Dodaj do ulubionych

cc w krakowskim Koperniku

IP: *.* 21.02.03, 13:14
Bardzo prosze emamy z Krakowa o opinie dotyczace cc w szpitalu Kopernika. Wiem, ze warunki tam nie sa najlepsze, ale moja lekarka tam pracuje i mam planowe cc, wiec chyba tam bede rodzic. Dlatego bede wdzieczna za wszelkie info na temat opieki przed i po cc w tym szpitalu. Interesuje mnie tez to czy mozna miec dziecko przy sobie jezeli sie juz dojdzie do siebie i po ilu dniach po cc wypisuja. Z gory dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: żona Re: cc w krakowskim Koperniku IP: *.* 21.02.03, 14:03
      Przez cc urodziłam Adasia 2 lata temu własnie na Kopernika (na I piętrze). Co do opieki po nie miałam zastrzeżeń, ale to na pewno zalezy od lekarza, który będzie się tobą opiekował. Wyszłam w 8 dobie. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe, więc Adasia przyniesiono mi dopiero po 24 godzinach (nie wolno się ruszać przez 12 godzin a nastepne 12 też jest to utrudnione). Potem mogłam go miec przez cały czas, był zabierany tylko na poranne mycie, ważenie itp - od 6.00 do 8.00. Z tego co pamietam chyba jeszcze po południu dzieci są też "zbierane" ale na krócej. Przebieranie w ciągu dnia odbywa się na salach, można też to zrobić samemu. Jeżeli jestes zmęczona, mogą dzidziusia zabrać. Nikt nie robi problemu z tego ile i jak chcesz z dzieckiem przebywać. Bardzo dobrze wspominam ten pobyt.danka
    • Gość: AgaJot Re: cc w krakowskim Koperniku IP: *.* 21.02.03, 15:52
      Cześć! Ja urodziłam w czerwcu 2002 na I piętrze. Przed porodem długo leżałam na patologii ciąży na tym samym piętrze! Warunki znasz, mam nadzieję, że przez 7 miesięcy coś jeszcze się poprawiło. Jeżeli Twoja lekarka pracuje w tym szpitalu to możesz być spokojna. Jeżeli możesz wybrać anestezjologa ( mnie się udało bo po prostu ten miał dyżur) polecam doktora Lange, super lekarz i super człowiek, bardzo pomógł mi podczas operacji, POLECAM. No i najlepsza opieka dla noworodka na miejscu! Promują karmienie piersią, dziecko jest większość czasu przy Tobie! Życzę wszystkiego dobrego! Agnieszka
      • Gość: AnetaRK Re: cc w krakowskim Koperniku-nie polecam IP: *.* 28.02.03, 00:10
        Opieka fatalna a ponieważ nie miałam pokarmu musiałam małą co 2 godziny wozić na dokarmianie , a nie było to mile widziane pielęgniarki mówiły mi"musi pani stanąć na głowie bo my tu dzieci nie dokarmiamy" brudno zimno br.koszmar ale polecam Ujastek
    • Gość: Edie Re: cc w krakowskim Koperniku IP: *.* 03.03.03, 12:47
      Cześć,Rodziłam w zeszłym roku w marcu (18.03) i też miałam rodzić w Koperniku na początku, ale nie spodobał mi się oddział i sala do porodów rodzinnych bo, taki miałam. Co prawda nawet znałam (przez koleżankę) położną, ale wrażenie wizualne szpitala porodówki i oddziału przeważyło, żeby tam nie rodzić. Pokój do porodu rodzinnego tylko jeden i to przechodni, nie wiem może jak odbywa się poród to tam nikt nie chodzi, ale obskurny i łóżko do rodzenia sprzed 50 lat.Byłam tam raz i już nie wróciłam. W końcu zdecydowałam się na Narutowicza i byłam zadowolona.Jeśli Twoja lekarka tam pracuje i masz mieć cesarkę to może lepiej, żebyś tam rodziła. Gdybyś miała mieć normalny poród to tak jak mówił lekarz: lekarz nie jest potrzebny tylko dobra położna !! Miał racje miałam przy porodzie świetną położną, która bardzo mi pomogła no i oczywiście mój mąż, który wspierał mnie bardzo dzielnie przez całe 10 godzin :).Powodzenia !!Edyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka