Gość: Kleo IP: *.* 12.04.02, 15:39 dzien dobrypyatnie jak w temacie: czy ktos rodził z pania Chołuj i jak to wspomina? I ile to kosztowalo?cleo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Renika Re: czy ktoś rodził z p. I.Chołuj? IP: *.* 14.04.02, 12:51 Kleo, ja po przeczytaniu książki prof. Fijałkowskiego wprost o tym marzę.. Jeśli Bóg i zdrowie pozwoli, może uda mi się urodzić w domu, z zaufaną połóżną. Bardzo bym chciałam, żeby to była p. Irena.Kto zna adres, telefon?SerdecznościRenika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannaz Re: czy ktoś rodził z p. I.Chołuj? IP: *.* 25.04.02, 08:33 Pozwalam zabrać sobie głos w sprawie. Niestety nie rodziłam w Panią Ireną, ale kilka lat temu dokładni w 98 roku wiozłam p. chołuj do porodu mojej koleżanki. Okazało się, że jej samochód, którym miała przyjechać uległ wypadkowi i jest w warsztacie. Kolega poprosił więc mnie abym pojechała do Góry kalwarii do domu p. reny i ja przywizoła do Warszawy na Wrzeciono - niezły kawałek drogi. Jak dojechaliśmy to cała akcja (porodowa) było już w toku> Przez całą droge rozmawiałam z nią o porodzie. zapamiętałam jedno zdanie - że połozna nie odbiera porodu- poród jest rodziców ona tylko pomaga przy porodzie.Wydała mi sie mądrą, cierpliwą i świetnie wiedzącą co robi osobą.Za jej przyczyną też postanowiłam rodzicć własne dziecko w domu. Niestety w Toruniu skąd pochodze i gdzie rodziałam nie znalazłam takiej osoby jak p. Chołuj.Cleo- wiem, że w internecie posód adresów szkoł rodzenia jest tez adres szkoły, która prowadzi p. Chołuj- przynajmniej był jak ja szukałam w 2000 r.Pozdrawiam Joanna z Zofią Odpowiedz Link Zgłoś