aniak833 09.05.07, 09:18 czy jest ktoś kto rodził w Świdnicy? napiszcie jaka jest tam opieka i warunki do rodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagodowa-mama Re: Świdnica- woj.dolnośląskie 15.05.07, 10:53 ja rodziłam, trafiłam na bardzo fajną położną, ale oprócz położnej to fajnego już nic nie wspominam tyle, że jest neonatologia a w świebodzicach nie ma i jakby tfu tfu cos z maluszkiem to wiozą do świdnicy lub wałbrzycha moje koleżanki bardzo wałbrzych chwalą Odpowiedz Link Zgłoś
didith.b Re: Świdnica- woj.dolnośląskie 15.05.07, 14:42 Ponoc z okolic to najlepszy Wałbrzych. Ja rodziłam w Dzierzoniowie i moge smiało polecić- przy porodzie asystował doktor Zieliński zastepca ordynatora- super fachowiec i dwie połozne. Poza tym Dz-ów ma teraz świeżo wyremontowaną porodówkę, połoznictwo i noworodkowy- więc jest czysto i ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Świdnica- woj.dolnośląskie 18.05.07, 14:20 Ja jestem ze Świdnicy ale tutejszego szpitala nie polecam. Lezałam na patologii ciazy przez tydzien wiec troche podpatrzylam i jest po prostu ...obskurny. "Z ulicy" weszłam na sale porodowa gdzie w buciorach połozono mnie na łózku i robiono KTG (wydaje mi sie, za sala do porodu powinna byc jednak dosc sterylna). Kiepski sprzet (aparat do KTG tylko jeden i rozsypujacy sie) Sanitariaty - byle jakie. Co do lekarzy czy połoznych nie wypowiadam sie, bo nie znam. Ja rodziłam w szpitalu w Wałbrzychu. Szpital super. Bardzo dobre warunki, duzo nowego sprzetu i bardzo dobra opieka neonatologiczna (w razie czego). Na dyzurze jest dosc duzo pielegniarek, które co 3 godziny przychodze przewinac maluszka, a w razie dodatkowej potrzeby mozna po nie zadzwonic. Nie spodobała mi sie tylko jedna rzecz. Po 3 dniach chcieli mnie wypisac do domu a dziecko zostawic (miała silna zółtaczke i musiałą byc naswietlana). Po moim stanowczym NIE pozwolomi zostac mi tez. Miała córke cały czas przy sobie, a inkubator w którym była naswietlana stał w naszej sali. Ogólnie byłam zadowolona. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 Re: Świdnica- woj.dolnośląskie 23.05.07, 14:57 Ja tez jestem ze Świdnicy ale nie polecam rodzenia tam, juz sam wyglad odrzuca a personel tez pozostawia wiele do zyczenia. Poza tym mowil mi moj gin ze sanepid tam juz ich kilka razy prawie zamknal, bo w zwiazku z tym ze juz kilka lat nikt tam nie inwestuje bo maja sie przenosic do Latawca to jest ogólny syf... Rodziłam w Wałbrzychu i polecam bardzo, położne miłe (polecam Kasię Półtorzycką) nie nacinaja rutynowo, warunki super, sprzet najlepszy, oddział patologii noworodka na miejscu, POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1115 Re: Świdnica- woj.dolnośląskie 31.05.07, 11:47 aniak833 napisała: > czy jest ktoś kto rodził w Świdnicy? napiszcie jaka jest tam opieka i warunki > do rodzenia? ja rodziłam w Wałbrzychu! czyli blisko! moge opowiedziec o porodzie jak nadal jestes zainteresowana! daj znac marta Odpowiedz Link Zgłoś