Dodaj do ulubionych

SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!!

IP: *.atol.com.pl 24.03.02, 12:50
Wiecie co, najpierw to mnie wszystko denerwowało, ale teraz jestem po prostu
zszokowana chamstwem, złośliwością i podłościa innych. Nie mam już ochoty
rozmawiać na tym forum. To co niektórzy tu soba reprezntują to jest po prostu
dno i wstyd, ze tacy ludzie wyjechali na Zachód i świadczą o polskiej
kulturze. Teraz wiem skad się biorą opinie o Polakach. A ja myslałam, ze sa
przesadzone!
Naprawde przykro czytac takie obraźliwe posty. I dobrze, ze niektórzy
zauważyli, ze ktoś żartuje sobie z Was, przekręcając mój post. Mam
nadzieję "mniszko", że dobrze się bawisz?

Żegnam już wszystkich "Polaków" na tym forum. Mam szczerze dość.
Szyszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Ryszka Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 24.03.02, 13:19
      Gość portalu: szyszka napisał(a):

> Wiecie co, najpierw to mnie wszystko denerwowało, ale teraz jestem po prostu
      > zszokowana chamstwem, złośliwością i podłościa innych. Nie mam już ochoty
      > rozmawiać na tym forum. To co niektórzy tu soba reprezntują to jest po prostu
      > dno i wstyd, ze tacy ludzie wyjechali na Zachód i świadczą o polskiej
      > kulturze. Teraz wiem skad się biorą opinie o Polakach. A ja myslałam, ze sa
      > przesadzone!
      > Naprawde przykro czytac takie obraźliwe posty. I dobrze, ze niektórzy
      > zauważyli, ze ktoś żartuje sobie z Was, przekręcając mój post. Mam
      > nadzieję "mniszko", że dobrze się bawisz?
      >
      > Żegnam już wszystkich "Polaków" na tym forum. Mam szczerze dość.

I taki wlasnie byl cel mego postu.
      Myszana Szyszka

• Gość: Anna27 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 24.03.02, 20:41
        Szyszko,
        Nie przejmuj sie glupami.
        Poza tym to nie oni stanowili wiekszosc w dyskusji. Mysle, ze bylo tez wiele
        postow przyjaznych i rzeczowych, tylko, ze chamstwo zawsze bardziej widoczne
        jest.
        Pozdrawiam i zycze Ci wszystkiego dobrego jakakolwiek decyzje podwjmiesz.
        Anka
        • jot-23 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 20:50
          Gość portalu: Anna27 napisał(a):

> Szyszko,
          > Nie przejmuj sie glupami.
          > Poza tym to nie oni stanowili wiekszosc w dyskusji. Mysle, ze bylo tez wiele
          > postow przyjaznych i rzeczowych, tylko, ze chamstwo zawsze bardziej widoczne
          > jest.
          > Pozdrawiam i zycze Ci wszystkiego dobrego jakakolwiek decyzje podwjmiesz.
          > Anka

Anka, nie wykrwawiaj sie smile

zeby appreciatowac te forum trzeba najpierw zrozumiec ze jest jakie jest...a
          jest takie for a reason! smile))
    • mniszka Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 21:28
      Ucieszylam sie szczerze czytajac to co napisalas Szyszko. Chyba tylko Ty
      jedna potrafisz mnie zrozumiec. Emigracja to nie jest latwa rzecz, chocby
      dlatego, ze jestes otoczona takimi ludzmi o jakich tu wspominalas. A to
      tylko forum. Zapewniam Cie kochana, ze codzienna rzeczywistosc jest
      jeszcze gorsza!
      Dlatego, miedzy innymi, postanowilismy z mezem wrocic do Ojczyzny.
      Pewnie bedzie ciezko na poczatek, szczegolnie dla dziciakow. Ale one
      szybko naucza sie mowic po polsku i sprawy sie jakos potocza.

Goraco Cie pozdrawiam, Mniszka.
      • Gość: Don Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.03.02, 21:39
        mniszka napisał(a):

> Ucieszylam sie szczerze czytajac to co napisalas Szyszko. Chyba tylko Ty
        > jedna potrafisz mnie zrozumiec. Emigracja to nie jest latwa rzecz, chocby
        > dlatego, ze jestes otoczona takimi ludzmi o jakich tu wspominalas. A to
        > tylko forum. Zapewniam Cie kochana, ze codzienna rzeczywistosc jest
        > jeszcze gorsza!
        > Dlatego, miedzy innymi, postanowilismy z mezem wrocic do Ojczyzny.
        > Pewnie bedzie ciezko na poczatek, szczegolnie dla dziciakow. Ale one
        > szybko naucza sie mowic po polsku i sprawy sie jakos potocza.
        >
        > Goraco Cie pozdrawiam, Mniszka.

Kolejna idiotka,ktora pisze bzdety.Idiotko totalna ! na emigracji nie jestes
        otoczona "takimi ludzmi" to zagranica a nie twoja zasrana wiocha.
        • Gość: Stirlitz Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 21:41
          Cos ty dzisiaj taki przytlumiony? Tu ktos sobie jaja do potegi trzeciej robi a
          ty lykasz jak zaba mul!
        • mniszka Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 21:51
          No i popatrz kochana - wystarczy uderzyc w stol ... polscy emigranci sa
          straszni. Wedlug nich wszyscy poza nimi sa z wiosek i miasteczek. A jesli
          chcesz wiedziec, to my wlasnie chcemy zamieszkac na Podkarpaciu z
          daleka od ludzi. Maz mowi, ze tak bedzie optymalnie. Z dala od Krakowa i
          jego "blichtru" a zarazem zapewni to brak kontaktu z nowobogackimi z
          Warszawy, ktorzy jezdza do Zakopanego lub Bukowiny.
          Pamietam te polskie gory z czasow mojej studenckiej mlodosci, kiedy to
          jezdzilam ze swoim przyszlym mezem pod namiot lub na rajdy. Nawet na
          mysl o tym lepiej mi sie na duszy robi i juz nie jestem nawet zla na Ciebie
          Don ... pozyjesz jeszcze troche na tym swiecie, to z pewnoscia bedziesz
          wiecej rozumial.

Pozdrawiam, Mniszka.
          • don2 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 22:18
            mniszka napisał(a):

> No i popatrz kochana - wystarczy uderzyc w stol ... polscy emigranci sa
            > straszni. Wedlug nich wszyscy poza nimi sa z wiosek i miasteczek. A jesli
            > chcesz wiedziec, to my wlasnie chcemy zamieszkac na Podkarpaciu z
            > daleka od ludzi. Maz mowi, ze tak bedzie optymalnie. Z dala od Krakowa i
            > jego "blichtru" a zarazem zapewni to brak kontaktu z nowobogackimi z
            > Warszawy, ktorzy jezdza do Zakopanego lub Bukowiny.
            > Pamietam te polskie gory z czasow mojej studenckiej mlodosci, kiedy to
            > jezdzilam ze swoim przyszlym mezem pod namiot lub na rajdy. Nawet na
            > mysl o tym lepiej mi sie na duszy robi i juz nie jestem nawet zla na Ciebie
            > Don ... pozyjesz jeszcze troche na tym swiecie, to z pewnoscia bedziesz
            > wiecej rozumial.
            >
            > Pozdrawiam, Mniszka.

masz racje dziecinko w lutym skonczylem 58-mam nadzieje pozyc jeszcze i cos od
            takich jak ty sie nauczyc.
          • jot-23 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 22:27
            mniszka napisał(a):

> No i popatrz kochana - wystarczy uderzyc w stol ... polscy emigranci sa
            > straszni. Wedlug nich wszyscy poza nimi sa z wiosek i miasteczek. A jesli
            > chcesz wiedziec, to my wlasnie chcemy zamieszkac na Podkarpaciu z
            > daleka od ludzi. Maz mowi, ze tak bedzie optymalnie. Z dala od Krakowa i
            > jego "blichtru" a zarazem zapewni to brak kontaktu z nowobogackimi z
            > Warszawy, ktorzy jezdza do Zakopanego lub Bukowiny.
            > Pamietam te polskie gory z czasow mojej studenckiej mlodosci, kiedy to
            > jezdzilam ze swoim przyszlym mezem pod namiot lub na rajdy. Nawet na
            > mysl o tym lepiej mi sie na duszy robi i juz nie jestem nawet zla na Ciebie
            > Don ... pozyjesz jeszcze troche na tym swiecie, to z pewnoscia bedziesz
            > wiecej rozumial.
            >
            > Pozdrawiam, Mniszka.

haha nie ma to jak sen o podkarpaciu, poranna kawa na porchu z widokiem na
            piekne hale, z dala od halasu...do wioseczki z jednych sklepem i kosciolem
            dochodzi tylko bita droga. cisza, spokoj, bezstresowo.

aaa wlasnie, czytaliscie o tej sprawie o starszym malzenstwie co zylo na uboczu
            podkarpackiej wioski, dwoch mlodych chlopaczkow ze wsi obok, postanowili
            wykozystac wlasnie ten fakt ze na uboczu, i utluc staruchow dla paruset
            zlotych...no bo w koncu jak polaka suszy to naprawde suszy. dziadek na szczescie
            mial obrzyna i poslal niedoszlego morderce do bozi na przedwczesny odpoczynek
            wieczny....
            • Gość: YYZ Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.netcom.ca 24.03.02, 22:39
              Jakis z tego moral ma wynikac Jotka? Czy Ty znowu piles tak wczesnie?
              • Gość: A27 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 24.03.02, 22:46
                Ja wiem dlaczego mnieszka chce wracac. Prosze panstwa tutaj chodzi o oscypek.
                Takiego oscypka nie wolno eksportowac i dlatego dostepny tylko na Podkarpaciu.

"Oj go'rol ci jo go'rol,
                Os spod samius'kich Tater,
                Oj polol ci mnie descyk,
                Oj ukolysol wiater."
                • Gość: Baca Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.netcom.ca 24.03.02, 22:56
                  Jakem jus pisol: baby kurwa do garow!
                  • Gość: A27 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 01:12
                    Gość portalu: Baca napisał(a):

> Jakem jus pisol: baby kurwa do garow!
                    A Ty sie Qrwa umyj bo smierdzisz.

• jot-23 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 22:56
                Gość portalu: YYZ napisał(a):

> Jakis z tego moral ma wynikac Jotka? Czy Ty znowu piles tak wczesnie?

moral..moral..

moze z tego wynikac, ze, zapewne wiele ludzi, z emigracji ma te wizje powrotu do
                kraju, gdzie beda mogli sobie spokojnie osiasc po latach poniewierki, moze
                wlasnie na podkarpaciu, i mysla ze tylko sila swoich mazen beda potrafic
                odizolowac sie od polskiej rzeczywistosci, troche innej od "wsi spokojnej, wsi
                wesolej"
                • Gość: YYZ Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.netcom.ca 24.03.02, 23:08
                  No to teraz wszystko jasne Kloss, powiedzial Brunner. Wyobraz sobie
                  J-23, ze ja mam takich znajomych w Kraju, ktorzy nie wiedza kto to jest
                  Kamil Durczok, Slawomir Jeneralski i oczywizda pani Pinkowska.
                  Dlaczego? Bo nie maja tieliewidienji i patamu nie sluchaja Wiadomosci
                  na TVP1. Nie placa tez ultrawysokich polskich podatkow, bo maja biznesy
                  zarejestrowane w Estonii i Slowacji. Nikt ich nie napada, bo wiedza co to
                  znaczy "low key style". Nie wszyscy ludzie w Kraju musza jezdzic
                  najnowszymi samochodami (a tak nawiasem piszac, to nowe Renault
                  Laguna II misie podoba!) lub przywdziewac superdrogie szmatki ...
                  powodzenia Mniszka, choc wiem ze stamtad tez wyjedziesz!
                  • don2 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 23:13

> No to teraz wszystko jasne Kloss, powiedzial Brunner. Wyobraz sobie
                    > J-23, ze ja mam takich znajomych w Kraju, ktorzy nie wiedza kto to jest
                    > Kamil Durczok, Slawomir Jeneralski i oczywizda pani Pinkowska.
                    > Dlaczego? Bo nie maja tieliewidienji i patamu nie sluchaja Wiadomosci
                    > na TVP1. Nie placa tez ultrawysokich polskich podatkow, bo maja biznesy
                    > zarejestrowane w Estonii i Slowacji. Nikt ich nie napada, bo wiedza co to
                    > znaczy "low key style". Nie wszyscy ludzie w Kraju musza jezdzic
                    > najnowszymi samochodami (a tak nawiasem piszac, to nowe Renault
                    > Laguna II misie podoba!) lub przywdziewac superdrogie szmatki ...
                    > powodzenia Mniszka, choc wiem ze stamtad tez wyjedziesz!

Jak bysta mi to somsiedzie z geby wynieli.! pozdraw
                    • Gość: YYZ Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.netcom.ca 24.03.02, 23:21
                      Znaczy co dokladnie? Can u elaborate a little more?
                  • jot-23 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 23:25

> No to teraz wszystko jasne Kloss, powiedzial Brunner. Wyobraz sobie
                    > J-23, ze ja mam takich znajomych w Kraju, ktorzy nie wiedza kto to jest
                    > Kamil Durczok, Slawomir Jeneralski i oczywizda pani Pinkowska.
                    > Dlaczego? Bo nie maja tieliewidienji i patamu nie sluchaja Wiadomosci
                    > na TVP1. Nie placa tez ultrawysokich polskich podatkow, bo maja biznesy
                    > zarejestrowane w Estonii i Slowacji. Nikt ich nie napada, bo wiedza co to
                    > znaczy "low key style". Nie wszyscy ludzie w Kraju musza jezdzic
                    > najnowszymi samochodami (a tak nawiasem piszac, to nowe Renault
                    > Laguna II misie podoba!) lub przywdziewac superdrogie szmatki ...
                    > powodzenia Mniszka, choc wiem ze stamtad tez wyjedziesz!

wracac do polski i nie miec najnowszego samochodu?!?! to juz lepiej siedziec w
                    Ohio
                    • Gość: YYZ Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! IP: *.netcom.ca 24.03.02, 23:44
                      Niszt fersztejen, Hans. To sa moji rowiesnicy z liceum, ktorzy nigdzie nie
                      emigrowali. Wbrew dziwnie bardzo popularnemu mitowi na emigracji o
                      ludziach w Kraju ktorzy sie dorobili, to nie wszyscy kradli. Niestety to
                      "przekaziory" kreuja opinie ludzi, a nie fakty. To nam zostalo po komunie ...
                      • don2 Re: SZYSZKA TO NIE MNISZKA I INNE TAM!!!!!! 24.03.02, 23:51

> Niszt fersztejen, Hans. To sa moji rowiesnicy z liceum, ktorzy nigdzie nie
                        > emigrowali. Wbrew dziwnie bardzo popularnemu mitowi na emigracji o
                        > ludziach w Kraju ktorzy sie dorobili, to nie wszyscy kradli. Niestety to
                        > "przekaziory" kreuja opinie ludzi, a nie fakty. To nam zostalo po komunie ...

Panowie,oczywiscie sa w Polsce,ludzie z forsa zarobiona "uczciwie" takich jest
                        pelno wszedzie.jak mieli glowe i mozliwosci to czemu nie.Nie mowie o tych
                        pokazowych milionerach.ale z nimi to slabo -co rusz to ktos z nich idzie
                        posiedziec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka