Dodaj do ulubionych

Prezydent Uszok jako twórca i tworzywo

03.02.10, 23:20
"Krystyna Gongodek z Towarzystwa Przyjaciół Katowic. - Możemy być dumni z
naszego prezydenta. Inne metropolie nie mają tak wspaniałego prezydenta. I na
rowerze jeździ, i gra na gitarze, i zdjęcia robi - mówiła. Potem jeszcze
wyjaśniła, że mieszkańcy powinni brać przykład z prezydenta. Przecież niesie
taki ciężar, a jeszcze znajduje czas na robienie tego, co lubi."

rozumiem, ze podczas wernisazu byla tez czesc kabaretowo- artystyczna i ta
wypowiedz padla wlasnie wowczas?
Obserwuj wątek
    • Gość: ŁON Re: Prezydent Uszok jako twórca i tworzywo IP: *.chello.pl 03.02.10, 23:42
      Z przykrością stwierdzam iż ZPAF się po prostu zeszmacił! Od dziś to
      Związek Pijanych Arogantów Fikuśych!
      Pan U. ma do fotografa tyle co kot do kwaśnego mleka, ten wernisaż jest
      policzkiem dla każdego Artysty Fotografika!

I żeby nie było, nie żyję z fotografowania ani nie czuję się artystą w
      tej dziedzinie.
      • Gość: nizki Re: Prezydent Uszok jako twórca i tworzywo IP: *.chello.pl 11.02.10, 23:16
        Jeśli nie jesteś artystą, nie zajmujesz się fotografią i zapewne nawet nie
        widziałeś tej wystawy ani innych zdjęć pana Uszoka, to jakim prawem wypowiadasz
        tak jednoznacznie negatywne osądy jego twórczości?

Widać trollizm (czyli krytykowanie wszystkiego i wszystkich, bez żadnych ku temu
        podstaw), to zjawisko powszechne na każdym forum.
    • polandfirst1 Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... 04.02.10, 00:23
      no to przynajmniej wiemy juz CO robi prezydent zamiast zrobic porzadek
      w miescie!
    • Gość: 2wal Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... IP: 212.59.250.* 04.02.10, 00:31
      Gratuluję pióra! Genialny artykuł, niektórzy nawet mogą się nie domyślić, o co
      naprawdę chodzi... ;_) super!
      • Gość: Hann-a Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.centertel.pl 04.02.10, 01:04
        jawna korupcja na oczach wszystkich
      • Gość: anna katowiczanka Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 01:33
        oj spisał się pan panie Jedlecki:)
        CUDOWNE.
    • norton2 Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... 04.02.10, 04:39
      Niech sobie ten palant i nierób przypomni - co o nim pisał Pan
      Smolorz.Zawsze wiedziałam i mówiłam , że to to dyletant, tępak nic
      nie robiący dla wsi katowice.Wypie...ć palanta- jego miejsce to
      kostuchnowy rynsztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: :))))) Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.fenix.katowice.pl 04.02.10, 05:04
        Ranczo Wilkowyje :)))
        • Gość: Hann-a Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.centertel.pl 04.02.10, 06:13
          A kto to jest ta pani gongodek?
          • Gość: ruio Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: 188.161.143.* 04.02.10, 08:39
            "Malkontentów zagłuszyła jednak Krystyna Gongodek z Towarzystwa Przyjaciół
            Katowic. - Możemy być dumni z naszego prezydenta. Inne metropolie nie mają tak
            wspaniałego prezydenta. I na rowerze jeździ, i gra na gitarze, i zdjęcia robi -
            mówiła. Potem jeszcze wyjaśniła, że mieszkańcy powinni brać przykład z
            prezydenta. Przecież niesie taki ciężar, a jeszcze znajduje czas na robienie
            tego, co lubi." CO TO K... JEST, KOREA PóŁNOCNA? GDZIE MY ŻYJEMY???
            P.S. Popatrz za okno kobieto! A potem sobie pojedź do Wrocławia, Trojmiasta czy
            Poznania i zobacz co tamtejsi nudni prezydenci robili, jak nasz robił zdjęcia i
            wizualizacje.
            • Gość: nizki Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.chello.pl 11.02.10, 23:30
              To spróbuj przejechać przez Wrocław, Trójmiasto lub Poznań w godzinach szczytu.
              W Katowicach korki ostały się jedynie przy wjeździe do Centrum z kierunku
              południowego (Mikołowska i Kościuszki), a i te korki powinny zniknąć po
              wybudowaniu łącznika równoległego do Mikołowskiej (ponoć ma być to przedłużenie
              nowej Sądowej do ronda Grundmana).
              Moim zdaniem nie znajdzie się drugiego tak dużego miasta w Polsce, gdzie w ciągu
              15 minut jestem w stanie wydostać się z Katowic w dowolnym kierunku.
              Ale oczywiście można sobie krytykować do woli - przecież nikt nie sprawdzi, czy
              tym krytykantem jest studencik, co jeszcze nic w życiu nie osiągnął, pijaczek,
              co już nic w życiu nie osiągnie, czy też może PiSowski działacz, który dla
              zasady będzie przywalał wszystkim spoza PISu.
      • Gość: kostuszanin Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.147.237.220.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.10, 08:13
        Bardzo proszę o nie mieszanie z błotem mieszkańców Kostuchny, tylko
        dlatego że mamy pecha mieszkać w sąsiedztwie Prezydenta.
        Z przykrością przyznaję się, że głosowałem poprzednio na Pana
        Uszoka. Miałem nadzieję, że jest to człowiek rzeczywiście dużego
        formatu. Cóż, jak widać "Miś" jest wszędzie, a wydawałoby się, że
        ktoś w wieku p.Prezydenta powinien o tym dobrze pamiętać.
        "Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezydent naszego Klubu..." aż
        chciałbym zaśpiewać.
        Fotografie jak fotografie - przyzwoita amatorka, ale fotgrafów na
        takim poziomie jest w Katowicach wielu, mają tylko pecha, bo nie są
        Prezydentami.
        Cóż, więcej mojego głosu Pan nie otrzyma, Panie Prezydencie.

Mieszkaniec Kostuchny, prawie sąsiad (niestety)...
    • Gość: Hann-a Re: Prezydent Uszok jako twórca i tworzywo IP: *.centertel.pl 04.02.10, 06:23
      a ja nie jestem dumna,że Katowice mają takiego pyszałka za prezydenta i za
      mieszkańców,że go wybierają co 4 lata.
      A kto zapłaci w Urzędzie Skarbowym podatek od darowizny - skromne 20%-
      obdarowany, czy darczyńca?
    • Gość: m Re: Prezydent Uszok jako twórca i tworzywo IP: *.ett.net.pl 04.02.10, 06:23
      P.Uszok jest pan żałosny;-(
      • Gość: Hann-a Re: Prezydent Uszok jako twórca i tworzywo IP: *.centertel.pl 04.02.10, 06:28
        Towarzystwo Przyjaciół Katowic
        Strona Główna

Zarząd

Program

Aktualności

Sprawozdania

Kontakt

Księga Gości

Towarzystwo Przyjaciół Katowic działa pod patronatem Urzędu Miasta.
        Popularyzuje dzieje historyczne miasta, zabytki architektury, przyrody i
        techniki. Rozwija akcję propagandową i informacyjną dotyczącą współczesnych
        problemów funkcjonowania i rozwoju organizmu miejskiego.
        Informuje społeczeństwo i władze o problemach ekologicznych miasta i regionu.
        Rozwija akcje dotyczące poprawy stanu sanitarnego, estetyki i porządku w mieście.

Siedziba Towarzystwa mieści się w Muzeum Śląskim w Katowicach przy Alei W.
        Korfantego 3.
    • Gość: zgryza Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 06:55
      I niech tak zostanie :-) To widać nasz Pan Prezydent potrafi najlepiej, bo
      władanie miastem od dawna mu nie wychodzi :-(
    • shroeder1970 Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... 04.02.10, 08:00
      Raaany... tyle wazeliny tam wylali, że aż dziw, że nikt się nie pośliznął i
      nie zabił...
      "Łobu dubu - łubu - dubu niech nam zyje prezes naszego grajdoła Piotr Uszok!
      To pówiłem ja, Jarząbek"

Tfu! Coś obrzydliwego. Szczyt megalomanii.
    • Gość: Kim Ir Za chwilę się dowiemy ,że Prezydent Katowic jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:11
      geniuszem piszącym opery i projektującym najwyższe budynki w
      Phenianie,(pardom) tzn w Katowicach..... .
    • Gość: ollo Kult jednostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:16
      tu
      wywiad
      na klęczkach pani redaktor z miesięcznika Śląsk.
      Tez chyba czekaja na dotacje z UM...
      Ciekawe kto płacił za druk i oprawe "fotogramów" Uszatego?
      • Gość: Hann-a Re: Kult jednostki IP: *.centertel.pl 04.02.10, 08:23
        dostał darowiznę.
        • Gość: ollo Re: Kult jednostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:42
          No to wszystko jasne. Czekam teraz na wieeelki album o Katowicach autorstwa
          "tfurcuf" w ZPAF, finansowany naturalnie z kasy miasta. Naturalnie musi sie
          ukazac PRZED wyborami, ze słowem wstępnym uszatka i rozdawany mieszkańcom naszej
          wsi.
      • Gość: nizki Re: Kult jednostki IP: *.chello.pl 11.02.10, 23:50
        Ja tu nie widzę żadnych "klęczek" - po prostu normalny wywiad, z człowiekiem,
        który ma coś do powiedzenia o swojej pasji, który pokazuje go od "ludzkiej"
        strony. Ten wywiad dużo mówi o panu Uszoku, ale trzeba umieć go przeczytać
        obiektywnie i ZE ZROZUMIENIEM. Chociażby ten wątek o zachowanych wszystkich
        starych aparatach czy stwierdzenie, że nie widzi się w roli zawodowego
        fotografa. Normalne, ludzkie słowa bez żadnego zadęcia i bufonady.
    • Gość: wazeliniarz Gustaw Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:26
      Dla mnie to fotograf na światowym poziomie.Jego zdjęcia to coś całkiem nowego
      i niespotykanego dotychczas w tej dziedzinie sztuki.To bardzo wnikliwy
      obserwator.Fotografie gór przypominają mi najbardziej udane prace Ansela
      Adamsa. Z utęsknieniem czekam na jego koncert gitarowy, który odbędzie się w
      Filharmonii Śląskiej.Myślę, że będzie równie dobry jak wystawa w ZPAF.
      • Gość: ciekawy Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.omi.pl 04.02.10, 09:09
        właśnie tego mi brakowało:
        oceny poziomu artystycznego prac.
        Poza jadem na forum i w artykule nie znalazłem choćby jednej wzmianki na ten temat.
        Świadczy to BARDZO NEGATYWNIE o poziomie umysłowym piszących.
        • Gość: dziad Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.sunnet.3s.pl 05.02.10, 00:53
          Nic nie skumałeś. Świadczy to BARDZO NEGATYWNIE o Twoim poziomie umysłowym.
          Ocena była. Nienajgorsza amatorka. I tyle. Ni mniej ni więcej. Żaden nowy talent
          się nie narodził.

Swoją drogą ciekawe, że beznadziejni prezydenci interesują się fotografią.
          Kropiwnicki z Łodzi nawet album wydał ze swoimi wojażami do Ziemi Świętej.
          Dzierżżż!!!
      • settembrini Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą 04.02.10, 09:54
        Zdecydowanie się zgadzam, również z niecierpliwością wyczekuję na koncert
        gitarowy, mam jednak nadzieję, że odbędzie się nie w gmachu filharmonii, ale co
        najmniej w Spodku, a najlepiej w ramach inauguracji Stadionu Śląskiego po
        modernizacji. Oby tylko wieść o nowym samorodnym i wszechstronnym talencie
        prezydenta Katowic nie dotarła do wirtuozów pokroju Paco de Lucíí, bo popadną w
        głęboką depresję.
    • mieszkaniec_wsi_katowice Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... 04.02.10, 08:34
      BEZ KOMENTARZA :/
    • Gość: ??? Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 08:39
      "Fotografuje od maleńkości" i dopiero teraz pierwsza wystawa? Ja fotografuję
      "dopiero" od nastolatki i miałam ich kilka, a nie zajmuje się tym zawodowo.
      Myślę, że na pewno wielu katowiczan fotografuje (amatorsko)i ma o wiele
      większe osiągnięcia, niż pan prezydent. Szkoda,że dopiero teraz ujawnił swój
      talent. Kto wie o co chodzi z tym konkursem???
      • Gość: mrowka konkurs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 12:52
        to bardzo proste. jeśli nie chce się płacić profesjonalistom za ich
        dzieła, ogłasza się konkurs. wtedy zupełnie za darmo można
        wykorzystać - w tym wypadku - fotografie. znany sposób.
      • Gość: nizki Re: Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bą IP: *.chello.pl 12.02.10, 02:09
        Czy to prawda z tym Twoimi wystawami - tego nikt tu nie sprawdzi. Natomiast
        faktem jest, że Clinton wybitnym saksofonistą nie był, a grał publicznie, Putin
        maluje obrazy (jeden z nich sprzedano na aukcji za ponad milion dolarów),
        Miedwiediew fotografuje i jakoś nikt z tego problemu nie robi.
    • Gość: Konrad K. Kutza Film "UPAŁ" , pamiętacie. W filmie jeden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:48
      z bohaterów marzył o gitarze -"SUPER ORFEO", bo jak twierdził On
      nie ma słuchu , a gitary "SUPER ORFEO" są fabrycznie nastrojone.
      I to by się zgadzało , Prezydent Katowica gra na gitarze -"SUPER
      ORFEO", dlatego Pani Gongotek jest zachwycona.
      Teraz tylko czekam aż np. POEZJĄ swoją Prezydent Kaztowic pobije
      JANA LECHONIA lub I. K. Gałczyńskiego.
    • Gość: Konrad 2 Antoni Słonimski wspominał, jak to podczas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:53
      premiery "Pani Chorążyny" Stefana Krzywoszewskiego, Jarosław
      Iwaszkiewicz, Jan Lechoń, Julian Tuwim, Kazimierz Wierzyński i on
      sam burzliwymi oklaskami i entuzjastycznymi okrzykami
      kwitowali "każdy banał dialogu". Wybuchł skandal, a "jakiś pan
      stanął w loży i niegłupio krzyknął: Panowie swoim zachowaniem
      zmuszają nas do obrony tej miernoty!".
    • volflarsen Tomik poezji 04.02.10, 09:21
      Za rok dowiemy się że Uszok właściwie od dziecka pisze
      wiersze.Zebrani goście dostaną w prezencie tomik poezji z
      własnoręcznym podpisem znakomitego autora.
      • settembrini Re: Tomik poezji 04.02.10, 09:56
        Nie za rok, przecież to już będzie po wyborach. Na jesieni poznamy kolejną
        intymną twarz Uszoka- wrażliwego poety.
    • Gość: achim Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 10:36
      Precz z Uszokiem !!!!! Precz!! Precz!!!! Do domu na emeryturkę a nie do urzędu!!!
    • pandzik Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... 04.02.10, 10:47
      wymiotuję
    • cypis.syn.rumcajsa Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... 04.02.10, 10:53
      wielkie brawa dla Pana Przemysława Jedleckiego!!! świetny tekst. dawno się tak
      nie ubawiłem. hahaha
    • Gość: tojo Re: Prezydent Uszok jako twórca i tworzywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 11:45
      Proponuję zawiesić na rynku wielki portret (taki na trzy piętra) El
      Presidente. A pod nim, miejsce na palenie kadzidełek i świeczek (no
      za odpłatnością oczywiście).
      • Gość: ala Re: Prezydent Uszok jako twórca i tworzywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 12:03
        Popieram,ale pod tym banerem rozlać coś śliskiego,żeby i ten co nie
        chce rąbnął czołem.
    • Gość: bugi Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... IP: 212.106.147.* 04.02.10, 12:02
      Hann-a bierze leki psychotropowe
    • Gość: Łobuz Prezydent jest dla nas jako Matka Przenajświętsza, IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.10, 12:45
      i to nieprawda jak niektórzy mówią, jakoby dach przeciekał, zwłaszcza, że
      prawie wcale nie padało...
    • Gość: gość Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 13:12
      Może pan prezydent zajmie się jakimiś ważnymi sprawami i a nie pierdołami bo jak narazie kasę pakuje do swojej kieszeni
    • Gość: lex Prezydent Uszok zadebiutował jako artysta. Bądź... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 13:34
      najbardziej zeszmacili sie czytelnicy GW prezentujac katastrofalny
      poziom kultury,"merytoryczna"dyskusje,glupawe zlosliwosci,itd...
      majac takich przeciwnikow Uszok dostanie 80 % glosow w 1-szej turze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka