krajewska2 11.08.07, 14:37 Witam! Jakie jest wasze zdanie dotyczace tego szpitala?Jakie panuja tam zasady?Rozwazam mozliwosc rodzenia tam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ranoma Re: Szpital w Wołominie 11.08.07, 17:20 witaj ja rodziłam tam na początku lipca...jestem bardzo zadowolona z opieki w trakcie porodu i po nim... położne są miłe i chętne do pomocy, podobnie pielęgniarki noworodkowe...można do nich pójść z każdym problemem... jakie zasady? w sumie to chyba zasad jako-takich nie ma, jest jeden miły zwyczaj, że do porodu bierzesz dla dziecka tylko jeden komplecik ciuszków dla dziecka, potem jest ubierany w szpitalne ciuszki a ten jeden zostaje już na oddziale i inni potem z niego korzystają Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Szpital w Wołominie 12.08.07, 14:45 Nie wiem czy widzialaś ten długi wątek, pelen skrajnie roznych opinii forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=61703022&a=61703022 Odpowiedz Link Zgłoś
muchgrab Re: Szpital w Wołominie 13.08.07, 22:05 Witam, a na kiedy Aniu masz termin ? Moze zdaze Ci zdac relacje, zamierzam tam wkrotce rodzic. pozdrawiam goska Odpowiedz Link Zgłoś
editss Re: Szpital w Wołominie 14.08.07, 10:31 Ja w Wołominie nie rodziłam (nie rodziałam wogóle), ale miałam inne "przygody" z ciażą związane. Jak w każdym szpitalu są lepsi i gorsi lekarze są lepsze i gorsze pielegniarki. Ale jedno jest pewne: jest kameralnie, ZAWSZE jeśli coś sie dzieje możesz liszyć na pomoc, nie jadą na rankingach.... Fakt, że na mają OIOMu nowrodków ale to za mały szpital na taki oddział. Przy okazji mojej przygody miałam okazję odwiedzić szpital najbliższy czyli Żelazną i NIGDY wiecej tam moja noga nie stanie. Kilkanaście ciężarnych z bólami czekajacych na izbie przyjęć- ale nie na przyjęcie tylko na rozwiezienie po innych szpitalach bo tam miejsca niet..... Na izbie przyjęć "niezwykła" obsługa: bezczelna położna ( czy nie wiem kto to był)oświadczyła mi, że muszę poczekać jakieś 2 godziny a w szpitalu i tak nie ma miejsc. Po awanturze obejrzał mnie lekarz i powiedział, ze muszę natychmiast znaleźdź sie na oddziale bo mój stan zagraża mojemu życiu i zdrowiu i....dostałam skierowanie do innego szpitala i miałam ustawić sie w oczekiwaniu na karetkę ( przedemną kilkanaście dziewczyn do rozwiezienia również). Załamałam sie, zadzwoniłam do Wołomina ( bo jestem z Wołomina) czy mnie przyjmą i zaraz sie tam znalazałam. Dodam, że Pani doktor z Żelaznej mnie wyśmiała, że chcę jechać do jakiegoś Wołomina... Dziś jestem juz w domku cała i zdrowa, operowano mnie laparoskopowo, opieka przed zabiegiem i po w pełni profesjonalna. Za każdym razem lekarz udzielał mi informacji co sie ze mną dzieje, o czym świadczą wyniki badań i co będzie dalej. Fakt- same przygotowania do zabiegu są trochę upokarzające ale nie ma możliwości, żeby nie były biorąc pod uwagę okolicę operacji. Z lekarzami ( prawie wszystkimi) da sie rozmawiać ( nawet negocjować) Ja polecam- nie wspomnę już o tym, że nikt nie ograniczał mi godzin odwiedzin a i rodzina była bardzo blisko. Polecam doktora Zduna- specjalista w patologii ciąży, bardzo zaangażowany, bez zbędnej wazeliny ale i bez głupich komentarzy, kontretny, profesjonalny potrafi podtryzmać na duchu. Z całą pewnością do niego wrócę pewnie już prywatnie. I to nie tylko moja opinia, ale również pacjentek z którymi zetnęłam sie przez czas spędzony w szpitalu. Pewnie są też lekarze mniej przyjaźni pacjentowi ale pokażcie mi taki szpital w którym wszystko jest super... Generalnie polecam Wołomin. Żelazną będę omijać z daleka. Dodam, ze to była moja pierwsza przygoda ze szpitalem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krajewska2 Cześć editss! 14.08.07, 12:49 Ja tez tam lezalam po poronieniu.Tez mialam wtedy do czynienia z P.Zdunem.Teraz mam PTP na !7 wrzesnia i wlasnie ten lekarz prowadzi mi ciaze.Prywatnie oczywiscie,ale warto.Polecam tego lekarza.A mieszkam w Kobylce i do Wolomina mam najblizej.Dlatego chce tam rodzic.Mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. A co do Zelaznej?Ja nigdy tam nie bylam,ale wlasnie wydaje mi sie,ze ten szpital przeksztalcil sie w taka fabryke.Nastawiona na kase i duzy obrot.Z tego co piszesz,to raczej sie to potwierdza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krajewska2 Cześć Gosia! 14.08.07, 12:42 Ja mam termin na 17 wrzesnia,a Ty?Moze dam Ci namiar do siebie na GG,albo maila.Jak chcesz oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
muchgrab Re: Cześć Gosia! 14.08.07, 17:52 Czesc, termin mam na koniec sierpnia, ale juz rodzilam tam 2 razy, wiec moge Ci zdac relacje na gg. pozdrawiam goska Odpowiedz Link Zgłoś
krajewska2 Do Gosi! 14.08.07, 21:51 Moj nr.9881910.Odezwij sie niekoniecznie po porodzie.Mozemy i teraz sobie pogadac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clakier Wołomin 20.08.07, 12:34 Dziewczyny, a czy któraś z was rodziła w wodzie? Mam termin na 8 listopada i marzy mi się wanna... Mam prośbę - mój numer gg 375815 - jakby sie któraś chciałą podzielić doświadczeniami... co ze sobą zabrać do Wołomina? jak wygląda przyjęcie na oddział? Odpłatność za poród rodzinny itp? Odpowiedz Link Zgłoś