achna.1 15.06.08, 18:54 Witam! Czy znajdzie się mama,która rodziła w Toruniu i napisze kilka słów na temat tego szpitala? Chciałabym wiedzieć jak najwięcej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duusia29 Re: Poród w Toruniu!!! 26.06.08, 13:27 Nie wiem, czy to coś pomoże, ale ja rodziłam tam 5 lat temu. Może teraz się coś zmieniło, oby... Byłam bardzo nie zadowolona z opieki. Poród był super, i to z moim lekarzem, opieka przy porodzie nie najgorsza, poród rodzinny, niestety żal mi tylko, że nie mogłam rodzić w innej pozycji jak tylko na leżąco. A położono mnie bardzo wcześnie. Przy porodzie rodzinnym, wtedy to było 400 zł, sala z prysznicem, drabinkami i workiem sako. Po porodzie opieka do kitu. Byłam poważnie osłabiona, a musiałam się prosić, żeby ktoś mnie zaprowadził do łazienki. Maluch miał żółtaczkę, ale nikt nie był chętny nam wyjaśnić, dlaczego naświetlania i jak długo. W szpitalu byliśmy 8 dni, przez ten czas nie zmrużyłam oka, aby pilnować malucha pod lampami. Koszmar. Gdy dzieci płakały, pielęgniarka przychodziła i prawie krzyczała, że mamy bajki opowiadać, jak nie śpią dzieci, żeby były cicho itp. Pamiętam tylko jedną położną, która była super. Opieka laktacyjna też fatalna, nikt nie tłumaczy co i jak, choć prosiłam. Niestety mały wybór szpitali w Toruniu, a właściwie żaden. No, ale może teraz jest już lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
monia02115 prosze sie nie bac!!! 26.06.08, 17:04 Ja rodziłam w kwietniu tego roku. Chyba się dużo pozmieniało. Cała porodówka jest wyremontowana. jest ładnie, czysto i schludnie. Można wybrać jak się chce rodzić, na leżąco, siedząco, na kucka itd, jednak niestety poród w wannie jest płatny. położne się opiekują, badaja czy wszystko jest ok. Wszystkie sprzęty są nowe. Lekarz był ok dlatego że byłto mój lekarz prowadzący, znał całą historię mojej ciąży i wogóle. w razie gry nie ma się siły itd wspomagają różnymi zastrzykami które naprawdę przynoszą ulgę. Czułam się bezpieczna i wiedziałam że wrazie komplikacji jesteśmy z moją dzidzią pod dobrą opieką. Poród rodzinny jest super, nie płaci się już za to. Natomiast jeśli chodzi o opiękę tuż po porodzie to bywało różnie. Najbardziej denerwowało mnie kiedy przychodziłóy kąpać dziecko. Tak to wszystko mi tłumaczono, jak karmić, przewijać i wogóle. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Drugie dziecko też zamierzam tam urodzić. Głowa do góry i proszę się nie bać. Tam jest naprawdę dobrze. polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monia02115 Re: Poród w Toruniu!!! 26.06.08, 17:07 prosze przeczytac to co napisalam pod pania na dole bo sie pomylalim. mailo to byc do pani Odpowiedz Link Zgłoś