babeczkaaaa 23.10.07, 17:26 Przeczytałam dzisiaj taki oto artykuł na temat likwidacji m.in. szpitala św. Zofii w Warszawie. Co Wy na to? fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/news/platforma-bierze-szpitale,998901 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orangeglow Re: Likwidacja św.Zofii ??? 23.10.07, 18:43 babeczkaaaa napisała: > Przeczytałam dzisiaj taki oto artykuł na temat likwidacji m.in. > szpitala św. Zofii w Warszawie. Co Wy na to? a dlaczego ze zbitki słów: "likwidacja i prywatyzacja" zacytowałaś tylko "likwidacja"? Ten szpital nie zniknie z powierzchni ziemi tylko zostanie przekształcony w spółkę pracowniczą. Poza tym "Gazeta Polska" nie jest najbardziej obiektywnym źródłem informacji, podano to taki w sposób jakby rozkradano majątek narodowy Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Likwidacja św.Zofii ??? 23.10.07, 19:07 było już o tym kilka wątków na ten temat. Cytowano kilka artykułów. Na portalu tvn24 można też znaleźć rozmowę Justyny Pochanke z ministrem Religą - tam też jest o tym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: Likwidacja św.Zofii ??? 27.10.07, 09:40 uważam, że prywatyzacja tego szpitala to bardzo dobry pomysł. Sama tam rodziłam i gdybym miała rodzić jeszcze raz chętnie zapłacę... Odpowiedz Link Zgłoś
beti_1975 Re: Likwidacja św.Zofii ??? 27.10.07, 10:08 Rozmawiałam w tym tyg z moją lakarką stamtąd i powiedziaął mi m.in, że dyr Puzyna szacuje, ze po tej prywatyzacji około 65% to będa pacjentki przyjęte na kotrakcie z NFZ. Czyli tak wiele to się nei zmieni. (a w artykule jest sporo nieprawdziwych informacji) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Likwidacja św.Zofii ??? 27.10.07, 10:19 Po pierwsze, notka jest napisana na podstawie artykuły z Gazety Polskiej. A Gazeta Polska to nie jest wiarygodne źródło informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Likwidacja św.Zofii ??? 30.10.07, 19:24 Szpital św.Zofii miał w planach prywatyzację juz dawno temu i na pewno nijak ma się to do zmiany rządu. Nie zmieni się również fakt,że normalnie będą tam przyjmowane pacjentki na NFZ.A jak ktoś zapłaci to przynajmniej kasa zostanie w szpitalu. Robiono ankietę wsród pracowników tego szpitala i dziewięcdziesiąt pare procent personelu opowiedziało sie za prywatyzacją. Odpowiedz Link Zgłoś