziale noworodków, do karmienia przynoszono je wg. zegarka lub dokarmiano sztucznie. Tak było 5 lat temu, nie wiem jak jest teraz. Obecnie spodziewam się drugiego dziecka i myślę nad wyborem innego szpitala
      • Gość: guest Re: GDZIE RODZIĆ W WARSZAWIE?????????? IP: *.* 07.12.01, 14:05
        jA RODZIŁAM NA stARYNKIEWICZA W STYCZNIU I UWAŻAM, że szpital jest super. Odwiedzać można cały dzień, dzidzia cały czas jest z mamą, a jeżeli musi iść na oddział noworodów to po "zabiegu" dzwonią, żeby dziecko odebrać, a często nawet sami odwożą do pokoju. Opieka przy porodzie nadal jest rewelacyjna, a dokarmiają sztucznie (strzykawką, a nie butelką) tylko wtedy, gdy dziecko traci wagę - przeważnie do drugiej doby, kiedy jeszcze jest za mało pokarmu, ale tylko na szczególne zlecenie lekarza pediatry.Przemyśl sprawę. Na twoim miejscu ja bym się zdecydowała rodzić tam następną dzidzię. Pozdrawiam :)
        • Gość: guest Re: GDZIE RODZIĆ W WARSZAWIE?????????? IP: *.* 07.12.01, 15:40
          Postaram się streszczać - rodziłam rok temu na Karowej:poród rodzinny - świetna położna, ciągle ktoś zaglądał, informowali mnie ,co robi i dlaczego. Rodziłam w sali z łazienką(wanna z masażem wodnym). W dwie godziny po porodzie zabrano małego nakrótko, później był ze mną cały czas, personel o.k oprócz jednej salowej), sale trzyosobowe, odwiedziny - były jakieś godziny, ale dbano głównie o to, żeby nikt nieprzychodził przed obchodem rano i wychodził przed obchodem wieczornym. O to, aby zbyt dużo osób nie przebywało w sali dbałyśmy same. Jeśli chodzi o Starynkiewicza to chodziłam tam do szkoły rodzenia, mój ginekolog też tam pracuje, te osoby, z którymi miałam do czynienia, zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, sala do porodów rodzinnych super (nie mogłam tam rodzić, ponieważ szpital nie ma podpisanej umowy z branżówką.)
    • Gość: guest Re: GDZIE RODZIĆ W WARSZAWIE?????????? IP: *.* 07.12.01, 15:40
      Ja rodziłam na Inflanckiej. Pisałam o juz o tym (post: gdzie najlepiej rodzić w Warszawie)Kilka tematów niżej.Dodatkowym atutem sa sklepy na dole gdzie mozna kupić własciwie wszystko:prasę,soki, kosmetyki, pieluszki, ubranka, kocyki itd..na Starynkiewicza lezałam w czasie ciaży, Nie wiem jak jest na położnictwie ale na patologii były tylko dwa przysznice, zamykamy na klucz, który krążył "po pokojach". Wybrałam Inflancką i jestem bardzo zadowolona. ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka