joli1 16.03.07, 23:01 Czy któras z Was rodziła może w prywatnej klinice Spes na Królowej Jadwigi w Krakowie? Byłabym wdzięczna za opinie na temat tego miejsca. Pozdrawiam serdecznie, Jola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joli1 Re: Klinika Spes w Krakowie 17.03.07, 22:12 Podnoszę jeszcze raz w górę, bo bardzo mnie interesują opinie na temat tego szpitala. Z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: Klinika Spes w Krakowie 18.03.07, 10:35 Moja siostra rodziła tam dwojke dzieci. Ostatnie 2,5 roku temu, porod sn był refundowany przez kase chorych ( niewiem jak jest teraz). Była bardzo zadowolona, zreszta widziałam kasete z porodu i wszystko wyglądało naprawde dobrze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maxhertz Re: Klinika Spes w Krakowie 19.03.07, 10:50 Ja tam rodzilam rowno miesiac temu. I niestety, ale odradzam. Jeszcze niedawno ta klinika miala bardzo dobra opinie, ale wyglada na to ze cos sie popsulo Przez moja sale przewinely sie 3 dziewczyny ktore rodzily tam drugi raz i powiedzialy to samo, ze z pierwszego porodu byly bardzo zadowolone, z tego drugiego juz nie sa. Podczas mojego pobytu tam, trzy razy podjezdzala karetka pogotowia, w tym jednego dziecka nie uratowano - urodzilo sie w zamartwicy i pomimo prob reanimacji dziecko zmarlo Ja z opieki nie bylam zadowolona, opieki.. ktorej praktycznie nie bylo. Nikt mi nie pokazal jak opiekowac sie maluszkiem, polozne byly raczej malo przyjazne, moje dziecko wylo z glodu bo nie mialam pokarmu ale nikogo to nie interesowalo... sam porod tez byl ciezki i mam po nim spora traume Gdybym teraz miala rodzic, rozejrzalabym sie za jakims szpitalem, do SPESU rodzic juz bym nie poszla... Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonka28 Re: Klinika Spes w Krakowie 19.03.07, 11:09 Mi jutro mija termin. Bede rodzic w Spesie. Moj lekarz tam przyjmuje. teraz od 3 tyg chodze tam raz w tyg. na KTG i jak narazie mam tyko pozytywne odczucia. Jak juz urodze, a mam nadzieje ze to bedzie "zaraz" to zdam relacje. Dodam ze ciaża przebiega prawidlowo, wyniki badan mam super i czuje sie bardzo dobrze. jakby byly jakies zastrzezenia co do stanu mojego lub dziecka to pewnie wybralabym inny szpital. A tak lekarz powiedzial ze spokojnie moge rodzic gdzie chce, a znajac iopinie paru znajomych wybralam Spes. 3 lata temu lezlam w Koperniku na II p.i widzialam co nieco- rodzic tam nie chce. Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ynah Re: Klinika Spes w Krakowie 20.03.07, 09:15 Rodzilam w styczniu i polecam. Dobra opieka, dobre warunki, przyjazne polozne. Nie spotkalam sie z zadna negatywna opinia od dziewczyn ktore byly w tym czasie co ja. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
joli1 Re: Klinika Spes w Krakowie 20.03.07, 12:10 Wielkie dzieki za wszystkie opinie. Ja mam termin na koniec kwietnia i wlasnie te klinike biore pod uwage. Pierwsze dziecko rodzilam prawie 3 lata temu na Ujastku, i w sumie nie mialam zadnych wiekszych zastrzezen, ale jest to strasznie daleko od centrum Krakowa i mezowi zajmowalo cale wieki zeby do nas przyjechac przez te kilka dni kiedy tam bylismy. Ponoc warunki w Spesie sa podobne jak na Ujastku czyli bardzo 'domowe', na czym nieukrywam bardzo mi zalezy, a ze przebieg ciazy jest zupelnie bezproblemowy, moj lekarz stwierdzil ze nie ma znaczenia ktory szpital wybiore. Mam tylko nadzieje trafic na jakas kochana polozna, a jak jeszcze uda sie by byla zwolenniczka 'ochrony krocza przed nacieciem', to bede wniebowzieta... Pozdrawiam serdecznie, Jola Odpowiedz Link Zgłoś