Dodaj do ulubionych

Inflancka- polecam!!!!!

20.06.07, 13:25
Bardzo polecam szpital na Inflanckiej, rodziłam tam w zeszłym tyg i mam same
pozytywne wspomnienia. Korzystałam z porodów rodzinnych na bloku A - koszt
500 zł,ale to bardzo dobrze wydane pieniądze. Obsługa jak w 5* hotelu,
położne sympatyczne, profesjonalne i wykazujące zainteresowanie. Bardzo mi
pomogło tez skorzystanie z wanny dla złagodzenia bólu. Co jeszcze bardzo
istotne - bezpłatne znieczulenie.
Poradnia laktacyjna z prawdziwego zdarzenia, główna zasługa pani Małgosi,
która jest naprawde świetną specjalistką w tej dziedzinie. Nawet po wyjściu
ze szpitala udziela konsultacji i w każdej chwili mozna się do niej zwrócić.
Obserwuj wątek
    • betimek Re: Inflancka- polecam!!!!! 21.06.07, 09:52
      Po pierwsze gratuluję udanego porodu smile
      Mam pytanko, czy miałaś wykupioną połóżną, czy z dyżuru ?
      I czy chodziłaś może do szkoły rodzenia przy szpitalu i jeśli tak, to do której?
      Czy to, że chce się rodzić na bloku A zgłasza się jakoś wcześniej, czy po przyjeździe do szpitala? Na razie jestem całkiem zielona, do porodu jeszcze kawał czasu (listopad)i stąd moje pytania smile
      • mysz56 Re: Inflancka- polecam!!!!! 21.06.07, 19:06
        a ja nie byłam zadowolona i to z położnej na bloku rodzinnym jak i z pediatry
        która badała dziecko-trafiłam na panią która od wejścia nakrzyczała na
        mnie ,wogóle była nieprzyjemna po porodzie nawet nie pomogła przystawić dziecka
        do piersi i kazała się ewakuować z bloku rodzinnego pół godz po porodzie -a
        można tam być 2-poza tym pediatra badająca dziecko nie odśluzowała go przez co
        krztusił się 2 dni ,wpadła na minutę mówiąc że jej się spieszy bo schodzi z
        dyżuru wogóle ten platny blok to enklawa luksusu w porównaniu z koszmarem na
        patologii ciąży -noworodkowy był już lepszy generalnie na inflanckiej czas
        stanął w miejscu
        • malgosiaw32 Re: Inflancka- polecam!!!!! 22.06.07, 17:33
          rodziłam tam w kwietniu i też byłam bardzo zadowolona, na bloku porodów
          rodzinnych i bez "wykupionej" położnej, chodziłam do szkoły rodzenia Pani Beaty
          Szol.
          • aniolek227 A ze szkoły rodzenia byłaś zadowolona? 24.06.07, 11:59
            Ile sie płaci jeśli ktos nie jest z w-wy?
          • betimek Re: Inflancka- polecam!!!!! 24.06.07, 12:53
            Zadowolona byłas ze szkoły rodzenia? Jak wyglądały zajęcia? Ciekawe były wykłady, czy szkoła bardziej nastawiona na ćwiczenia?
            Będę wdzięczna za odpowiedź, bo nie wiem, którą szkołę rodzenia przy szpitalu wybrać smile
            • aronowka Re: Inflancka- polecam!!!!! 24.06.07, 14:29
              Ja chodziłam do szkoły w samym szpitalu prowadziły ja pani Małgosia i pani
              Ania, byłam bardzo zadowolona, szkoła bezpłatna dlaosób mieszkających, uczących
              sięlub pracujących w warszawie ale nie sa potrzebne żadne specjalne
              zaswiadczenia podpisujesie tylko kwitek i potrzebne zaświadczenie od lekarza e
              nie ma przeciwskazań do uczęszczania w szkole ale to tylko formalnosc bo jak
              się ma jakies\ problemy to sie po prostu nie ćwiczy tylko bierze udział w
              rozmowach, z nami chodziła nawet dziewczyna która leżała w tym szpitalu na
              patologii
    • daisy233 Re: Inflancka- polecam!!!!! 24.06.07, 15:30
      witaj, na poczatku- gratuluje malenstwa! ja tez zamierzam rodzic na
      Inflanckiej, porod rodzinny i w zwiazku z tym mam kilka pytan
      1.czy trzeba wczesniej zglosic, ze chce sie korzystac z sali do porodu
      rodzinnego, czy wystarczy jak przyjade do szpital po rozpoczeciu ackji
      porodowej i zglosze to
      2. jak wyglada sprawa golenia i robienia lewatywy w tym szpitalu
      3. czy dla maluszka nalezy zabrac kosmetyki
      4. czy rodzilas w swojej koszuli, czy dostalas szpitalna
      Jak na razie spotkalam sie z prawie samymi pozytywnymi opiniami na temat tego
      szpitala, jak urodze, chetnie podziele sie moimi wrazeniami. Zostalo jeszcze 5
      tyg....Tobie i malenstwu zycze duzo zdrowka, pozdrawiam
      • bob.budowniczy Re: Inflancka- polecam!!!!! 24.06.07, 18:18
        Ja rodziłam w czerwcu ubiegłego roku.Odpowiadam na pytania:
        1. - chęć do sali zgłaszasz gdy jesteś już w szpitalu po rozpoczęciu akcji (nie
        ma możliwości wcześniejszej rezerwacji - więc jeśli wszystkie 3-4 sale są
        zajęte, to bach na górny trakt porodowy)
        2. - robią na twoje życzenie
        3.- dla maluszka musisz zabrać wszystko (jak wychodzisz, to proszą o zostawienie
        pieluch tetrowych na rzecz szpitala)
        4.- rodziłam we własnej koszuli, po czym ją zarzygałam z bólu i dostałam szpitalną.
        • daisy233 dzieki! 24.06.07, 19:51
          serdeczne za szybkie odpowiedzi. Co do lewatywy to sie nie boje, poprosze o jej
          zrobienie aby uniknac niespodzianki. Jest to moj pierwszy porod i za bardzo nie
          wiem czego sie spodziewac. Pozdrawiam
      • mama_frania Re: Inflancka- polecam!!!!! 24.06.07, 19:09
        1. poród rodzinny zgłaszasz na izbie przyjęc jak przyjeżdżasz
        2. golą tylko niewielki fragnment w miejscu ewnetualnego nacięcia, lewatywy nie
        robią, chyba, że sobie tego życzysz (ja miałam, namówiona przez lekarkę-
        naprawdę to nic strasznego ( zrobiono mi lewatywę bardzo delikatnie z całkowitym
        poszanowaniem intymności i godności), a przynajmniej masz potem komfort parcia))
        3. Trzeba mieć wszystko własne dla maluszka
        4. Ja rodziłam w swojej koszuli, ale dają tez szpitalne (tak mówiły dziewczyny,
        które lezały ze mną na położnictwie)
        Ogólnie, również polecam, chociaż odstrzeliłabym jedną pediatre i kilka
        pielęgniarek noworodkowych.
        Rodziłam w lutym 2006. Pozdrawiam
        • malgosiaw32 Re: Inflancka- polecam!!!!! 26.06.07, 10:55
          mama_frania napisała:

> 1. poród rodzinny zgłaszasz na izbie przyjęc jak przyjeżdżasz
          > 2. golą tylko niewielki fragnment w miejscu ewnetualnego nacięcia, lewatywy nie
          > robią, chyba, że sobie tego życzysz (ja miałam, namówiona przez lekarkę-
          > naprawdę to nic strasznego ( zrobiono mi lewatywę bardzo delikatnie z całkowity
          > m
          > poszanowaniem intymności i godności), a przynajmniej masz potem komfort parcia)
          > )
          > 3. Trzeba mieć wszystko własne dla maluszka
          > 4. Ja rodziłam w swojej koszuli, ale dają tez szpitalne (tak mówiły dziewczyny,
          >
          > Ogólnie, również polecam, chociaż odstrzeliłabym jedną pediatre i kilka
          > pielęgniarek noworodkowych.
          >
          Potwierdzam.Rodziłam w kwietniu 2007.
          Ciekawe o kim mówisz. Mi Pani doktór jak przyszła na obchód do Marysi usiłowała
          zrobić bardzo nie przyjemny wykład n/t kolczyka w moim nosie, gdy stanowczo
          ucięłam jej wywód to obraziła się na mnie.
          • mama_frania Re: Inflancka- polecam!!!!! 26.06.07, 18:49
            Mi pani doktor nie chciała udzielić informacji na temat dlaczego moje dziecko
            juz ponad dobę przebywa w cieplarce i nic nie chce jeść. Dopiero jak mąż zrobił
            jej awanture na pół oddziału to wydusiła z siebie "podejrzenie infekcji
            okołoporodowej, ale co to Panu da jak Panu powiem". Po tej awanturze zrobiła sie
            dla nas nieco milsza ale i tak usunęłabym tę panią z oddziału jak najszybciej.
            Pozostałe pediatry w porządku, bardzo dokładnie zajmowały się dziecmi- jak tylko
            coś niepokoiło, to robiono wszelkie niezbędne badania. Pozdrawiam
    • j1m Re: Inflancka- polecam!!!!! 26.06.07, 12:15
      Rodziłam na Inflanckiej na początku czerwca i potwierdzam wszystko to, co
      napisała jurlas2. Wspomnienia z bloku porodowego mam b. pozytywne, świetna
      położna (Marlenka)!!!!!!!!!!, lekarz przyjmujący poród b. sympatyczny.

Mniej pozytywną opinię mam o oddziale ginekologiczno-położniczym, na który
      trafiają kobiety po porodzie. Zerowe zainteresowanie położnych, pseudo obchody
      ginekologiczne - nikt w czasie mojego 2,5 dniowego pobytu nie obejrzał krocza
      mimo, iż skarżyłam się na ból i ciągnące szwy, nikt nie dotknął mojego brzucha,
      aby sprawdzić, jak obkurcza się macica. Wydawać by się mogło, że to podstawowe
      czynności lekarza ginekologa w czasie obchodu, ale chyba nie w tym szpitalu.

Wspomniana przez jurlas2 p. Małgosia z poradni laktacyjnej to jedyna osoba,
      która w czasie mojego pobytu na oddziale gin.-poł. wykazywała zainteresowanie i
      udzielała porad wszystkim mamom. Naprawdę świetny fachowiec i przemiła osoba.
      Rzeczywiście udziela porad mamom, które wyszły już ze szpitala - sama z tego
      skorzystałam.

Pozdrawiam wszystkie mamusie.

• jurlas2 Re: Inflancka- polecam!!!!! 26.06.07, 22:14
        to dziwne,że po porodzie nikt Cię nie zbadał, do mnie przyszedł lekarz obejrzał
        krocze i ocenił stan macicy, pediatra tez wydał mi się kompetentny, najpierw
        przyszedł jeden młody lekarz, poźniej przed wypisem raz jeszcze z ordynatorem,
        zbadali dziecko i powiedzieli co i jak dalej.
        • j1m Re: Inflancka- polecam!!!!! 28.06.07, 15:48
          Też uważam, że to dziwne, iż nikt nie badał kobiet po porodzie - ani tych po
          cc, ani po naturalnym. Na wszystkich obchodach lekarz z położną wchodzili na
          salę i zadawali całej piątce pytanie:"Jak się Pani czuje?". Po mojej
          odpowiedzi, że boli krocze, padało polecenie dla położnej o podanie mi środków
          przeciwbólowych. To wszystko. Zero badań. Do tej pory jestem zbulwersowana taką
          opieką poporodową, a właściwie jej brakiem.
          To mój drugi poród - pierwszy przez cc miałam na Żelaznej i mimo tego, że tym
          razem nie udało mi się tam rodzić(odesłali mnie na Inflancką z braku miejsc na
          porodówce), nadal mam bardzo dobre zdanie o tym szpitalu. Opieka poporodowa
          fantastyczna! Tam nie trzeba było prosić nikogo o pomoc, położne same zaglądały
          na sale i pytały czy pomóc przy dziecku, udzielały wskazówek na temat
          pielęgnacji maluszków, karmienia, itp. Cieszę się, że pierwsze dziecko tam
          rodziłam, gdyż na Inflanckiej pierworódki nie mają się od kogo uczyć (położne
          robią łaskę, że udzielą jakiejkolwiek pomocy).

