Dodaj do ulubionych

Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś był?

• halamka14 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś byl 16.04.11, 17:19
      witam jedziemy na turnus 13.05-03.06 z katowic bedziemy w cześci B rezerwowałam dość dawno z polecenia pokoje po remoncie nowe meble wiekszy od 2-osobowych spokojnie i ustronnie pozdr
      • malutka552.2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.04.11, 20:33
        Nie mam jak podejrzeć budynku B bo jest jeszcze zamkniety chyba od nastepnego turnusu ruszaja tam z kwaterowaniem z zew jest ok 2 piętrowy są balkony dzieli go od głównego budynku plac zabaw i kawałek zieleni.Zazdroszcze wam ze dopiero jedziecie my wracamy w sr jest super.W okolicy zaczynaja sie przygotowywac do otwarcia sezonu sprzataja budki wiec niedlugo rusza.Pozdrawiam.Gofry na rondku pycha.
        • magdziordwa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.04.11, 09:30
          Ja jak wiesz jadę od 13 maja z Rybnika. Chłopcy już się cieszą. Zaszalałam i zarezerwowałam sobie apartament na 3 piętrze 306. Piszesz, że jest super to brzmi optymistycznie. Czy masz jeszcze jakieś rady oprócz tych które wyczytałam wcześniej? Czy naprawdę tą świetlicę trzeba omijać wielkim łukiem. Prawdę mówiąc marzyło mi się, że skorzystam sobie choć kilka razy z jakiegoś zabiegu. Udało Wam się przeżyć bez chorowania? pozdrawiam i odpisz jeśli możesz.
          • slajia Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.04.11, 20:35
            Witajcie, ja jadę do Dukata w terminie 13.05 - 03.06 z dwoma dziewczynami 6,5 i 3,5 lat z Wrześni. Czy jedzie ktoś z dziewczynami?
            • magdziordwa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.04.11, 20:56
              Hej! Ja jadę w tym terminie ale z dwoma chłopakami -5 lat. No cóż podobno nie cierpią dziewczyn.Z doświadczenia wiem, że bywa inaczej. A może jeszcze ktoś jedzie w tym terminie? 13.05 -03.06 Pozdrawiam serdecznie.
              • slajia Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.05.11, 08:58
                Najważniejsza dobra pogoda smile wtedy zabawa będzie przednia.
                Pozdrawiam. Do zobaczenia.
        • abianka27 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.04.11, 08:28
          Malutka wy wracacie a my się pakujemy i w czwartek zaczynamy turnus. My mamy rezerwację w pokoju 403. Zastanawiam się bo mąż zostaje na święta jak ta dostawka (wstawiają łóżko polowe czy jak nie dopytałam) Jak z pogodą czy ogólnie zrobiło się cieplej, a woda w morzu bardzo zimna?Jak ten plac zabaw tak naprawdę się prezentuje, czy są huśtawki?Czy zwiększyły się atrakcje teraz będą święta no i za moment majówka...pewnie będzie więcej ludzi, płynęłyście jakimś stateczkiem? A jakie były najfajniejsze wycieczki do zaoferowania?
          • malutka552.2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.04.11, 10:35
            Witajcie piszę już z domu.
            Jestesmy bardzo zadowoleni z wyjazdu było naprawdę super.
            Jedzenie dobre i duzo ja dzieliłam się z 2 latkiem i się najadałam Kubuś 6 lat nie dojadał porcji.Na dodatkowym stoliku jest zawsze dokładany chleb , drzem , herbata itp.Do kolacji zawsze coś na ciepło i coś na kanapki do obiadu owoc do sniadania deserek, kołaczyk albo coś słodkiego.Jedzenie bardzo urozmaicone obiady żadko się powtarzały w pt zawsze ryba.Niby nie mozna wynosic jedzenia ale duzo osob brało kanapki do pokoju.
            Zabiegi jak to lekarz okreslił to tylko dodatek najwazniejsze to spacery.My mielismy gimnastyke i inhalacje , lampe, magnetostymulacje i masaż inni mieli też saune.Zabiegi raczej do południa róznie poukładane my chodzilismy z zabiegu na zabieg inni mieli przerwy nawet godzinę czekali ale mozna sobie godziny pozmoeniać.
            Co do chorób do na poczatku unikałam świtlicy i piłek ale skoro puszczałam syna na salę tv to tam też miał kontakt z dziecmi i na stołówce też i pomyslałam , że nie będę trzymac go na boku.I przeslismy po tygodniu aklimatyzacje bylismy podziebieni ale przeszło.Duzo spacerowalismy i wietrzylismi.Były dzieci , które no tydzień czy 2 przesiedziały w pokoju z goraczką ale nie było jakiegoś dużego wysypu chorób nam sie udało.
            Pokoje jak pisałam ok czysto sprzatane 3 razy w tyg.Pokoje w stronę jeziora maja teraz cały dzień słonce a te z widokiem na morze są mniej nasłonecznione mają słonko popołusniu dopiero.Zastanówcie sie nad pokojami studio było paru niezadowolonych bo trafili na niezbyt fajne towarzystwo w swojej łazience nie umieli się dogadać i były problemy.Apartamenty super.
            Jesli ktos chce mieć czas dla siebie to jest ciezko .20 minut dzieci są na gimastyce wtedy niektórzy biegali na siłownie. Na świetlicy mozna zostawic dziecko ale góra na 30 minut i tylko jak nie zostaje zbyt dużo dzieci samych.Chyba ze sa starsze dzieci i grzeczne to same mogą zostać na siwtlicy ale roznie to bywa.Ja nie korzystałam z zabiegów bo byłam z 2 latkiem.
            Swietlica otwarta od 10 do 12 wtedy zazwyczaj sa zabiegi i popołusniu od 14.30 do 16.Piłki zzwyczaj od 16-17.30.
            Atrakcje bezpłatne:gril, swietlica, budoanie piaskow na plazy, pokaz fryzur, dystkoteki , bal taneczny.Płatne są teatrzyki , wycieczka na basen , zajecia z gliny z koloroweo papieru, przejazdzka bryczka, pokaz magii itp
            Plaża bliziutko szeroko zejscie schodami mamy wozki zostawiały przed schodami i nie zniknęły.
            Plac zabaw taki jak na zdjeciu chociaz w rzeczywistosci wydaje sie mniejszy nie ma hustawek ale dzieciaki nie narzekały.
            Pogoda była zmienna ale tylko 2 nie wychodzilismy jak był sztorm i bardzo wiało.
            Z pralki nie korzystałam sama przepierałam na bieżąco.Było otwartych kilka budek z jedzeniem i zabawkami i gokarty ale przed naszym wyjazdem otwierało sie coraz więcej przygotowuja sie do sezonu juz.
            Personel miły nawet ochrona.
            Jest naprawde oki jedzcie spokojnie i bawcie sie dobrze.
            • bonetta Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.04.11, 19:08
              Witaj malutka552.2,ale Wasz pobyt szybko zleciał-szok!!!Fajnie,że jesteś zadowolona z wyjazdu o to chodziło!My szykujemy się ale to dopiero 26 czerwca i już nie możemy się doczekać,tym bardziej jak się naczytałam od Ciebie tyle wspaniałych rzeczysmilenapisz mi tylko proszę jak to jest z tymi zabiegami,kto to godziny zabiegów,można samemu coś zasugerować,poprosić by były np. jedno po drugim,bo wydaje mi się że tak jest najlepiej? Pozdrawiam i życzę Wam Wesołych Świąt
              • ryba58 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 22.04.11, 21:08
                Podzielam i potwierdzam opinie Malutkiej552.2 co do opisu i zadowolenia z pobytu w Dukacie.My niestety zaliczyliśmy choroby,zaraz od pierwszego dnia przez 6 dni goraczka i zapalenie zatok u Kubusia, siedzieliśmy prawie cały czas w pokoju, na koniec ja zaliczyłam angine i tak zaczeliśmy antybiotykiem i skończyliśmy go antybiotykiem u mnie.Reszta super, bardzo mi sie podobało.Serdeczne pozdrowienia dla personelu w szczególności dla Pani z baru, która świetną kawke robiła i przy herbatce ze mną porozmawiała smile, a jakie tam są zachody słońca.... smile boskie.
                • dziunia1113 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 22.04.11, 21:48
                  Cześć dziewczyny.Ja też wróciłam z Dukata i było super.Najważniejsze że obyło się baz chorób,poza katarem i lekkim kaszlem.Ośrodek super,personel,obsługa,jedzenie i ogólne warunki dla mnie rewelacja.Ktoś prosił mnie o opis pokoju 303,więc jest ok.Z okna widać morze,pokój jest w dobrym stanie,łazienka duża i ciepła.Jedynym mankamentem jest to,że słońce dochodzi dopiero późnym popołudniem ale pokój jest jasny.Pozdrawiam Age i oczywiście Michałka potencjalnego narzeczonego mojej córki i wszystkich którzy byli na tym turnusie.
                  • malutka552.2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 23.04.11, 21:44
                    Dziekujemy za pozdrowienia.Michałek pozdrawia Milkę smileBuziaki dla Was.
                  • bdoris Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT 26.04.11, 15:42
                    Dziewczyny my również was pozdrawiamy - my pok. 105 na przeciwko lekarzy! Wielka szkoda że nie mogłam zostać do końca. Ale już zacznę starania o sanatorium dla nas, aby pojechac za rok - oczywiście do Dukata. Tak, że polecam tym co sie wahają.
                    A trochę więcej wolnego czasu można sobie zorganizować jak dzieci same zostaną na bajce a ta trwała ok 1,5h. Wszystko zależy czy dziecko posiedzi samo. Można wtedy np skorzystać z siłowni czy ewentualnych zabiegów. Słyszałam że mamy zabierały dzieci na zabiegi - nie burzyli się tam zbytnio.
                    • ealfa DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i skąd? 27.04.11, 21:07
                      Witam
                      Właśnie dostałam skierowaniesmile i bardzo, bardzo się cieszęsmile bo byłam w tym sanatorium w ubiegłym roku. Było fajowo-a teraz pewnie będzie jeszcze lepiejsmile
                      Ktoś jeszcze jedzie w tym terminie?
                      • bonetta Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 28.04.11, 13:11
                        Witaj,tak ja jadę w tym terminie i też bardzo się cieszęsmileNapisz skąd jedziesz?Ja jadę z sześcioletnią córeczkąsmilePozdrawiam
                        • ealfa Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 28.04.11, 13:16
                          Witaj. Ja jadę z Płocka - również z 6-latkąsmile Natalką a Wy? skąd będziecie jechały?
                          • bonetta Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 28.04.11, 13:26
                            A my z Legnicy,(dolnośląskie).O to może Nasze dziewczynki przypadną sobie do gustusmileMacie już zarezerwowany pokój?My ta.Pisałaś,że byłaś zadowolona z zeszłorocznego pobytu,oby i tym razem było fajnie i dopisała. Nam pogoda,bo termin mamy super!!!
                            • ealfa Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 28.04.11, 13:34
                              My z pokojem jeszcze mieszamy, i przebieramysmile oczywiście liczę nie tylko na dobrą pogodę ale że będzie równie sympatycznie. Jak by co.. to moje gg 1678931
                              • bonetta Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 28.04.11, 13:42
                                Na 100% będzie sympatycznie,miło i pogoda Nam dopisze!Nie ma innej opcjismile)) Ok a to Moje gg 6580893.Pozdrawiam
                                • dziunia1113 Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 28.04.11, 14:42
                                  Cześć bonetta.opisałam Ci wcześniej pokój 303 bo to chyba Ty prosiłaś.Zazdroszczę Wam ,że dopiero pojedziecie bo było super.Mam nadzieję że jeszcze tam wróce i koniecznie z tymi samymi ludźmi.
                                  • bonetta Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 28.04.11, 16:51
                                    Witaj,tak widziałam i dziękuję za opissmileTez się cieszę że jedziemy i to jeszcze w takim fajnym terminie.Już obie nie możemy się doczekać.Pozdrawiam
                                    • monikagorska_21 Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 12.05.11, 10:49
                                      Witam - ja jadę do Dukatu z 7-letnią Oliwią w terminie 26.06.2011-17.07.2011. Byłyśmy w tym ośrodku w zeszlym roku - wróciłyśmy bardzo zadowolone. Teraz jak otwarty jest już basen i spa - pewnie będzie jeszcze fajniej. Oby pogoda na plażowanie nam dopisała.
                                      • ealfa Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 12.05.11, 20:41
                                        A w zeszyłm roku w jakim terminie byłaś? Skąd jedziesz?
                                        • monikagorska_21 Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 15.05.11, 07:02
                                          Z Warszawy. w zeszłym roku byłam od 13.05- 04.06. A ty?
                                          • ealfa Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 15.05.11, 09:06
                                            Ja w zeszłym roku byłam w tym samym terminie co Ty smile Ale fajowo- w takim razie na pewno się znamysmile)
                                            • monikagorska_21 Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 16.05.11, 07:32
                                              Tak? a z jakim dzieciątkiem? i w którym pokoju mieszkałać?
                                              • ealfa Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 16.05.11, 07:59
                                                smile Nie chcę szczegółów pisać na forum. Mieszkałam na 1 piętrzesmile Jak chcesz to napisz do mnie na gg 1678931.
                                                • monikagorska_21 Re: DUKAT 26.06.2011-17.07.2011 kto jedzie? i sk 16.05.11, 16:06
                                                  napisalam na gg - pzd
                      • brs12 DUKAT26.06.11-17.07.11 może ktoś chce się zamienić 09.06.11, 21:44
                        Może ktoś chciałby się zamienić na TERMIN turnusu w sanatorium Dukat w Dąbkach?
                        ja mam 26.06. do 17.07 i chętnie pojadę w innym terminie wakacyjnym ale późniejszym.
    • wikusia55.pl Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT04.06.2011 29.04.11, 16:31
      hej kto jedzie do senatorium Dukat w terminie 04.06.2011-25.06.2011-ja jadę z 4 letnią córeczką i juz nie mogę się doczekać
      pozdrawiam
      • mloda1605 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT13.05.2011 29.04.11, 21:25
        Kto jedzie w tym terminie? Może któraś z Was widziała pokój 516-ciekawa jestem jak wygląda i jaki ma standard. smile
        • gosiaczekkk_78 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT13.05.2011 01.05.11, 13:30
          My jedziemy smile Będę z 6-letnim synem w pokoju 101 /chyba/ wink
    • gosiaczekkk_78 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.05.11, 13:24
      Witajcie smile Wybieramy się z 5-letnim synem do Dukata 13 maja. To będzie nasz drugi pobyt sanatoryjny /pierwszy w Argentycie/ i mam nadzieję, że będziemy tak samo zadowoleni jak za pierwszym razem smile Oby tylko pogoda dopisała smile

Będziemy mieszkać w budynku głównym, na I piętrze.. Mam nadzieję, że to dobry wybór.. smile

Pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu smile
      • mloda1605 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.05.11, 01:45
        Super! smile Ja jadę z 2 córkami.smile wcześniej byłyśmy w Argentycie dwa razy. warunki Dukata podobno są porównywalne-niektórzy nawet twierdzą że lepsze. skąd jesteście?
        • gosiaczekkk_78 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.05.11, 02:07
          Widzę, że i Ty jesteś nocnym markiem wink

My też jesteśmy z Warszawy smile

Jakbyś chciała popisać, moje gg: 2726857 smile
        • slajia Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.05.11, 08:32
          Witaj, ja jadę z dwoma dziewczynami 6,5 i 3,5 z Wrześni, bedziemy mieszkać na trzecim piętrze.
          W jakim wieku Twoje dziewczyny?
          • mloda1605 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.05.11, 20:34
            slajia napisała:

> Witaj, ja jadę z dwoma dziewczynami 6,5 i 3,5 z Wrześni, bedziemy mieszkać na t
            > rzecim piętrze.
            > W jakim wieku Twoje dziewczyny?

Hej, to do mnie?
            Moje dziewczyny są w wieku 3 i 7 lat. smile Młodsza jedzie na skierowanie NFZ a starszą zabieram na własny koszt. smile
            • dziunia1113 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.05.11, 21:55
              Hej mloda1605.Ile musisz zapłacić za starszą bez skierowania?
              • mloda1605 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.05.11, 10:14
                65zł za dobę. w cenie jest zakwaterowanie, wyżywienie, opieka lekarska i 2 zabiegi dziennie od poniedziałku do soboty.smile generalnie myślę że się opłaca.smile
              • malutka552.2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.05.11, 16:14
                Hey Dziunia zaglądam tu z sentymentu i strasznie im zazdroszczę , że dopiero jadą.
                Ja pytałam w Dukacie o opłatę za nasze starszaki i na dzień dzisiejszy jest opłata wławnie 65 zł ta zniżka jest do 10 roku życia.Ale od razu zastrzegli sobie , że w przyszłym roku na pewno będzie drożej bo ceny rosną.
                Jesteśmy w tej samej sytuacji i chyba jedyne co możemy zrobić to złożyć wniosek na 3 latka a za 7 latki zapłacić ale chyba wniosek dopiero możemy złożyć w styczniu 2012?jak skończą 3 latka?Czy można wcześniej? wiesz coś?
                Pozdrawiam
              • malutka552.2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.05.11, 16:14
                Hey Dziunia zaglądam tu z sentymentu i strasznie im zazdroszczę , że dopiero jadą.
                Ja pytałam w Dukacie o opłatę za nasze starszaki i na dzień dzisiejszy jest opłata właśnie 65 zł ta zniżka jest do 10 roku życia.Ale od razu zastrzegli sobie , że w przyszłym roku na pewno będzie drożej bo ceny rosną.
                Jesteśmy w tej samej sytuacji i chyba jedyne co możemy zrobić to złożyć wniosek na 3 latka a za 7 latki zapłacić ale chyba wniosek dopiero możemy złożyć w styczniu 2012?jak skończą 3 latka?Czy można wcześniej? wiesz coś?
                Pozdrawiam
                • mloda1605 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.05.11, 18:28
                  generalnie NFZ kieruje dziecko da sanatorium po ukończeniu 3 roku życia. wniosek możesz jednak złożyć wcześniej-ja tak zrobiłam. i w zależności od tego ile wcześniej się go złoży mogą go odesłać albo odłożyć na półkę. Nie ma chyba reguł ile wcześniej należy go złożyć żeby go nie odesłali. Wniosek mojej Lalki leżakował. 1 kwietnia skończyła 3 lata a my 13 wyjeżdzamy do Dąbek. smileStarsza 7 lat skończyła 25 stycznia. NFZ skierował ją na 4tygodnie do Kołobrzegu. Z wiadomych powodów zrezygnowałam. Wnioski złożyłam pod koniec stycznia.
                  • dziunia1113 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.05.11, 19:39
                    Cześć Aga!Ja też strasznie zazdroszczę tym co tam dopiero jadą.Ja w sumie będę składać na Kingę bo ona teraz kończy 6 lat więc jeszcze się załapie ale może właśnie uda się na Milkę dostać skierowanie.A jak tam Aguś dzieciaki,zdrowe?Ja byłam właśnie z Kingą do kontroli i jest w porządku.Pozdrawiam.
                    • malutka552.2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.05.11, 11:05
                      Hey Iza.No tak Kinia dopiero kończy 6 lat to się jeszcze załapie Kubu niestety nie 5 stycznia już będzie miał skończone 7.Ja chyba poczekam i złoże w styczniu po 20 na miska i pojedziemy znowu w 3 za Kubę zapłacę jak mnie będzie stać bo to jednak koszty spore a prace mam tylko do końca czerwca niestety.
                      Dzieciaki wróciły chore Kubę słyszałaś jak kaszlał po powrocie poszłam do lekarza i w oskrzelach orkiestra musiałam kupić nebulizator i przez święta miał inhalacje z pulmikortu .Misiek też kaszlał i dostał antybiotyk.Ale dobrze , że dopiero na koniec tak się stało już jest ok.
                      Napisz na malutka551@op.pl jakieś namiary na gg albo nk albo fb to poklikamy od czasu do czasu.
                  • malutka552.2 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.05.11, 11:08
                    Dzięki za informacje .Misiek kończy 3 dopiero w styczniu 2012 więc pod koniec roku złożę wniosek a starszego samego też nie puszczę nie ma takiej opcji.Pozdrawiam
                    • vregul Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 10.05.11, 12:01
                      Witam, wszystkich i "malutką". Poratujcie mnie informacjami praktycznymi o sanatorium dukat. Jadę tam w terminie 18,07,2011 do 8,08,2011. Nawet przedłużamy termin do 15 sierpnia (wow 4 tygodnie...) obawy mam duże ale nie o warunki lokalowe tylko czy dam radę smile ... jestem w ciąży i jadę sama z 5 letnią córką. A w tym terminie to już brzuch duży będzie. Dajcie znać dziewczyny czy ktoś zna pokój 511 mały 2 osobowy - czy zmieścimy się tam ... ja i mój brzuch + dziecko... a czasem mąż smile. Czy w pokoju jest czajnik, szklanki, sztućce, telewizor, koc na plaże, leżak ... i tak go nie doniosę na plaże hihi. No właśnie daleko do plaży, ile minut na piechotkę do 15 min?. Czy na ewentualne zabiegi wchodzi się z dziećmi - rozumiem, że nie na gimnastykę ale na inne inhalacje zbiorowe czy coś takiego? Zabiegi i stołówka są w tym samym budynku? Czy dostępny jest internet bezprzewodowy - płatny? Czy na świetlicy są jakieś panie które choć trochę zajmą się dzieckiem. O której kończą się zabiegi, da radę plażować? tyle wątpliwości ... dajcie znać co sądzicie o moim wypadzie na sanatorium z brzuchem.. jak składałam wniosek w styczniu to jeszcze nie wiedziałam smile. Radość ogromna ale i stres... Piszcie na vregul@wp.pl. Może ktoś jedzie z warszawy w tym terminie.
                      • malutka552.2 Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 12.05.11, 11:10
                        Witam na naszym turnusie były 2 kobiety w ciąży 1 była z mama więc dzieliły opiekę między sobą ale była też 1 kobieta z dużym brzuszkiem i radziła sobie sama .
                        Małe 2 podobno bardzo małe ale nie widziałam.Dostawka dla męża raczej się nie zmieści bo mi powiedziano , że łóżeczko turystyczne nam nie wejdzie.
                        W pokoju jest czajnik, sztućce, szklanki, talerze , koc , parawan , leżak.
                        Do plaży bliziutko parę minut chyba ze 150 metrów naprawdę blisko.
                        Na zabiegi można wchodzić z dzieckiem oprócz gimnastyki choć czasem dzieci lepiej znoszą zabiegi i są grzeczniejsze jak wchodzą sami mój na inhalacje chodził sam bo ze mną się wygłupiał i zaczepiał brata.
                        Zabiegi i stołówka na parterze wszystko w budynku głównym.
                        Jest dostępny internet bezprzewodowy bezpłatny ale zasięgi jest na dole przy recepcji w kawiarence na korytarzu i w niektórych pokojach na 1 pietrze ja miałam na 2 i ciężko było .
                        złapać.
                        na świetlicy jest pani dziecko można zostawić na ok pół godziny ale świetlica czynna tylko 2 godziny rano w porze zabiegów i 2 godz popołudniu.
                        Zabiegi są od rana po śniadaniu najwcześniej chyba od 9.00 do obiadu czyli do 13 popołudnia wolne.Do kolacji można plażować.Uważam , że jak nie masz zagrożonej ciąży i w miarę grzeczne dziecko to dasz radę .ja jechała sama z 2 dzieci 6 i 2 lata i dałam radę.
                        Pozdrawiam i Powodzenia.
                        • vregul Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 12.05.11, 15:12
                          Oj dzięki serdeczne wam dziewczyny. Same dobre informacje. Dam radę smile. pozdrawiam wszystkich
                          • ryba58 Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 12.05.11, 15:44
                            Hej Vregul. Śmiało możesz jechać. Ja miałam małą dwójke na trzecim piętrze i nie było wcale tak żle, na dwie osoby wystarczy bez problemu.Mąż był u nas na dwa dni i też dalismy radę, koleżanka miała taki sam i sie we troje pomieścili przez tydzień.zazdroszcze wyjazdu jeszcze latem napewno będzie świetnie.ja planowałam za rok tez pojechać ale dziś na teście ciąźowym dwie kreski wiec nie wiem czy uda mi sie jeszcze kiedyś tam pojechać.
                            • mloda1605 Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 12.05.11, 23:58
                              to gratulacje!!! ja byłam pierwszy raz w argentycie z dwójka 5 i roczeksmile równo roczeksmile
                            • abianka27 Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 17.05.11, 08:55
                              Byłam niedawno w Dukacie było chyba z 6 kobitek z brzuszkami, ciekawe ile będzie po powrocie he he, zmiana klimatu itd, ja osobiście na to czekam smile
                              Było super, dużo atrakcji dla dzieci, zabiegi i jedzenie ok pogoda tez dopisała. Najlepiej skorzystałam z fitnessu dla mam smile
                              • mama-matusia Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 27.07.11, 14:19
                                Cześć wszystkim. Proszę powiedzcie, czy jest możliwość przenocować kogoś w pokoju, np. męża? Czy nie sprawdzają tego wieczornymi nalotami? Bo oficjalnie mówią, że nie wolno.
                                Jak było u Was?
                                • a.part Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 16.10.11, 00:03
                                  "Naloty" wyglądają tak, że pani pielęgniarka puka do drzwi i pyta czy wszystko w porządku - nie wchodzi do pokoju. Problemu z przenocowaniem raczej nie ma z tym, że obiekt jest monitorowany jak się wpadnie w oko to może się okazać, że trzeba będzie zapłacić na nocleg. Wydaje mi się, że w trakcie turnusu zbyt często zmieniają się opiekunowie by obsługa była w stanie zapamiętać kto opiekuje się danym dzieckiem.
    • julietta78-1 Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 28.07.11, 09:08
      Hej!
      Dziewczyny jeśli piszecie o czymś "nielegalnym" to róbcie to gdzieś na pv, bądź podajcie sobie numery gg.
      To jest forum ogólne i wiem na pewno,że czytają je panie z "Dukata". Tym sposobem pewnie dałyście im do myślenia i pewnie bardziej zainteresują się sprawą kwaterowania.
      Pozdrawiam.
      • mloda1605 Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 28.07.11, 23:37
        bez przesady! panie z recepcji są do 18
        • malutka552.2 Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 19.08.11, 16:25
          Witam.Ja mam informacje na temat Dukata byłam tam w marcu 2011 jak macie pytania piszcie na maila malutka551@op.pl.Pozdrawiam
          • abianka27 Re: DUKAT Dąbki termin 18,07,2011 do 08,08,2011 26.08.11, 11:36
            Malutka ja byłam po tobie i przywiozłyśmy mięczaka zakaźnego. Byłam z dzieckiem u dermatologa i jest to guzek woskowobiały poxwirus zdobyty po basenie. Na szczęście tylko 2 do smarowania (niektóre dzieci mają do kilkudziesięciu i kończy się zabiegiem w szpitalu). Wykluwa się od 2 do 7 tygodni przy mniejszej odporności
    • monica2009 Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.09.11, 22:05
      Witam wszystkich planujących wyjazd do sanatorium Dukat. Na świeżo mogę się podzielić wrażeniami, ponieważ korzystałam z 3-tyg turnusu w okresie wakacji. Gdybym korzystała z dofinansowania NFZ, to myślę że nie miałabym żadnych większych uwag. Wszystko dla rodziców i dzieci jest dobrze zorganizowane, dzieci dostają bezpłatnie masę zabiegów, mamy bezpłatnie korzystają z aerobiku dwa razy w tygodniu, bezpłatna siłownia, jest bilblioteka na miejscu, świetlica dla dzieci na której również bezpłatnie można zostawić dziecko pod opieką pani. Za pozostałe atrakcje już się płaci. W przypadku korzystania z pobytu prywatnie i wybrania pokoju o podwyższonym standardzie, już nie jest tak miło. Uważam że cena za pobyt absolutnie nie jest dostosowana otrzymanych świadczeń. Pomimo że więcej się płaci, jedzenie jest nadal na poziomie NFZ tzn monotonne, tanie, często przypalone i tłuste, i powodujące biegunki u całej mojej rodziny. Ja po wczasach jestem 2 kg na minusie. Podliczenie całkowitego pobytu tzn poniesionych wydatków w Dukacie przyprawia o zawrót głowy, i myślę że spokojnie za taką sumę można zaplanować wyjazd do hotelu 3, 4 -gwiazdkowego a na zabiegi po prostu chodzić do placówki która ma takie świadczenia. Dorosły tam nie wypocznie bo wszędzie są dzieci które jak to dzieci krzyczą i bawią się głośno (przede wszystkim na korytarzach i ulubiona zabawa w blokowanie wind lub wciskanie opcji winda zatrzymuje się na wszystkich piętrach). Skorzystałam, ale nie wrócę przede wszystkim ze względu na wysoką cenę i ciężkostrawne jedzenie.
    • pralines Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.09.11, 10:23
      Witajcie. Ja niedawno wróciłam. Co mi się najmniej podobało to relacje między mamami. Brak sympatii, uśmiechu, nawet głupiego dzień dobry po wejściu do windy, i ciągłe zgrzyty o głupoty typu kolejka do lekarza. Jeśli chodzi o lekarzy to nie narzekam, zawsze pomogli i dziecku i mnie. Panie pielęgniarki też super. Za to w recepcji lód i brak porozumienia, nie mówiąc już o życzliwości i uśmiechu obowiązkowym przy pracy w recepcji. Dla dzieci jest organizowanych wystarczająco dużo atrakcji, samemu też nie ma problemu żeby coś wymyślić bo atrakcji wokoło było co niemiara, ale to pewnie ze względu na sezon. No i jeszcze co do posiłków to pamiętam takie z czasów dzieciństwa z lat 80-tych. Straszna nędza. No może obiady fajne, ale śniadania i kolacje to do mediów się nadaje. Porcja paluszków rybnych czy mini racuszków dla dziecka...DWA!!! Na śniadanie jeden plasterek wędliny kupka białego serka i starte strzępy papryki. Żałosne. Parówka na śniadanie czy jajecznica-raz w turnusie. To naprawdę należałoby zmienić. Bo mimo wszystko jesteśmy zadowoleni, ale drugi raz bym nie pojechała, ale to tylko moja opinia smile
      • pralines Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.09.11, 10:29
        To co pisze monika to oczywiście prawda, też mieliśmy nie raz biegunki. I popieram, że cena jest wysoka, za wysoka.
        • jovila Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - 22.09 02.09.11, 11:29
          Jadę od 22.09 i już nie mogę się doczekać- nie zrażają mnie opinie z forum. Byłam w zeszłym roku w Argentycie było super, teraz chcę zobaczyć co może zaoferować Dukat- jadę z 2 dzieci (jeden będzie miał 1,5 miesiąca)
          • paula-p21 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - 22.09 19.09.11, 10:34
            Witam,ja jadę turnus po Tobie z 3 letnia córeczką i 9 miesięcznym synkiem, dziwne jest tylko dla mnie to, że za takie maleństwa trzeba płacić (20 zł za dobę za dzieci do 3 laq). W ciągu całego pobytu zbiera się okrągła sumka 420 zł
    • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.09.11, 00:28
      Byłam w Dukacie w wakacje. Co do jedzenia to przede wszystkim za słone. Nie wiem jak to możliwe, że komuś brakowało śniadania skoro do dyspozycji były różnego rodzaju płatki i mleko, zupa mleczna, dżem i miód (sztuczny co prawda) ponadto na talerzu codziennie kilka plasterków ogórka, pomidor, wędlina bądź twarożek a oprócz tego często jeszcze coś na ciepło donoszono, podobnie na kolację. Nie zdarzyło mi się ani raz mieć jakaś niestrawność i żadna ze znanych mam na coś takiego nie cierpiała. Na co jak na co ale na jedzenie nie mogę narzekać.
      Jedyne zastrzeżenie dotyczy rodziców i dzieci. Totalna maskara pod względem rozbestwionych dzieciorów, przepychanie do windy, bieganie po korytarzach,głośne zabawy mimo że podczas obiadu pani zwracała uwagę na to by dzieci nie biegały samopas. Na stołówce cyrk bo dzieci rozkapryszone, niektórzy rodzice niemal na głowie stawali by dzieci nakarmić. Większość rodziców dzieciom pobłażała albo ignorowała ich pajacowanie, w życiu nie widziała tylu niegrzecznych dzieciaków, które nie dość że nie zwracały uwagi na to co robią innym to o słowach grzecznościowych chyba nie słyszały - niektórzy rodzice też ;/
      Panie animatorki też nie bardzo potrafiły nad dziećmi zapanować i jeśli rodzic sam nie wziął sprawy w swoje ręce (znaczy nie opieprzył rozrabiaki) to właził taki innym na głowę i robił co chciał.
      Biblioteka uboga w książeczki dla dzieci.
      • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 22.09.11, 09:11
        Hej dziewczyny!
        Właśnie dostaliśmy skierowanie do Dukata na 5-26.11.2011 może ktoś jedzie?
        Trochę się obawiam bo zarezerowałam małą2 i nie wiem czy nie będzie za ciasno, ale z drugiej strony dla mnie i czterolatka powinno chyba wystarczyć? Wiecie może jaki standard jest tego pokoju?I co z łazienkami? Czy w każdej małej 2 jest czajnik itd, bo niestety pani na recepcji nie powiedziała mi jaki jest numer naszego pokoju, a ja z tego wszystkiego zapomniałam zapytać... Mam mieszane uczucia czy dobrze zrobiłam rezerwując ten pokój ale mówi się trudno. Już nie mogę doczekać się tego wyjazdu, tylko szkoda, że jest to akurat listopad, pewnie będzie zimno i wietrznie no ale jeżeli ma to pomóz małemu to może warto...
        • zazizazu Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.09.11, 21:16
          Hej,
          Ja tez jade w tym terminie, dzisiaj dostalam "przydział" smile jutro bede dzownić o pokój. Jade z 6-letnią córeczką.

Pozdrawia
          • duska_1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.09.11, 20:07
            Hej,
            a ja wybieram się do Dukata w terminie 14 października - 4 listopada z dwu- i sześciolatką. Czy może ktoś z dziećmi w podobnym wieku też się wybiera?
            • ezetka1982 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.10.11, 21:31
              hej. ja też mam termin 14.10.11-04.11. jade z Bydgoszczy z 5 letnią córką
          • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.10.11, 17:20
            To super! Nareszcie ktoś sie odezwał, przez chwilę myślałam że już nikt tu nie zaglądasmile I jak zarezerwowałaś sobie już ten pokój bo jak ja tam dzwoniłam jakieś 3 tygodnie temu to nie mieli zaspecjalnie wyboru więc pokój mam jaki mam, ale mam nadzieję że nie będzie źle. Mój mały ma 4,5 roku...
            • zazizazu Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.10.11, 22:12
              Tak mamy pokój. Cena zwaliła mnie z nóg. 2 lata temu byłyśmy w górach w sanatorium i koszt był o połowe mniejszy. W cenie pokoju były dla opiekuna 3 zabiegi a tu nic.
              • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.10.11, 20:25
                Jeżeli chodzi o cenę to też jestem w szoku!!! Trochę za wysoka biorąc pod uwagę fakt że jest to poza sezonem! Ale czytałam na innym forum że gdzieś obok jest Cegielski, tylko trochę tańszy a warunki koszmarne, zawsze jest to jakies pocieszeniesmile Za sam pobyt sporo wychodzi a doliczyć dojazd (my z okolic Warszawy) no i całą reszte to wyjdzie spora sumka niestetysad
                • zazizazu Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.10.11, 20:48
                  My też z okolic Warszawy smile jedziecie samochodem czy innym transportem ? Ja jeszcze rozważam przełożenie na inny termin ale jeszcze nie zdecydowałam.
                  • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.10.11, 07:39
                    Jedziemy samochodem, mąż nas odwiezie a potem będzie musiał przywieźć. Ja niestety nie mogę przełożyć bo potem nie dostanę w pracy urlopu a zwolnienie na to się nie należy... No nic najwyżej będziemy marznąćsmile Może nie będzie aż tak źle...
              • marysiar4 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.10.11, 07:34
                witam, dostałam skierowanie do Dukata w Dąbkach (na miesiąc przed wyjazdem!!!) -mnie cena również zwaliła z nóg.... powiem szczerze, że czekałam od czerwca na jakąs nformację czy córcia dostanie to sanatorium czy nie, już byłam przekonana, że odezwą sie w przyszłym roku a tu.... urlop przeleciał, pojechałam tu i tam smile a teraz? ani urlopu, ani żadnych pomysłów co teraz zrobić żeby zapłacić chociaż troszkę mniej?... macie jakies pomysły? jeśli tak to raczej na e-maila, podajcie adres do siebie, pozdrawiam
                • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.10.11, 20:56
                  W moim przypadku dostałam refundację z pracy ok 50% kosztów pobytu, zapłaciłam 2200 i trochę ponad 1000zł dosłownie po 2 tygodniach od powrotu zostało mi zwrócone.

Co do miesięcznego wyprzedzenia to jeszcze nic smile ja dostałam informacje na 2 tygodni przed terminem. Dosłownie na drugi dzień przyniosłam pismo od dyrektora, że nie wyrazi zgodny na urlop w tym terminie a baba w funduszu zjechała mnie z góry na dół że tak późno informuję wink Na szczęście udało się przełożyć termin.
                  • zazizazu Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.10.11, 21:26
                    Jak to zrobilas ze dostałaś zwrot z pracy? jakiś super szef smile
                    • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.10.11, 21:53
                      Z funduszu świadczeń socjalnych miałam tę refundację. Dowiadywałam się wcześni czy jest coś takiego i okazało się ze po powrocie muszę tylko przynieść rachunek i otrzymam zwrot części kosztów. Przyznam że myślałam że to będzie jakieś 300-500złi byłam zaskoczona że tak dużo.
                      Popytaj w zakładzie pracy czy macie taki fundusz, często jest tak, że się o tym po prostu nie mówi ale jeśli coś takiego jest na 100% jest też regulamin kto i na jakich zasadach może korzystać.

www.idn.org.pl/sonnszz/ustawa_zfss.htm
                      • zazizazu Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.10.11, 22:01
                        Poczytam i popytam u mnie w pracy smile Dzieki
                  • bemonika Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 26.01.12, 15:25
                    Witaj a.part
                    Proszę daj znac jak udało Ci się przełożyć termin skierowania? Mam kłopot aby uzyskać jakieś konkrety tel. z NFZ. Może wiesz też czy opiekun może wykupić pobyt bez wyżywienia? Jestem na specjalnej diecie sad
        • mardominik Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.10.11, 12:18
          Witam
          My z synkiem czteroletnim też jedziemy do Dukatu w okresie 5-26.11, mamy pokoj zarezerwowany tylko jestem bardziej przerazona podróżą bo jedziemy pociągiem ze Śląska. Pociąg mamy tylko do Koszalina a potem to chyba taxi nam zostanie rano bo to sobota, no i w trasie jeszcze jedna przesiadka więc zobaczymy.
          Pozdrawiam
          • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.10.11, 19:41

Hej mardominik
            Fajnie, że jest już nas coraz więcej...smile Zawsze będzie raźniejsmile Zarezerwowałaś sobie już pokój?
            My mamy małą 2 i czytałam na forum że są podobno bardzo ciasne, ale mówi się trudno... A jak nastawienie Wasze? Ja naprzemian i się cieszę i mam sporo obaw.
            • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.10.11, 23:30
              Nie martw się wielkością pokojów smile to w sumie najmniej istotne no chyba, że ktoś do Was przyjedzie i trzeba będzie łóżko dostawiać. Jest świetlica gdzie można z dzieckiem pójść, tam jest więcej miejsca
              Oby nie lało i nie wiało to jest najważniejsze.
          • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.10.11, 23:27
            Przed dworcem pkp w Koszalinie zatrzymują się busy, które jadą przez Dąbki, wydaje mi się, że pracownicy recepcji w Dukacie mogliby mieć informacje o tym jak one kursują, jada znacznie szybciej niż autobus kursowy. Plusem jest to, że meldować można się od samego rana ja jakoś przed 8 się pojawiłam i nie było problemu, od razu nas obsłużono. Polecam też wydrukowanie sobie mapki miejscowości, niby mała wiocha a zapytać nie było kogo o drogę bo wszyscy nietutejsi wink na szczęście dostawca towaru do cukierni był bardziej zorientowany.

Szerze współczuję drogi, ja z synem jechałam w lecie z przesiadką w Krakowie i Koszalinie - koszmar pod względem pogodowym i logistycznym, radzę mieć pod ręka dodatkowe ciepłe ubrania bo w listopadzie lepiej nie będzie (w sierpniu miałam na sobie długi rękaw, kurtkę sztruksową i gdyby sztormiak ;/)

Życzę powodzenia smile
            • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.10.11, 21:30
              Dzięki wielkie a.part za pocieszenie. Może będzie dobrze. Zimno to będzie na bank, nie ma co się łudzić, ale trudno.
            • mardominik Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.10.11, 09:36
              Witam
              My mamy zarezerwowaną tą większą dwójkę, ale rezerwowaliśmy już w lipcu bo tak dostalismy skierowanie. Jedziemy pierwszy raz i też mam mieszane odczucia z jednej strony odpoczne od pracy przez trzy tygodnie a z drugiej boję się ze się zanudzimy no może nie synek ale ja. Podobno tam po sezonie jest pusto i głucho może jeden sklep spożywczy hihi. Jeżeli chodzi o pociąg to szczerze jestem przerazona bo ostatni raz jechałam chyba z 10 lat temu i to dużo krótsza trasa. Bagaż mam zamiar wysłać kurierem do ośrodka - pytałam czy można, a zabrać tylko podręczna z jakims jedzonkiem i przebraniem. Przesiadke mamy o godz 6.30 i czekamy na pociąg następny godzinke wiec mysle ze jakies sniadanko zjemy. No najważniejsze aby pogoda dopisała ja juz wolę mrozik i śnieg niż np trzy tyg deszczu, bo nastawiamy sie na dużo spacerów. Pozdrawiam
              • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 18.10.11, 21:13
                Na taką pogodę polecam spodnie z taką jakby gumową powierzchnią najlepiej ocieplane polarem. Podejrzewam, że jednak będziecie chcieli jak najwięcej czasu spędzić na plaży - sprawdzą się idealnie oczywiście plus porządne kalosze, najlepsze byłyby spodnie z butami jak dla wędkarzy ale w takim rozmiarze chyba nie produkują wink
                Są plusy tego, że będzie po sezonie - nie będzie tylu naciągaczy smile jak ktoś ma taką nakładkę na pranie na kaloryfer to radzę zabrać i jak dziecko małe to nakładkę na sedes - u mnie na początku był niezły cyrk przy korzystaniu z toalety wink
                • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.10.11, 23:27
                  A powiedz co z żelazkiem? Zabrać ze sobą czy można tam na miejscu wypożyczyć? Mam nadzieję, że czajniki są w każdym pokoju? Czy wiesz może coś na temat łazienek w tych małych2 , bardzo są tragiczne czy da się przeżyć? Jak się okazuje to trochę bagażu jednak będzie... Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze chociaż boję się że młody się rozchoruje, bo on ma całkowity brak odporności tzn bierze sterydy na stawy a to świństwo całkowicie zżera mu odporość! A wiadomo im więcej ludzi tym większe ryzyko. No ale nic może jakoś to przetrwamy.
                  • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.10.11, 23:57
                    Żelazka nie używałam ale można je wypożyczyć na recepcji. Czajniki są w pokojach albo w składach jeden w przedpokoju. A te małe dwójki to jaki nr, widziałam jak wyglądał pokój 510, łóżka były zsunięte i dosłownie zostało pół metra do okna i niecały metr od ścina wiec dosyć mało miejsca. Przy rezerwacji najbardziej interesował mnie stan łazienek i zarezerwowałam pokój w składzie (mało komfortowo jeśli trafi się na współlokatorów którzy późno chodzą spać bądź są głośni ;/) z wyremontowaną - naprawdę była świetna.
                    Co do zachorowań to raczej nie unikniecie, ja w wakacje jechałam na antybiotyki i dziecko też ;/ prawie przez cały pobyt syn kaszlał i masa innych dzieciaków też (ale jak powiedział sanatoryjny lekarz - czym mnie dosyć rozbawił - kaszl pochorobowy może trwać nawet ponad 20 dni)
                    U nas widać poprawę póki co, odkąd wróciliśmy z sanatorium nie byłam u lekarza, jakieś takie małe katary ale dziecko się trzyma i mimo kaszlących przedszkolaków nic poważnego nie podłapał, Wy będziecie w terminie gdy tego jodu w powietrzu będzie więcej więc myślę że efekt będzie dobry smile
                    Co do bagażu jestem zdania, że zdecydowanie lepiej zabrać za dużo niż potem siedzieć w pokoju bo 5 par spodni schnie i nie ma co ubrać żeby wyjść na spacer ;/
                    • zazizazu Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.10.11, 06:08
                      Mam jeszcze pytanie do osób który już były, czy zabiegi są w jednym budynku czy trzeba sie przemieszczac ? smile
                      • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.10.11, 14:11
                        W jednym budynku, na parterze jest baza zabiegowa tylko ćwiczenia odbywają się na pierwszym piętrze tam jest specjalna sal, zajęcia prowadzi bardzo sympatyczny pan, który ma rewelacyjne podejście do dzieci.
                        Radziłabym podpytać lekarza rodzinnego o zabiegi które mogłyby dziecku najbardziej pomóc. Tam lekarz pyta: na co dziecko najbardziej choruje: zatoki, ucho, gardło, płuca - i pod tym kątem dobiera zabiegi. Tylko inhalacje są obowiązkowe dla wszystkich.
                        • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.10.11, 21:22
                          Dzięki A.part jesteś wspaniała, dużo mi pomogłaś i myślę, że nie tylko mismile Nie mam pojęcia jaki mamy numer pokoju bo jak rezerwowałam go to ledwo co słyszałam tą panią z recepcji i jakoś tak się nasza rozmowa potoczyła że się nie dowiedziałam... No nic okaże się na miejscu co zastaniemy. Fakt tym co Wam powiedział ten lekarz to i mnie rozbawił... Ja cały czas mam nadzieję i tak naprawdę tylko na to liczę, że ten wyjazd chociaż trochę pomoże młodemu, co by nie było nawet trudne warunki... Zresztą co do wielkości pokoju to tak sobie myślę, że dla nas dwojga wystarczy bo raczej nikt nas nie odwiedzi ( wiadomo kilometry). jakos to przetrwamy, aby tylko pogoda była dla nas odrobinę łaskawa...
                          • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.10.11, 22:10
                            Nie przesadzaj smile sama korzystałam z rad osób piszących w tym wątku wiec dzielę się doświadczeniem smile Podobno podczas chłodniejszych miesięcy jest więcej atrakcji organizowanych. W lecie chyba 2 razy w tygodniu były puszczane bajki w takiej sali kinowej z dosyć dużym monitorem, wieczorem potańcówki dla małych ewentualnie te płatne zajęcia warsztatowe typu lepienie gliny, wycinanki itp. Nie polecam teatrzyków bo była maskara, średnio ciekawe a dzieciaki prawie sobie na głowy wchodziły żeby lepiej widzieć, oczywiście przepychanka na bezczelnego.
                            • brs12 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.10.11, 07:45
                              Jeśli się chce coś załatwić to nie ma problemu, aczkolwiek lekarz nie robi tego często. Ale dzieciaki nie są tam za karę... a po to aby poprawić stan zdrowia, więc lekarz nie ma prawa odmówić..
                              No chyba ze ktoś żąda.!!!!
                              Ja byłam w tym sanatorium dwukrotnie, więc na prawdę dużo mogę powiedzieć...
                              • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.10.11, 08:28
                                Ależ oczywiscie, że ma prawo odmówić, w końcu to on jest specjalistą i on decyduje o tym, nawet jeśli rodzic posiada medyczne wykształcenie to jednak w sanatorium za to odpowiedzialny jest lekarz. Spróbować można. Cociaż trzeba to zrobi delikatnie żeby nie pdoważać kompetencji lekarza i nie z postawą roszczeniową tylko "po prośbie"

Co do przebywania za karę to niestety w nagrodę też tam nie jadą, dobrze jest przygotować wcześniej dziecko na to co go czeka. Atrkacje i owszem ale przede wszystkim zabiegi mające polepszyć zdrowie. Zabiegi nie są bolesne tylko niestety niektóre dzieci histeryzują bez powodu (no chyba zę założenie maseczki na twarz i oddychanie ktoś uzna za uzasadniony powód do wrzasków), pani opowidała że jakiś tatuś płacił dziecku za kazdą odbyta inhalację
                        • brs12 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.10.11, 21:28
                          Inhalacje niby są obowiązkowe ale jak powiesz lekarzowi ze dziecko źle się po nich czuje- albo ze zwyczajnie ich dziecko nie chce robić.. to lekarz zamieni ci na inne zabiegi... zresztą jak dobrze zagadasz na początku i powiesz jakie chcesz zabiegi- to takie dostaniesz..
                          Tam z lekarzami można załatwić wszystko- najlepiej z Panemsmile)
                          o zabiegach można poczytać na stronie dukat..
                          • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.10.11, 22:14
                            Na moim turnusie inhalacje mieli wszyscy a wszelkie takie próby odstępstwa traktowane były jako fanaberie, że dziecko źle oddycha albo panikuje itp. Jak dziecko zdzwialo to pani huknęła raz czy dwa (no niestety rodzice naprawdę cyrkują i dzieciaki na głowę włażą jak widza ze mama skacze wokół nich i labidzą: a to na kolanka a to przez okienko patrzymy i inne czary mary wink i po jakichś trzech dniach dzieci karnie siadały i wdychały bez żadnych sensacji smile
                            To chyba najtańszy zabieg dlatego wszystkim go zalecają

Co do wyboru zabiegów - dlatego pisałam żeby podpytać rodzinnego i wiedzieć co lekarzowi zasugerować
                            • ga.gatek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.10.11, 22:58
                              Dziewczyny a napiszcie jeszcze czy w tych pokojach są telewizory? Niby mam już naszykowaną małą lekturę na wieczory ale coś niecoś by się obejrzało... Ciekawa jestem jak to będziesmile Jeśli możecie nam jeszcze coś doradzić, cokolwiek to piszcie, nam na pewno wszystko się przyda!
                              • brs12 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 22.10.11, 09:03
                                W każdym pokoju jest telewizor , w większości także telefon.... sala kinowa dla dzieci i Spa... W którym tez można spędzić czas miło z maluchami w basenie ( basen jest mały więc mama może się relaksować a malec na kole dobrze będzie się bawił) Nudno chyba nie powinno być- ja byłam tam po raz pierwszy w ubiegłym roku, w tym roku byłam po raz drugi i też nie było nudno- mimo, że załam już większość zakamarków tej miejscowości i sekretów tego sanatorium...smile
                                • jago-da7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.10.11, 21:23
                                  Witam.Jadę z 6 letnim synkiem w terminie od 05.11.2011 z Wrocławia.Czy ktoś był w pokoju 113 i może mi napisać jak on wygląda i gdzie jest położony np. względem dyżurki pielęgniarek.A są pokoje z widokiem na morze?(taki żarcik)
                                  • a.part Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.10.11, 23:18
                                    z V pietra widać morze smile
                                    • julietta78-1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 25.10.11, 07:30
                                      Pokój 113 jest na pierwszym piętrze.Co do jego wyglądu to nic nie mogę powiedzieć. To skrzydło otwierano w turnusie po moim wyjeździe. Na tym samym piętrze jest dyżurka pielęgniarska i gabinet lekarski.
                                      Morze widać bodajże od drugiego piętra ale oczywiście im wyżej tym lepiej.Z jednej strony jest widok na morze a z drugiej na jezioro. My mieliśmy pokój 519 i cieszyliśmy się widokiem na morze ale płakaliśmy bo było zimno(byłam w lutym), pokoje z widokiem na jezioro może nie mają tak powalającego widoku ale przynajmniej jest cieplej w środku.
                                      Zazdroszczę Wam wyjazdu, mimo niektórych opinii na tym forum ja pojechałabym tam jeszcze raz.
                                      Pozdrawiam.
                                      • mamma1309 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 26.10.11, 14:50
                                        Witam!
                                        Ja rowniez jade na turnus od 5 listopada, jade z szescioletnia corka i osmioniesiecznym synkiem, pokoj jaki zarezewrwoalam to 115, to moj pierwszy wyjazd do senatorium, bardzo sie z corka cieszymy choc ma radosc skutecznie ostudzila cenawink Mam pytanie odnosnie tego basenu, czy mozna z niego korzystac bezplatnie i dowoli? a moze w ramach zabiegow?I jeszcze kilka pytan, bylam bym wdzieczna za odpowiedz:
                                        Czy jest mozliwosc wypozyczenia wanienki dla niemowlat?
                                        czy w dniu przyjazdu dostaniemy jakis posilek?
                                        jaka jest mniej wiecej temperatura w osrodku? na krotki rekaw?
                                        jakie sa markety w pobliskim miaseczku? zalezy mi na rossmanie i lidlu.
                                        Z gory dziekujesmile
                                        • julietta78-1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 26.10.11, 19:02
                                          Jak ja byłam to strefa SPA była płatna bodaj 15zł./godz.
                                          Wanienki nie mają,w łazienkach są brodziki i dość duże miski. Myślę,że takiego szkraba dasz radę w takiej misce umyć. Chyba,że lepiej się poczujesz jak weźmiesz swoją z domu.
                                          Co do temperatury w ośrodku to ja nie byłam zadowolona.Była duża różnica temperatur. Na zabiegach cieplutko, przechodząc przez hol była lodownia, na stołówce zimno. W pokojach też nie do końca zadowalająco ale ja byłam w lutym więc nie mam porównania co do innych pór roku. Na markety nie masz co liczyć bo Dąbki to mała dziura. Są zwykłe spożywczaki i bodaj "Żabka"(ale nie jestem pewna czy tak się nazywał ten sklep). Jeśli jedziesz autem to nie będziesz miała kłopotu bo w Darłowie znajdziesz już chociażby Lidla czy Biedronkę.
                                          • mamma1309 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 26.10.11, 21:30
                                            Dzieki za informacjesmile Szczegolnie ta o zimnicy jest dla mnie wazna bo nastawiona bylam,ze jak sanatorium dla dzieci to bedzie cieplo.Co do samochodu to przyjezdzam z mezem a nastepnego dnia on wraca i zabiera mi samochod wiec zanim to zrobi to po prostu zrobie porzadne zakupy w Darlowie.
                                        • abianka27 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.10.11, 09:19
                                          Ten pokój jest na I piętrze, ale jest winda będzie blisko na gimnastykę, masaż hivamat do lekarza i pielęgniarki. Basen jest płatny trzeba wcześniej się umawiać 1 godz. 15 zł. jest mały dlatego wpuszczają kilka osób ale na terenie więc prosto do pokoju można uniknąć przeziębienia, nie wiem co ile wymieniają wodę...Wanienki raczej nie mają, w pokojach są duże miski pod prysznicem można sobie jakoś poradzić, a krzesełka do karmienia na stołówce to chyba tylko dwa...Zależy o której przyjedziecie zgodnie z ustawą turnus zaczyna się od godz 14 tej więc obiad w dniu przyjazdu od 13 tej do max 15tej, potem kolacja. W ośrodku jest tak jak w domu, najchłodniej na dole przy recepcji i przy często otwieranych drzwiach wejściowych. Market odwiedź w swoim mieście to jest małe miasteczko ale sklepiki też są. Najbliżej do większego sklepu biedronka Darłowo ok. 10 km. Najbliższy market Koszalin 29 km albo w drugą stronę Kołobrzeg 73 km
                                          • brs12 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.10.11, 09:28
                                            Zdecydowanie najpotrzebniejsze rzeczy lepiej zabrać ze swojego sklepu- ceny z Dąbkach znacznie odbiega od rzeczywistych.. więc jak nie musisz przepłacać..smile
                                            Wodę w basenie wymianiają w każdy poniedziałek- o ile dobrze pamiętam
                                            Jeśłi chodzi o to o której najlepiej być... to zdecydowanie polecam godziny ranne- np 8.00 wtedy jest już recepcja... można przed zameldowaniem zobaczyć pokój.. lub ewentualnie zmienić na inny- bo jest w czym wybierać... można się w spokoju zameldować, rozpakować... i inne tego typu rzeczy... Im później.. tym większy tłok... i mniejszy wybór... zarezerwowany telefonicznie pokój zawsze można wymienić na inny- o ile takie są... zwykle są.. smile Panie z recepcji zawsze są skłonne do pomocy... bardziej niż ten młody pan... on nigdy nic nie wie nic nie może... itp...
                                            smile Zresztą Panie- to stara kadra...smile więc wiedzą co i jak...smile

• jago-da7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.10.11, 16:47
                                              A czy jest w sanatorium dostępny internet? A czy w pokojach jest jakiś czajnik? Możecie polecić jakąś knajpkę z dobrym jedzonkiem (na wszelki wypadek jakby jadło w sanatorium było podłe).
                                              • julietta78-1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.10.11, 16:58
                                                Internet jest ale z tego co pamiętam dostępny na korytarzu i tak do drugiego piętra. Rodzice latali za sygnałem ale działało, to najważniejsze.
                                                W pokojach jest czajnik, kilka talerzy i szklanek oraz sztućce. Telewizor i radio.
                                                Ja przez cały pobyt nie narzekałam na jedzenie.Posiłki zróżnicowane, na 21 dni powtórzył się tylko rosół i ziemniaki z rybą. Można poprosić o dietę lekkostrawną. Nie ma z tym problemu. pani kierownik stołówki na wszystko przystaje. Jak dziecko ma alergie na jakiś produkt to w to miejsce dostaje co innego. Nie musiałam szukać dodatkowego źródła pożywienia...
                                                Ale mogę polecić bar(tylko zapomniałam jak się nazywa), który znajduje się na ulicy tej co poczta z tym,że bliżej budynku sanatorium. Mają świetnego dorsza i grzane winko.
                                                • ryba58 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.10.11, 21:25
                                                  Ja byłam w kwietniu w sanatorium, nie narzekam na nic,czytam sobie opisy i widze że jest wiele pytań , sama też się denerwowałam przed wyjazdem, ale naprawde nie ma się czym martwić, jedzenie dobre, warunki dobre (miałm małą dwójke i naprawde nie było ciasno).Radze zabrac lekarstwa bo faktycznie są drogie,a tak pozatym to w reszta w normie.Wiadomo,że nie jest to żaden ekstra hotel i nie wszystkie pokoje maja wyremontowane łazienki, ale to naprawde nie jest tragedia.Za to nowa baza zabiegowa ci jest naprawde dużym plusem no i nad morze kilka kroków.
                                              • abianka27 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 31.10.11, 08:15
                                                W sanatorium możesz skorzystać z internetu w swoim kompie ale tylko na dole przy recepcji. Czajnik jest w każdym pokoju sztućce i szklanki. Przy rondzie 100m od ośrodka są dwie knajpki można zjeść frytki dobrą rybkę.
                                                • sanatoriumdabek2011 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.11.11, 17:13
                                                  Mam turnus rehabilitacyjny w Dąbkach w Dukacie od 5.11 2011. Jadę autem.Jeśli jest ktoś z mazowieckiego i chciałby się ze mną zabrać to proszę o kontakt.Wyjeżdżam z Ciechanowa.Pozdrawiam przyszłych kuracjuszy.
                                                  • zazizazu Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.11.11, 20:28
                                                    A o ktorej wyjezdzasz? J
                                                  • jago-da7 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.11.11, 11:53
                                                    ok 3:oo rano
                                                  • sanatoriumdabek2011 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.11.11, 21:43
                                                    Jeśli ktoś jest chętny na wyjazd ze mną proszę o kontakt na nr.tel. 502 276 713. Jak wcześniej pisałam wyjeżdzam z Ciechanowa 05.11.ok godz.4ej.
          • mardominik Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.11.11, 15:07
            Witam
            My właśnie wróciliśmy z sanatorium Dukat i jesteśmy bardzo zadowoleni.
            Pogoda nam dopisała, ludzie świetni, dzieciaczki kochane.
            W ośrodku dużo zajęć dla dzieci nie było czasu na nudę, no chyba że w niedziele bo wtedy nic nieorganizują. Jedzenie dobre i dużo nikt głodny nie chodził. Pokoje też oki jedynie te małe dwójki są naprawde małe. Płatne SPA czyli basenik w ośrodku za dorosłego i dziecko 18 zł - 1 godzina, plac zabaw z piłeczkami 3 zł za 1/2 godziny,pranie 5 zł godzina, kino bezpłatne. Polecam jeszce pewnie tam wrócimy. Jak będą pytania proszę pisać.
            • bokema1 styczeń - luty 27.12.11, 21:50
              A może ktoś wybiera się na turnus od 22 stycznia?
              Jadę z dwójką dzieci, i przy okazji chętna jestem bardzo na informacje jaki pokój warto wybrać w takim przypadku - konkrety wink
              • jok-ky Re: styczeń - luty - marzec 02.01.12, 17:29
                Witam,
                ja jadę do Dukata od 13 lutego z dwójką chłopaków. Mam zarezerwowany pokój 217. Czy ktoś może coś na jego temat powiedzieć ? Czy to z tych większych czy nie ? A może ktoś jedzie do Dąbek w tym terminie ?
                • brs12 Re: styczeń - luty - marzec 02.01.12, 21:14
                  jeśli chodzi o pokój 217- to i o ile pamiętam to jeden z największych pokoi- pomijając apartamenty. Ma 2 duże łóżka- na których spokojnie w 3 z chłopakami się wyśpisz.. można je razem zsunąć.... i dodatkowo jest tez rozkładana sofa. Jeśli wejdziesz w galerię zdjęć w Dukacie- pokoje- tak zdaje się 3 od końca w galerii to właśnie taki pokój. ( z ciemno bordową wykładzina na podłodze. Wszystkie pokoje powyżej pierwszego piętra mają na podłodze wykładzinę dywanową- to bardzo przyjemnie wygląda. na 1 piętrze są tylko podłogi z paneli- zdaje się. Nie masz co szukać większego pokoju. W tym spokojnie się zmieścisz a i męża przemyciszsmile No chyba ze będziesz chciała zapłacić za jego nocleg i zgłosisz jego obecność. Jeśli cmasz więcej pytań- chętnie pomogę- byłam tam 2 krotnie więc można powiedzieć, ze jestem zorientowana w temaciesmile Pozdrawiam i życzę udanego pobytu!
                  • jok-ky Re: styczeń - luty - marzec 02.01.12, 22:21
                    Super ! Dziękuję bardzo, bo właściwie najbardziej martwiłam się o standard pokoju. Między innymi ze względu na męża smile, bo jak nas przywiezie z Krakowa to zanim puszczę go z powrotem dobrze by było żeby się przespał. Jadę pierwszy raz więc nawet nie wiem o co zapytać. Ale czytałam same pozytywne opinie, więc nastawiona jestem bardzo optymistycznie.
                    • brs12 Re: styczeń - luty - marzec 02.01.12, 22:33
                      jeśli chcesz wiedzieć więcej- chętnie napisze na priv.. mój adres brs-brs@wp.pl
                      Tutaj forum czytają nie tylko kuracjusze ale i recepcja Dukatusmile więc pytaj śmiałosmile na priv.
                • lunetkaa Re: styczeń - luty - marzec 04.01.12, 14:08
                  Hej, ja jadę od 13.02 z 5-latkiem, może się spotkamy. Mamy zarezerwowany pokój 402, choć chciałam większy.
                  Jesteśmy z Olkusza - więc blisko. My jedziemy drugi raz, pierwszy byliśmy w Argentycie.
                  Kiedy składałaś skierowanie i ile meisięcy czekałaś na sanatorium?
                  Gdybyś miała pytania pisz na pocztę gazetową.
                  pozdrawiam
                  • ania73 Re: styczeń - luty - marzec 04.01.12, 17:29
                    Jadę do Dukata z dwójką chłopców 6 marca, czy ktoś jedzie w tym terminie? (6 i 9 lat) Skierowanie składałam pod koniec czerwca, na początku grudnia dostałam przydział.
                    • hanna820 Re: styczeń - luty - marzec 10.01.12, 21:57
                      hej, ja jadę z synkiem (4,5 roku) także w terminie od 6 do 27 marca. Jadę pierwszy raz. Pokój zarezerwowałam 204. Duża dwójka. Skierowanie składałam pod koniec maja 2011. Był ktoś może w pokoju 204? może mi coś o nim napisać? głownie zastanawiam się nad łazienką... nie spodobało mi się zdjęcie wykafelkowanej kabiny z materiałową zasłonką... wolałabym jednak standardową kabinę...smile jedziemy ze śląska okolice Gliwic. Ktoś jedzie z tych okolic?
                    • bleble38 Re: styczeń - luty - marzec 29.02.12, 10:18
                      też jadę w tym terminie, z 3-latkiem. będziemy w budynku b, a was gdzie szukać?
                  • jok-ky Re: styczeń - luty - marzec 04.01.12, 22:06
                    Hej, bardzo się cieszę. Na pewno sie spotkamy. Ja jadę z dwoma chłopakami - 5,5 i 8, więc na pewno się zgrają. Na przydział czekałam prawie rok, papiery złożyłam w marcu ub.roku.
                    • lunetkaa Re: styczeń - luty - marzec 05.01.12, 11:51
                      ja składałam w połowie lutego - coś strasznie długo w małopolskim się czeka. Poprzednim razem czekałam 10 miesiecy, teraz prawie rok.
                      Wyjeżdżacie na noc? My pojedziemy koło 23.00 i będizemy na miejscu 7-8 rano. Mam nadzieję że nie trzeba będzie czekać do południa, żeby wejść do pokoju. My pójdziemy na plażę, a mąż musi się trochę przespać.
                      • jok-ky Re: styczeń - luty - marzec 05.01.12, 18:51
                        no właśnie dlatego rozkładamy podróż na 2 dni - żeby nie musieć przypadkiem czekać na wolny pokój. Wyjeżdżamy w niedziele i będziemy chcieli dojechać gdzieś za Poznań, poszukamy jakiegoś taniego noclegu na 1 noc. W poniedziałek rano pojedziemy dalej, tak żeby dojechać do Dąbek wczesnym popołudniem. Mamy to przetestowane, bo od 5 lat jeździmy co rok nad morze. Dzięki temu kierowca jest w lepszej formie smile Przedtem mąż odchorowywał podróż 2 dni !
                        • regina-1 Re: styczeń - luty - marzec 05.01.12, 22:17
                          Witam ! Ja też wybieram się od 13.02 z 6-latkiem, jedziemy z Wrocławia.
                          • pszczolka-maja05 Re: styczeń - luty - marzec 29.01.12, 17:49
                            Witam. Jadę od 13.02 z 6-letnią córką z Poznania.
                        • lunetkaa Re: styczeń - luty - marzec 11.02.12, 19:43
                          Hejka,
                          Jok-ky pakujecie się już? My wyjeżdżamy jutro na noc i rano będziemy na miejscu. Jak tak dalej będzie sypał śnieg nad morzem, to rozważam na poważnie zabranie sanek smile
                          do zobaczenia na miejscu smile
                      • a.part Re: styczeń - luty - marzec 05.01.12, 22:39
                        Nie wiem jak jest teraz ale w wakacje nie było problemu z rannym zameldowaniem się, nawet lepiej rano (ja byłam po 7) bo w południe zjeżdżą się większość i jest tłok a trochę dokumentów i informacji jest ;/ Wydaje mi się, że są jednodniowe przerwy miedzy turnusami wiec panie nadążają z przygotowaniem pokoi dla kolejnej tury kuracjuszy.

Miłego pobytu życzę smile
                • bemonika Re: styczeń - luty - marzec 26.01.12, 15:29
                  Ja mam też skierowanie od 13.02, jadę z 4latką, i już zarezerwowałam pok. 213, prawie po sąsiedzku smile
              • dorota-org65 Re: styczeń - luty 08.01.12, 10:25
                witaj ja z synkiem (4 latka) też mam termin od 22 stycznia do 12 lutego i za radą tych co już byli w Dukacie chcę być tam do 9 rano bo potem jest tłok. Jestem z Gorzowa wlkp i mogę zabrać mamę z dzieckiem.
                • komarusia Re: styczeń - luty 10.01.12, 15:19
                  witajcie,

przeczytałam chyba wszystko, co było napisane w tym wątku, bo znajomy podpowiedział mi, żeby wysłać dzieci do sanatorium. Rzeczywiście całą jesień ciągnęły się za nami różne infekcje. Skierowania od lekarza jeszcze nie mam, ale wiem, że raczej nie będzie problemu. Zanim jednak zdecyduję się na to, żeby jechac, chciałabym was podpytac o parę spraw.
                  Ja mam dwóch urwisów- 4 latków. czy w takim razie przysługiwałby mi pokój 3-osobowy? Dzieci maja niewyczerpane pokłady energii, obawiam się, że malutką dwójkę by rozniosły.
                  Zastanawiam się też, jak wygląda sprawa chodzenia na zabiegi- to pytanie do mam, które jechały z dwójką dzieci- da się to logistycznie rozwiązać? Chodzi się z dwójką dzieci na raz, czy np. jedno trzeba gdzies zostawić? Czy są sytuacje, że trzeba cos robić razem z dzieckiem (chodzi mi o zabiegi)- jak wtedy "podzielić się" na dwójkę?
                  myślałam tez o tym, żeby po dwóch tyg. wymienić się opieką z mężem ( żeby mi zostało jeszcze coś z urlopuwink- jest to praktykowane?
                  na razie tyle pytań, będę wdzięczna za odpowiedzsmile
                  • julietta78-1 Re: styczeń - luty 10.01.12, 20:11
                    Ja byłam z dwójką dzieci i miałam zarezerwowany pokój 3 os., na dobrą sprawę 4 os. bo mieliśmy dwa pojedyncze tapczany i jedną dwuosobową kanapę.Mąż śmiało mógł przenocować bez dostawki.
                    Po za tym zabiegi można ustawić, wszystko jest do uzgodnienia. Generalnie jest tak,że gimnastykę mają wszystkie dzieci, podzielone są na grupy. Moje były rozdzielone ale poszłam i uzgodniłam z bardzo miłym panem tak,że byli razem. Potem zabiegi typu laser, itp. też bardzo miła pani ułożyła mi tak,że jak laser miał syn to w tym samym czasie córka miała bioptron, itd.
                    Wszystko da się ułożyć, panie są świetne.Z dwójką dzieci wbrew pozorom nie jest źle.
                    Wiadomo,że przez pierwsze dni jest mały zamęt ale to wszystko normuje się po kilku dniach.
                    Wymienić się z mężem także możesz bez problemu. Nigdzie nie jest powiedziane,że musi to być mąż.Może to być tak samo mam, teściowa lub inna wskazana przez Ciebie osoba.

Dodam,że ja też się wahałam przed wyjazdem do sanatorium ale dziś wiem,że to była dobra decyzja. Także śmiało składaj papiery i życzę udanego, przede wszystkim zdrowego wypoczynku.
                    Pozdrawiam.
                    • hanna820 Re: styczeń - luty 10.01.12, 22:26
                      zastanawiam się czy z drugiego piętra (pokoj 204 zarezerwowałam od strony morza) będzie to morze widać czy może lepiej przenieść się na 3 piętro?
                      • julietta78-1 Re: styczeń - luty 11.01.12, 06:29
                        Z drugiego pietra widać morze tak tylko troszkę, pomiędzy drzewami.My byliśmy na piątym piętrze i to już było coś.
                        Ale na prawdę nie sugeruj się czy to morze widać czy nie bo według mnie lepiej mieć pokój od strony jeziora. Od strony morza mocno wieje i w pokoju czasami jest na prawdę zimno.
                        • hanna820 Re: styczeń - luty 11.01.12, 08:12
                          Dzięki wielkie za informacje. W sumie ważniejsze powietrze niż widok bo przecież nie będę 3 tygodnie siedziała przy oknie i patrzyła na morze, tym bardziej ze w marcu jeszcze wcześnie robi się ciemno a do południa są zabiegismile a wiesz coś może o tym pokoju 204 który zarezerwowałam. Czy w łazience jest zwykła kabina prysznicowa czy ta nieszczęsna zasłonka pod natryskiem taka wiesz z materiału? bo zobaczyłam to zdjęcie i nie daje mi to spokojusmile
                          • julietta78-1 Re: styczeń - luty 11.01.12, 09:07
                            Nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd ale wydaje mi się,że w tym pokoju to już jest nowa łazienka, z kabiną. Ja byłam w "Dukacie" roku temu i wiem,że tam cały czas stopniowo odbywały się remonty. Akurat w moim pokoju była stara łazienka i miałam tą nieszczęsną zasłonkę ale da się spokojnie wytrzymać 3 tyg.
                            • komarusia Re: styczeń - luty 11.01.12, 15:58
                              Julietta
                              dzięki za odpowiedz. Przyznam się ,że mam obawy czy nadążę za tymi moimi chlopakami-czasami jak aniołki, ale czasami tak się nakręcają, że głowa mała - jest wtedy baaardzo wesołosmile No i mam takie wizje, że mi się nagle rozbiegają w dwie różne strony...
                              A jak oceniacie same zabiegi? Są zróżnicowane, dają efekty?
                              Bo zastanawiałam się też, czy za cenę mojego pobytu jako opiekuna (wychodzi chyba ok 2000zł) nie poszukać jakiś prywatnych kwater, zabrac jeszcze męża i nastawić sie na spacery nad morzem- przecież o ten nadmorski mikroklimat tu przede wszystkim chodzi...
                              Tyle, że obawiam się, że same spacery szybko dzieciaki znudzą, a poza sezonem atrakcji dla maluchów w nadmorskich miejscowościach jest mało...
                              Takie mam rozterki... smile
                              • julietta78-1 Re: styczeń - luty 11.01.12, 18:20
                                Nie dziwię się,że masz takie rozterki ale licząc tak na prosty sposób...gdybyś miała wziąć cztery osoby i jechać na własną rękę to jednak trzy tygodnie pobytu też urządzą niezłą sumkę.
                                A tak...? Hmm "Dukat" ma ceny z kosmosu ale jednak uważam,że wartość pobytu opiekuna rekompensuje już sama baza zabiegowa. Jest rewelka!!!
                                Moim zdaniem opłaca się jak najbardziej jechać jako opiekun(mąż może również z Wami pobyć kilka dni za opłatą) .Samo to,że są zabiegi, które w połączeniu z tym specyficznym mikroklimatem dają efekty. Opieka pielęgniarska 24 godz. na dobę. Lekarz też prawie na zawołanie. Czas dla dzieci zorganizowany(teatrzyki, dyskoteki, wycieczki, itp.).
                                Uwierz mi,że moje dzieciaki do aniołków nie należą ale jakoś je ogarnęłam. Spacery faktycznie dla dzieci to nudna sprawa ale umieją tak kombinować,że zimą miały super zabawę na plaży bawiąc się łopatkami i wiaderkami. No i oczywiście obowiązkowe karmienie mew.
                                Jednym słowem gdybym miała pewność,że jak złożę ponownie dokumenty trafię na to sanatorium to składałabym od ręki.
                                Pozdrawiam.
                                • hanna820 Re: styczeń - luty 11.01.12, 20:15
                                  a takie mam pytanie techniczne ile zabiegów przysługuje dziennie dziecku? 3? 4? wiem że jest obowiązkowa inhalacja dla każdego dziecka (co mojemu już się nie podoba z zasady tak jak i w domu jak nie męczy go kaszel to inhalacje są bee bo trzeba posiedzieć przynajmniej 5-10 minut w jednym miejscu).
                                • komarusia Re: styczeń - luty 12.01.12, 10:02
                                  wartościowe zabiegi i zorganizowany czas dla dzieci, to argumenty, które najbardziej przemawiają za wyjazdem do sanatorium... myślę, że spróbuję... jesli chodzi o ryzyko zachorowań- to podejrzewam, że ryzykuję niewiele więcej, niż zostając w domu- chłopaki chodzą do przedszkola, więc i tak ciągle przynoszą do domu jakieś choróbska...
                                  Swoją drogą, dziwne, że pediatrzy w ogóle nie sugerują takich rozwiązań. A jak się zapytałam, czy jest taka możliwość- to usłyszałam, że tak, oczywiście, jeśli sobie życzę. Ale zero wlasnej inicjatywy lekarza. Jak tylko obaj chłopcy będą całkiem zdrowi, zaczynam załatwiać skierowanie- badania itd.
                                  Ciekawa jestem, czy jesli poproszę o zasugerowanie Dukata, to tam trafię...
                                  Miłego dniasmile
            • hanna820 Jedzie ktoś w marcu? 11.01.12, 20:16
              jedzie ktoś może w terminie 06-27 marca 2012 roku?
              • zsylwia01 Re: Jedzie ktoś w marcu? 14.01.12, 13:26
                hej, jadę w tym samym terminie z synkiem - 3 lata, trochę się obawiam czy się mi nie rozchoruje ale zobaczymy . Skąd jesteście?
                • hanna820 Re: Jedzie ktoś w marcu? 14.01.12, 21:09
                  gliwice śląskie a Ty
                  • zsylwia01 Re: Jedzie ktoś w marcu? 15.01.12, 08:12
                    Poznań, będziesz przez caly czas sama czy wymienisz się z kimś? z kim będziesz?
              • bleble38 Re: Jedzie ktoś w marcu? 24.02.12, 10:10
                jadę 6-27 marca. z 3-letnim synkiem. nie bardzo wiem, czy jechać samochodem (a mamy ponad 600 km), czy pociągiem do koszalina a potem autobusem. a może są jakies busy do dąbek?
    • alex_s Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.01.12, 14:58
      Byłam w Dukacie daaaaaaaaawno temu. Jak jeszcze nie był uzdrowiskiem wink Był ośrodkiem BGŻ S.A. Byłam i na koloniach - jakieś 15 lat temu i na wczasach - niewiele później. Okolica piękna. I morze i jezioro. Ale jedzenia nie wspominam najlepiej. Nieświeże było. Przynajmniej wtedy. Jakieś zwiędłe warzywa. Raz mój ojciec nawet im aferę zrobił, bo już przeginali.
      • julietta78-1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.01.12, 17:14
        hanna820 co do zabiegów to dokładnie nie powiem ale jedno jest pewne-gimnastyka oddechowa jest dla wszystkich. Potem są albo inhalacje albo sauna parowa(dla mnie fantastyczna, dzieciaki różnie reagują), do tego zabiegi typu lampa bioptron, laser, ledoterapia, masaże hivamat i wiele, wiele innych. Z tego co kojarzę to przez pierwsze ok.1,5 tyg. jest ok.4 zabiegów a potem chyba 3. Jednak nie sugerujcie się moją wypowiedzią bo mogę się mylić, pamięć czasem zawodzi.

komarusia faktycznie z chorobami się nie ryzykuje.Moje też w przedszkolu były ciągle chore. W sanatorium różnie bywa, nie jest powiedziane,że akurat zachorują. Niby można ominąć potencjalne zagrożenie typu: sala filmowa czy piłki ale i tak na stołówce je się wspólnie.Tego się nie przeskoczy ale nawet jeśli zachorują to leczenie trwa tam szybciej(moja córcia po 4 dniach kasłania dostała antybiotyk wymuszony na lekarzu przeze mnie, po 3 dniach brania leku wyszłyśmy już na spacer, po inhalacjach kaszel przepięknie się odrywał co w domu nigdy się nie zdarzało w ten sposób, no i katar brzydki, zielony zniknął dosłownie w moment).
        Co do wypisywania przez lekarzy skierowań... ja też rozmawiałam ze swoją pediatrą i powiedziała,że nie ma problemu z wypisywaniem wniosków. Brak jest po prostu chętnych bo rodzice nie chcą wyjeżdżać ze względu na koszty i dlatego,że na taki wyjazd nie przysługuje zwolnienie lekarskie tylko trzeba brać urlop.

alex_s wierz mi,że przez te lata wszystko w "Dukacie" zmieniło się na plus. Jeśli są osoby, które narzekają to nie wiem na co liczą wyjeżdżając do sanatorium. Może od razu powinny sobie znaleźć hotel pięciogwiazdkowy. Warunki są wystarczające,wyżywienie też niczego sobie(przez 21 dni miałam tylko raz powtórzoną rybę smażoną i rosół z udkiem a tak codziennie coś innego), baza zabiegowa na miejscu(do tego full wypas).
    • ajcila-83 Re: DĄBKI - DUKAT - koszty 26.01.12, 16:50
      Witam,

mam pytanie dotyczące kosztów pobytu. Chciałabym jechać do Dukata razem z dziećmi - córka na skierowanie NFZ, więc bezpłatnie, syn nie ma jeszcze 3 lat, więc byłby na 'przyczepkę' za 20zł/doba i ja - też na skierowanie. Na stronie Dukata jest cennik dla opiekuna, ale jak rozumiem, są to ceny za pobyt bez skierowania. Czy orientuje się może ktoś, jakie są koszty (mniej więcej przedział) dla osoby dorosłej z częściową refundacją NFZ?
    • kaska-poznan Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.02.12, 11:23
      Witam

A ja szukam przyszłych znajomych co mają skierowanie do Dukata w terminie 2-23 czerwca 2012 smile
      Może ktoś wie jak wygląda pokój 410, poza tym że ma widok na jeziorko. Milej nawet widziana fotka. Pozdrawiam
      • ania73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.02.12, 14:09
        Mam pytanie do osób, które są aktualnie a tym sanatorium. Czy jesteście zadowoleni i czy macie jakieś rady dla innych wybierających się do Dukata w najbliższym czasie. Pozdrawiam Was serdecznie.
        • jok-ky Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.02.12, 19:04
          cześć, jestem właśnie w trakcie pobytu. polecam zabrać ze sobą proszek do prania, jeżeli zamierzasz korzystać z pralki, która jest tu w ośrodku. I zabawki do piasku dla dzieci, bo one chyba nie wiedzą że jest środek zimy i uparcie budują zamki z piasku. Resztę informacji znajdziesz na wcześniejszych postach, mnie bardzo pomogły.
          • ania73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 13:42
            Cześć, pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. Napisz proszę jak wygląda sytuacja z ogrzewaniem, czy jest ciepło w pokoju i czy można ewentualnie regulować pokrętło przy kaloryferze (jeżeli takowe są oczywiście). Mam jeszcze pytanie dotyczące jedzenia, w poprzednich postach jest wychwalane, czy jest to prawda? Miłego odpoczynku!
            • jok-ky Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 20:59
              W pokojach jest cieplutko. Zresztą w całym ośrodku jest dosyć ciepło, ja zakładam chłopcom długi rękaw tylko na stołówkę, bo mamy stolik przy oknie i trochę tam ciągnie, a tak to ganiają w krótkim rękawie i spodniach od dresu. Jedzenie - na prawdę super. Co do ilości to dla moich żarłoków trochę mało, ale widzę że tylko ja mam takie spostrzerzenia, bo na innych stolikach zostaje jedzenie smile Zależy kto ile je, ale smakowo na prawdę super.
              Jeżeli zamierzacie korzystać tu z basenu to weźcie sobie jakieś wodne gadżety (kółko, rękawki itp), a dla siebie możesz pomyśleć o stroju gimnastycznym, bo na terenie Dukata jest siłownia dla rodziców za darmo, dzieci można zostawić w świetlicy. To tak mi się jeszcze przypomniało.
              Pozdrawiam
          • ania73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 13:48
            W poprzednim poście napisałaś, że będziesz w pokoju 217. Moim docelowym pokojem będzie 216, też będę z dwójką chłopców, jest to prawdobodobnie podwyższony standard. Czy rzeczywiście te pokoje są w porządku (z łazienką na czele)? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
            • lunetkaa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 15:08
              Ja właśnie jestem w tym sanatorium. To co mogę powiedzieć na bieżąco, to pokoje są ładne, jest ciepło, tylko gdy jest sztorm lub wietrzna pogoda to w pokojach od strony morza niestety wieje mocno i jest chłodno. Polecam zdecydowanie pokoje od strony jeziora. W apartamentach o numerach np. 205, 206 jest klimatyzacja, a w numerach np. 212, 214 są kaloryfery - pokoje są od strony jeziora.
              Jedzenie smaczne, ale dla mężczyzny niestety nieco za mało, dla mnie wystarcza. Ze stołówki nie można wynieść żadnego jedzenia, kolacja jest o 17.45 i do 20.00 dziecko jest głodne. Co prawda na zebraniu była mowa, żeby przyjść na stołówkę, to dostanie się jakieś jedzenie, ale niestety o 19.30 jest już zamknięta i światła pogaszone. Pod tym względem czuje się jak w zamkniętym zakładzie karnym. Jeszcze jeden minus - furtki wejściowe i brama zamykane są o 21.00 - później nie można się już dostać na teren sanatorium.
              pozdrawiam
              • lunetkaa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 15:11
                jeszcze słowo odnośnie prania - pranie kosztuje 5zł za godzinę! Jeżeli wybrany program trwa dłużej niż godzinę (co niestety często się zdarza) trzeba zapłacić kolejne 5zł. Uważam, że cena powinna być naliczana za jedno pranie a nie za godzinę.
                • ania73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 15:19
                  Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, napisz proszę czy pokój 216 jest od strony morza czy jeziora? Pozdrawiam i życzę miłego pobytu w sanatorium. Ania
                  • lunetkaa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 15:32
                    niestety od strony morza sad ale może na 2 piętrze nie będzie aż tak wiało. Ja byłam na 4 piętrze i po pierwszej sztormowej nocy przeniosłam się na drugą stronę smile
                    • jok-ky Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 21:07
                      Na 2. piętrze też było słychać sztorm i trochę gwizdało przez szyby, ale nie odczułam zmiany temperatury w pokoju.
                      • ania73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 21:13
                        Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi, jeszcze raz Cieplutko pozdrawiam i już nie mogę się doczekać wyjazdu!!!
            • jok-ky Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.02.12, 21:03
              Pokoje niczym sie nie różnią oprócz łazienki. Ja mam stary brodzik z ceratową zasłonką, ledwo żyjące płytki, ale wszystko do przeżycia. Ty będziesz miała wyflizowaną, punktowo oświetloną łazienkę z elegancką kabiną. W obu niestety nie ma ani centymetra półeczki do poukładania rzeczy.
              ania73 napisała:

> W poprzednim poście napisałaś, że będziesz w pokoju 217. Moim docelowym pokojem
              > będzie 216, też będę z dwójką chłopców, jest to prawdobodobnie podwyższony sta
              > ndard. Czy rzeczywiście te pokoje są w porządku (z łazienką na czele)? Dziękuję
              > za odpowiedź i pozdrawiam.
              • ewka294 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.02.12, 09:19
                Witam serdeczniesmile mam takie pytanie jade z córka do dukata w kwietniu, jeśli ktoś tam teraz jest bardzo prosze o pomoc jaki pokój wybrac najlepiej żeby możno było łóżka zsunąc chyba ze sa podwójne gdyż córka ma padacze nie bardzo może spac sama. A chciała bym zeby był tam troche wyższy standard.
                • ania73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.02.12, 09:46
                  Najlepiej wszystko wytłumaczyć pani przy rezerwacji telefonicznej, bardzo przyjemna osoba, dokładnie informuje i radzi. Pozdrawiam.
              • lunetkaa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.02.12, 12:14
                masz rację, z półkami czy wieszakami na ręczniki to chyba mają jakikś kryzys. W apartamencie też nie jest lepiej, ale chociaż powstała im półka pod lustrem nad sedesem podwieszanym smile Ja wożę ze sobą mały wieszaczek taką przyssawkę.
                Ja zauważyłam jeszcze, że w pokoju 2os o podwyższonym standardzie, w łazience nie ma grzejnika sad widocznie tu tez zajrzał kryzys smile nie wiem, czy we wszystkich tak jest, ale w tym, w którym byłam niestey nie było. Do tego brak wieszaków - katastrofa.
                -
                • ania73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.02.12, 18:35
                  Lunetko, z Twoich postów wynika, że widzisz w Dukacie same wady. Mam do Ciebie ogromną prośbę, napisz proszę, czy są jakieś zalety tego sanatorium. Pozdrawiam Cię. Ania
                  • lunetkaa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.02.12, 20:36
                    Mam porównanie z Argentytem, więc kilka rzeczy mi nie pasuje, kilka jest fajniejszych niż tam. Zalety mam nadzieję odczuć po wyjechaniu z sanatorium - czytaj - niechorujące dziecko smile i to jest dla mnie najważniejsze. Generalnie uważam, że jako opiekunowie płacimy horrendalną kwotę za pobyt i z tego tytułu mamy prawo wymagać, bo to my jesteśmy dla nich i z nas żyją, a nie odwrotnie. Czasy komuny się skończyły ...
                    No dobra plusy: - sanatorium typowo dziecięce, tzn. mało się kreci dorosłych kuracjuszy, którzy mogą przywlec również jakąś chorobę,
                    - w miarę dobrze wyposażone i przyjazne dzieciom, kuleczkowo, świetlica, biblioteka, sala kinowa, basen. Oczywiście nie wszystko jest tak jak byśmy chcieli (bo trzeba zapłacić) ale te atrakcje są i można z nich korzystać, dodatkowo są organizowane teatrzyk, zajęcia z lepienia z gliny, wyjazd na basen do Darłowa czy przejazd bryczką po Dąbkach,
                    - smaczne, urozmaicone i dobrze skomponowane posiłki, jeżeli ktoś narzeka, że są niedobre - to nie ma podstaw, nie sądzę, żeby ktoś w domu jadał inne posiłki niż tutaj,
                    - pokoje - te o podwyższonym standardzie są OK (z wyremontowaną łazienką), widziałam również małą dwójkę - również fajny pokoik,
                    - miły personel, zawsze chętny do pomocy,
                    - nowa wyremontowana baza zabiegowa, choć nie mają kilku zabiegów w standardzie sanatoryjnym, które miało moje dziecko w Argentycie,

Napisz na priv lunetkaa@gazeta.pl mam kilka zdjęć pokoi, jeżeli będziesz zainteresowana
                    Sorki, za przydługi post
                    pozdrawiam
                    • ania73 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.02.12, 22:10
                      Hej, napisałam na pocztę gazety.
                      • monszi12 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kwi 23.02.12, 10:50
                        Kto wybiera się na turnus od 28.03-18.04????
                        Jaka jest temperatura w pokojach?
                        • angela764 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 29.02.12, 10:06
                          Witam.
                          Wybieram się właśnie od 28.03 do 18.04.2012 z 6-letnią córką do Dukata. Dużo można przeczytać dobrych i złych rzeczy o tym sanatorium. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Mam pytanie czy często zaleceją wykupienie dodatkowych zabiegów dla dzieci? Córka została skierowana oczywiście ze względu na częste infekcje górnych dróg oddechowych.
                          • bleble38 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 29.02.12, 10:14
                            czy zalecają dodatkowe zabiegi to nie wiem. jedziemy pierwszy raz smile ale znajomi byli w Dąbkach (też w Dukacie) i nie dostali takich zaleceń, a mały bardzo często chorował.
                        • pawelsylwia501 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 01.03.12, 22:28
                          Jadę z dwójką dzieci właśnie w tym terminie. Jestem z lubelskiego.
                          • pawelsylwia501 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 03.03.12, 23:43
                            Zarezerwowałam pokój 216. Może ma ktoś pokój gdzieś w pobliżu. Bierzecie zimowe kurtki i obuwie czy raczej nastawiacie się na wiosnę?
                            • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT kwie-maj 04.03.12, 17:54
                              czy jest ktoś kto jedzie w terminie 19.04-10.05.12??? my dostaliśmy ten termin.
                              Mam pytanie do mam które były albo sa???

Czy warto wziąć apartament ( nie chodzi mi o to ze sa dwa pokoje tylko o to czy standard jest lepszy)??? bo jak dzwoniła i rezerwowałam pokój to Pani mi powiedziała że nie ma już tych o lepszym standardzie bo sa dla tych kuracjuszy pełnopłatnych...i nie wiem jak było z wami czy miałyście jakiś problem z dostaniem pokoju o lepszym standardzie????
                              • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT kwie-maj 04.03.12, 18:00
                                jeszcze mam pytanie czy jest internet w tym sanatorium???
                            • angela764 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 07.03.12, 08:31
                              Ja mam zarezerwowany pokój 109. Kurtki ciepłe chyba trzeba wziąć ale ja liczę na piękną słoneczną pogodę!!!!!!! A w jakim wieku są Twoje Dzieci?
                              • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 07.03.12, 13:16
                                moje bliźniaki maja 4,5 roku, już nie możemy sie doczekać...i tez nie biore pod uwage innej pogodysmile)
                                a skad jestes???
                                rozumiem ze macie termin 19 kwiecień
                                pisz na mojego priv brutunko@wp.pl
                                • angela764 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 12.03.12, 14:43
                                  Jadę już 28 marca. A mam jeszcze pytanie - jak wyglądają Święta w sanatorium? Nie wiecie czy jest coś organizowane?
                              • pawelsylwia501 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 07.03.12, 23:20
                                Synek ma 4 a córeczka 6. Też myślę że zimowe ubrania raczej będą wskazane. Skąd jedziecie?
                                • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 08.03.12, 10:33
                                  my jesteśmy spod Warszawy, a WY????
                                  podaj swojego meila
                                  • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 11.06.12, 18:02
                                    PROSZĘ O INFO CZY W OŚRODKU JEST INTERNET.
                                    • mapma Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 11.06.12, 20:30
                                      w głównym budynku jest na parterze i na korytarzu na I piętrze. W pokojach na I piętrze już nie działa
                                      • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 11.06.12, 20:39
                                        dzięki za informację , pytanko czy mowimy o WIFI i czy jest w budynku B?
                                        • mapma Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 12.06.12, 08:30
                                          internet w budynku głownym jest bezprzewodowy, nie jestem pewna ale wydaje mi się że w budynku B nie ma internetu, najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć.
                                          jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz - wróciłam z Dukata 01.06
                                          • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 12.06.12, 11:22
                                            bardzo dziękuję za informację,
                                            czyli jeżeli siądę sobie z laptopem na korytarzu lub w jadalni bede miec internet?
                                            prosze napisz mi jakie warunki ze słyszenia panują w budynku B, nietsty z przyczyn jak wiadomo finanowych zdecydowałam sie na budynek b, nie wiem czy dobrze podjęłam decyzję.
                                            Jak jedzionko i zabiegi? w jakim wieku był twój dzieciaczek , ja jade z 6-latkiem od 17.07.-08.08 . mój adres e-amil: gdyby miała fotki pokoju : magdalolawa@poczta.onet.pl
                                            • mapma Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 13.06.12, 13:05
                                              odbija mi emaila do Ciebie - czy podałaś poprawny adres >?
                                              • agnes3131 Czy ktoś jedzie od 26.06.12?? 21.06.12, 07:52
                                                Niestety był już tylko budynek B.
                                          • basik122-0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 13.06.12, 09:54
                                            Witam, czy możesz mi opisać jak wygląda pobyt w Dukacie, jakie tam panują warunki, jaki pokój najlepiej zarezerwować i czy trzeba odpowiednio wcześniej tam zadzwonić i sobie go zarezerwować czy przydzielają go sami? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
                                            • mapma Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 13.06.12, 13:01
                                              pisać to można długo... więc zapytaj konkretnie o co Ci chodzi. Pokój rezerwujesz tel, ja wyjeżdzałam 11.05 i dzwoniłam pod koniec kwietnia (dostałam skierowanie ze zwrotu) i było już kiepsko z pokojami. Napisz na emaila mapma@gazeta.pl co Cię interesuje konkretnie to Ci odpowiem smile) pozdrawiam
                                • angela764 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 12.03.12, 14:54
                                  Jedziemy z Warszawy. Zatanawiam sie cały czas nad Świętami w sanatorium. Dzwoniłam tam nawet czy będą coś organizować czy mamy sobie zorganizować Święta we własnym zakresie ale Pani nic nie wiedziała.
                                  • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT kw-maj 12.03.12, 16:42
                                    dziewczyny które jada 19 kwietnia piszcie skad jestescie albo podajcie priv
                                  • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 12.03.12, 17:05
                                    Właśnie też jestem ciekawa jak to z tymi Świętami będzie. Raczej niezbyt mi się kalkuluje jechać do domu i zaraz wracać ponad 500 km. Ale będzie dobrze, damy radęsmile
                              • pawelsylwia501 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 17.03.12, 22:32
                                Mamy turnus od 28 kwietnia więc pewnie się spotkamy, mamy pokój 216. Nie wiadomo jak wyglądają Święta w sanatorium ale myślę że jakoś damy radę. Mamy daleko do domu więc o żadnym powrocie nie ma mowy. Mój gg 9484652.
                                • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT kw-maj 31.03.12, 20:04
                                  dziewczyny te ktore jada 19 kwietniado dukatudajcie jakies namiary na siebiesmile)
                        • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT marzec-kw 12.03.12, 01:05
                          Hej, ja też wybieram się w tym terminie z 5-letnim synkiemsmile
                          Pozdrawiam
    • halamaka14 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.03.12, 15:18
      WITAM CZY KTOŚ MA SKIEROWANIE NA LIPIEC?JA BYŁAM W KONIEC MAJA POCZATEK CZERWCA 2011 MIESZKAŁAM W CZ B .
      • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.03.12, 15:28
        czy ktoś ma skierowanie na 19kwietnia????
      • mircia555 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.03.12, 22:33
        Witam, ja dostałam termin na maj i bardzo mnie interesuje budynek B. Możesz coś więcej o nim napisać? Pozdrawiam.
      • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.05.12, 17:30
        JA MAM SKIEROWANIE Z SYNKIEM NA 18.07. DO 08.08 TEZ ZAREZERWOWANE W CZĘŚCI B, NIE WIEM JAKIE SĄ TAM WARUNKI , BO ZNAM TYLKO TĘ CZĘŚC HOTELOWĄ. TY MASZ OD KIEDY I SKĄD JESTEŚ? - MAGDA
      • kaspez Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 21.05.12, 13:47
        witam
        ja mam skierowanie na 18.07.2012 - 08.08.2012 napisz mi proszę jakie są warunki w budynku B bo mam zarezerwowany tam pokój
        • mariusz2310 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 22.05.12, 22:04
          też jadę z dzieckiem w tym terminie, z chęcia poznam też opinie
        • mircia555 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.06.12, 15:26
          Witam, ja byłam w budynku głównym i jestem z warunków zadowolona.
          Jeśli chodzi o budynek B, to ja na pewno bym go nie wybrała [na dwie rodziny są trzy pokoje w tym jeden wspólny z telewizorem i wspólna łazienka, bez kabiny prysznicowej, tylko stara zapleśniała cerata (w pokojach też by się remont przydał), po drugie trzeba dochodzić do głównego budynku na posiłki i zabieg i- co prawda blisko, ale jak pada, jest nie przyjemnie].
          • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.06.12, 17:36
            prośba do osób, które przebywały w budynku B lub aktualnie sa . prosze o przesłanie fotek pokoju w budynku B , pytanie czy w tych pokojach jest telewizor, czajnik i najpotrzebniejsze rzeczy w sulu kubka talerza itp bo nie wiem czy mam zabierac z domu i czy jest dostęp do internetu WIFi lub inny prosze to ważne wiadomości
            • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 25.06.12, 23:27
              w budynku B są pokoje typu studio, więc salka telewizyjna jest na 2 pokoje. Czajnik jest oraz sztućce, talerzyki itp., a gdyby brakowało można poprosić Panią socjalną o dostarczenie. Internetu dukatowskiego nie złapiesz w budynku B, ale za to można ściągnąć inne z okolicznych lokali i ośrodków. Niektóre są bez zabezpieczeńwink
    • kassia1976 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.03.12, 17:49
      witam, dostałam skierowanie do Sanatorium Dukat od 11 maja do 1 czerwca, czy ktoś wybiera się również w tym samym czasie. I tak naaprawdę przeczytałam mnóstwo postów i nie mam pojęcia jaki pokój wybrać, i co to jest budynek obok. Czy ktoś był w maju i czy jest już cieplo? Pozrawiam
      • donta13 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 12.03.12, 21:14
        Witam! Ja też mam skierowanie od 11 maja. Zarezerwowałam pokój 3 osobowy z balkonem od morza. Rok temu też byłam w Dąbkach od 11 kwietnia. Cały czas było słonecznie i prawie bezchmurnie. Niestety wiatr był zimny. Ale byli tacy co się opalali.smile
      • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.03.12, 09:19
        Witaj ja mam ogromną nadzieję że dostanę skierowanie w tym czasie co Ty? A z jakiego miasta jesteś jeśli można wiedzieć. Byłam w zeszłym roku w Dukacie podobało mi się. Budynek obok jest przeznaczony raczej dla rodzin, otwarty w sezonie wiosna/lato. Jeśli ktoś potrzebuje dużo ciszy i samotności i chce mu się dochodzić to ok. Jeśli jedziesz sama z dzieckiem to lepiej w głównym budynku się ulokować. Są apartamenty, większe i mniejsze pokoje zależy od ceny standard zbliżony. Jest winda i od 4 piętra widać morze.
        • kassia1976 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.03.12, 18:43
          Witam jedziemy tak jak napisałam od 11 kwietnia do 1 czerwca, jesteśmy z Kielc, nie mam jeszcze zarezerwowanego pokoju. Nikoś ma 6 lat.
          • bonetta Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.03.12, 19:33
            Witam,jade z corka 26.06.2012 rok czy ktos ma tz taki termin?pozdrawiam
            • graosy72 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.05.12, 23:31
              Witam Panią
              w tym terminie jadę z 2 chłopców. Prosze napisać z jakiej miejscowości jedziecie i jakim transportem?
              • m.lukowicz Uzdrowisko DĄBKI - od 2.06.2012 28.05.12, 13:09
                Witam serdecznie! Mama jedzie z Poznania i na razie wygląda na to, że będzie musiała pojechać pociągiem. Zależałoby mi, jeśli ktoś znalazłby miejsce w samochodzie, aby mamę zabrał. Ja partycypowałabym w kosztach paliwa. Pozdrawiam - M
        • mircia555 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 14.03.12, 22:59
          Witaj ponownie abianka36, jestem z moim 4-letnim i bardzo żwawym synkiem z Kraśnika i tak naprawdę się waham z rezerwacją pokoju w budynku "A", czy "B" bo różnica w cenie ( ok 600 zł na całym turnusie) jak dla mnie jest znacząca. Ale obawiam się, że ta różnica nie wynika tylko z dochodzenia 50m. do głównego budynku "A"...
          Pozdrawiam cieplutko smile
          • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.12, 07:56
            mircia 555 budynek B to blok w samych pokojach nie byłam ale słyszałam że jest ok, niewygodnie jest chyba tylko przy niepogodzie. W budynku głównym jest cała baza zabiegowa, stołówka, świetlica itd. Różnica w cenie faktycznie duża. Jakbym jechała już z kimś znajomym to bym się zdecydowała na B. Jak synek jest żwawy to tam sobie nie pobiega tylko na placu zabaw a jest po środku. Nie chce zapeszać ale dzieci różnie reagują na zmianę klimatu, a zabiegi tez powodują różne reakcje często po przyjeździe dzieci były"chore" albo później (trzeba wtedy sobie poradzić albo liczyć na życzliwość innych rodziców chociażby posiłki wszystkiego do pokoju nie zabierzesz i z kim zostawisz małego w innym budynku żeby nie wychodzić?
            • mircia555 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.12, 12:01
              Dziękuje abianka36 za opinie i myślę, że zdecyduję się na pokój w budynku głównym, poradź mi jeszcze czy lepszy będzie pokój od morza (czy zagląda tam słońce), czy po drugiej stronie?Pozdrawiam
              • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.03.12, 07:51
                Mircia 555 wiesz to zależy czy lubicie ciepełko czy nie. Moja córka woli jak jest chłodniej lepiej jej się śpi. Od morza słoneczko jest chyba później z tego co pamiętam, ale o tej porze to może być piękna pogoda. Zresztą cały dzień w pokoju nie jesteście, od rana zabiegi zajęcia, spacery obiadek, znowu spacerki itd. Naprawdę nie ma czasu żeby się nudzić personel Dukatu dba o to bardzo dobrze smile U nas dwie noce były chłodniejsze wiec po zgłoszeniu mieliśmy włączony kaloryfer.
    • jar-23 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.12, 09:22
      W dukacie byłam w zeszłym roku i nie polecam budynku B. Jedynym plusem jest oczywiście niska cena... i tylko tyle .Łazienki są w bardzo złym stanie a jeszcze trzeba je dzielić z pokojem obok, ponieważ są to pokoje typu studiosad Dziecko po zabiegach nie powinno wychodzić od razu na powietrze więc i tak trzeba przeczekać w budynku A. Całkiem niewielka różnica cenowa jest pomiędzy pokojem typu studio w budynku A a pokojem w budynku B, a rożnica w standardzie ogromna. Łazienki w studiu w budynku A są nowesmile
      • jar-23 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.12, 12:17
        Pokoje od strony morza są mniej słoneczne i chłodniejszesmile
        • agaturina Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.03.12, 13:09
          czy wszystkie pokoje o wyższym standardzie są od morza czy ktoś był w 302 303 a studio jaki ma standard i od jakiej strony ma balkon zastanawiam się gdzie się ulokować pomóżcie proszę
          • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 17.03.12, 15:52
            proszę piszcie czy ktos jedzie 19 kwietnia???? dziewczyny te które jedziecie napiszcie skąd jesteście ja dzwoniłam i zarezerwowałam sobie 118 pokój na 1 pietrze
            • mamulka0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 21.03.12, 23:45
              Witam.Mam pytanie do osób, które już były ,albo są w Dukacie...mam termin 02.06.2012-23.03.2012 (jak dla mnie i dzieci idealny),ciepło,ale jeszcze bez wakacyjnych pielgrzymek.I tu wracam do pytania,mam zarezerwowany pokój -trójka o podwyższonym standarcie, cena 2415 ,zastanawiam się, czy warto dołożyć 500 zł do apartamentu.....(lubię przestrzeń, przestronną szafę i porządek), czy w pokoju o podwyższonym standardzie dam radę?A te 500 zł poprostu przejeść/przehulać?
              • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 22.03.12, 09:23
                mamulka 0 szczerze mówiąc nie widziałam tych pokoi trójka ale widziałam apartament - wchodzi się do pokoju z tv i rogówką część przedpokoju to korytarz z szafą i łazienka + osobny pokój z 2 łóżkami pojedynczymi. Ja chyba wzięłabym jednak tą trójką i przechulała 500 smile
                • mamulka0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 22.03.12, 19:32
                  Abianka 36 -do takiego wniosku też doszłam....zakładam,że będzie ciepło i będziemy dużo czasu spędzać poza pokojem,więc jakoś damy radę...w końcu ten zarezerwowany pokój ma pozdwyższony standart,więc do czegoś to właściciela zobowiązuje. Pojadę,zobaczę i wtedy najwyżej dopłacę.A 500 zł przechulać łatwo na goferki,rowerki,autka i inne atrakcje w tym miejscu.W tamtym roku byłam na przełomie lutego i marca.Było super,ale kasę wydawaliśmy szybciej niż ją zarobiłam....atrakcje,dodatkowe jedzenie i leki (100 zł dziennie spokojnie).Proszę o aktualną opinie na temat Dukatu.Pozdrawiam
                  • mamulka0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 22.03.12, 20:05
                    Abianka 36 -do takiego wniosku też doszłam....zakładam,że będzie ciepło i będziemy dużo czasu spędzać poza pokojem,więc jakoś damy radę...w końcu ten zarezerwowany pokój ma pozdwyższony standart,więc do czegoś to właściciela zobowiązuje. Pojadę,zobaczę i wtedy najwyżej dopłacę.A 500 zł przechulać łatwo na goferki,rowerki,autka i inne atrakcje w tym miejscu.W tamtym roku byłam na przełomie lutego i marca.Było super,ale kasę wydawaliśmy szybciej niż ją zarobiłam....atrakcje,dodatkowe jedzenie i leki (100 zł dziennie spokojnie).Proszę o aktualną opinie na temat Dukatu.Pozdrawiam
                    Dodam,że byłam w Argentycie.Jedzenie mi nie odpowiadało.W trójce brak możliwości złączenia łóżek przez co praktycznie co noc zbierałam dzieci z podłogi. Szafa koszmar, mało półek, płytka,brak wieszaków (po jednym na " łeb"). Dzieci chorowały masowo na jelitówkę i niestety trzeba radzić sobie samemu. Miałam pokój na III piętrze,w tym samym skrzydle co zabiegi,ale "hektar" do stołówki....jak zostawić czterolatki (chorego dziecka ze sobą nie można zabrać i to zrozumiałe) ,żeby iść na stołówkę po jedzenie lub recepcję po zmianę pościeli???Jak zwykle pomogły życzliwe mamy.I tak miałam szczęście, że ominęła mnie atrakcja "wyjazdu do szpitala"...wielogodzinne czekanie na transport,brak fotelików itd.
                    • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 24.03.12, 12:09
                      DZIEWCZYNY JAK WYGLADAJA POKOJE NA PIERWSZYM PIETRZE??? TRZY OSOBOWE???
                      MAM CHYBA ZAR 118 NA TURNUS OD 19 KWIETNIA
                      • jok-ky Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 25.03.12, 17:06
                        Hej,
                        nie polecam pokoi na 1 piętrze z uwagi na znajdujące się tam sale zabiegowe, pokój lekarza i pielęgniarek. Będziecie narażeni codziennie na ogromny tłum przebiegających tam i spowrotem dzieci, rodziców, kolejki wystające do lekarza (niestety, nie w ciszy i spokoju...). Poza tym standard pokoi jest taki sam jak na innych piętrach.
                        • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 26.03.12, 08:16
                          Pokoje na 1-szym piętrze są za dodatkowymi drzwiami korytarzowymi chyba tylko jeden i to malutki jest obok pielęgniarek, a hałas to jest na wszystkich piętrach jak są dzieci i ciągle zajeta winda. Dzieci czekają na I piętrze na gimnastykę i obok chyba masaż Hivamat ale wy tez będziecie przecież na zabiegach. Są plusy i minusy np jak jest kolejka do windy po posiłku czy zabiegach albo po powrocie ze spaceru czy wycieczki to można schodami szybciej się dostać, jak wieje wiatr to tak nie słychać, blisko do lekarza i na gimnastykę. Na innych piętrach więcej pokus mała bawialka z kulkami a i tak wszędzie można dojechać windą....?
                          • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 07.04.12, 17:12
                            podtrzymuje temat
                            piszcie kto jedzie w teminie 19.04 - 10.05 i skad???
                            • kassia1976 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 07.04.12, 20:34
                              a kto jedzie od 11 maja do 1 czerwca i skąd, my jedziemy z Kielc.
                              • mapma Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 22.04.12, 21:25
                                ja jadę 11/05-01/06 z Wawy smile)
                              • donta13 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 24.04.12, 22:21
                                jadę z 6-letnim synem, z Konina WLKP, jaki masz nr pokoju?
                                • mapma Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 26.04.12, 08:33
                                  podaj emaila do siebie - to będzie wygodniej rozmawiać smile)
                                  • donta13 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 26.04.12, 12:43
                                    donta@buziaczek.pl
                                    • kassia1976 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 26.04.12, 19:15
                                      Jeszcze 15 dni do sanatorium, a tu już tak cieplutko.
                                      • mapma Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - kw-maj 29.04.12, 08:55
                                        oby pogoda się utrzymała - super by było smile)) zawsze więcej atrakcji dla dzieci smile)
    • aura1508 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.03.12, 11:16
      Mam pytanie do osób przebywających teraz w Dąbkach smile
      Czy na miejscy jest już otwarty punkt apteczny i bary?
      • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.03.12, 12:54
        Punkt apteczny to cały czas jest czynny a bary to niektóre już tak napewno jeden przy rondzie bo jest całoroczny i smacznie tam jest. Dwa razy byłam w Dąbkach a teraz dostałam skierowanie do Rabki-Zdrój do Śląskiego Centrum rehabilitacyjno-uzdrowiskowe im. dr A. Szebesty może ktoś był i podzieli się opiniami?
        • aura1508 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.03.12, 15:09
          Dzięki za informację. Jadę 26.04 -17.05 do sanatorium Hutmen . Niestety nie ma chętnych do pisania na forum, dlatego pytam o Dąbki tu smile

• mamulka0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.04.12, 21:00
            Witam.Mam pytanie, czy w Dukacie jest Mini Mini? Pozdrawiam
            • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.04.12, 21:09
              Nie ma mini mini
              • julietta78-1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.04.12, 07:44
                A to dziwne bo jak ja byłam z dzieciakami to był to jedyny kanał dla dzieci w tv.
                • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.04.12, 08:07
                  Rzeczywiście spytałam córki było mini mini potwierdzam : )
                  • kassia1976 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.04.12, 16:39
                    Czy ktoś wie ile kosztują dodatkowe atrakcje, typu basenik, kulki, a może jeszcze coś jest dla dzieci dla zabicia czasu? Pozdrawiam, nasz turnus będzie do 11 maja do 1 czerwca, mam nadzieję że będzie cieplutko i większość czasu spędzimy na spacerach.
                    • abianka36 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.04.12, 09:10
                      Basen kosztuje za 1 godz 15 zł. Dziecko wchodzi tylko z opiekunem. Basen jest malutki liczba osób ograniczona chyba 10 trzeba wcześniej się zapisywać, jest co godzina 16, 17, 18. Można w tym czasie wejść do sauny i jacuzzi. Kulkolandia jest na 4 piętrze tez mała ograniczona liczba dzieci codziennie po południu trzeba się zapisać o ile dobrze pamiętam to 3 zł. za pół godz.
                      • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.04.12, 11:04
                        Kulki są już bezpłatnie. Czynne po południu i na raz może wejść 12 dzieci na ok.15 min. Obowiązuje kolejka
    • roksi20052 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.04.12, 09:08
      witam jade do dukata z 6 letnia corka.Proszę o pomoc w znalezieniu pokoju.
      • roksi20052 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.04.12, 09:28
        pobyt mam od 2.06 do 23.06.2012
        • mamulka0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 04.04.12, 10:28
          Witam.Też mam ten termin, jadę z pięcioletnimi bliźniakami.Wzięłam pokój na czwartym piętrze , o podwyższonym standarcie,z widokiem na morze i balkonem (z tego co się orientuje to łazienka jest po remoncie, na której najbardziej mi zależało) . Doczytałam na forum,że na 4 piętrze jest kulkolandia. Jadę z Poznania,a Pani?
          • roksi20052 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.04.12, 19:25
            ja jade z konina tez wlkp
            • mamulka0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.04.12, 19:53
              a jaki transport Pani wybrała (samochodem praktycznie 4x to trochę drogo).....ja zastanawiam się nad autokarem (w jedną stronę osoba dorosła + 2 dzieci to koszt ok.90 zł).Czy wybrała/zarezerwowała Pani pokój,bo ja niby tak,ale na innym forum mama,która aktualnie tam jest napisała,że pokoje są obskórne (nawet te o podwyższonym standardzie).Pozdrawiam
              • roksi20052 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.04.12, 15:53
                do mamulka0

>ja raczej samochodem.a jesli chodzi o pokoj to juz zarezerwowalam...mam kontakt z kuzynka ktora tez byla w dukacie 2 lata temu ona sobie chwali pobyt tam. Jesli chodzi o zajęcia dla dzieciaków to mowi ze tez nie jest zle, chyba ze ktos ma nadzieje ze nie bedzie sie musiał opiekowac swoim dzieckiem i spedac z nim czasu.ale przeciez nie na tym to polega.pokoje i jedzenie tez chwalila, wiec chyba nie bedzie tak żle.
        • zoan25 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.04.12, 09:58
          Witam! Też mam termin na 02.06-23.06.
          Jestem z Chrzanowa, jadę z 4,5 l synkiem. Może ktoś jedzie z moich stron w tym terminie?
          • goralka29 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.04.12, 22:08
            Byłam,widziałam.nie polecam.stado chorych dzieci przyjętych na dzień dobry.na terenie panosza się bardziej jak zdrowe.wspólną stołówka siedlisko zła.obsługa bardzo nie miła.wszystko stanowi problem.nie ma co liczyć na pomoc.w połowie turnusu bada się dzieci zdrowe,zaraz po chorych.wiocha zabita dechami,nie ma dokąd uciec.wszysy kaszlą,smarkaja.o chorobie świ
            adczy wysoka gorączka a jedyne leki to rutinacea i bioaron.nic pani doktor innego nie daje.siedlisko starych niezadowolonych zgredow połączone z poradnia dziecka chorego.i nie ma co liczyć na cuda!!!!nie wiem kto pisze pozytywne opinie,pewnie sami właściciele.pobyt tu to jeden wielki nudny koszmar.i nastawienie nie ma nic do rzeczy.kto może niech omija...acha pokoje od 4pietra mają wykładziny,te niżej nawet z podwyższonego standardu ich nie mają.jedzenie takie sobie,najtańsza wedlina,fakt,że rozmaite,ale nie za taka kasę!!!!!ogólnie nie polecam.człowiek traktowany jest tu jak niepotrzebny mebel.
            • mmama41 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.05.12, 14:20
              jestem aktualnie w dukacie jest super pytajcie odpowiem

goralka29 pisze bzdury nie czytajcie jej postu
              • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 16.05.12, 17:26
                od 18.07-08-08.2012 mam termin sanatorium z synkiem w Dąbkach w Dukacie. czy ktos jedzie z Wrocławia, wstępnie mam namiary na pociąg z Wroclawia do Koszalina, ale może ktos zna inny sposób dotarcia do Dąbek? chętnie skorzystam z info.
                Pytanko , czy ktos zna warunki w części budynku B? mam zarezerwowany pokój ?wiem,że ogólne warunki są bardzo dobre. dwa lata temu byłam w Cegielskim, obsługa świtna, lecz ogólnie warunki troche gorsze od tutejszych , ale ogólnie wrażenia bardzo dobre. Prosze o info .
                • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 17.05.12, 20:38
                  Ja mieszkałam w budynku B i jestem zadowolona, że zakwaterowali nas tam a nie w budynku głównym m.in dlatego że byliśmy mniej narażeni na wszelkie infekcje itp. a także spędzaliśmy sporo czasu na powietrzu, bo chcąc nie chcąc na każdy posiłek, zabiegi itd. trzeba było się przespacerować do budynku głównego.
                  Budynek B to jest blok 2-piętrowy z mieszankami. W mieszkanku jest przedpokój oraz 2 pokoje(1 nasz a drugi kogoś innego) i z tym drugim pokojem dzielimy łazienkę oraz salę telewizyjną, u nas było jeszcze jedno pomieszczenie np. do suszenia prania. Pokoje są z balkonami, ładne i słoneczne. Łazienki są jak to określił mój synek "staromodne", my mieliśmy prysznic z zasłonką, ale chyba w większości są wanny. Ogólnie pokoje są większe niż w budynku głównym(z tego co zdążyłam zauważyć) i podłoga pokryta panelami( całe szczęście bo wykładzina dywanowa nie byłaby wskazana dla mojego synka uczulonego na kurz).
                  ps zazdroszczę terminu
                  • marszaleczek Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 17.05.12, 20:54
                    hmmmm ja bylam 19.04-10.05 nie powiem że było źle ale mam wiele zastrzeżeń co do Pań na recepcji ( co innego mowią przez tel jak rezerwuje pokoj a co innego jak sie jest juz na miejscu) i wogole wszystko sprawia problem. Omijajcie szerokim łukiem Pania na zabiegach w okularach ma na imię Kasia- takiej hamskiej i aroganckiej osoby już dawno nie poznałam, miałam z nia przejścia, zreszta na każdym kroku jak sie odnosi do ludzi...
                    jedze spoko a najbradziej do połowy pobytu poxniej to różnie...
                    a lekarze... szkoda gadać, pielęgniarki bardzo fajnesmile
                    • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 17.05.12, 21:10
                      co do pań na recepcji to faktycznie zależy z którą się rozmawia, jedna mówi co innego druga co innego. O tej pani z zabiegów też słyszałam negatywne opinie, ale ja z nią raczej nie miałam do czynienia. Inne panie bardzo fajne i pielęgniarki też. Co do pani Mai - nowej animatorki też były zastrzeżenia, że np. bardziej interesowała się własnym telefonem aniżeli dziećmi które były pod jej opieką
                • kasikba Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 23.05.12, 15:14
                  hej
                  ja jade z wro w tym samym terminie! nie wiem jeszcze czy z mezem autem czy moze najpierw sama pociagiem. dzis wlasnie zarezerwowalam pokoj (w bud. glownym)
                  jak czytam opinie to nie wiem czy wierzyc czy nie ...strasza szpitalami, chorobskami itp, niemila obsluga itp...mam nadzieje ze zle nie bedzie!
                  • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 24.05.12, 13:00
                    Witaj. , nie polecam pociągu, dowiedziałam się,że może być problem mimo że wykupię miejscówki , moge się nie dostać do wagonu, tak mi powiedziałą znajoma z PKP.
                    znalazłam fajne połączenie z Wrocławia do Koszalina . Autobus wyjeżdza o 22 na miesjcu jest 6,20 a połączenie pks jest do Dąbek za pół godziny , średnio co 30 min jedźi jakis PKS. Więc ja jade autobusem , koszt 62 zł dla osoby dorosłej 52,00 dla córki 15 letniej i tyle dla syna . koszt PKP jest 100 od osoby. (myslałam o I klasie) .
                    • kasikba Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 24.05.12, 14:17
                      w sumie wychodzi niedrogo, ale moj mlody (3 lata) nie wytrzyma tyle. nawet w nocy bedzie chcial chodzic i bedzie marudzil. caly czas mysle o podrozy autem
                      mam maly problem jeszcze - w pracy nie dadza mi urlopu na cale 3 tygodnie. i nei wiem co z tym zrobic...sad
                      • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 24.05.12, 15:26
                        a gdybyś wzięła część urlopu płatnego część opieki lub bezpłatny? ja nie będę mieć problemu mam trochę nadgodzin , trochę urlopu i będzie. dw a lata temu jak jechałam z synem to próbowałam dostać L-4 ale nie dałam rady.
                        Jesli chodzi o warunki w ośrodku są bardzo dobre, jak wspomniałam byłam dwa lata temu , hotel piękny , do morza max 100m , piękna malutka wioska, jezioro obok. cudownie.
                        Ja byłam zima a latem to pewnie jest piękniej. Polecam, dlatego przy skierowaniu ponownie poprosiłam o Dąbki.
                        gdybyś chciała pogadać mój e;mail: magdaolawa@poczta.onet.pl .Magda
                        • kasikba Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 24.05.12, 15:42
                          u mnei bezplatny odpada - za duze straty ...
                          bede probowala zwolnienie - chociaz na czesc pobytu
                          w Dąbkach byłam w zeszlym roku na wakacjach , ale prywatnie w domkach, bylo supersmile
                          i nie moge się doczekać tego wyjazdu!
                          • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 24.05.12, 18:12
                            próbuj L-4 ja nie dostałam bo miałam stara łupe lekarkę w tym roku nie biore bo mam duzo wolnego.Ja byłam dwa lata temu w lutym, w tedy kiedy była ta sroga zima, morze zimą cudowne,. Fakt,że byłam w ośrodku obok w Cegielskim , Bylo fanatstycznie, ale wiem , jakie sa warunki w DUkacie, daltyego nawet się nie zastanawiam . ponadto czy to ważne czy się ma luksusy w pokoju, najważniejszy jest klimat, bo to dziecko ma skorzystać , my jedziemy na dokładkę. Biore córke na tydzień dopłacam przez tydzień za dodatkowa osobę , ale przynajmniej choc troche skorzysta.
                            • kasikba Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 25.05.12, 08:38
                              no i mam problem, urlopu nie dostane, l4 tez nie bo lekarz sie boi ze jak pracodawca nie chce dac urlopu i zobaczy zwolnienie to wysle kontrole zus. super. i co w takiej sytuacji????
                              • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 25.05.12, 17:20
                                Kasik. a może spróbuj pogadac z pracowcą, pokaz mu skierowanie może sie jakos dogadasz?
                                • kasikba Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 26.05.12, 18:44
                                  probowalam, uslyszalam ze moge jechac na pare dni, wrocic na tydzien i jechac znowu.....masakra jakas. i jak matka ma jechac jako opiekun z dzieckiem do sanatorium jak nie moze na to dostac znolnienia, chyba wiekszosci sie wydaje ze jedziemy sobie na wakacje polezec do gory tylkami!!! szlag mnie trafia, bo terminy przeciez nie sa ode mnie zalezne i nie moge tego zaplanowac wczesniej, a ze sie trafilo w sezonie urlopowym to nie moja wina.... szkoda gadac. jedyne co mi poprawilo humor - to ze dziecko dostalo sie do przedszkola!!!!!! smile
                • anuulka79 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 09.05.13, 14:39
                  witam!
                  mam na imie Ania,wlasnie dostalam sanatorium w takim samym terminie,jade z dwojka dzieci z olsztyna,zarezerwowalam pokoj w budynku B.moj gg 1814368 w razie gdyby Ktos chcial pogadac w sprawie wyjazdu.
                  • anuulka79 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - pytanko 09.05.13, 14:42
                    witam!
                    mam na imie Ania,wlasnie dostalam sanatorium w terminie 18.07-08.08.2013r.,jade z dwojka dzieci z olsztyna,zarezerwowalam pokoj w budynku B.moj gg 1814368 w razie gdyby Ktos chcial pogadac w sprawie wyjazdu.
                    • maticzek997 Re: Uzdrowisko-sanatorium - DUKAT - 2 września 09.05.13, 20:36
                      Witam
                      Jade do dukatu 2 września z okolic Warszawy z bliźnikami w wieku 6 lat.
                      Czy ktoś ma skierowanie na ten termin?
                    • karisma28 Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 12.05.13, 21:19
                      Witam serdecznie.Szukam osób,które tak jak ja wybierają się na ten turnus z dzieciaczkamismile
                      Można się poznać przed wyjazdemsmile Jedziemy z okolic Wrocławia
                      • skate80 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 02.06.13, 21:57
                        Siemka. Ja tez jade 9-30.08 z synkiem Patrykiem 6 lat. Tyle ze my jedziemy spod Wawki... Ile lat ma twoj brzdac? Zarezerwowalas juz pokoj??
                        • karisma28 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 02.06.13, 23:04
                          hej.Mój ancymon ma 5 lat.Tak,jak tylko dostałam skierowanie to w połowie maja rezerwowałam.Szkoda,że nie było już żadnych od strony morza dostępnych sad a wy?gdzie zamieszkacie?byliście już w sanatorium?
                          • skate80 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 03.06.13, 19:25
                            Siemka. Ale czad, to Patryk bedzie mial kolege smile Ja zarezerwowalam pokoj na 2pietrze, nawet nie wiem na co widok bo zrobilam to w sobote i zostalo tylko studio albo to na 2pietrze. ) a wy jaki macie pokoj? Laska pisz do mnie na maila bedzie latwiej sie dogadac akslib@interia.pl pozdr.
                            • maticzek997 Re: Turnus 02-24 wrzesień 2013 Dukat Dąbki 03.06.13, 21:34
                              CZy ktoś jedzie w tym czasie?
                            • karisma28 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 06.06.13, 23:05
                              my także byliśmy w tamtym roku w Cegielskimsmile będziemy miały porównaniesmile
                      • alika18 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 24.06.13, 11:16
                        Jadę z 6-letnią córką do dukata na turnus od 9 sierpnia 2013, czy ktoś z okolic Rawicza, Wrocławia ... też się tam wybiera, piszcie na biuro@mad-podlogi.pl smile Pozdrawiam
                        • alika18 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 24.06.13, 11:16
                          alika18 napisał(a):

> Jadę z 6-letnią córką do dukata na turnus od 9 sierpnia 2013, czy ktoś z okolic
                          > Rawicza, Wrocławia ... też się tam wybiera, piszcie na biuro@mad-podlogi.pl
                          > smile Pozdrawiam
                      • alika18 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 08.07.13, 09:33
                        Jadę z córką 6-lat 9-30 września do Dukata z wielkopolski, czy ktoś z tych okolic jedzie?
                        tel. 605383038 pozdr.
                        • alika18 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 08.07.13, 09:34
                          napisałam września, pomyłka chodziło mi o sierpień!!!
                          • maticzek997 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 08.07.13, 19:12
                            pytanie do osób które są w Dukacie, czy pokój 416 jest od strony morza czy od strony jeziora??
                        • emil.cia Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 15.07.13, 22:09
                          Witam,
                          ja również wybieram się do sanatorium DUCAT w tym terminie z córeczkami 5,5 i 3,5.
                          • alika18 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 17.07.13, 10:10
                            Witaj
                            Mam pokój na V piętrze 510, a wy macie już rezerwację
                            pozdr. Arleta
                            • emil.cia Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 17.07.13, 21:16
                              Witaj,
                              mamy pokój 318, jadę z dziećmi po raz pierwszy więc szczerze powiedziawszy rezerwowałam na ślepo, mam nadzieję, że będzie dobrzesmile)
                              W jaki wieku jest Twoja córcia?
                              • karisma28 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 17.07.13, 21:34
                                emil.cia o to blisko mnie będziesz miała pokójsmile ja również mam na 3piętrze.Mam 5 letniego syna.Twoje dzieci w jakim są wieku?
                                • emil.cia Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 18.07.13, 12:05
                                  Witaj, moje dziewczyny mają 3,5 i 5,5 i już nie mogą się doczekać. Oby tylko pogoda była. Dziewczyny jak tam z dostępem do internetu, z praniem i prasowaniem? Jadę po raz pierwszy, więc nie mam pojęcia.
                                  • myszka7521 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 18.07.13, 12:35
                                    emil.cia: na III piętrze internet jakoś działa. Ja łapałam wi-fi przy drzwiach albo wyszłam na korytarz. Pralka jest dostępna - 5 zł za 1 godzinę, najlepiej dostać tą pralkę na II piętrze bo krótko pierze, suszka do powieszenia prania, deska do prasowania i żelazko wypożyczasz na recepcji za darmo.
                                    • emil.cia Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 18.07.13, 12:43
                                      Dzięki bardzo za praktyczne wskazówki. Pozdrawiam.
                              • alika18 Re: Turnus 09-30 sierpnia 2013 Dukat Dąbki 18.07.13, 11:39
                                Moja córa ma 6 lat i już się cieszy na nowe koleżanki
                                • maticzek997 Re: Turnus 2-23 wrzesień 2013 Dukat Dąbki 18.07.13, 12:05
                                  Czy jest ktoś kto jedzie w tym terminie???
                                  • jstep Re: Turnus 2-23 wrzesień 2013 Dukat Dąbki 23.08.13, 12:29
                                    ja jadę z synkiem 4,5 letnim. mam pokój w bloku b
                                    • maticzek997 Re: Turnus 2-23 wrzesień 2013 Dukat Dąbki 23.08.13, 13:31
                                      skad jedziesz?? napisz do mnie brutunko@wp.pl to pogadamy bo ja jade z 6 latkami z okolic warszawy
                                      • maticzek997 Re: Turnus 2-23 wrzesień 2013 Dukat Dąbki 24.08.13, 12:39
                                        kurcze coś nas mało z tego turnusu...
                                        • wanat_j Turnus 7-28 listopada DUKAT 24.08.13, 21:46
                                          Witam, czy ktoś wybiera się na turnus 07-28.11?? My jesteśmy z małopolski, jedziemy PKP z Katowic lub Krakowa. Jedziemy do Dukata po raz 3 i jest ekstra. Polecam wysoki budynek, a nie budynek B. Polecam pokoje na miasto- świeci tam słonko- a zwłaszcza jesienią i w zimie jest to ważne. Pokoje są eleganckie, warto pytać o nowe łazienki, lub pokoje studio. Jedzenia mnóstwo i bardzo smaczne. Pozdrawiam i czekam na odzew wybierających się w tym terminie
                                          • aksula1 Re: Turnus 7-28 listopada DUKAT 29.08.13, 14:52
                                            Witam. My, tzn. ja z 2 dzieci w wieku 6 i 4 lat także jedziemy w tym terminie do Dukata. W ubiegłym roku byliśmy w Rabce, było bardzo fajnie. Także jedziemy ze Ślaska.
                                            • wanat_j Re: Turnus 7-28 listopada DUKAT 29.08.13, 20:50
                                              witam, my jedziemy 3 raz do dukata. Jadę z dzieckiem 5,5roku. mamy już pokój zarezerwowany pojedziemy jak zwykle PKP z Katowic lub Krakowa (ale może się jeszcze zmienić rozkład) wiec nie wiemy jeszcze na 100% skąd. A walizki wysyłamy sobie kurierem więc jedziemy z tym co będzie nam potrzebne na 1 dzień. W sumie bilet rodzinny PKP + kurier wychodzi i tak taniej niż paliwo. A wy skąd jedziecie i jak?
                                              • aksula1 Re: Turnus 7-28 listopada DUKAT 30.08.13, 12:22
                                                My jedziemy ze śląska (okolica Katowic). Jedziemy samochodem. To wy już jesteście stali bywalcy Dukatasmile. My w ubiegłym roku byliśmy w Rabce w ŚCRU, było ok ale chyba w Dukacie są lepsze warunki. My mamy zarezerwowany pokój na IV piętrze. A ten 5,5 latek to chłopiec czy dziewczynka? Bo ja mam 4-latkę dziewczynkę i 6-latka chłopca.
                                              • wjola26 Re: Turnus 7-28 listopada DUKAT 19.09.13, 17:11
                                                Ja też jadę 7-28.11.2013.r z Katowic. Jadę z dwójka dzieci -dziewczynki 4 i 8. Skąd jesteście. Masz dziewczynkę czy chłopca?
                                                • wanat_j Re: Turnus 7-28 listopada DUKAT 19.09.13, 21:22
                                                  cześć, jedzie moja mama (ja juz w tym roku nie dostanę tyle urlopu). Ona jedzie juz 4 raz, a do Dukata 3. Jedzie z moim prawie 6 latkiem. Pojedzie PKp albo z katowic o godz. 5:01, albo na noc PKP z Krakowa. A wy też PKP? Ona ma juz taki sposób opanowany i jej to odpaowiada i taniej wychodzi. Mój mail to wanat_j@interia.pl a wy byliście już kiedyś?
                                  • minilinka33 Re: Turnus 2-23 wrzesień 2013 Dukat Dąbki 27.08.13, 17:30
                                    Witam. własnie dostałam skierowanie. do budynku b.Do wyjazdu mamy kilka dni i szczerze powiedziawszy nawet nie wiem jaki będę miała pokoj.jadę z 6 latkiem. Jestem z Lublina.Może wiesz coś na temat budynku, warunków itp.
                                    • maticzek997 Re: Turnus 2-23 wrzesień 2013 Dukat Dąbki 27.08.13, 18:11
                                      napisz do mnie na priv brutunko@wp.pl to pogadamy
                                    • jstep Re: Turnus 2-23 wrzesień 2013 Dukat Dąbki 28.08.13, 13:52
                                      Do mnie też możesz pisać: joanna_st@op.pl
              • zoan25 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.05.12, 07:09
                Witam!
                Powoli przymierzam się do pakowania- jadę 02.06 do Dukatu- i mam pytanie która z dodatkowych rzeczy jest niezbędna- bo jest na wyposażeniu. Chodzi mi o parawan na plażę, parasol od słońca, żelazko itp.
                Napisz proszę- co jest na wyposażeniu, a co koniecznie trzeba zabrać- będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam i życzę pięknej pogody...
                • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.05.12, 20:55
                  żelazko weź, a jak z akcesoriami plażowymi to nie wiem ale jak byłam przez marzec/kwiecień to nic takiego nie zastałam w pokoju
                • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.05.12, 21:04
                  Wszystkie te rzeczy oczywiście możesz wypożyczyć na recepcji, ale zapewne ich ilość jest ograniczona
              • goralka29 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.05.12, 21:30
                mmama41 poczekamy jak dotrwasz końca turnusu.... ja będę miała bardzo smutne wspomnienia, pobyt skończył się nam bardzo kiepsko, bo szpitalem w miejscu zamieszkania sad Wynika to właśnie z ilości osób chorych, nie sposób czegoś nie złapać nawet jeśli się jest stale w odosobnieniu. Ja liczyłam na cud,że przetrwamy,ale tak się nie stało. Może komuś podobają się pokoje, szkoda ,że nie widział cen i miejsc zakwaterowań w ośrodkach obok, wtedy zmienia się zdanie. Recepcja nic nie wie, cokolwiek nie pytałam to jedynie kierowali do kierowniczki.Pokój nie zgadzał się z tym co mówiła pani na dole. Dużo by tu pisać, po prostu polecam mniejsze ośrodki sanatoryjne jak np. Rzymianka w Rabce. Warunki są tam PRL, ale kameralne grono pozwoliło zaoszczędzić mi tych wszystkich problemów. TO JEST MOLOCH!!!! Uwierzcie mi dziewczyny, wierzyłam ,że nam się uda, a nie udało się.... Mamy teraz duże problemy ze zdrowiem sad a miało być lepiej. Każdy ma prawo mówić swoją opinię. Ja mam po prostu smutne doświadczenie.Jechałam z polecania, bo ktoś był i zachwalał, ale widzę,że wszystko zależy od pory roku, ludzi itd. Towarzysko naprawdę ok, ale jak to mówią tam gdzie są mili ludzie sam namiot wystarczy smile tu brakuje życzliwości, uprzejmości a przede wszystkim rozsądku sad
                • tululka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.05.12, 16:01
                  goralka29 napisał(a):

Dużo by tu pisać, po prostu polecam mniejsze ośrodki sanatoryjne jak np. Rzymianka w Rabce. Warunki są tam PRL, al e kameralne grono pozwoliło zaoszczędzić mi tych wszystkich problemów.

JA tu czegoś nie rozumiem. Polecasz Rzymianke, pokusiłam się o opinie w Internecie na tem owej Rzymianki włos na głowie m isie zjeżył
                  cytuje:

Jestem własnie w Rzymiance.
                  Przyjechaliśmy tydzień temu i jak weszłam przeżyłam prawdziwy szok.
                  Sanatorium jest obskurne i zagrzybione.Niewiem jakim cudem ono nadal
                  prosperuje ponieważ dom w którym sie znajduje nie spełnia
                  podstawowych norm o czym mówi otwarcie pan z domu obok,znający
                  dobrze kierowniczkę rzymianki.
                  Jedzenie jest marne a dziś to juz konkretnie się popisali.Miał być
                  na obiad kotlet wołowo-wieprzowy a była smażona martadela udajaca
                  kotleta.W panierce!!
                  caly artykul tutaj
                  Tekst linka

nastepny wpis

sanatorium zbudowane na wykorzystywaniu ludzi zdecydowanie przydałaby się tam interwencja PIP, totalne wykorzystywanie ludzi. szok że mimo wykorzystywania ten personel jest miły dla gości

Na innym forum
                  Bylam w wielu sanatoriach dzieciecych. W Rzymiance bylo najgorzej.
                  Przywiozlam stamtad tylko chorobe i mrowki (ktorych nie moglam sie
                  dlugo pozbyc) Liche zabiegi. Zarozumiali wlasciciele-oszusci- nie
                  wierzcie w ulotki i inf na ich stonie
                  Tekst linka

• magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.05.12, 18:24
                Proszę o informację czy tzw kulki sa darmowe, jak wygląda sprawa z lezakami i kotarą, czy jest na wyposażeniu (byłam zimą dwa lata temu ) jak jedzonko? prosze o wszystkie ważne info, moj e-mail magdaolawa@poczta.onet.pl dzi,eki za kontakt
            • gami13 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.05.12, 15:47
              A kto Tobie placi za te negatywne opinie o Dukacie na różnych forach ???? Przybierasz rożne pseudonimy, ale IP komputera jest ten sam.
            • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 17.05.12, 20:20
              Ja też byłam(28.03.2012-18.04.2012) i mogę polecić. Pobyt wspominam bardzo miło, a 3 tyg szybko zleciały. Ale pewnie dlatego, że poznałam tam świetnych ludzi. Faktycznie Dąbki to mała miejscowość i poza sezonem niewiele się dzieje. Jednak niczego innego się nie spodziewałam, w końcu najważniejszy jest klimat nadmorski i jego działanie. Zresztą jak ktoś chce to może się wybrać do Darłowa(ok.10km) lub do Koszalina(niecałe 30km). Do opieki medycznej mam pewne zastrzeżenia np. przy pogorszeniu zalecono mojemu dziecku inhalacje berodual + pulmicort, ale tylko 3dni. Zawsze mi lekarze mówili, że pulmicort należy stosować o wiele dłużej.
              Ogólnie moje dziecko(5lat) też było zadowolone z pobytu w sanatorium i nawet chętnie chodziło na wszystkie zabiegi
          • m.lukowicz DĄBKI - sanatorium - turnus od 2.6.2012 27.05.12, 17:31
            Witam wszystkich na forum. Moja mama dostała skierowanie do Dąbek od 2.06.2012. Jeśli ktoś jedzie w tym terminie samochodem i mógłby zabrać jedną osobę z Poznania, partycypującą w kosztach paliwa, to proszę o kontakt. M
    • tululka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.05.12, 16:13
      Nurtuje mnie jeden problem podniesiony przez gooralke: Czy to wina sanatorium, ze przebywają w nim chore dzieci?
      Dziewczyny, czy uważacie, że sanatorium nie powinno przyjąć na turnus "zasmarkanego i kaszlącego dzieciaczka", który czesto jedzie na turnus przez pol polski albo i cala ? Czy sanatorium powinno "wyrzucac" z turnusow dzieci chore ?

Goralka Ty chyba zapomnialas, ze do sanatorium jezdza chorzy ludzie. A skierowanie dostali na kilka miesiecy przed wyjazdem. Na innym forum niezadwolenie argumentujesz, ze byli tam starsi ludzie raz mili a raz mniej. Ty czasami nie masz cos z glową ? Twoje argumenty sa niezrozumiałe. Rozumiem, ze jak jedziesz na wczasy to biuro tudzież hotel gwarantuje Ci, ze bedą tam sami mili, młodzi i zdrowi ludzie. To co piszesz, jest żałosne.
      • goralka29 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 25.05.12, 22:45
        tululka cytuję :" czy uważacie, że sanatorium nie powinno przyjąć na turnus "zasmark
        anego i kaszlącego dzieciaczka"....

Moim zdaniem NIE POWINNO!!!!!!!!!! Dlaczego?

Odpowiedź prosta, bo zarazi inne dzieci!!!!!!!!!

Nigdy w życiu nie tłukłabym swojego chorego dziecka przez pół czy jak piszesz całą Polskę.NIE MIAŁABYM SUMIENIA ,żeby narażać je jeszcze bardziej. Wykazujesz się MEGA egoizmem!!!!!!!!!!!!!

Nie prawdą jest,że termin sanatorium to koniec świata, można dogadać się z NFZ i przełożyć w razie choroby dziecka i to nawet już w dniu wyjazdu bez żadnych konsekwencji. (w samym skierowaniu napisane jest,że jadą DZIECI ZDROWE!!!! ) Druga sprawa, przez takich "myślących" jak Ty cierpią potem niewinne dzieci. Ciekawa jestem czy sama z katarem, kaszlem i gorączką miałabyś ochotę na zmianę miejsca, wyjazd i tułaczkę po autobusach, pociągach czy autem???

Dzięki Tobie i Tobie podobnym mamy w przedszkolach poradnię dzieci chorych. Dlaczego tak często chorują maluchy? proste ,bo rodzice chore dzieci wysyłają do przedszkoli. Moje dziecko jak ma katar zostaje w domu, a ile dzieci chodzi??? Wiem, każdy się jakoś tłumaczy to brak pieniędzy, brak opieki, alergia ... a tak naprawdę uważam,ze większością kieruje zwykły egoizm.Póki nie zmieni się podejście dorosłych póty w przedszkolach będzie syf. Możesz sobie mnie obrażać, nie robi to na mnie wrażenia.To są fakty z którymi nie da się polemizować.Jedno chore dziecko potrafi zarazić masę innych dzieci...cierpi wiele, a egoistka matka jest tylko jedna. Gdyby każdy zastanowił się tylko nad sobą i swoim postępowaniem pobyty w takich miejscach czy hotelach, kurortach, kwaterach itd. byłyby przyjemniejsze.
        • tululka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.05.12, 20:57
          Gooralka czy Ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem ?

Zadałam pytanie forumowiczkom, Twoje juz znam.

A pytanie do Ciebie :
          Dlaczego winisz sanatorium za jak to napisałaś głupote i egoizm matek przyjezdzających z chorymi dziećmi ?
          • graosy72 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.05.12, 23:49
            Witam
            29.06.12 jadę z Katowic do Dąbek z 2 dzieci czy ktoś jedzie w tym okresie ze Śląska?
            Jeśli tak to dokładnie kiedy i jakim środkiem transportu?

pozdrawiam Grażka
            • anet0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.05.12, 13:34
              Witam, czy moze ma ktoś już termin na 31.08.2012-21.09.2012?wybieram sie z 6 letnią córką.
              • ewela350 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 13.06.12, 08:19
                Witam. Jadę w tym terminie z 5 letnią córką i 1,5 rocznym synem. Dzwoniłaś już może rezerwować pokój? Pozdrawiam.
                Ewelina
                • lola24051967 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 26.06.12, 10:31
                  Witam!
                  Bardzo proszę o pomoc. Dostał skierowanie na turnus 31.08.2012r - 21.09.2012r.. Dzisiaj dzwoniłam, by zarezerwować pokój i okazało się, ze w budynku A są wolne dwójki tylko te malutkie z niewyremontowaną łazienką i typu studio. Wstępnie zarezerwowałam te w studio (pokój 415), bo zależy mi na nowej łazience. Nie wiem jednak czy to dobry wybór. Czy ktoś wie jak wyglądają te pokoje. Ponoć są większe niż małe dwójki, ale czy bardzo słychać sąsiadów.
                  • arla.m Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.08.12, 11:30
                    Ja z synem też jadę 31,08-21,09 i też mam zarezerwowane studio. Nie pamiętam nr. pokoju ale myślę że będzie dobrze smile
                    Kto jeszcze jedzie na ten turnus? Z jakich okolic jedziecie? My z opolskiego.
                    jedziemy autobusem - fajne bezpośrednie połączenie do Koszalina a potem dalej.
              • 1qper Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.06.12, 14:14
                Witam jade w tym terminie z synem 6 lat z warszawy
                • ewela350 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.07.12, 12:51
                  My jedziemy z Milanówkasmile
        • mamulka0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.05.12, 10:16
          a czy pani przemyślała swój tok myślenia. Po pierwsze do sanatorium jeżdżą ludzie starsi (czy to kryje się pod pojęciem starzy zgredzi) i chore dzieci. Nie zawsze kaszel lub "smary" świadczą o chorobie, którą można zarażać i nie zawsze towarzyszy temu gorączka (więc to stwierdzenie o skrajnym egoiźmie matki jest mocno przesadzone, matka egoistka nie zada sobie trudu,żeby załatwić cokolwiek dziecku). Są alergie, przerośnięte migdały, astma itd. Kiedy te dzieci mają jechać do sanatorium??? Bo objawy choroby towarzyszą Im przez całe życie. Swoją drogą,jestem ciekawa na co choruje Pani dziecko, skoro musiało jechać do sanatorium , a nie zna Pani podstaw ww.chorób skoro je Pani tak "spłaszcza"...Też mnie "trzepie" jak widzę mamy przyprowadzające chore dzieci do przedszkola, gdzie na oko już widać, a zwłaszcza słychać,że dzieciak ma conajmniej zapalenie oskrzeli (a później jest płacz,bo dziecko ląduje w szpitalu),ale nie można wszystkiego generalizować. W tamtym roku byłam pierwszy raz w sanatorium (też w Dąbkach,ale w innym ośrodku), miałam dużo zastrzeżeń...wszędzie jest tak samo.Jedzenie na stółówce musi być tanie (w prywatnych hotelach też jest tanie,bo chodzi o to,żeby zarobić na czym się da).Teraz nastawiona jestem na powietrze,bo bardzo pomaga (dokarmiać będę się we własnym zakresie,leki biorę swoje,a jak mnie będzie niepokoić stan zdrowia dzieci,to pojadę do Darłowa lub Koszalina na prywatną wizytę.W swoim poście napisała Pani,że Dąbki to dziura i wielka nuda,a czego się Pani spodziewała, jakich atrakcji (zwłaszcza żyjąc w odosobnieniu jak to Pani napisała lub z chorym dzieckiem)???Myślę,że większość małych kuracjuszy pochodzi z dużych algomeracji (jest nam łatwiej sfinalizować skierowanie w NFZ, ponadto finansowo jest nam latwiej opłacić taki turnus-nie generalizuję i nie chcę nikogo obrazić),więc pobyt w małej, urokliwej, nadmorskiej miejscowości to jest najlepszy odpoczynek od miejsckiego smogu i "zaganiania",a o to przecież chodzi,żeby nasze dzieci pooddychały czystym powietrzem i miały mamy dla siebie!!!!Pozdrawiam
        • mamulka0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.05.12, 10:21
          Powyższy post skierowany jest do Góralki29
          • tululka Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.05.12, 16:25
            Kiedys rozmawialam w jednym sanatorium ( w Rabce) z wlaścicielem na temat wyżywienia - dlaczego nie maja stołów szwedzkich i usłyszałam, ze Oni bardzo chetnie by takowe zrobili bo to łatwiejsze w obsłudze i nie marnuje sie tyle jdzenia ale nie wolno ! Bo to sanatorium i jedną z metod leczenia jest dieta, a niestety ludzie nie maja umiaru i nie rozumieja, ze dieta leczy. Jesli by byl stol szwedzki to wiekszosc by jadla to na co ma ochote a nie to co im wolno w ramach diety.

A wracajac do Pani goralki29 to szkoda słów - Pani jest "z wyższych sfer" i wypoczywala w wysokich standadach wiec co tu dyskutowac. Skoro Pani taka wymagająca to po co Pani korzysta z marnego dofiansowania i jeździ do Sanatoriów, a potem bezpostawnie krytykuje? WSTYD .
    • hakinom Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.06.12, 20:29
      witam, jestem obecnie w dukacie i jestem troche przerazona jak ciezkie czlowiek wydaje pieniadze i jak niewiele z tego ma... Dostalismy pokoj w budynku B - nie polecam, wiocha, lata 70.. wstydziliby sie dawac takie pokoje. Jest zimno, widok na stary obskurny parking.
      Woda letnia. Dzis lekarz bedac u lekarza spedzilismy w jego sali jakies 2 min bo bardzo sie spieszyl bo dluga kolejka. Nigdy nie widzialam takiego tempa badania smile
      zalosne.
      Nie polecam. To moj pierwszy i ostatni wyjazd w to miejsce.
      • kassia1976 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 09.06.12, 21:56
        Bardzo współczuje wyboru budynku "B", ale można czytać wpisy na forum i wtedy nie ma problemu z wyborem pokoju. Pozdrawiam
        • agnes3131 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 22.06.12, 13:05
          Niestety nie zawsze można wybrać- ja dostałam późno skierowanie i były już tylko wolne pokoje w bud. B. Napiszcie proszę coś więcej, jakie są tam warunki?
          • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 22.06.12, 22:59
            Ja też dostałam pokój w budynku B, bo już nie było wolnych. Na początku byłam zawiedziona, ale koniec końców byłam jednak zadowolona. Pokój mieliśmy na parterze(nr 5). Był ładny, słoneczny i świeżo po remoncie z nowymi meblami. Jedynie łazienka zupełnie niewyremontowana, a w niej prysznic z brzydką zasłonką
          • caroline112 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 22.06.12, 23:01
            aaa i z wodą nie było problemu, zawsze gorąca. Ale to było marzec/kwiecień, może teraz coś się zmieniło w tej kwestii
    • roksi20052 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 26.06.12, 19:48
      witam, ja wrocilam w sobote z dukata jestemkie bardzo zadowolona z pobytu, pokoje wszystkie podobne jesli chodzi o wielkosc,cena w zaleznosci od lazienki, ja bylam w pokoju 109 z wyremontowana lazienka, jesli pojechalabym jeszcze raz to wlasciwie szkoda wydawac dodatkowa kase na lazienke.w budynku b tez widzialam te studia i jesli nie przeszkadza ci wspolna lazienka to tez jest tam fajnie, standard pokoi lepszy niz w budynku glownym, a cena nizsza o ok.900 zl. jedzenie tez dobre i duzo, nie trzeba zywic sie gdzie indziej.opieka lekarska podstawowa tz.badanie dziecka i wypisanie recepty, ktora trzeba wykupic.Zajecia dla dzieci tez sa organizowane swietnie, nie ma czasu na nude.Ogolnie jestem bardzo zadowolona z pobytu polecam dukat jako sanatorium.Pozdrawiam.
      • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 27.06.12, 14:28
        dziękuje za tak szczegółowe informacje . pozdrawiam
      • lola24051967 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.06.12, 12:23
        Napisz Roksi, czy te małe dwójki z niewyremontowanymi łazienkami to jakiś koszmarek. Jadę z 4-letnią córką we wrześniu i jak dzwoniłam nie było już innych dwójek. Czy te łazienki są zagrzybione i zatęchłe, czy są czyste i po prostu mają stare urządzenia sanitarne. Proszę pomóż jak coś wiesz, bo może zmienię jeszcze na studio w budynku A ( choć trochę boję się na kogo trafię). Mam rezerwację na pokój 411.
        • julietta78-1 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.06.12, 14:27
          Z tego co widziałam to małe dwójki nie są najgorsze.To są po prostu małe pokoiki z dwoma tapczanami. Balkon jest od strony jeziora. Miejsca na pobieganie na pewno nie spodziewaj się. Z jednym dzie4ckiem przeżyjesz spokojnie te trzy tygodnie.
          To,że łazienka stara to nie znaczy,że zagrzybiona czy zapleśniała. Ona ma po prostu stare kafelki(jeszcze takie małe), prysznic z zasłoną foliową a nie tak jak w nowych(kabina z panelem). Ja byłam w pokoju ze starą łazienką i spokojnie dałam radę z dwójką dzieci. przecież nie będziesz tam przesiadywała bo wiadomo do czego łazienka służy.
          Według mnie lepiej ciaśniejsza dwójka niż studio z nieznanymi osobami.
          Pozdrawiam.
        • kaska-poznan Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.06.12, 18:15
          Witam

Nie martw się lola. Ja właśnie wróciłam z Dukatu, miałam pokój numer 410, łazienka faktycznie stara, ale czysto. Nie było grzyba ani stęchlizny tylko stary prysznic, umywalka i stare płytki. Ale spokojnie można się wykąpać. Fakt że ja pod prysznicem nie używałam kotary, wołałam wystrzeć podłogę smile Jedzeniem też się nie martw, jest bardzo duży wybó i smaczne jedzonko. Pozdrawiam.
          • lola24051967 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.06.12, 08:30
            Dziękuję dziewczyny za pomoc. Teraz spokojnie mogę jechać. Zostaję przy małej dwójce.
    • kaska-poznan Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 29.06.12, 09:01
      Jeszcze dla uspokojenia mogę Tobie napisać, że na "moim" turnusie w pokoju numer 411 mieszkało małżenstwo z dzieckiem prawie 5-letnim, mieli złączone łóżka i dali radę smile Zresztą my w pokoju 410 również złączyliśmy łóżka i przez 10 dni spaliśmy w trójkę i nikt nie narzekał, że się nie wyspał bo było ciasno. Przy okazji pozdrawiam wszystkich z turnusu 2-23 czerwca 2012 wink
      • lola24051967 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.07.12, 08:42
        Dziękuję Ci Kaśka za te informacje. Już się zastanawiałam co zrobię z mężem, bo przyjeżdżam z daleka i chciałam żeby przenocował. Napisz jeszcze proszę czy zgłaszałaś gdzieś noclegi męża i czy wykupowałaś mu jedzenie. Jak to tam wygląda.
        • kaska-poznan Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.07.12, 09:31
          Tak zgłaszałam męża. Proszę podaj swój adres mailowy to Ci napiszę więcej szczegółów.
          • lola24051967 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.07.12, 08:40
            Będę Ci bardzo wdzięczna za dodatkowe informacje . Mój adres: lordjojo@wp.pl
            Pozdrawiam.
    • takose Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 25.07.12, 19:27
      Witam, mam pytanie do obecnie przebywających w Dąbkach: Czy na plaży przy wejściu od Dukata i Cegielskiego jest rozstawiony "plac zabaw" dla dzieci z firmy TOYOTA? W ubiegłym roku było, jadę 09.08 do Dukata. Zastanawiam się czy i w tym roku jest podobnie. Proszę o odpowiedzi.
      • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 28.07.12, 11:55
        w tym roku także jest rostawiony, dwie animatorki sa do godz. 16.30
    • saramis Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 31.07.12, 21:38
      Byłam w Dukacie w marcu br. Jak dla mnie bardzo miłe zaskoczenie, bałam się nudy - mała miejscowość i to w marcu - ale bardzo dobrze zorganizowane sa zajęcia dla dzieci, wiele atrakcji, więc naprawde byłam zadowolona, moje dziecko równieżsmile Dobra opieka lekarska, miłe pielęgniarki, jedzenie bardzo w porządku - różne rodzaje diet dla dzieci - mój synek był na bezmlecznej, nie było najmniejszego problemu.
      Ja miałam ten większy pokój, wszystko się mieści, łazienka dośc duża, duży prysznic z hydromasażem - ale hydromasaz nie działa niestetysad
      Zabiegi dla dzieci przeprowadzane profesjonalnie, może tylko jedna pani niezbyt miła i nie powinna chyba z ludźmi pracowaćwink
      Polecam zdecydowanie to sanatorium!
      • ewela350 Pokój 211 04.08.12, 09:22
        Czy ktoś z Was miał albo widział ten pokój? Jak wygląda? Jest mały czy duży?
    • cybulkag Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - 09.08. 05.08.12, 11:16
      Kto jedzie w terminie 09.08 - 30.08.. Jadę ze Złotowa woj, wielkopolskie. Jedę trzeci raz, pierwszy raz w Dukacie, drugi w Cegielskim i teraz znów Dukat.
      • kasikba Sanatorium DĄBKI - DUKAT - byłam 09.08.12, 12:43
        Wlasnie wrocilam z Dukata. Dla tych co przeczytali negatywne opinie i teraz maja mieszane uczucia (tak jak ja wczesniej) - jest na prawde OK! jedyne do czego mozna sie przyczepic to do standardu pokoju - późny Gierek. Nawet w tych o wyzszym standardzie (roznica taka, ze jest kabina prysznicowa plastikowa a nie murowana z zasłonką. Ale nie jest zle. Mnie tylko troche wkurzyla posciel(nie poszewki - one sa ok), ktora miala nieprzyjemny zapach. Po zdjeciu poszewek okazało się, że chyba nie była nigdy prana, plama na plamie...i ten zapach! tak samo materace i rozkładane łóżko. cala reszta super - jedzenie, opieka medyczna, zabiegi.
        aha no i czasem panie w recepcji maja ciagle z czyms problemy.
        Wi-Fi jest na parterze i 1-wszym pietrze. mozna wypozyczyc rowery (co do ich stanu wole sie nie wypowiadac - ale jezdza smile, zelazko, suszarki, pralka - za dodatkowa oplata. Opieka dla dzieci super - swietlica, kulki, dodatkowe zajecia - na prawde bylam mile rozczarowana!
        • andziasle Re: Sanatorium DĄBKI - DUKAT - byłam 11.08.12, 14:11
          ja też byłam na tym turnusie do 9 sierpnia 2012. Mieszkaliśmy w budynku B. Na początku byłam troche zawiedziona odległością od stołówki i standardem pokoju (galopujący gierek - zwłaszcza łazienka!!!). Ale w sumie meble nie takie stare, dostaliśmy całe studio więc 3 pokoje z małym tv (bez pilota), dzieci osobno, my z mężem osobno no i swoja łazienka, jaka by nie była, dwa balkony. Dużo miejsca, bo te studia w budynku B to są zwyczajne mieszkania jak w bloku. W ogóle to był chyba kiedyś blok mieszkalny, a Dukat to stary ośrodek banku BGŻ. Duuuużo w nim jeszcze wymaga poprawy, ale widać, że właściciele ciagle coś robią, remontują i starają się poprawić warunki. Baza sanatoryjna, zabiegowa działa drugi rok wiec urzadzenia nowe, obsługa (przynajmniej dla nas) bardzo miła i bezproblemowa. Ale jak ktoś podchodzi roszczeniowo do ludzi, to niech nie spodziewa się uśmiechów od drugiej strony (to do osób, które uważają, że niektóre panie były niemiłe!). Lekarz, fakt, szybko niekoniecznie zrozumiale (równiez w mowie wink ), ale bez niczego wypisał antybiotyk przy anginie i wziewy jak była potrzeba, które były dawane u pielęgniarki za darmo. Jedzenie: hmmm dużo, smacznie i naprawdę domowo. Jak ktoś zdążył "wykraść" ze szwedzkiego stołu jajka, jogurty lub warzywa zanim "starzy" kuracjusze nie pozabierali całych półmisków, dzbanków lub wymietli jedzenie, to nawet i tego udało się spróbować ;-p
          Panie na recepcji też całkiem przyjemne. Fajne animacje dla dzieci, świetlica i kulki. Dzieci się nie nudziły. Panowie ochroniarze, czasem nadgorliwi i niekoniecznie mili. Kwitek z parkingu ważniejszy, niż sama karta pobytu ;-/
          Generalnie jestem zadowolona, mam nadzieję, że pobyt moim dzieciom coś da pozytywnego w sensie zdrowotnym. Pozdrawiam panią od gimnastyki i panią hivamatu. Przefajne dziewczyny i bardzo lubiące dziecismile
          Jakby ktoś chciał więcej info, to mój mail: andziasle@wp.pl
      • malgosia-km1204 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - 09.08. 13.08.12, 11:30
        Witam , ja jade od 31.08.2012r. prosze o informacje , jakie warunki, opieka medyczna, zajecia dla dzieci.
        pozdrawiam i zyczę przyjemnego wypoczynku.
    • aga2206 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.08.12, 18:02
      Witam
      dostałam termin 14.10-04.11. Czy ktoś jedzie w tym terminie?
      W ciemno zarezerwowałam pokój 404 czy ktoś wie co to za pokój i w którym jest budynku?
      Pozdrawiam
      Aga
      • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.08.12, 20:52
        Pokój 404 jest wbudynku głównym znajduje sie na 4 pietrze, jezeli moge doradzic , to lepiej żebys zarezerwowała jakis pokój na 3 lub 5 pietrze, poniewaz na 1 pietrze sa pokoje pielęgniarek i pokoje zabiegowe, zawsze sa tłumy, na IIp znajduje sie świetlica dla dzieci także wiecznie głośno, na 3 jest biblioteka - cicho, na 4p. tzw. kulkowo wiec gdy nie ma pogody fuul dzieciaków lata po korytarzu , na 5 jest cicho i na 6 znajduje sie kino , głośno w tedy gdy wyświetlaja filmy dla dzieci, \pokoje sa bardzo ładne, jedzenie pycha, obsługa świwtna , bardzo profesjolane podejscie do pacjęta, polecam Dukat. żyvcze miłego pobytu.
        • arla.m Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.08.12, 11:33
          Jadę z synem na turnus 31,08-21,09
          z jakich okolic jedziecie?
          • anet0 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.08.12, 09:58
            Witam, ja tez jade w terminei 31.08.2012-21.09.2012.
            • malgosia-km1204 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.08.12, 15:38
              Jedziemy z Warszawy na turnus 31.08.2012 -21.09.2012. Zarezerwowałam pok. 119.
              Pozdrawiam , do zobaczenia na miejscu.
          • malgosia-km1204 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.08.12, 15:40
            Witam , jedziemy z Warszawy , ja zarezerwowałm pok. 119. Do zobaczenia na miejscu.
            Pozdrawiamy
          • malgosia-km1204 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.08.12, 15:44
            My bedziemy jechali z warszawy, a państwo z kąd dojedziecie.
            Pozdrawiam
            • malgosia-km1204 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.08.12, 15:47
              przepraszam za błędy (skąd) ale niestety muszę wymienic klawiaturę.

Pozdrawiam
      • mona2123 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.09.12, 10:09
        Witaj aga2206 ja równiez wybieram się w tym terminie. Jadę do senatorium po raz pierwszy, z dwójka dzieci, więc mam obawy ale po przeczytaniu opini mam nadzieje, że bedzie oksmile
      • monia15121984 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 05.09.12, 13:55
        Witam, my również z córcią wybieramy się 14.10-04.11.
        Ja zarezerwowałam pokój 413 i ponoć to jest w tym głównym budynku na 4 piętrze,tylko jak czytam te opinie to raczej to piętro odradzają z racji tego placu zabaw(kulki).
        Jeśli masz jakieś dodatkowe informacje to proszę o kontakt na e-maila ml.kowalska@interia.pl, będę wdzięczna.
        Pozdrawiam
        Monika
        • anus-ja Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 08.09.12, 22:56
          Witam, obecnie jestem w Dukacie, co prawda p. 3, ale mogę powiedzieć, że kulki z 4 piętra nie są wydaje mi sie mocno przeszkadzające. Znajdują się na sali naprzeciw schodów, a pokoje są rozlokowane w prawo i lewo od nich, poza tym dzielą je drzwi na korytarz. Moim zdaniem nie ma znaczenia piętro, tu generalnie jest spokojnie. A im wyżej, tym ładniejszy widok smile Pozdrawiam!
      • wanat_j Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.10.12, 22:08
        my też wtedy na 3 p. mój mail wanat_j@interia.pl (jedziemy już 3 rz)
    • arla.m Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 22.08.12, 18:44
      o jak miło jest kilka mam na 31 smile
      My jedziemy z Opolskiego -Kluczbork smile a pokój mamy 215a.
      jest ktoś kto ma 215b? Mamy wspólną łazienkę smile
      ile lat mają wasze dzieciaczki? Mój synek 3,5 -

• lola24051967 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.08.12, 09:32
        Witam!
        Ja też jadę 31.08. 12. Czy może ktoś był w pokoju 110? Bardzo proszę o informację, czy jest to pokój wyremontowany i czy ma nową czy starą łazienkę.
        • sorella17 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.08.12, 11:30
          Jadę 31.08. z córcią 6 lat z Wrocławia. Zarezerwowałam pokój trzyosobowy. Do zobaczenia w Dąbkachsmile
          • anus-ja Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 24.08.12, 19:55
            Witajcie, ja też jadę z synkiem 31.08 do Dukata. Jedziemy z okolic Warszawy smile Będziemy w bud. A. Dziś udało mi się wydzwonic dwójkę na 3p.
            Do zobaczenia nad morzem!
            • amu78 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 26.08.12, 14:38
              Witam, szukam mamy z dzieckiem do wspólnej podróży do dukata turnus od 22.09.2012, jadę z podkarpacia. Mam samochód ale sama z dzieckiem się na tyle godzin nie wybiorę no i koszt paliwa też wychodzi spory, w 4 osoby wyszłoby taniej.
              • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.08.12, 11:41
                witam!
                Ja też jadę do Dukata na turnus 22.09-13.10, jestem ze śląska i jadę z dwójką dzieciaków w wieku 4 i 6 lat, będę w pokoju 416. Czy ktoś z okolic jedzie w tym terminie? pozdrawiam
                • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.08.12, 12:04
                  Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tymi lekami, czy trzeba je samemu wykupić do zabiegów codziennych jak przeczytałam, bo są dwie opinie?mówiono mi ze swoje leki najlepiej zabrać z domu (te które dziecko ma na stałe) a jak z lekami zleconymi na miejscu jeśli są inne?co jeszcze powinnam zabrać oprócz ręczników na
                  zmiane (tak powiedzieli w recepcji), żelazka, leków? będę bardzo wdzięczna za radysmile a jak to jest z basenem przy dwójce dzieciaków-jaka wtedy jest opłata? czy organizują jakieś wycieczki?
                  • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.08.12, 12:22
                    jeżeli dziecko przyjmume na stałe leki , prosze wziąśc , bo na miejscu trzeba wykupić.
                    żelazko było dostępne w recepcji, reczniki pokojowa, bez problemu wymieni,
                    opłata za basen jak pamietam to koszt 8,00 zł i 10 zł , basen mały ale ja i moje dzieci byly zachwycone. szczególności z sauny i jakuzzi.
                    wycieczki sa organizowane na basen do Darlowa, do zamku , rejs statkiem po morzu, po jeziorze itp. jest masa atrakcji dla dzieciaków.
                    Panie Animatorki bardzo sympatyczne, rewelacyjnie podchodzą do dzieciaków. pełen profesjonalizm.
                    Ogółem pobyt wspominał bardzo miło.
                    • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 31.08.12, 12:07
                      bardzo dziękuję za informacjesmilepozdrawiam
                • amu78 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.08.12, 18:28
                  my mamy pokój 410 smile w tym samym terminie, pozdrawiam
                  • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 31.08.12, 12:05
                    w takim razie będziemy sąsiadkamismile
                    • amu78 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.09.12, 10:01
                      to miło mi poznać smile jadę z córką 4 lata a ty?
                      • 1baskas Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.09.12, 22:18
                        witam ja wybieram sie z 4 letnim synkiem, czy masz juz pomysl na dojazd? myslalam o pociagu lub autobusie napisz prosze jak Ty planujesz dojechac. moj mail baska.s@poczta.fm
                        • zuzia3422 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.09.12, 22:27
                          Czy jedzie ktoś z Dolnego Sląska????
                        • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.09.12, 19:49
                          nas raczej zawiezie mąż, wiem ze to spory koszt ale sama nie mam mozliwosci wziasc samochodu a bałabym sie jechac pociagiem z dwojką dzieciaków sama, chodzi mi o wzgledy organizacyjne, czyli np. jedno dziecko spi a drugie chce isc do wc i co wtedy, z drugiej strony nie mam bezposredniego polączenia i musiałyby byc 2 przesiadki wiec bez sensu. Mam nadzieje ze bedzie fajnie, choc obawiam sie pogody niestety... pozdrawiam wszystkich.
                      • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 02.09.12, 19:43
                        mnie również miłosmile ja jade z 4 letnim synem i 6 letnią córką, oby tylko pogoda dopisała!
              • zuzia3422 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 30.08.12, 15:46
                Witam!!! Jadę z 4 letnim synem 22.09.2012-13.09.2012. Mam rezerwacje w pokoju 313,czy ktośtam był???? Jesteśmy z dolnośląskiego.
                • madzik0711 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 10.09.12, 21:49
                  Hej ja tez jade z dwójka dzieciaków w terminie od 22.09-13.10 z Katowic. Mam zarezerwowana 3 na III pietrze.
                  • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.09.12, 11:45
                    o, jak miłosmile ja mieszkam ok 30km od Katowicsmile pewnie sie spotkamy na miejscusmile a o ktorej zamierzacie wyjechac z Katowic żeby dotrzeć na czas? jedziesz samochodem czy pociągiem?
                • 6mysia Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.09.12, 18:35
                  Czesc. ja jade w tym samym terminie do sanatorium i mam pokoj na 4 p. Tez jade z dolnegoslaska. Z jakiej miejscowosci jedziecie?
                  • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.09.12, 19:01
                    6mysia będziemy sąsiadkamismile jaki masz numer pokoju?ja 416smile
                    • 6mysia Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.09.12, 16:00
                      Cześć Monikaiola3.Ja mam nr. pokoju 403 na IV p.
                      • malgosia-km1204 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 20.09.12, 04:30
                        Drogie mamy, ja obecnie koncze turnus w Dukacie. Ja i moich dwóch urwisow jestesmy zadowoleni, jedzenie bardzo dobre, obługa na stolówce równiez, zajecia z paniami animatorkami bardzo edukacyjnei rozwijajace, codziennie na 2 p. w swietlicy prace plastyczne, na 4p, kulki, na 6p. po południu były wyswietlane filmy dla dzieci, w pon, srode , piatek dyskoteka dla maluchów. Po przyjezdzie było ognisko z kiełbaskami, zabawa przy muzyce na terenie Osrodka, jazdy na kucyku. Dostępny równiez plac zabaw, basen mały ale dla dzieci ok, (płatny 8 zł dziecko, 10 rodzic). Wczoraj był bal na małej stołówce, prowadzony przez pana i panie anmatorki, dzieci bawiły sie naprawde rewelacyjnie.

Do morza blisko, zabiegi do obiadu, po południu czas wolny mozna isc na spacer, my chodzilismy nad jezioro ( z tyłu Dukata) i kamilismy kaczki i łabedzie.
                        Pokoje są odnowione ja mieszkała w p. 119 - 3 osobowy na I p. był spory z balkonem, winda do dyspozycji kuracjuszy, wózek mozna zostawic na dole przy recepcji.
                        panie od zabiegów miłe i pomocne.

Dojazd do osrodka nie sprawia zadnego problemu, dobrze oznakowany,
                        Ja jechałam z pod Warszawy , daleko, sama z dziecmi autem, ale da sie wytrzymać.
                        Pozdrawiam wszystkie mamy , które jadą do Dukata i zycze przyjemnego wypoczynku.
                  • zuzia3422 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.09.12, 21:51
                    Cześć jestem ze Strzegomia,a Ty z jakiego miasta jedziesz?
                    • 6mysia Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.09.12, 15:57
                      Cześć. Ja jade z Lubina. Jaki masz nr. pokoju? Ja mam 403 smile
              • 1baskas Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 01.09.12, 00:01
                bardzo prosze o bliższy kontakt - mój meil: baska.s@poczta.fm (jestem z sandomierza - ten sam termin i uzdrowisko, szukam też wspólnego dojazdu).

amu78 napisał(a):

> Witam, szukam mamy z dzieckiem do wspólnej podróży do dukata turnus od 22.09.20
                > 12, jadę z podkarpacia. Mam samochód ale sama z dzieckiem się na tyle godzin ni
                > e wybiorę no i koszt paliwa też wychodzi spory, w 4 osoby wyszłoby taniej.
    • aga2206 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.09.12, 12:22
      Witam
      czy ktoś wie czym dojechać z Koszalina do Dąbek?
      Jadę pociągiem niestety tylko do Koszalina i nie bardzo wiem co dalej.
      • magdaolawa Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.09.12, 14:40
        połączenia z Koszalina do Dąbek sa średnio co godzinę jest dwa lub trzy firmy przewozowe, problemu nie ma
        • mamo07 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.09.12, 16:26
          jedziemy z córką 22.09-13.10.Mamy zarezerwowany 312 na 3p.Proszę o szczeg. wyruszamy z w-wy.POZDRAWIAMY.
          • madzik0711 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.09.12, 19:00
            mamaiola ja chce wyjechac raniutko, z Katowic jade z moim bratem (on sie wybiera na tdzień nad morze), mam nadzieje, ze mi sie uda bo chciałabym byc ok 16-17 w Dabkach, a toz oimi maluchami moze byc trudnesmile
            Dziewczyny w jakim wieku macie dzieci?
            Ja jaed z córą 6 lat i Synkiem 4 lata, widze ze sie całe 3 piero odezwałosmile))
            Chciałabym, zeby mieli jakies towarzystwosmile
            • mamo07 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.09.12, 19:16
              moja dziewczyna-5latsmile również liczymy na miłe towarzystwosmile pok.312
            • zuzia3422 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.09.12, 20:17
              Witam!!!! Jade z okolic Wałbrzycha, z synkiem 4-latka.Mamy pok. 313.
              • kancelariaboleslawiec Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 15.10.12, 17:22
                Witam, ja z moim synkiem 5 lat mam turnus od 05.11. Jadę z Bolesławca samochodem. Możemy chętnie kogoś zabrać dla zmniejszenia kosztów dojazdusmile
                Proszę mi polecić jakiś pokój. Zależy mi na wyremontowanej łaziencesmile dziekuję i pozdrawiam
            • madzik0711 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.09.12, 08:26
              to super, mam nadzieje, ze sie beda razem bawic, bo ja juz mam stracha, ze bedzie mi córcia marudzic, ze nie ma sie z kim bawic jak było w Kubaloncesad
            • monikaiola3 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 16.09.12, 18:59
              my wyjedziemy w piatek w nocy, chcemy dojechac na ok 10 rano z dluzszym postojemsmiledoba jest od 12 a nie od 14 jak pisali w skierowaniu, Pani z recepcji mowila mi ze od 13 do ok 14:30 będzie wydawany dla naszego turnusu obiad.
              mamy dzieciaki w tym samym wiekusmilemoja córka tez ma 6 lat a syn 4smile pozdrawiam
      • ja-edyta Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 03.10.12, 09:58
        witam,
        ja wyjeżdżam na turnus 14.10-04.11
        mam zarezerwowany pokój 115A typu studio...
        Jadę z Prudnika w opolskim, niestety sama z dwójką dzieci - córka 6 lat i syn 1,5...
        mam lekkiego stracha, bo daleko.
        czy może koś był w tym studio, bo jestem ciekawa czy pokój jest na tyle duży, żeby upchnąć jeszcze łóżeczko turystyczne Małego.....
        • zuzia3422 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.10.12, 10:33
          Witam
          Jestem właśnie w DUKACIE. Niema czego się obawiać, naprawde jest super. Jeżeli chodzi o P. 115A spokojnie można dać dostawkę,te pokoje naprawde są duże!!!!
          Życzę miłego wypoczynku, naprawde jest fajnie!!!!!!!!
          • ja-edyta Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.10.12, 10:25
            to super... wielkie dzięki
        • malgosia-km1204 Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.10.12, 15:44
          witam , ja mieszkałam w 119 , ale ogladałam 115 spokojnie łózeczko turystyczne się zmiesci. pokój jest z wspólna łazienka z pok. 114.
          Na pewno będzie ok. Daleko jest, ja jechałam z Warszawy 8 godzin z 2 dzieci, ale dojechałam i wróciłam juz niestety do rzeczywistości .

pozdrawiam
          • ja-edyta Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 19.10.12, 20:34
            zmieściło się.... wielkie dzięki...
      • wanat_j Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 06.10.12, 21:49
        a na jedziesz na turnus od 14.10? my też i jedziemy z Katowic o godz 5:14 do Koszalina (już 2 raz). a wy skad moze tym samym pociągiem to by raźniej było
        • ja-edyta Re: Uzdrowisko-sanatorium DĄBKI - DUKAT - ktoś by 11.10.12, 10:27
          nie, jadę samochodem. na szczęście udało mi się namówić na wspólną drogę moją mamę, bo raczej sobie nie wyobrażałam tak dalekiej drogi sama z dzieciakami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka