Dodaj do ulubionych

szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!!

02.04.07, 19:19
22.03.07 urodziłam w tym szpitalu moją śliczną córeczkę. Jestem bardzo
zadowolona zarówno z opieki na oddziale patologii ciąży jak i na
położnictwie. Okazano mi wiele serca. Personel wykazał się wysokim stopniem
fachowości, mówię tu zarówno o położnych jak i lekarzach. Dziękuję Pani Annie
Tarnowskiej, wspaniałej położnej, która wraz z koleżankami odbierała mój
poród, dziękuję Pani dr. Anecie Dudel za serce na dłoni, Pani Ani z patologii
za zrozumienie, pomoc i wsparcie, dr. Jastrząbowi za poczucie humoru i
fachową opiekę,dr. Roszkowskiemu,dr Nazaruk, i wszystkim tym, których nazwisk
nie znam a spotkałam sie z nimi na oddziale przez te 4 dni dziękuję bardzo,
bardzo. Może w tym szpitalu nie ma super warunków jak na Karowej, ale są
Ludzie, dla których zdrowie mamy i jej dziecka jest najważniejsze, Ludzie
którzy nie boją się wyzwań i są w stanie im sprostać dzięki swojej wiedzy i
fachowości. Jeszcze raz wszystkim im serdecznie dziękuję.
Pacjentka z krową w kieszenismile
Obserwuj wątek
    • martajablonowska Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 02.04.07, 19:49
      Gratulacje!!!! Mam pytanie,bo ja też zamierzam rodzić w tym szpitalu,ile
      obecnie kosztuje poród rodzinny i czy Ty tez tak rodziłaś czy na sali
      ogólnej,bardzo proszę o opinę. Pozdrawiam cieplutko młodą mamusię!
      • felixa1 Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 03.04.07, 10:49
        Rodziłam na sali ogólnej,nie chciałm żeby mąż był ze mną do końca, więc był
        tylko w pierwszej fazie, poród rodzinny to koszt wynajęcia sali indywidualnej
        czyli 500 pln, w zasadzie można rodzić z osobą towarzyszącą na sali ogólnej ale
        tylko za zgodą drugiej rodzącej, cennik znajdziesz na stronie
        www.szpital-orlowskiego.pl/index.html
        pozdrawiam
        • c_izula Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 03.04.07, 12:50
          Mam pytanko- w tym cenniku nie znalazlam znieczulenia. Zdeja sie ze to jest
          koszt 500 zl..Ale czy to, ze nie ma w oficjalnym cenniki oznacza, ze
          znieczulenie nie jest ogolnie dostepne/
          Z góry dzieki za info
          Iza
          • anita.sz Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 03.04.07, 22:28
            chodzę tam do szkoły rodzenia i wiem, że znieczulenie kosztuje 500zł, ale
            nalezy umówić się wcześniej z anestezjologiem (na takich zasadach jak wszędzie
            z położną) ponieważ nie mają stałych dyżurów na położnictwie. Telefony do
            anestezjologów są dostępne na oddziale.
          • felixa1 Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 04.04.07, 12:41
            Znieczulenie płatne jest 500 pln, bardzo je polecam, należy uprzednio umówić
            się lekarzem anest., najlepiej uprzedzić położną, że chce się znieczulenie to
            ona w odpowiednim momencie poprosi lekarza, ponieważ wtedy gdy najbardziej boli
            może być już za późno na podanie lekusmile. Ja miałam podane znieczulenie i bardzo
            mnie pomogło, nie chodzi nawet o to, że mogłam sięprzespać przez 2 godziny aż
            do bóli partych, ale o to, że przyspieszyło rozwarcie, co w moim przypadku było
            problemem.
    • kinia210 Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 04.04.07, 05:27
      1.02.2007 urodziłam pięknego synka w szpitalu im. Orłowskiego w W-wie.Rodziłam
      razem z mężem i dzięki Pani Kasi i Pani Ani urodził się Igorek. Mąz miał nawet
      okazję przeciąć pępowinę czego nie doświadczył przy narodzinach naszej córki
      (13 lat temu).Poród wspominam bardzo mile dzięki Pani Kasi,która wspierała mnie
      w tych trudnych chwilach.Wszystko trwało parę godzin;pojawiłam się w szpitalu
      po tym jak odeszły mi wody.W szpitalu podłączyli mi kroplówkę na skurcze i w
      ciągu 1,5 godz. urodziłam zdrowego synka.Igorka przyjmowała na świat Pani Kasia
      ( młoda blondyneczka bo nie pamiętam nazwiska)w asyscie Pani Ani(kudłata w
      okularach)oraz dr Uchman(szyła mi krocze).Na koniec chciałabym polecić ten
      szpital ponieważ opieka jest b. dobra.Cały personel jest bardzo sympatyczny i
      kompetentny.Polecam!!!
    • karola1008 Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 04.04.07, 10:31
      Rodziłam w Orłowskim 19.01.07. przez c.c. Podpisuję się pod postami powyżej.
      Doskonali specjaliści, doskonała opieka.
    • mala_nicki Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 07.04.07, 22:54
      A ja rodziłam 8.01.2007 i także poooooolecam smile
      Dr.Jastrząb jest po prostu najlepszy
    • atram99 Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 24.04.07, 08:29
      Witam!
      Proszę Was o informacje do jakiego lekarza w orlowskiego chodziłyście. I oczywiście jak się można do niego dostać (namiary). Dziękuję z góry za odp smile
      • mama.niunia Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 25.04.07, 10:22
        Ja chodze prywatnie do Jastrzębia.. Przyjmuje przy Grochowskiej tel. 602660873
        • grace1982 Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 25.04.07, 20:57
          Mogłabyś mi coś więcej napisać o tym lekarzu? Też będe rodzić w Orłowskim, mam
          padaczkę i chcę się wcześniej poradzić jeszcze ginekologa z stamtąd, niby idę
          niedługo do poradni tam państwowo ale może lepiej też się przejść prywatnie do
          któregoś. Bądź co bądź byłabym wdzięczna. A propos, czemu akurat ten szpital
          wybrałaś??
          • mama.niunia Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 26.04.07, 10:24
            Dr Leszek Jastrząb jest ordynatorem Oddziału Położniczego w tym szpiatalu.
            Wcześniej pracował na Karowej. Poznałam go w pierwszej ciąży. Jest cenionym
            cytologiem, a ja miałam właśnie nieciekawy wynik cytologii. Potem miała
            codziennie obchód w szpiatku jak leżałam z dzieckiem.

Jest świetnym lekarzem, cenionym fachowcem. Poza tym jest sympatyczny i ma
            poczucie humoru. Zawsze cierpliwy i wszystko dokładnie tłumaczy, a nawet pokazuje smile

Ja go szczerze polecam. Żałuję, że już nie pracuje na Karowej, bo wolałabym tam
            rodzić. Ale pójdę chyba za swoim lekarzem.
            • grace1982 Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 26.04.07, 11:36
              Dzięki za informacje. Przejdę się do niego smile) A Ty na kiedy masz termin?
              • mama.niunia Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 26.04.07, 11:44
                na 26 września. Doktor przyjmuje też w Wołominie. W W-wie przyjmuje w środy od
                16.00.

A Ty kiedy rodzisz?
                • grace1982 Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 26.04.07, 12:13
                  5 sierpnia, to się nie spotkamy , a szkoda. Ciekawiej by było smile.
                  Już do niego dzwoniłam, miły facet. Zapomniałam się go zapytać ile bierze za
                  wizytę uncertain.
                  • mama.niunia Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 26.04.07, 12:43
                    bierze 100 zł. Za cytologię chyba 20 lub 30 dodatkowo.
                  • agagum3 do grace 1982 26.04.07, 15:18
                    Cześć grace 1982!! Ja mam za to termin na 4 sierpnia i też zamierzam rodzić w
                    Orłowskim!!! Więc jest prawdopodobieństwo, że się spotkamy haha smile
                    A wybierasz się do tamtejszej szkoły rodzenia. Zaczyna się 7 maja. Ja już się
                    zapisałam.
                    Mam pytanko dotyczące tego lekarza. Moja sytuacja jest taka że ciąże prowadzę w
                    innej przychodni a chce rodzić w tym szpitalu. Myślisz że lepiej wczesniej
                    wybrać się do lekarza ze szpitala? Może nam to w czymś pomóc?

Pozdrawiam
                    • mala_nicki Re: do grace 1982 26.04.07, 16:36
                      Ja przez całą ciąże chodziłam do LIMu a rodziłam w Orłowskim właśnie z
                      Dr.Jastrzębiem. Naprawdę wspaniały człowiek. Wcale nie czułam się gorzej, ze
                      nie chodziłam do niego ( ani innego lekarza z tego szpitala). Podczas obchodów
                      o wszystko można było zpaytac, podczas porodu bardzo pomagał. Jak nie miałam
                      siły to on przytrzymywał mi nogi i głowę. Mówił do mnie po imieniu. Po prostu
                      niesamowity człowiek.
                    • grace1982 Re: do grace 1982 26.04.07, 16:51
                      No ja też jestem zapisana do szkoły rodzenia na 7 maja smile). Odezwij się na gg
                      może, to sobie pogadamy : 6544250.
                      Myślę że jeżeli nie masz szczególnej sytuacji w ciąży to nie trzeba się
                      prywatnie tam umawiać. Ja mam wizytę w poradni tam, dostałam skierowanie bo mam
                      padaczkę a w Orłowskim się specjalizuję w ciąży u kobiet z padaczką i kazali mi
                      przyjść wcześniej i obgadać poród.
                      Teraz uciekam bo mam spotkanie babskie dzisiajsmile)
            • boranet mama.niunia 26.04.07, 15:28
              Też pamiętam tego lekarza jeszcze z Karowej. Fantastyczny lekarz, pomimo tego,
              ze nie był moim lekarzem prowadzącym to bardzo miło Go wspominam smile
    • olcia.kaktus Re: szpital im.Orłowskiego-Polecam!!!!! 06.08.07, 10:04
      26 lipca urodziłam w tym szpitalu przecudną córeczkę. Podpisuję się pod każdym
      dobrym słowem na temat tego szpitala począwszy od szkoły rodzenia, kończąc na
      wspaniałych wspomnieniach z porodu, który był długi i bolesny.
      Dzięki położnej Ani Tarnowskiej wszystko odbyło się bardzo sprawnie, pomagała
      mi w każdej chwili.
      Cały personel oddziału położniczego jest przesympatyczny i co ważniejsze w
      każdym calu fachowy.
      Nie wiem dlaczego ten szpital nie ma renomy i nie jest znany tak jak np.:
      szpital na Karowej czy inne w Warszawie, ale jestem przekonana słuchając
      opowieści o traumatycznych porodach moich koleżanek, że tutaj nie byłyby
      narażone na takie przeżycia związane z zachowaniem personelu. W sumie może brak
      tu kolorowych pojedynczych czy dwuosobowych sal z toaletą, ale za to uśmiech i
      dobra rada lekarzy i położnych wszystko zastępowała.
      Dziękujemy jeszcze raz całemu personelowi porodówki w szpitalu Orłowskiego za
      wspaniałą i fachową opiekę podczas porodu.
      Olcia, Martusia i tatuś Paweł, który bardzo aktywnie pomagał mi w rodzeniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka