Dodaj do ulubionych

Cesarka - w ktorym szpitalu czekaja na pocz porodu

02.06.08, 14:13
Jestem w 30 tc i na razie moja mala siedzi na pupie... Ma jeszcze sporo czasu, wiec mam nadzieje, ze sie odwroci, bo bardzo bym chciala urodzic sn. Na porod (rodzinny) nastawialam sie na Inflancka. Chcialabym jednak wybadac temat cesarek w innych szpitalach. W ktorym szpitalu czekaja z planowym cc na rozpoczecie akcji porodowej z cesarka? Nie mowie o przypadkach, gdy planowe cc jest wykonywane wczesniej ze wzgledu na jakies zagrozenie dla kobiety czy dziecka, ale wlasnie ze wzgledu na zle ulozenie albo np. wade wzroku. Czytalam, ze to najzdrowsze dla dziecka, ale szpitalom najwygodniej jest umiescic ciezarna w swoim grafiku na konkretna godzine, wiec nie wszedzie jest to mozliwe. Jak to bylo u Was?
Obserwuj wątek
    • mama_frania Re: Cesarka - w ktorym szpitalu czekaja na pocz p 02.06.08, 14:27
      2 lata temu na Inflanckiej. Miałam mieć cc ze względu na ułożenie
      posladkowe i nie umawiali mnie na konkretny termin. Miałam się
      zgłosić najpóźniej 4 dni po terminie na patologię (no chyba że
      zacznę rodzić wcześniej)- u mnie okazało się że synek w ostatniej
      chwili się obrócił i urodziłam sn następnego dnia.
    • emilka76 Re: Cesarka - w ktorym szpitalu czekaja na pocz p 02.06.08, 15:25
      Na Inflanckiej na pewno czekaja na rozpoczęcie akcji. Spedziłam tam
      prawie 2 tygodnie i na patologi było sporo dziewczyn, które czekały
      na "planową cesarkę".
      Ja z kolei szukam szpitala, w którym będę mogła umówic sie na
      konkretny termin, wiec podłączam sie pod wątek.
    • novinka1 Madalińskiego 02.06.08, 16:17
      Ja właśnie tam najprawdopodobniej bede rodzic. Mój synalek tez siedzi na pupie.
      Lekarz z tego szpitala stwierdzil, ze w takich przypadkach u nich wlasnie czeka
      sie na akcje porodową... Ja bym wolała mieć z góry umówiony termin, bo co
      zrobię, jak akcja sie zacznie, a oni nie będą mieli miejsca, zeby mnie przyjąć???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka