Dodaj do ulubionych

Rodzę w Gdańsku

11.04.08, 10:33
Jaką opinię ma szpital Wojewódzki?
Obserwuj wątek
    • sympatyczna1980 Re: Rodzę w Gdańsku 11.04.08, 23:15
      rodzilam w tym szpitalu i goraco polecam, swietni lekarze, mile i sympatyczne
      polozne. Za nic nie placilam poza oplata za porod rodzinny, zzo jest za darmo i
      na zyczenie pacjentki.
      • majatusia Re: Rodzę w Gdańsku 13.04.08, 21:45
        Rodziłam tam 2 lata temu swojego synka. Bardzo mile to wspominam (no o ile poród i szpital może być miły) Mielismy troche kąplikacji przy poradzie więc leżelismy w szpitalu ponad tydzien wiec nnapatrzyłam i naobserwowałam. Położene super. Nie jedna taka że chyba w prywatnej klinice lepszej nie znajdziesz. Jedna z moich pokojowych towarzyszek miała problemy z karmieniem i babeczka spedziła z nia bite 2 godziny na trenowaniu karmienia. Dziewcze bardzo mało kumate było, a ona z anielską cierpliwością przez 2 godizny powtarzała .... powtarzała...pokazywała.
        Neonatolodzy też super (z jednym wyjątkiem) o co by człowiek nie zapytał to zawsze uzyskał odpowiedz, nawet jak pytał w najmniej odpowiednim momencie- czyli jak lekarka właśnie nałożyła słuchawki i rozpoczeła osłuchwianie maluszka.
        Oczywiście czarne owce wszędzie sie znajdą, jedna zołzowata położna była i jedną ginekolog też wyjątkowo niemiła była - ale nigdzie nie ma tak by byli sami cudni ludzie.
        Ja tam źle pobytu w szpitalu nie wspominam. Uważam iż opieka była super
      • monismis Re: Rodzę w Gdańsku 14.04.08, 10:48
        a ile sie tam placi za porod rodzinny? ja slyszalam o tym szpitalu dobre opinie,
        ale jesli to bedzie mozliwe to najchetniej rodzilabym w Pucku, w szpitalu ktory
        wygral akcje rodzic po ludzku. to z trojmiasta niedaleko...wiec jesli tylko nie
        bedzie naglej akcji, mam nadzieje, ze uda mi sie tam urodzic. A jesli nie, to
        zastanawiam sie wlasnie nad wojewodzkim. Duzo moich znajomych tam rodzilo i
        zadna nie narzeka.
        Pozdrawiam
        • karolcia86 Re: Rodzę w Gdańsku 15.04.08, 11:26
          Jak będziesz miała możliwość to jedź do Pucka - polecam, moi chłopcy
          tam są urodzeni, mimo że jestem z Gdańska. I polecam poród w wodziesmile
      • marianna73 Re: Rodzę w Gdańsku 05.08.08, 18:09
        sympatyczna1980 napisała:

> rodzilam w tym szpitalu i goraco polecam, swietni lekarze, mile i sympatyczne
        > polozne. Za nic nie placilam poza oplata za porod rodzinny, zzo jest za darmo i
        > na zyczenie pacjentki.

hmm czy korzystałaś z tego darmowego ZZO , czy tylko o tym słyszałaś?
        jakoś nie chce mi się wierzyć w to ,że podają je na życzenie i do tego za darmo
    • a_beatle Re: Rodzę w Gdańsku 14.04.08, 16:43
      Witaj,

W ub. roku w lipcu poród rodzinny kosztował 100 zł. Ale radzę zadzwonić, albo
      jeszcze lepiej iść i zobaczyć, jak wygląda porodówka. Ja mam bardzo dobre
      wspomnienia, kompetentni i mili lekarze, rodziłam z cudownymi położnymi
      (p.Helena (?) Cygan, drugiej Pani nazwiska nie pamiętam, niestety), a na
      położniczym nieoceniona, mądra oddziałowa. Były też wyjątki, ale o nich się
      zapomina. Ja polecam. Drugie dziecko też będę chciała rodzic tamsmile
      • sympatyczna1980 Re: Rodzę w Gdańsku 05.08.08, 21:46
        zzo jest za darmo i na zyczenie, mialam to znieczulenie ale u mnie
        akurat nie zadzialalo i nie bylo to wina lekarza tylko z zupelnie
        innego powodu.
        • aneckey Re: Rodzę w Gdańsku 06.08.08, 19:43
          2 tygodnie temu rodziłam w wojewódzkim i błagałam lekarza o zzo,ale nic z
          tego,olali mnie,nawet łyżeczkowanie miałam na żywca,mimo że prosiłam chociaż o
          znieczulenie miejscowe.Traktują tam kobiety jak zwierzęta.
          • sympatyczna1980 Re: Rodzę w Gdańsku 06.08.08, 22:36
            jestem zdziwiona ze tak cie potraktowano sad( ja rodzilam w
            wojewodzkim i mialam zzo na zyczenie, pomijam fakt ze nie zadzialalo
            i nie bylo to wina lekarza ale dostalam bo o to poprosilam. Jestem
            bardzo zadowolona z calej opieki podczas pobytu w szpitalu. Aha i za
            nic nie placilam coby nie bylo zaraz pytan smile))
            • aneckey Re: Rodzę w Gdańsku 07.08.08, 16:32
              a pamiętasz może nazwisko lekarza? Ja pewnie trafiłam na złą zmianę sad,a lekarz
              to klimaszewski
              • sympatyczna1980 Re: Rodzę w Gdańsku 08.08.08, 14:47
                hej nie pamietam nazwiska lekarza
    • eva_luna2 Re: Rodzę w Gdańsku 11.08.08, 19:05
      ja jestem na etapie zbierania opinii wsrod znajomych rodzacych w ostatnim
      czasie. I nie dowiedzialam sie dobrych rzeczy. A o zzo slyszalam, ze mowia, ze
      daja a nic nie daja....Poza tym podobno wojewodzki ma gorszy sprzet dla
      noworodkow (jakby cos sie dzialo..) niz zaspa. Wszystko to oczywiscie pewnego
      rodzaju plotki, i co kobieta to inna opinia. Dlugo bylam nastawiona na porod w
      Wojewodzkim ale najprawdopodobniej bede jednak rodzic na Zaspie, zwlaszcza, ze
      zaczynam wlasnie chodzic do szkoly rodzenia przy szpitalu no i ilosc pozytywnych
      opinii na temat Zaspy przewazyla.
      • sympatyczna1980 Re: Rodzę w Gdańsku 11.08.08, 21:50
        tak tak jak chcesz ryzykowac to idz rodzic na Zaspie, kolezanka tam
        rodzila swoja coreczke, zwlekali z cc i przez to kolezanka byla cala
        rozerwana co skonczylo sie 5 godzinna operacja i ponad polrocznym
        krwawieniem z drog rodnych.
        • eva_luna2 Re: Rodzę w Gdańsku 12.08.08, 09:19
          no widzisz, moja kolezanka to samo mowi o Wojewodzkim, wiec nie przekonuj mnie,
          ze tylko Wojewodzki, bo o kazdym slychac tyle samo dobrego co i zlego.
          • sympatyczna1980 Re: Rodzę w Gdańsku 12.08.08, 23:06
            przeciez pytalas o opinie to Ci udzielilam odpowiedzi, wiec nie
            rozumiem po co te nerwy...
            • eva_luna2 Re: Rodzę w Gdańsku 13.08.08, 09:04
              Sympatyczna nie pytalam o opinie smile Spokojnie napisalam, ze wg mnie Zaspa jest
              lepsza niz Wojewodzki a Ty zastosowalas troche agresywna forme straszenia....Ale
              to juz nie istotne bo nic merytorycznego do tego watku nie wnosimy...

A to, co znow zadzialalo na niekorzysc Zaspy to fakt, ze podobno nacinaja
              hurtowo wszystkie pierworodki.... Jak jest w Wojewodzkim?
              • kroofka1 Re: Rodzę w Gdańsku 26.08.08, 15:55
                A ja będę niepopularna i polecę Kliniczną smile Rodziłam tam 2
                tygodnie temu i jestem b. zadowolona. Jeśli chodzi o wojewódzki to
                też słyszałam wiele opinii że bardzo zwlekają w razie komplikacji, a
                na Zaspie jest gorsza porodówka niż na Klinicznej (komfortowe
                pojedyncze sale z łazienkami i super miłe położnesmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka