kaja714 14.06.07, 21:31 hej dziewczynymam do was prosbe czy mozecie napisac mi co dokladnie potrzebuje do szpitala dla siebie bo dla dzidzi juz wiem z gory bardzo dziekuje pozdrawiam Kaja714 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paniwaz Re: co do szpitala? 14.06.07, 21:51 Witaj przyszła mamo! Oto pełna lista akcesoriów, które wykorzystałam podczas pobytu w Szpitalu Św. Zofii na Żelaznej w Warszawie. Powodzenia. Pani Wąż Dla mamy Pieluchy jednorazowe czyli wielkie podpaski 20 szt Majtki- miałam wysokie szorty kabaretki - super! Wkładki laktacyjne - polecam J&J lub Penaten Tantum Rosa Ręczniki jednorazowe Klapki pod prysznic Klapki-ciapeczki Krem na sutki – np. Bepanthen, może być jednocześnie do pupy dziecka Staniki do karmienia 2 szt Koszula ładna do chodzenia i wygodna do karmienia – miałam zwykłe męskie koszule Ciemny ręcznik kąpielowy duży i mały do rąk Koszula do porodu – miałam granatowa polówkę męża sięgającą mi do kolan z tkaniny jak Lacoste – super się sprawdziła, bo niewidoczne były żadne plamy Skarpetki Bluza, polar lub szlafrok Żel do higieny intymnej Kosmetyki Gazety Telefon z ładowarką Dużo wody mineralnej w małych butelkach z dzióbkiem Sok jabłkowy Dokumenty – ID, dokument ubezpieczenia, badania z całej ciąży, książeczka ciąży Sztućce, kubek, kubki plastikowe Aparat fotograficzny Dla dziecka Poduszka- jasiek do karmienia Smoczek – wyparzony w domu Chusteczki nawilżane do pupy Ręcznik kąpielowy – rożek Pampersy Ubranka – body z długim rękawem i śpioszki zapinane w kroku na każdy dzień plus jeden zestaw rezerwowy Czapeczki – smerfetki 2 szt Skarpetki Rękawiczki-niedrapki Rożek lub kocyk Pieluchy tetrowe lub flanelowe do podkładania pod wagę, przewijak, itp. 5-6 szt Ewentualnie kosmetyki do pielęgnacji, ale zapewne będą dostępne w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
kisia82 Re: co do szpitala? 14.06.07, 21:58 Hej ja Ci napisze co ja mialam i co mi wystarczylo.A wiec tak: - podkłady poporodowe ( zalezy ile zuzyjesz ) - ja zuzylam 4 paczki ale wzielam 2 reszte mi donoszono - majtki jednorazowe ( nie nadazalam prac zwyklych ) - koszule - 3 sztuki na zmiane - wkladki laktacyjne - kosmetyki ( zel pod prysznic,pasta do zebow i szczoteczka,antypespirat,dezodorant i co tam jeszcze uzywasz - laczki pod prysznic i zwykle do chodzenia po sali - szczotke,grzebien do czesania wlosow - kupilam sobie tez tantum werden 3 saszetki to taki srodek ktorym podmywalam krocze po porodzie - lagodzil bol troche i bardziej komfortowo sie czulam niz po plynie do higieny intymnej - dostepny jest w aptece.Jedna saszetka ok 3 zl - butelke wody do picia - biustonosz do karmienia - szlafrok - recznik kapielowy i maly - sztucce - cukier w sloiczku bo zupoy mleczne byly slone - papierowe reczniki do wycierania sztuccy czy czyszczenia stolika - chusteczki nawilzane takie zwykle do wycierania deski sedesowej - wzielam jeszcze witaminy bo lezalam juz kilka dni przed porodem No i to chyba wszystko jak sobie cos przypomne to dopisze A to moje wypociny : fotoforum.gazeta.pl/5,2,kisia82.html Odpowiedz Link Zgłoś