• felka-2004 Re: Inflancka- polecam!!!!! 26.06.07, 23:17
        Dołączam się, rodziłam na inflanckiej w zeszłym tygodniu, poród rodzinny, ze
        znieczuleniem mimo że trwał długo bo 11 godzin (drugie dziecko) to dość miło, o
        ile można tak powiedzieć, go wspominam. Położna, p. Marlenka to naprawdę super
        kobieta.
        Ale rzeczywiście opieka poporodowa pozostawia dużo do życzenia. Mam wrażenie że
        nikt się tam kobietami nie interesuje, lekarze są niesympatyczni. Pierwsze
        dziecko rodziłam na bródnie, tam poród miałam bardzi ciężki za to opieka
        poporodowa była fantastyczna. I ja i dziecko przebadani bylismy na wszystkie
        strony. Nie uwierzycie ale na inflanckiej, przy przyjęciu do szpitala nikt nie
        obejrzał moich wyników badań krwi i moczu ani nie spojrzał na usg, przez cały
        pobyt w szpitalu nie miałam robionych żadnych badań, na bródnie zaraz po
        przejściu na salę porodową miałam pobieraną krew, po porodzie również. Na
        inflanckiej nikt o tym nawet nie pomyślał.
        ALE - u mnie i u dziecka było wszystko ok (nie robiono żadnych dodatkowych
        badań więc nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości) więc dokładnie po dwóch
        dobach wyszliśmy do domu!!!! TO CHYBA BYŁO NAJMILSZEsmile
    • aleksandra07 Re: Inflancka- polecam!!!!! 26.06.07, 19:49
      jurlas2 napisała:

> Bardzo polecam szpital na Inflanckiej, rodziłam tam w zeszłym tyg i mam same
      > pozytywne wspomnienia. Korzystałam z porodów rodzinnych na bloku A - koszt
      > 500 zł,ale to bardzo dobrze wydane pieniądze. Obsługa jak w 5* hotelu,
      > położne sympatyczne, profesjonalne i wykazujące zainteresowanie. Bardzo mi
      > pomogło tez skorzystanie z wanny dla złagodzenia bólu. Co jeszcze bardzo
      > istotne - bezpłatne znieczulenie.
      > Poradnia laktacyjna z prawdziwego zdarzenia, główna zasługa pani Małgosi,
      > która jest naprawde świetną specjalistką w tej dziedzinie. Nawet po wyjściu
      > ze szpitala udziela konsultacji i w każdej chwili mozna się do niej zwrócić.
      CO DO ZNIECZULENIA!!!! TO DZIWNE,JA RODZIŁAM TAM 2,5 MIESIACA TEMU I ZNIECZULENIE KOSZTOWAŁO 500ZŁ
      • trisiestry Re: Inflancka- polecam!!!!! 26.06.07, 20:08
        od 18 maja zoo jest bezpłatne
    • momu Re: Inflancka- polecam!!!!! 27.06.07, 17:43
      ja mam bardzo mieszane uczucia co do Inflanckiej. Najpierw trafiłam na dr
      Janika, który przez lenistwo nie chciał zrobic ani mi ani kilku innym
      pacjentkom cesarskiego cięcia mimo, iż było ku temu wskazania. Po zmianie
      dyżuru lekarskiego cięcie miałam wykonane od razu. Po cięciu opieka na sali
      pooperacyjnej bardzo w porządku - pielęgniarka spała z nami w pokoju przez całą
      noc i pomagała we wszystkim. Natomiast po przeniesieniu na sale poporodową nie
      było już tak miło bo pielęgniarki na jakąkolwiek prośbę o pomoc lub pytanie
      reagowały opryskliwie, na zasadzie sama sobie radź. Pediatrzy nie badali
      dziecka, patrzyli tylko na niego z daleka. Obchód ginekologiczny też trwał po
      kilka sekund i nikt mnie nei badał - lekarze pytali tylko czy dobrze się czuje.
      Całe szczęście, ze ze mną i synkiem wszystko było w porządku i nie
      potrzebowaliśmy pomocy lekarskiej.
      • iwo387 Re: Inflancka- polecam!!!!! 27.06.07, 21:25
        W 2006 roku w pazdzierniku rodzlam na Inflandzkiej i bylam srednio zadowolona
        ztego szpitala.Rodzlam tam tylko ze wzgledu na prowadzacego lekarza ktory tam
        pracuje.Polozna przy porodzie okazala sie beznadziejna(byly dwie bo sie
        zmienialy)ta druga w porzadku.Pielegniarki noworodkowe wszystko robily z wielka
        laska,lazienki w oplakanym stanie jedynie super osoba to pani Malgosia z poradni
        laktacyjnej ktora mi barzo pomogla bo mialam problemy z karmieniem.
        • mysz56 Re: Inflancka- polecam!!!!! 29.06.07, 22:05
          po porodzie tam leczę dziecko u neurologa a dostało 10 pkt!wszystko przez
          położną
          • magducha78 Re: Inflancka- polecam!!!!! 30.06.07, 08:41
            ja rodzilam 19 czerwca. zaczelam naturalnie a skonczylo sie cc bo synek był
            duzy i na dodatek nie wstawił sie dobrze w kanal rodny. porody rodzinne super,
            polozna Marlenka b. fajna, lekarze szybko podjeli decyzje o cc. opieka po
            TRAGEDIA.
    • laura801 Re: Inflancka- polecam!!!!! 01.07.07, 18:52
      jurlas2 napisała:
      poród rodzinny 500 zł, znieczulenie bezpłatne????????, a jak to wygląda dalej?
      Płaci sie dalej za pobyt w szpitalu? Czy są jakieś dodatkowe opłaty związane z
      porodem? Jakie są możliwości?
      Co się z kobietą dzieje jak już urodzi? zszywają ją i co?
      Jak wygląda poród rodzinny?
      Co trzeba zabrać dla dziecka - dokładnie?

byłabym wdzięczna za odpowiedzi pozdrawiam

> Bardzo polecam szpital na Inflanckiej, rodziłam tam w zeszłym tyg i mam same
      > pozytywne wspomnienia. Korzystałam z porodów rodzinnych na bloku A - koszt
      > 500 zł,ale to bardzo dobrze wydane pieniądze. Obsługa jak w 5* hotelu,
      > położne sympatyczne, profesjonalne i wykazujące zainteresowanie. Bardzo mi
      > pomogło tez skorzystanie z wanny dla złagodzenia bólu. Co jeszcze bardzo
      > istotne - bezpłatne znieczulenie.
      > Poradnia laktacyjna z prawdziwego zdarzenia, główna zasługa pani Małgosi,
      > która jest naprawde świetną specjalistką w tej dziedzinie. Nawet po wyjściu
      > ze szpitala udziela konsultacji i w każdej chwili mozna się do niej zwrócić.
      • jurlas2 Re: Inflancka- polecam!!!!! 01.07.07, 20:38
        poród rodzinny polega na tym, że dostajesz osobną sale z wanną lub prysznicem,
        różniącą się standardem od innych sal w szpitalu, bo oddział do porodów
        rodzinnych niedawno został wyremontowany. Przez cały czas może przebywać z Tobą
        osoba towarzysząca. Jeżeli będziesz miała odpowiednie rozwarcie, położna pośle
        po anestezjologa, który Cię znieczuli (u mnie był bardzo fajny, nie pamiętam
        jak się nazywał, mówił dokładnie co bedzie robił i był mega sprawny),
        znieczulenie starcza średni na 2 godz, jeśli będziesz potrzebowała dostaniesz
        drugą dawkę, też za darmo.
        Możesz rodzić w sojej sali lub w pokoju zabiegowym, polecam to drugie bo po
        porodzie możesz sie przeniśc do czystego pokoju,musze konczyc bo dziecko placze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka